Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αξιολόγηση του Θέματος
Άριστο 9 50,00%
Καλό 8 44,44%
Μέτριο 4 22,22%
Χάλια 2 11,11%
Αδιάφορώ 3 16,67%
Ψηφοφορία πολλαπλών επιλογών Ψήφισαν: 18. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #11  
Παλιά 22-05-07, 10:21
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Προεπιλογή λίγα λόγια για τις σκεπτομορφές

η σκεπτομορφή είναι αυτό που λέει και η λέξη:
Η σκέψη μας, η οποία παίρνει κάποια συγκεκριμένη μορφή.
Κάθε φορά που κάνουμε μία σκέψη, η νοητική ουσία παίρνει μία μορφή που αντιστοιχεί στη σκέψη αυτή. Π.χ., εάν σκεπτόμαστε πως βρισκόμαστε σε μία παραλία, τότε είναι σα να σχηματίζουμε μία εικόνα του εαυτού μας, ο οποίος βρίσκεται στην παραλία της φαντασίας μας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν φανταστούμε κάποιο πράγμα, π.χ. ένα ψωμί. Τότε, δημιουργούμε στη φαντασία μας το ψωμί. Τέλος, η σκεπτομορφή μπορεί να αναφέρεται σε κάτι πιο αφηρημένο ή να αποτελεί ένα συναίσθημα που "σκεπτόμαστε".
Με τον τρόπο αυτό, συνεχώς δημιουργούμε εικόνες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι καταδικασμένες να σβήσουν λίγες στιγμές μετά από τη δημιουργία τους. Ωστόσο, εάν κινητοποιηθούν από μία επιθυμία, μια έλξη, μια άπωση, ή εάν βρουν συναφείς σκεπτομορφές στο νοητικό μας σώμα (στο νου μας καλύτερα, μπορείς εάν θέλεις να θεωρήσεις και το υποσυνείδητο) τότε τείνουν να παραμείνουν ζωντανές. Όσο τις τρέφουμε με τη σκέψη μας, εκούσια ή και ακούσια (συνειδητά ή υποσυνείδητα), τόσο αυτές παραμένουν ζωντανές και κολλημένες πάνω μας, επιδρώντας στον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και που κινούμαστε ή στη διάθεση που έχουμε.
Κατά κάποιον τρόπο, είμαστε αυτό που είμαστε, λόγω των σκέψεών μας, είτε αυτές είναι καθόλα δικές μας, είτε προέρχονται από τους γονείς, τους φίλους, το περιβάλλον μας.
Έτσι, για να επανέλθω στο θέμα μας, το να συγκεντρωθεί κάποιος και να δημιουργήσει - έστω και πειραματικά - μία σκέψη που τον αφορά, δεν είναι ένα τόσο απλό θέμα όσο φαίνεται. Μπορεί η σκέψη αυτή να σβύσει μετά από λίγο. Μπορεί όμως και να κινητοποιήσει μηχανισμούς του υποσυνειδήτου που είναι άγνωστοι σε εμάς (γιαυτό και είναι υποσυνείδητοι) προκαλώντας αντιδράσεις λιγότερο ή και περισσότερο σοβαρές.
Αν το πάμε ακόμα πιο μακριά, μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή, ώστε να δεχτούμε επίθεση από τον αόρατο κόσμο, έλκοντας κάποιο στοιχειακό παρόμοιου κραδασμού.
__________________
http://secretstore.zlio.net
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 22-05-07, 11:49
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-05-2007
Περιοχή: Βόλος
Μηνύματα: 320
Προεπιλογή

Μια απλή ερώτηση. Έχω γράψει και σε άλλη συζήτηση πως μια καλή ιδέα για την υλοποίηση σκεπτομορφής είναι o λεγόμενος guardian. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το λεγόμενο shoggoth. Δεν αποτελούν σκεπτομορφές αυτά; Αν αποτελούν σκεπτομορφές τότε είναι απαίτητο να τονιστεί πως αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει μια σκεπτομορφή τότε θα πρέπει να ξέρει πως είναι λίγο επικίνδυνο για τον απλό λόγο του ότι η υλοποίηση σκεπτομορφής αυτού του είδους μπορεί να να συνοδευτεί με φαινόμενα poltergreist. Ευχαριστώ για την προσοχή!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 22-05-07 στις 11:50
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 23-05-07, 13:40
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lifo
Μια απλή ερώτηση. Έχω γράψει και σε άλλη συζήτηση πως μια καλή ιδέα για την υλοποίηση σκεπτομορφής είναι o λεγόμενος guardian. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το λεγόμενο shoggoth. Δεν αποτελούν σκεπτομορφές αυτά; Αν αποτελούν σκεπτομορφές τότε είναι απαίτητο να τονιστεί πως αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει μια σκεπτομορφή τότε θα πρέπει να ξέρει πως είναι λίγο επικίνδυνο για τον απλό λόγο του ότι η υλοποίηση σκεπτομορφής αυτού του είδους μπορεί να να συνοδευτεί με φαινόμενα poltergreist. Ευχαριστώ για την προσοχή!!!!!
