![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πάρω πίσω puck?Να ασπαστώ-δεχτώ οτι αφου η χημειοθεραπεία αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό να μην την κάνουν οι καρκινοπαθείς?Δε κατάλαβα που είναι η ένσταση σου
|
||||
|
||||
![]()
Όχι βέβαια. Ο τρόπος που το έγραψες υπονοούσε πως ΔΕΝ αποδυναμώνει. Εκεί είχα ένσταση. Διευκρινίστηκε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Η χημειοθεραπεία είναι το αντίστοιχο των αφαιμάξεων του 18ου αιώνα. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να σταματήσει.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το γεγονός ότι κάποιοι πήραν την ιδέα αυτή της Tappe(που κατά την ίδια βασιζόταν σε παρατηρήσεις της αύρας πολλών παιδιών) και την έκοψαν κι έραψαν στα μέτρα τους έτσι ώστε να την προωθήσουν με σκοπό το κέρδος δεν σημαίνει ότι το φαινόμενο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Από εκεί και πέρα αυτό που λες περί γενετικής και την (ουδεμία)σχέση της με την πνευματική αφύπνιση, δεν ξέρω που το στηρίζεις, πάντως ακόμα και η επιστήμη δεν θα συμφωνήσει μαζί σου. Κι εξηγούμαι: το DNA ως γνωστόν περιέχει & μεταφέρει κωδικοποιημένη πληροφορία. Στον κόσμο μας υπάρχουν ομάδες, φυλές, ράτσες ή οπως αλλιώς θες να το πεις, κάθε μια από τις οποίες μεταφέρει στο DNA της διαφορετικού είδους πληροφορία ως προς κάποια θέματα. Γι αυτό και υπάρχουν τόσες κατηγοριοποιήσεις. Οπότε κι αυτό που λέω εγώ το δέχεται- κατά βάση - ακόμη και η επιστήμη (που γενικά είναι σε πρωτόγονο στάδιο αν τη συγκρίνουμε με όσα υπάρχουν εκεί έξω που δεν μπορεί να ερμηνεύσει ή καν να αντιληφθεί): τα Indigos περιέχουν στο DNA τους κάποιες πληροφορίες σε ενεργοποιημένη μορφή που σε άλλους είναι σε λανθάνουσα και πιθανόν σε κάποιους δεν υφίστανται καν στην παρούσα ενσάρκωση(τουλάχιστον μέχρι τώρα) Εξάλλου αν διάβασες προσεκτικά τις προηγούμενες αναρτήσεις μου πουθενά δεν είπα ότι τα Indigos είναι κι οι άλλοι δεν είναι. Απλά τα χαρακτήρισα προάγγελους μιας Συνειδησιακής Επανάστασης. Μιας Επανάστασης που συντελείται με αρκετά αργούς ρυθμούς αλλά όταν φτάσει σε μια ικανή κριτική μάζα ανθρώπων θα γίνει το μεγάλο ξέσπασμα/άλμα της Ανθρωπότητας σε ανώτερα επίπεδα επίγνώσης. Τέλοσπάντων, μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη αλλά από τη στιγμή που δεν είσαι ο Παντογνώστης Θεός, καλό θα ήταν αντί να απορρίπτεις κάτι που δεν έχεις βιώσει και να το κάνεις με τόση σιγουριά, να αφήνεις ένα παραθυράκι μέσα σου ανοιχτό στην πιθανότητα αυτού που λέω να ισχύει. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ilaeira : 15-11-14 στις 11:12 |
|
||||
|
||||
![]()
Ilaeira, να διαβάσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το μυθιστόρημα "Οι Επικυρίαρχοι" του Άρθουρ Κλαρκ. Είναι σίγουρο πως θα σου αρέσει.
