Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > UFO – Εξωγήινοι – Διαστημική

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-10-07, 14:33
Το avatar του χρήστη skeptic
skeptic Ο χρήστης skeptic δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Και επισης επιμενω πως τοσα και τοσα διαστημοπλοια κινουνται υπο την επιδραση της βαρύτητας και εχουν εντος τους μαγνήτες νεοδυμιου, αλλα δεν εχουν αποκλιση στις τροχιες τους.
Αυτό πως το ξέρεις;
Mπορεί να έχουν απόκλιση που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή ή να είναι απειροελάχιστη που δεν την δίνουν σημασία.

Πως μιλάς με τόση βεβαιότητα; Είσαι μέσα στο διαστημικό πρόγραμμα και γνωρίζεις, έχεις τα τροχιακά δεδομένα και την τηλεμετρία; ή απλά μιλάς απ'έξω ως ένας άσχετος θέλοντας να στηρίξεις την θέση σου;

Έχεις στοιχεία για'αυτό που υποστηρίζεις;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 15-10-07 στις 14:45
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 14:44
Ηλιας Ο χρήστης Ηλιας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν νομίζεις ότι με τις προσωπικές προσβολές πετυχαίνεις κάτι λυπάμαι.
Όταν λες σε καποιον πως έρχεται εδωπέρα με ατζέντα απομυθοποιησης, όταν σου γράφω καποια πραγματα 4 φορες και τα λαμβάνεις υποψην μονο την 5η, όταν στο ιδιο μήνυμα που μου λες πως σε προσβάλω, μου γράφεις πως ειμαι εδώ μονο για αντιλογια (δλδ αντιλέγω ετσι κι αλλιως, χωρις επιχειρήματα), τοτε ναι, δε σέβεσαι το χρονο που αφιερωσα σε αυτή τη συζήτηση. Οταν ξεκινας την κουβεντα λεγοντας πως ο Χ υποστηριζει το Ψ, και μετα απο 10 κατεβατα λες πως ο Χ δεν υποστηρίζει το Ψ, τι θες να πω; Νομίζω πως μετά απο απο όλα αυτά, έχω το δικαιωμα να κανω μια παρατήρηση.

Παράθεση:
Και κάτι άλλο. Που ξέρεις τι είναι η αντιβαρύτητα;
Ξέρεις μήπως τι είναι η βαρύτητα;
Δε χρειάζεται να ξέρεις τι ειναι κατι για να το ορισεις. Αντιβαρύτητα ειναι αυτο που εχεις ηδη πει: η δύναμη ή φυσικη διεργασια που ακυρώνει το βαρυτικό πεδιο, το σβήνει.

Αλλα βεβαια αυτο ειναι θέμα ονοματολογιας. Η ονοματολογια δεν αλλαζει την ουσια. Θες να πουμε αντιβαρύτητα τις ηλεκτρομαγνητικές δυναμεις; Να τις πουμε. Αλλα αυτο δεν αλλάζει την ουσια: οτι οι ηλεκτρομαγνητικες δυναμεις (που ξέρουμε) δεν ακυρωνουν τη βαρυτητα, απλα υπο ορισμενες συνθηκες μπορει να αντισταθουν στην βαρυτητα.

Και λεω πως "αυες που ξερουμε" γιατι θεμελιωδώς ίσως καποια συσχετιση υπαρχει μεταξύ βαρυτητας και Η/Μ. Ίσως ο Μπουσμαν την ανακαλυψε. Ποτέ δεν ξέρεις. Απλα δεν πιστεύω πως το πειραμα που εκανε, με τον τροπο που το εκανε, και λαμβανοντας υποψη ενα καρο αλλα δεδομενα απο αλλους τομεις της επιστήμης, εξασφαλιζει πως όντως εκανε καποια ανακαλυψη.

Για να μην κολλαμε στην ονοματολογια, γι' αυτο ξεκαθάρισα τι επιλεγω να εννοω με τον ορο αντιβαρυτητα, για συντομια. Αν θες να χρησιμοποιησουμε αλλο ορισμο, πχ. πως αντιβαρυτητα ειναι οι Η/Μ δυναμεις που αντιτιθονται στη βαρύτητα, τοτε οκ. Τοτε με βάση αυτο τον ορισμο, ναι, ο Μπουσμαν εκανε επιδειξη αντιβαρυτητας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ηλιας : 15-10-07 στις 14:55
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 14:53
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό πως το ξέρεις;
Mπορεί να έχουν απόκλιση που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή ή να είναι απειροελάχιστη που δεν την δίνουν σημασία.
Απλα γιατι ο Μπουσμαν υποστηριζει πως ριχνοντας απο μικρο σχετικα υψος ενα μαγνητισμενο αντικειμενο παρατηρει αποκλισεις απο το νομο της βαρυτητας με το ματι. Το αντικειμενο αυτο, αντε να κανει λιγα δευτερολεπτα να πεσει. Και αυτο αρκει για να διαπιστώσει τεραστια διαφορα.