Εδώ έβαλα ένα θέμα νεκρονομικό και σκεπτομορφές,έβαλα κάποια πράγματα για το νεκρονομικό,το οποίο είναι ψεύτικο όμως η μαγεία του είναι αληθινή.Οι δυνάμεις που πήρε ο Marduk για να πολεμήσει το δράκο της Tiamat,οι αλλιώς οι θεότητες είναι ψεύτικες!Εδώ κολλάει η σκεπτομορφή,μια θεωρία είναι.Για αυτό και έβαλα λίγες πληροφορίες για σκεπτομορφή.Συχνά,χωρίς να το καταλαβαίνουμε,δημιουργούμε σκεπτομορφές για κάποιο λόγο.Οι πιο πολλές καταστρέφονται.Άλλες πιο ισχυρές προσκολλώνται και τρέφονται από εμάς.Για αυτό και να το ενισχύσεις ενσυνειδητα με το να θες να δημιουργήσεις είναι πολύ επικίνδυνο.Να αναφέρω μια ιστορία.Ένας γνωστός μου είχε εμμονές.Νόμιζε ότι όλοι τον εχθρεύονταν και ήθελαν την καταστροφή του.Ο άνθρωπος αυτός στον τομέα του ήταν επιτυχημένος.Ποια ήταν η εμμονή του?Νόμιζε ότι τον είχαν κάνει μάγια,και από χέρι όχι ανίδεο αλλά ισχυρό.Ο άνθρωπος αυτός μέρα με τη μέρα και με την σκέψη ότι του έκαναν μάγια ''έλιωνε'' κυριολεκτικά.Και που δεν πήγε.Μάγισσες γνωστές,μεντιουμ ιερείς και πάει λέγοντας...Έφαγε μια περιουσία ολόκληρη.Πήγε στο Άγιο Όρος σε κάποιο γέροντα σοφό και ενάρετο.Και ο γέροντας του είπε.''Πάψε να το σκέφτεσαι,όλα στο μυαλό σου είναι.Κανείς δε σου έκανε μάγια.''Έπειτα εκείνος προσευχήθηκε και τον έστειλε στο καλό.Να μην τα πολυλογώ,ο άνθρωπος σώθηκε.Είχε η ίδια η εμμονή του δημιουργήσει μια σκεπτομορφή που τον ''έλιωνε'' κανονικά.Μόλις έπαψε να το σκέφτεται μέσα σε ένα χρόνο έγινε και πάλι καλά.Έτσι έχουν τα πράγματα με τις σκεπτομορφές.Στο θέμα μας τώρα:Οι σκεπτομορφές του Νεκρονομικόν λειτουργούν γιατί αυτό που κάνουμε είναι να εκμεταλλευόμαστε ενεργειακά για την επίτευξη του σκοπού μας την κάθε θεότητα που λειτουργεί ως μια μεγάλη αστρική μπαταρία.Όμως όταν δεν ξέρεις τι κάνεις τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα.Μπορεί να είναι σκεπτομορφές,όμως υπόκεινται σε νόμους.Και όταν κάποιος δρα,τότε πρέπει να περιμένει και την αντίδραση.Αυτά.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι με το θέμα είναι καλοδεχούμενος να κάνει ό,τι σχόλια θέλει.Ευχαριστώ.Φιλικά,
ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ.
__________________
http://secretstore.zlio.net
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 24-05-07, 10:59
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Cool

Πηγή:από Mystery,τεύχος 22
Ακόμη να προστεθεί στα παραπάνω:<<Με βάση αυτήν ακριβώς την πεποίθηση,τα τελευταία χρόνια άνθισαν διάφορα συστήματα χαοτικής μαγείας,δεκάδες τάγματα τελετουργικού αποκρυφισμού,ενώ γράφτηκαν πολλά περισσότερα βιβλία,μελέτες και γριμμόρια σχετικά με τις λανθάνουσες δυνάμεις του ανθρώπου και μεθόδους για την αφύπνισή τους.Ένα από αυτά,εκμεταλλευόμενο τον πόθο των οπαδών του Λαβκραφτ για ένα αληθινό Necronomicon,κυκλοφόρησε δειλά το 1977 προκαλώντας έντονες συζητήσεις και διαξιφισμούς,γιατί ενώ πρόκειται για φανερή απάτη,τα τυπικά που προτείνει έχουν αποτέλεσμα….>>
Επίσης:<<Εν ολίγοις,τα μαγικά τυπικά-ακόμη και αυτά του Necronomicon του Σίμωνα-στηρίζονται σε απλούς ψυχολογικούς μηχανισμούς ενεργοποίησης της ατομικής θέλησης.Ακόμη και οι όποιες παραψυχικές εκδηλώσεις που μπορεί να εντοπιστούν έχουν ως αιτία και πηγή το ίδιο το άτομο…σύμφωνα πάντα με τους σύγχρονους μάγους του χάους.>>