(και θα ήταν και κάτι υπέροχο αν εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα). |
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Και παρακάτω ολοκληρώνεις με το γνωστό ψευδοεπιστημονικό της "κρίσιμης μάζας" που αναφέρεται φυσικά στο μύθευμα του 100ου πιθήκου. Δυστυχώς αυτά τα λένε μόνο οι new ager συγγραφείς, και κανένας άλλος. Παράθεση:
Και επειδή και αυτά τα στοιχεία που αναφέρουν είναι επιεικώς της πλάκας, δηλαδή δεδομένα παραποιημένα, προσεκτικά επιλεγμένα, και διαστρεβλωμένα, τότε αυτοί δεν κάνουν ούτε επιστήμη, ούτε μεταφυσική. Κάνουν ψευδοεπιστήμη. Οι λόγοι είναι απλοί. Εκμεταλλεύονται τα προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς που έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, και αντί να τους προτρέψουν στην αυτοβελτίωση, να μάθουν να επικοινωνούν δηλαδή με τους γύρω τους βελτιώνοντας τον τρόπο που φέρονται, τους πουλάνε φανταστικές ιστορίες ότι έχουν κάτι το διαφορετικό από τους άλλους, γι αυτό και είναι έτσι, οπότε δεν χρειάζονται καμιά αλλαγή. Ilaeira, οι προάγγελοι της συνειδησιακής επανάστασης είναι οι πνευματικοί άνθρωποι, όπου έχουν αποδείξει με τα λόγια και τα έργα τους, οτι πάσχισαν για την πνευματική άνοδο τους ανθρώπου. Ενα παράδειγμα απο αυτούς ήταν ο Jiddu Krishnamurti. Οταν προσπάθησαν οι φαντασμένοι διάδοχοι της Ε. Μπλαβάτσκι να τον κάνουν τον νέο Μεσσία, εκείνος μόλις το αντιλήφθηκε, κατέστρεψε την κατάλληλη στιγμή τον ρόλο αυτό και δίδαξε σε όλους τους ανθρώπους τον τρόπο για την πραγματική πνευματική άνοδο. Και δυστυχώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετος απο αυτά που λένε οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 15-11-14 στις 15:13 |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Το θέμα ξέφυγε κάπως αλλά και αυτό είναι μέσα στην καλή συνομιλία που έχουμε και γίνεται... Αλλά θα ήθελα να απευθύνω στην φίλη Ilaeira κάποια ερωτήματα ταυτόχρονα θα δώσω και απαντήσεις μια και το θέμα με τα Παιδιά Indigo βγήκε στην επιφάνεια γιατί κάποια στιγμη είχε στείλει ένα ερωτηματολόγιο το Υπουργείο Παιδείας εάν δεν απατώμαι στα παιδιά που γεννήθηκαν το 1983 μόνο.. Και εκεί άρχισε το θέμα αυτό.... Η εκπομπή του Χαρδαβέλα "Πύλες του Ανεξήγητου" πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν παρουσίασε το ερωτηματολόγιο... Οι ερωτήσεις που δεν τις θυμάμαι ήταν κάπως περίεργες... Βέβαια η μητέρες των παιδιών που γεννήθηκαν άρχισαν να δίνουν στα παιδιά τους μυθικές ιδιότητες και το αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις μέχρι και του σημείου να γελοιοποιηθεί ... Βέβαια κανένας δεν μας είπε ποτέ τί έγινε το 1983 ώστε να επηρεάσει τα παιδιά αυτά (και όχι όλα) δεν υπήρχε καμιά απάντηση.. Μετά άρχισαν τα περι κούφιας Γής ,απεσταλμένοι του Θεού ,θα προσφέρουν στην ανθρωπότητα πολλά άλλοι είπαν πως καποιες οργανώσεις (μυστικές πάντα) θέλουν να τους σκοτώσουν !!!!!!! Έχουν περάσει 31 χρόνια τι έγινε ????? Τίποτα απολύτως..... Γιατι μόνο αυτα τα παιδιά του 1983 και όχι του 2003΄η 1953 ή 1853 και ου εστι αριθμός ετών... Θα πρέπει να διευκρινίσω πως η ονομασία τους ως ίντιγκο οφείλεται στο χρώμα της αύρας τους που έχει χρώμα σκούρο μπλε-μωβ(indigo blue) ή αλλιώς λουλακί.... Αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν αυτο το χρώμα της αύρας.... Θα σε παρακαλούσα φίλη Ilaeira εάν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία που έφερες και πάλι στην επιφάνεια το θέμα αυτό να τα παρουσιάσεις και όχι βέβαια γενικότητες αλλά κάτι χειροπιαστό ώστε να το συζητήσουμε σε κάποια πραγματιστική βάση..... Ευχαριστώ.