Λίγα λόγια για το Necronomicon?<<To Necronomicon του Σίμωνα περιλαμβάνει 12 κεφάλαια.Όλα μαζί εξιστορούν τα χρονικά του μεγάλου πολέμου ανάμεσα στους Μεγάλους Παλαιούς και τους Πρεσβύτερους Θεούς,οι οποίοι νίκησαν χάρις στις δυνάμεις του Μαρδούκ.Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης την ομολογία του τρελού Άραβα,οδηγίες για το πνευματικό μονοπάτι του μάγου,μαγικούς τρόπους για το πέρασμα των 7 Αστρικών Πυλών,ξόρκια σκοτεινά αλλά και επικλήσεις λευκής μαγείας.>>
<<Σύμφωνα πάντα με τον Σίμωνα,οι Πρεσβύτεροι πρόσφεραν στον Μαρδούκ 50 σύμβολα και δυνάμεις ,ώστε να εκστρατεύσει εναντίον στη μοχθηρή δράκαινα Τιαμάτ,σφραγίζοντας έτσι τις Πύλες τις οποίες παραφυλά ο Iak Sakkak.Οι δυνάμεις αυτές είναι αυτόνομες ως πνεύματα-θεοί,ταυτόχρονα όμως αποτελούν εκφράσεις του Μαρδούκ όπως ακριβώς συμβαίνει με τα 72 καμπαλιστικά ονόματα-ιδιότητες-αγγέλους του Θεού.Κάθε πνεύμα έχει διαφορετική ιδιότητα,σφραγίδα αλλά και λέξη δύναμης. >>

Αναρωτήθηκα αν πιάνουν όλα τα παραπάνω.Μέσα από διάφορες τελετές,δηλαδή,να ενεργοποιούνται ασυνείδητες εσωτερικές διεργασίες που δεν υπολογίζονται εύκολα.Από την άλλη,η λειτουργία των εγκεφαλικών κυμάτων δεν είναι απλή ώστε να μελετηθεί επαρκώς.Ωστόσο δε μπορεί και να αμφισβητηθεί.Πάντως,οι εσωτερικές μας διεργασίες παίζουν σπουδαίο ρόλο.Να προσθέσω για το ασυνείδητο πως πρωτοαναφέρθηκε από τον Φρόιντ,στις αρχές του 20ου αιώνα.Πάλι ο θεωρητικός της μαγείας Franz Hartman τονίζει πως οι δυνάμεις αυτές εκδηλώνονται ως αόρατες μα ισχυρές επιδράσεις των συναισθημάτων και της θέλησης,των επιθυμιών και των παθών,της σκέψης και της φαντασίας,της πίστης κ.λ.π.Είναι δυνάμεις αυτού που ονομάζουμε Ψυχή.Γενικά τα ΄΄μάγια΄΄ πραγματοποιούνται είτε γιατί ενεργοποιείται η αυθυποβολή και άλλοι ψυχικοί μηχανισμοί είτε επειδή ασκείται μια άλλη,μυστική υπερφυσική δύναμη.Το αποτέλεσμα υπήρξε θεαματικό,από τα παλιά χρονιά πάντως.
__________________
http://secretstore.zlio.net

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Melhisedek : 24-05-07 στις 11:01
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 24-05-07, 11:59
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-05-2007
Περιοχή: Βόλος
Μηνύματα: 320
Προεπιλογή

Φυσικά η μαγεία του necronomicοn είναι αληθινή. Με απλούς ψυχικούς μηχανισμούς ενεργοποιείς τη σφραγίδα. Melhisedek έχείς καλέσει ποτέ πνεύμα του necronomicon; Δηλαδή από τα 50 πνεύματα του Marduk. Όποτε έχω καλέσει δεν υπάρχει κάτι υλοποιημένο το οποίο έρχεται. Αλλά πιάνει. Οι μηχανισμοί δουλεύουν τέλεια. Ωστόσο θα σε παραπέμψω να κοιτάξεις και κάτι άλλο στο ίδιο άρθρο. Αναφέρει για ένα πνεύμα το οποίο μπορεί να σου μιλήσει για προηγούμενες ζωές σου. Και σου συνιστά να έχεις έναν καθρέφτη ώστε όταν υλοποιηθεί η μορφή του να δεις εκεί τί πραγματικά θες να δεις. Και επαναλαμάνω την ερωτησή μου σου 'χει εμφανιστεί ποτέ; Σε παρακαλώ απαντησέ μου διότι θέλω να διαπιστώσω το αν τα πνεύματα μπορούν να εμφανιστούν ή όχι. Ακόμη και να εμφανιστούν πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι απλώς εκβάσεις του εαυτού μας. Επαναλαμβάνω πως ακόμη και αν δεν υπάρχει υλοποίηση κάι πετυχαίνει. Πως λειτουργεί σαν ασυνείδητη λειτουργία. Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 24-05-07 στις 12:01
Απάντηση με παράθεση
  #16  
Παλιά 24-05-07, 12:38
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lifo
Φυσικά η μαγεία του necronomicοn είναι αληθινή. Με απλούς ψυχικούς μηχανισμούς ενεργοποιείς τη σφραγίδα. Melhisedek έχείς καλέσει ποτέ πνεύμα του necronomicon; Δηλαδή από τα 50 πνεύματα του Marduk. Όποτε έχω καλέσει δεν υπάρχει κάτι υλοποιημένο το οποίο έρχεται. Αλλά πιάνει. Οι μηχανισμοί δουλεύουν τέλεια. Ωστόσο θα σε παραπέμψω να κοιτάξεις και κάτι άλλο στο ίδιο άρθρο. Αναφέρει για ένα πνεύμα το οποίο μπορεί να σου μιλήσει για προηγούμενες ζωές σου. Και σου συνιστά να έχεις έναν καθρέφτη ώστε όταν υλοποιηθεί η μορφή του να δεις εκεί τί πραγματικά θες να δεις. Και επαναλαμάνω την ερωτησή μου σου 'χει εμφανιστεί ποτέ; Σε παρακαλώ απαντησέ μου διότι θέλω να διαπιστώσω το αν τα πνεύματα μπορούν να εμφανιστούν ή όχι. Ακόμη και να εμφανιστούν πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι απλώς εκβάσεις του εαυτού μας. Επαναλαμβάνω πως ακόμη και αν δεν υπάρχει υλοποίηση κάι πετυχαίνει. Πως λειτουργεί σαν ασυνείδητη λειτουργία. Ευχαριστώ
Εφόσον φίλε μου lifo το necronomicon δεν είναι γνήσιο,τα τελετουργικά που προτείνει όμως λειτουργούν.Μια εξήγηση είναι ότι βασίζονται σε εσωτερικές διεργασίες.Μέσα από διάφορες ΄΄κινήσεις΄΄ συμβολικές,λέξεις δύναμης κτ.λ. ενεργοποιούμε τις ΄΄λανθάνουσες δυνάμεις΄΄ μας.Ναι ίσως να βασίζονται σε απλούς ψυχολογικούς μηχανισμούς και στην αυθυποβολή.Αυτό που έρχεται,κατα εμέ,δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σκεπτομορφή που έχει προφανώς καθιερωθεί στο αστρικό επίπεδο και η ενέργεια που έχει είναι αρκετή,έτσι ώστε να είναι αυτόνομη και ακόμη να μπορεί να διαθέτει και δική της νόηση.Μια ΄΄αστρική μπαταρία΄΄,που αν την εκμεταλλευτείς σωστα θα έχεις αρκετά οφέλη.Δοκίμασα για προστασία των οικονομικών και για καθαρά πειραματικούς τρόπους δοκίμασα άλλες 10 σφραγίδες,σύμφωνα με το τελετουργικό που προτείνει το Mystery,καθώς βασίζεται καθαρά στις δικές μας δυνάμεις και σε κάποιες λέξεις δύναμεις που δε τονίσθηκαν και αυτό με στεναχώρησε κάπως.Κάποιες κατάφερα να τονίσω άλλες πάλι τα έκανα θάλασσα!Έχουν ανθήσει πολλά τυπικά για το necronomicon και αν ψάξεις στα αγγλικά στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετές ιστιοσελίδες για αυτό το θέμα.Το πνεύμα που μου λες το ξέρω,όμως δε το έχω δοκιμάσει καθώς έχει καθρέπτη και επειδή δεν ασπάζομαι τις απόψεις της χαοτικής μαγείας και δοκιμάζω παραδοσιακά πράγματα θα έπρεπε να κατασκευάσω καθρέπτη ή να ψάξω να βρω να τον ενεργοποιήσω κ.τ.λ.Που θέλει χρόνο.Όχι δεν έχει υλοποιηθεί κάτι.Απλώς έχω αισθανθεί ΄΄παράξενα΄΄ καταλαβαίνοντας ότι αυτό που έκανα είχε αποτέλεσμα.Το τελετουργικό που προτείνει το mystery είναι καθαρά για να αξιοποιήσουμε τις δικές μας ψυχικές δυνάμεις.
Υ.Γ.Γιατί θες να υλοποιηθεί το πνεύμα-σκεπτομορφή?Δε σου φτάνει φίλε lifo που έχεις το αποτέλεσμα που θες?Εμένα που φτάνει και μου περισσεύει.Αν η σκεπτομορφή έχει την ικανότητα να έχει δική της νόηση το ξέρεις ότι μπορεί να μπλέξεις?Μπορεί δηλαδή να στοιχιώσει το χώρο και να μη μπορείς να τη διώξεις τόσο εύκολα!!!Επειδή είναι σκεπτομορφή και όχι κάποιο πνεύμα προφανώς τα τελετουργικά αφορισμού κ.τ.λ. να μην έχουν αποτέλεσμα.Για αυτό σε τέτοια θέματα θέλει πολύ προσαοχή και γνώση.Αν δεν ξέρεις και δεν έχεις κάποιο άτομο που γνωρίζει να μην επιχειρήσεις τίποτα.Εμένα πάντως μου αρκεί που έχει αποτέλεσμα.Για το πως μπορεί το πνεύμα να υλοποιηθεί στο καθρέπτη το mystery δεν διευκρινίζει και δε ξέρω το λόγο.Επειδή όμως το necronomicon είναι συνδυασμός από διάφορα γριμμόρια κ.τ.λ. τότε θα χρησιμοποιούσα-δοκίμαζα παρόμοιες τεχνικές.