|
|||
|
|||
![]()
Puck, ευχαριστώ για την πληροφορία. Το γνώριζα κάπως αόριστα ως τίτλο αλλά δεν έτυχε να το διαβάσω ποτέ.
Heretic, δεν είπα ότι έχω στα χέρια μου έρευνες DNA σε παιδιά Indigo. Αυτό που υποστήριξα είναι ότι ο μηχανισμός ο οποίος προσδίδει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε τέτοια άτομα λογικά θα ανιχνεύεται στο DNA τους γιατί το DNA μεταφέρει κωδικοποιημένες πληροφορίες και το κάθε χαρακτηριστικό είναι κι αυτό πληροφορία. Και με αυτή την έννοια υποστήριξα στην ουσία την γενετική μετάλλαξη που λογικά θα υπάρχει σε αυτά τα άτομα. Μετά όμως σκέφτηκα ότι μπορεί η πληροφορία αυτή να μην είναι καν ανιχνεύσιμη με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεση μας εώς τώρα. Έτσι κι αλλιώς, αν γνωρίζεις από βιολογία ή αν έχεις γνωστούς βιολόγους πιθανότατα να γνωρίζεις ότι οι επιστήμονες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να αποκωδικοποιήσουν όλα τα μυστικά του ανθρώπινου γονιδιώματος. Πιστεύω δε ότι πολλά μυστήρια θα λυθούν όταν θα φτάσει η Βιολογία να συνεργαστεί με την Κβαντική Φυσική. Τώρα για το αν υπήρχαν άνθρωποι με τα χαρακτηριστικά των παιδιών Indigo σε άλλες εποχές, φυσικά και υπήρχαν. Κάποιοι ήταν γνωστοί ως αλαφροίσκιωτοι, κάποιοι ως τρελοί, κάποιοι ως επαναστάτες και πολύ μπροστά από την εποχή τους, κάποιοι ως θεραπευτές... Απλά στην θεωρία των Indigo αναφέρεται ότι από τη δεκαετία του '70 και μετά υπάρχει μεγάλη εισροή τέτοιων ατόμων στον πλανήτη με σκοπό την αφύπνιση. Όσο για τον Krishnamurti, κάποιοι πίνουν νερό στο όνομα του, κάποιοι όχι. Άλλοι προτιμούν τον Osho, άλλοι των Babaji, άλλοι τον έναν κι άλλοι των άλλον. Δόξα τω Θεώ, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κατέχουν το αλάθητο. Γι αυτό και στον Βουδισμό ( κι όχι μόνο) ο κάθε άνθρωπος ενθαρρύνεται μέσω διαλογισμού, γιόγκα και γενικότερα μέσω του Noble Eightfold Path(δεν είμαι σίγουρη για την μετάφραση στα ελληνικά) να βρει τον Εσωτερικό του Γκουρού δηλαδή να βρει την Σοφία και την Φώτιση μέσα του. Τελοσπάντων, όσο κι αν λες ότι δεν έχεις άποψη, προφανώς κι έχεις και μάλιστα παγιωμένη. Οπότε μου φαίνεται μάλλον ανώφελο να συνεχίσουμε να συζητούμε οι δυο μας. Σ' ευχαριστώ πάντως για την συνεισφορά σου. AVATAR-GR1, την εκπομπή για τα παιδιά του '83 την είχα δει αλλά δεν νομίζω ότι ο Χαρδαβέλλας το χειρίστηκε σωστά όπως και τα περισσότερα μεταφυσικά θέματα άλλωστε. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε σκόπιμα και ούτε με ενδιαφέρει. Πάντως από όσο θυμάμαι, το θέμα των παιδιών του '83 είχε συνδυαστεί και με κάποια γραπτά του Φουράκη. Όπως και να 'χεί, το θέμα των Indigo είναι ευρύτερης χρονολογικής κλίμακας και παγκοσμίου εμβέλειας. Πάντως το γεγονός ότι έχουν περάσει 31 χρόνια και "δεν έχει γίνει τίποτα" δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει και αύριο. Ή ότι δεν γίνονται πράγματα που δεν έχουν απλά πάρει ακόμη δημοσιότητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ilaeira : 21-11-14 στις 15:11 |
|
|||
|
|||
![]()
Ilaeira, να σου πω πολύ απλά την άποψη μου για κάτι παρεμφερές που έθιξες, αφού πρώτα τονίσω οτι ούτε η μοριακή βιολογία είχε ευρήματα, ουτε πρόκειται να βρεί, γιατί η ιστορία με τα παιδιά indigo δεν ανήκει σε καμιά φυσική ή μεταφυσική σφαίρα και γι αυτό τον λόγο ουδείς ασχολείται πια. Ούτε φυσικός, ούτε μεταφυσικός. Ηταν μια ανέντιμη προσπάθεια κερδοσκοπίας συγκεκριμένων συγγραφέων.
Στο θέμα της αύρας που θέλω να θίξω, είναι πως το χρώμα της είναι κάτι που δεν είναι σταθερό, και ποτέ μονοχρωματικό. Μεταβάλλεται και αλλάζει ανάλογα με διάφορα δεδομένα, που εκτείνονται απο την φυσική έως την μεταφυσική. Στο πεδίο της φυσικής πάντως, αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα της φωτογραφικής τεχνικής του Kirlian και δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που ονομάζουν "αύρα" οι μεταφυσικοί. Στο πεδίο της μεταφυσικής τώρα, την αύρα παρατηρούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις, οπότε το "τι χρώμα είχε σε παιδιά του '83", θα πω οτι είναι επιοικώς υποκειμενικό. Αυτό που θέλω να πω για να κλείσω το θέμα είναι πως, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με θέματα της ευρύτερης μεταφυσικής για να αποκτήσεις μία σφαιρική άποψη και όχι να θεωρείς δεδομένο το οτι γράφει ο κάθε newager που θέλει να πουλήσει βιβλία; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 21-11-14 στις 19:34 |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλη Ilaeira σχετικά με τα παιδιά Indigo αναφέρεις.... "το θέμα των Indigo είναι ευρύτερης χρονολογικής κλίμακας και παγκοσμίου εμβέλειας." Θα μου επιτρέψεις να πως πως έχεις λάθος στο σημείο αυτό γιατι αναφέρεται στα παιδιά που γεννήθηκαν το 1983 ούτε ποιό πρίν ούτε ποιό μετά δεν υπάρχει ευρύτερη χρονολογική κλίμακα.... Αυτο που με είχε προβληματίσει είναι το ερωτηματολόγιο που είχε στείλει το Υπουργείο παιδείας αυτό και μόνο... Και μάλιστα στην εκπομπή του ο Χαρδαβέλλας το είχε παρουσιάσει αυτό το ερωτηματολόγια.. Για το εάν το χειρίστηκε καλά η όχι μα αυτός δημοσιογράφος είναι και θέλησε να δώσει μεγάλη έκταση εξάλλου αυτό επεδίωκε... Τώρα στο εξωτερικό δεν είχε και μεγάλη απήχηση αυτό "παιδιά Indigo".. Ευχαριστώ.
|