__________________
http://secretstore.zlio.net

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Melhisedek : 24-05-07 στις 12:54
Απάντηση με παράθεση
  #17  
Παλιά 24-05-07, 13:23
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-05-2007
Περιοχή: Βόλος
Μηνύματα: 320
Προεπιλογή

Ακριβώς για τν λόγο που αναφέρεις στο υ.γ θέλω να δω αν κάτι μπορεί να στοιχειωσει το σπίτι μου. Έχω κάνει ως τώρα γύρω στα 5 τελετουργικά. Ωστόσο μπορεί να κάνουμε κάποια τελετουργικά αλλά μην βασίζεσαι καθαρά στον πειραματισμό. Το βασικό συστατικό της μαγείας είναι να πιστέψεις σε αυτό που κάνεις χωρίς να το κάνεις πειραματικά. Π.χ καλείς έναν δαίμονα(πράγμα που κανείς δεν πρέπει να το κάνει χωρίς να είναι σίγουρος). Δεν μαθαίνεις δύο εξαναγκασμούς και πάει. Λοιπόν δεν ασπάζεσαι της απόψεις της Χαοτικής. Ναι δεκτόν. Αλλά η Χαοτική συγκταταλέγει τέτοιου είδους επικλήσεις ή καλύτερα τελετουργικά. Γιατί μια σφραγίδα λειτουργεί υποσυνείδητα. Και το υποσηνείδητο είναι πολύ δυνατό. Αλλά ας σου πω για την Χαοτική. Στον δρόμο του Χάους ο μαθητής είναι ελεύθερος να πράξει με όποιον τρόπο θέλει. Δεν έχουν σημασία τα λόγια. Μόνο που δεν ασπάζεσαι την Χαοτική. Για αυτό θα πω απλώς κάτι. Αν η μαγεία είναι κάτι το οποίο χρησιμοποίεις σε συνεργασία με τον εσώτερο εαυτό σου θα τονίσω μόνο κάτι. Τότε(αν είναι θέμα δικό σου και του εσώτερου εαυτού σου) γιατί να μην διαμορφώνεις τα τελετουργικά όπως εσύ θες. Γιατί να μην κάνεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα;Δε ξέρω αν κατανοείς τί λέω. Διαμορφώνεις τελετουργικά. Γιατί ο καθένας αισθάνεται τη μαγεία όπως θέλει. Απλώς κάποιοι με τα συστηματά τους και τις τελετές τους βρήκαν το πως αισθάνονται οι πιο πολλοί άνθρωποι. Είναι κοινά συναισθήματα με άλλα λόγια. Ο καθένας είναι μοναδικός. Και βρίσκει μέσα του τί του ταιριάζει στ' αλήθεια. Αν νομίζεις πως ξεφεύγω από το θέμα κάνεις λάθος. Σκεπτομορφή. Λέξη που σχετίζεται με την σκέψη που φτιάχνει κάτι. Η σκέψη είναι δικιά σου και καταλαβαίνεις πως λειτουργεί καλύτερα για σένα. Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες στην απάντηση αυτή. Επειδή δεν είναι εύκολο να μιλάμε απο' δω και βλέπω πως ξανοίγεσαι και 'συ στα μαγικά μονοπάτια να ξέρεις για να έρθουμε σε καλύτερη επαφή το msn μου είναι kalotuxas@hotmail.com. Αν δεν έχεις ok. Αν έχεις κάνε με add.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 24-05-07 στις 13:27
Απάντηση με παράθεση
  #18  
Παλιά 25-05-07, 08:22
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Post

1)Έψαξα,lifo,και βρήκα το πνεύμα που λες:IRKINGU:Αυτή είναι η δύναμη που φυλάκισε τον στρατηγό των Μεγάλων Παλαιών, τον KINGU.Αυτή είναι η δύναμη την οποία ο MARDUK-που το όνομά του δε λέμε εκτός αν δε γίνεται διαφορετικά-χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει την ανθρώπινη φυλή,χάρις το αίμα του Irkingu.Το πνεύμα αυτό μπορεί να πει στον μάγο τα πάντα για τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του,αφού ήταν εκεί όταν το αίμα του σχημάτιζε τους πρωτόπλαστους θνητούς.Όταν υλοποιηθεί η φιγούρα του,φρόντισε να έχεις κοντά σου μια κρυστάλλινη σφαίρα ή ένα καθρέπτη,διότι εκεί θα σχηματιστεί η μορφή από αυτό που ποθείς αληθινά να μάθεις.Η λέξη στην οποία πρέπει να διαλογιστείς είναι BARERIMOU.
2) Κάπου στο τεύχος 22 του mystery αναφέρει στο άρθρο για το necronomicon:<<Οι συγγραφείς, Daniel Harms και John W. Gonce, με τη μελέτη τους The Necronomicon Files:The Truth Behind The Legend(19998) υποστηρίζουν-και προσωπικά συμφωνώ μαζί τους-πως το γριμμόριο του Σίμωνα είναι πλαστό!Αποτελεί μια ιδιόμορφη σύνθεση αληθινών βαβυλωνιακών τυπικών,με ψευδοορολογίες Κθούλου,μαγικές σφραγίδες εμπνευσμένες από κλασσικά γριμμόρια σαν το Grand Grimmoire (18ος αιώνας και έντονα βαρύγδουπο,ρεαλιστικό τρόπο γραφής που θυμίζει κάπως τις παλιές καλές ιστορίες του Λάβκραφτ. >>
Και μια δική μου σκέψη:Ίσως να υπήρχε το necronomicon,όπως ισχυρίζεται ο Σίμωνας,που παρουσίασε στο κοινό ένα αρχαίο γριμμόριο,γραμμένο με βάση τις δοξασίες και τη μυθολογία της Μεσοποταμίας, από κάποιο συγγραφέα.Και πάλι,πράγμα που δεν αποδείχτηκε (αν και η ιστορία με τους καλόγερους βγήκε αληθινή) ίσως να άνηκε σε κάποιο μάγο έμπειρο και να εξυπηρετούσε μόνο τον ίδιο καθώς οι γνώσεις των μάγων και των μαγισσών γράφονταν ΄΄κωδικοποιημένες΄΄,από φόβο να μην πέσουν σε λάθος χέρια.Και μια διευκρίνιση:Ας μην ξεχνάμε ότι τα μαγικά γριμμόρια είναι αρχαία χειρόγραφα που έχουν γραφτεί από τα χέρια παλιών μαγισσών και μάγων.Κάποια από αυτά έχουν επιζήσει μέχρι τις μέρες μας.Τόμοι γεμάτοι μαγική γνώση και αρχαίες πρακτικές,που η απαρχή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων.Κείμενα,χειρόγραφα,μελέτες,ξόρκια και μαγικές τεχνικές,όλα γραμμένα από έμπειρους μάγους.Σήμερα κυκλοφορούν πολλά τέτοια γριμμόρια.Αν όμως κάποιος τα συγκρίνει μεταξύ τους θα εντοπίσει σημαντικές διαφορές μεταξύ τους,παραλλαγές,αντιθέσεις και παραπλανητικές θεωρίες.Ακόμη κανείς δεν είναι σίγουρος από ποιον τα αυθεντικά γριμμόρια μπορεί να είναι γραμμέναΊσως από κάποιον έμπειρο μάγο,κάποιον μαθητή του ή και κάποιον εντελώς άγνωστο,που ήθελε να εκμεταλλευτεί την τύχη κάποιου διάσημου μάγου.Ακόμη τα μαγικά αυθεντικά γριμμόρια έχουν περάσει από χέρι σε χέρι,από μυαλό σε μυαλο,από συνείδηση σε συνείδηση.Έχουν μεταφραστεί από άλλη γλώσσα,έχουν επιβιώσει από δύσκολες εποχές και έχουν φιλτραριστεί από την οπτική γωνία εκαντοτάδων ανθρώπων.Και κάθε μελετητής ή μεταφραστής είναι αναπόφευκτο να κάνει λάθος.Είναι σίγουρο πως θα αλλοιώσει εσκεμμένα ή άθελά του το περιεχόμενό του.Ακόμη οι μάγοι και οι μάγισσες σπάνια κατέγραφαν τις γνώσεις τους για να μην πέσουν σε λάθος χέρια.Κρατούσαν όμως σημειώσεις,συχνά κωδικοποιημένες.Έτσι τα γριμμόρια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΄΄σημειωματάρια΄΄ των μάγων ή μαγισσών γεμάτα ημιτελείς τεχνικές και ΄΄κωδικοποιημένες΄΄ γνώσεις.
__________________
http://secretstore.zlio.net
Απάντηση με παράθεση
  #19  
Παλιά 25-05-07, 12:03
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-05-2007
Περιοχή: Βόλος
Μηνύματα: 320
Προεπιλογή

Το ότι το necronomicon δεν υπήρξε ούτε και υπάρχει πιστεύω είναι πια δεδομένο. Πολλά μεταφραστικά λάθη έχουν γίνει. Ίσως οι γνώσεις τελικά, ναί να είναι κωδικοποιημένες. Ο τρελός Άραβας, ισχυριζόνταν πως είχε περιλανηθεί για να βρει όλα αυτά. Είναι αλήθεια πως με βοήθησε πάρα πολύ η απαντησή σου. Αναρωτιόμουν άραγε πως γινόνταν να είναι αληθινή η μαγεία του necronomicon και να μην συντάχτηκε ποτέ στα αλήθεια.Την απορεία μου την έλυσες. Αλλά έχω μια ερώτηση. Ξέρεις πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν λάτρεις του Cthulu. Πιστεύουν πως θα έρθει. Υπάρχουν άλλοι που ισχυρίζονται πως έχουν έρθει σε επαφή μέσω αστρικού πλάνου. Και τί συμβολισμός μπορεί να είναι αυτός; Και θα πω κάτι. Αν γίνει πολύ δυνατή η σκέψη των ανθρώπων αυτών αν και σου φαίνεται λίγο τρελό τότε ο Cthulu θα επιστρέψει. Άραγε θα επαναλειφτεί η Μεγάλη μάχη;Γιατί όποτε διαβάζω σχετικά με τον Cthυlu πάντα υποστηρίζετε πως αν ξανάρθει θα κυριεύσει. Θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα; Ίσως να φαίνεται τρελό αλλά.........
__________________
~then she lit up a candle and she show me the way~

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 25-05-07 στις 12:06
Απάντηση με παράθεση
  #20  
Παλιά 26-05-07, 15:51
Melhisedek Ο χρήστης Melhisedek δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 02-02-2007
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 103
Post Απάντηση στο lifo

Υπάρχουν λάτρεις του Cthulhu και η νεομυθολογία Cthulhu υπάρχει και κυκλοφορεί σε συζητήσεις με σκοτεινό,απόκρυφο περιεχόμενο και στα αλλόκοσμα όνειρα ΄΄τρελών΄΄ που η μοίρα καταράστηκε με αποκάλυψη εκτυφλωτικής αλήθειας.
Τα έργα του Χ.Φ.Λάβκραφτ επηρέασαν πολλούς συγγραφείς σε όλα τα τα πεδία μοντέρνας φαντασίας,όπως επιστημονικής φαντασίας,επικής φαντασίας κ.τ.λ.Οι συγγραφείς αυτοί συνέχισαν είτε εξέλιξαν το απίστευτο όραμα του,αυτό το εφιαλτικό και εμπνευστικό όραμα που διαφαίνεται μέσα από τα έργα του,είναι αυτό που ο Ώγκαστ Ντέρλεθ ονόμασε Μυθολογία Κθούλου(Cthulhu Mythos).
Η δομή της μυθολογίας δεν έχει αυστηρή ακολουθία,όμως πρόκειται για απλές παρατηρήσεις σε μια κοινή σεναριακή βάση,που συνδέει τις ιστορίες του Χ.Φ.Λάβκραφτ.Επίσης, ο Χ.Φ.Λάβκραφτ δεν αναφέρθηκε ποτέ στον τίτλο "Μυθολογία Κθούλου", ούτε θεωρούσε πως τα συγκεκριμένα διηγήματα του δημιουργούσαν ένα συγκεκριμένο μυθολογικό κύκλο. Ο όρος "Cthulhu Mythos" επινοήθηκε από τον Ντέρλεθ, μετά το θάνατο του Λάβκραφτ. πιστός φίλος και μαθητής του Λάβκραφτ, ο οποίος, μετά το θάνατο του Χάουαρντ ίδρυσε το θρυλικό εκδοτικό οίκο Arkham House, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην έκδοση του έργου του Λάβκραφτ και των συγγραφέων του λαβκραφτικού κύκλου.
Ο Λάβκραφτ ήταν σχετικά άσημος όσο ζούσε (δημοσίευε τα διηγήματα του στο pulp περιοδικό Weird Tales και σε ερασιτεχνικά έντυπα της εποχής) και πέθανε μόνος και φτωχός. Οφείλει τη μεταθανάτια αναγνώριση και διασημότητα του στην αφοσίωση του Ντέρλεθ, ο οποίος έκανε σκοπό της ζωής του να ολοκληρώσει ο ίδιος πολλά από τα ημιτελή διηγήματα του Λάβκραφτ και να κάνει ευρύτερα γνωστό το έργο του φίλου του και τον προσωπικό του κόσμο. ο Λάβκραφτ και ο Ντέρλεθ δεν συναντήθηκαν ποτέ προσωπικά, παρά μόνο αλληλογραφούσαν (το ίδιο ισχύει και για τον Κλαρκ 'Αστον Σμιθ και τον Ρόμπερτ Χάουαρντ). Ο Ντέρλεθ είδε για πρώτη φορά τον Λάβκραφτ, νεκρό»
Κανείς δεν είναι σίγουρος αν αυτά που κάποιοι απορρίπτουν σαν «αποκρυφιστικά γαρνιρίσματα» στα κείμενα του -αφού δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε- είναι ή δεν είναι σημαντικές ιδέες που απλώς δεν έχουμε τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε.
Το περιεχόμενο της μυθολογίας Κθούλου
Το όνομα της προέρχεται από το όνομα μιας μυστηριώδους οντότητας,του Κθούλου,που ανήκει σε μια ΄΄ράτσα΄΄ πανίσχυρων εξωδιαστασιακών οντοτήτων που ο Χ.Φ.Λάβκραφτ αποκαλεί ΄΄Μεγάλους Παλαιούς΄΄(The Great Old Ones) ή "Αρχαίους" (Τhe Ancient Ones),οι οποίοι είναι εξόριστοι από τον κόσμο μας και προσπαθούν να επιστρέψουν με την ενεργοποίηση-άνοιγμα κάποιων μυστικών σφραγισμένων πυλών.Οι ΄΄Αρχαιοί΄΄ εξορίστηκαν από τους Πρεσβύτερους Θεούς, γιατί εξασκούσαν τη μαύρη μαγεία στο απαγορευμένο πεδίο της Γης. Η πύλη των Διαστάσεων έκλεισε πίσω τους και σφραγίστηκε για να μην επιστρέψουν ποτέ.Μερικά ονόματα των ΄΄Μεγάλων Παλαιών΄΄ είναι Azathoth αυτός που το όνομά του δεν πρέπει να προφέρεται, Nyarlathotep o αγγελιοφόρος, το έρπον χάος, Υog Sothoth η πύλη και το κλειδί της πύλης. Sub Nigurath η Μαύρη Αίγα των δασών με τα χίλια νεογνά.Όσο για τον τιτάνιο και χταποειδή Κθούλου(Kthulhu," δεν είναι νεκρό εκείνο που κοιμάται και ονειρεύεται, μα με το διάβα των παράξενων αιώνων ως κι ο θάνατος μπορεί να πεθάνει"),είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στη γη και συγκεκριμμένα στο΄΄άντρο΄΄ του στη βυθισμένη Ρ΄λυέ(R'lyeh),΄΄κοιμάται και ονειρεύεται΄΄,σε μια ημιναρκωμένη κατάσταση,ένα είδος χειμερίας νάρκης στο βυθό κάποιου ωκεανού και ο οποίος περιμένει να ξυπνήσει και να καλέσει ΄΄τους αδερφούς΄΄ του πίσω στη Γη,εγκαινιάζοντας μια καινούργια βασιλεία τρόμου και σκότους.
Από τις δικές του μελέτες ο Χ.Φ.Λάβκραφτ δίνει την τοποθεσία της Ρ'λυέ στις συντεταγμένες 49 μοίρες 51 λεπτά νότια και 128 μοίρες 34 λεπτά δυτικά - ο υπολογισμός των συντεταγμένων αυτών πάνω σε ένα χάρτη υποδεικνύουν ένα από τα βαθύτερα σημεία του Ειρηνικού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χιλής.
Όσο για τους ΄΄μυστήριους Πρεσβύτερους κατονομάζεται μόνο ο Νόντενς ("Ο Κύριος της Μεγάλης Αβύσσου"). Το όνομα πιθανόν ανήκει σε παλιά κέλτικη θεότητα, που υιοθετήθηκε και από τους Ρωμαίους. Απομεινάρια του ναού του Νόντενς υπάρχουν στο Glaustershire. Χρονολογείται από τον 1ο περίπου μ.Χ. αιώνα.
Πιο αναλυτικά πρώτη αναφορά του Κθούλου(υπάρχουν διάφορες προφορές,όπως kuh-THOOL-hoo, Clooloo ή Clulu από παραλλαγή του Cthulhu, K't'hoo-lhoo, Khlul'-hloo, Cluh-Luh) γίνεται στο θρυλικό Necronomicon,του τρελού Άραβα Αμπντούλ Αλχαζρέντ(μύθοι αναφέρουν ότι είναι 3 πρωτότυπα βιβλία - ένα στα αραβικά - ένα στα λατινικά - ένα στα ελληνικά).Κινητήριος δύναμης αυτής της μυθολογίας αποτέλεσε το διήγημα του Χ.Φ. Λαβκράφτ "The Call of Cthulhu" (Το κάλεσμα του Κθούλου).Η διήγηση περιστρέφεται γύρω από μία τιτάνια δαιμονική εξωγήινη οντότητα, που στην αρχαία γλώσσα έχει το όνομα "Κθούλου" και τους ακόλουθούς του, που μετανάστευσαν στην Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και έκτισαν την R'lyeh (Ρ'λυέ), μία μεγαλιθική μητρόπολη σε ένα νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Αυτά τα τιτάνια όντα, ημιδρακοειδή, ημιχταποδοειδή, μάχονταν σε έναν αιώνιο πόλεμο με άλλες εξωγήινες ράτσες που κατοίκησαν τον πλανήτη μας από την εποχή των δεινοσαύρων.
Κάποια άγνωστη κοσμογονική καταστροφή οδήγησε τον Κθούλου και τη γενιά του μέσα στους μεγαλιθικούς πύργους τους και - σύμφωνα πάντα με την διήγηση του Λάβκραφτ - το νησί φρούριό τους τελικά βυθίστηκε κάτω από τα κύματα, φυλακίζοντάς τον Κθούλου σε μια ημιναρκωμένη κατάσταση,περιμένοντας να ξυπνήσει,ίσως από κάποιο ΄΄κάλεσμα΄΄,καλώντας τους ΄΄ομοίους΄΄του στη Γη.
Υποστηρίζεται ακόμα πως ένας από τους τρόπους που οι Μεγάλοι Παλαιοί επικοινωνούν με τους ανθρώπους είναι μέσω ονειρικών υποβολών. Ο Κθούλου χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερης μορφής τηλεπάθεια με την οποία γίνεται αντιληπτός από άτομα με παράξενες ιδιαιτερότητες,όπως άτομα καλλιτεχνικής φύσεως κ.τ.λ.Ακόμη,τονίζεται πως οι εξαιρετικά εξωγήινες και παράξενες σκέψεις του Κθούλου προκαλούν συμπτώματα παράνοιας στους αποδέκτες του και τους οδηγούν στην σχιζοφρένεια και στην αμνησία. Τα όντα αυτά - οι Μεγάλοι Παλαιοί - παρουσιάζονται πολλές φορές να έχουν πολλαπλά σώματα, πολλές οντότητες και να παίρνουν διάφορες μορφές. Ρίζες έχουν σε διάφορους πολιτισμούς.Για παράδειγμα ο Νυαρλαθοτέπ,το όνομά του ηχητικά και μόνο έχει ρίζες στην Αρχαία Αίγυπτο μάλιστα σε διάφορα κείμενα αναφέρεται με την μορφή ενός μαύρου Φαραώ. Ενός άντρα με περήφανα αιγυπτιακά χαρακτηριστικά, τυλιγμένος σ' ένα λαμπρό πρισματικό μανδύα, που φορά την καλύπτρα του Φαραώ (νέμες) στο κεφάλι. Αυτή η μορφή ίσως να είναι ταυτόσημη με την μορφή του Μαύρου Άντρα (στην Αγγλία) και ταιριάζει με τις περιγραφές του αποκρυφιστή Άλιστερ Κράουλι.
Συνεχίζεται...
__________________
http://secretstore.zlio.net
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:15.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.