Οι δορυφοροι ξέρεις ποσοη ωρα πεφτουν στο βαρυτικό πεδιο της Γης ή ενος αλλου πλανητη πχ; Ενας συγκεκριμενος μπορει να πεφτει επι χρονια. Πχ το Mars Express που σου λεω "πέφτει" επι 3 χρονια τώρα γύρω απο τον Άρη. Τα 4 διαστημοπλοια Cluster "πέφτουν" πάνω απο 4-5 χρονια γύρω απο τη Γη. Και ολα αυτά εχουν ισχυρους μαγνήτες. Αν το φαινομενο ήταν τοσο εντονο, θα ειχε ευκολα διαπιστωθει.

Δε λεω πως το φαινομενο δεν υπαρχει. Αυτο δεν το ξέρω. Απλά υποστηρίζω πως δεν μπορει να ειναι τοσο εντονο.

Παράθεση:
Πως μιλάς με τόση βεβαιότητα; Είσαι μέσα στο διαστημικό πρόγραμμα και γνωρίζεις, έχεις τα τροχιακά δεδομένα και την τηλεμετρία; ή απλά μιλάς απ'έξω ως ένας άσχετος θέλοντας να στηρίξεις την θέση σου;
Αν προσέξεις τα παραδειγματα που φερνω συνεχως απο διαστημικες αποστολες, ισως θα επρεπε να υποψιαστεις πως ειτε ασχολουμαι με αυτο το θεμα επαγγελματικα, ή έστω σαν χομπι. Δε θα σου δώσω λεπτομεριες τι κανω και τι δεν κανω, τουλάχιστον δημοσια. Δε μιλαω παντως σαν ασχετος, τουλάχιστον για το συγκεκριμενο θέμα.

Και τελος, δεν ειναι αναγκη να εισαι μεσα στα πραγματα για να βρεις τα τηλεμετρικα δεδομενα δορυφοροων, μελετες για κινηση στην τροχια τους κλπ. Αυτά υπάρχουν σε πολλά σημεια, χάρη στο διαδικτυο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ηλιας : 15-10-07 στις 14:54
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 15:04
Senior Member

Προεπιλογή

άκυρο μήνυμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 15-10-07 στις 15:16
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 15:49
Senior Member

Προεπιλογή

skeptic απο ππλευράς μου εληξε το θέμα. Διαγράφω όλα οσα εγιναν. Πάρε τις πληροφοριες απο την κουβέντα μας και με το καλο χρησιμοποιησε τες. Ευχαριστω για την κουβέντα. Έμαθα πραγματα που δεν ήξερα, και με το ψάξιμο φρέσκαρα τις γνώσεις μου σε αλλα. Η κουβέντα έχει καταλήξει σε διαφωνία και σε επιπεδο που αν συνεχισει ετσι, μονο το πεισμα θα ειναι οδηγος και οχι η λογικη. Και τετοιες καταστασεις δεν ειναι ωραιες.

Αυτά και ευχαριστώ για την κουβέντα.

Υπάρχουν κι αλλα πραγματα να συζητήσουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 16:01
Senior Member

Προεπιλογή

Συμφωνώ και ας το τελειώσουμε.
Καλό θα είναι να δεις και τη συνέντευξη του Mπουσμαν στον Σερέντα. Γιατί μπορεί να μετέφερα λάθος ορισμένες από τις απόψεις του Μπούσμαν. Βλέπεις δεν είμαι ο Μπούσμαν ούτε βέβαια έχω τις γνώσεις και την τεράστια εμπειρία του Μπούσμαν (73 χρονών σήμερα)..

Σύμφωνώ ότι το πείραμα του θα πρέπει να εξεταστεί στο εργαστήριο αν και είμαι πεπεισμένος ότι ήδη εχει εξεταστεί και όλη αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται σε μεγάλες κλίμακες στα Μπλάκ Μπάτζετ..

edit.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκεί που μιλάει για τις 9 δυνάμεις (ή 6 ή η 7 είναι η
αντιβαρύτητα που αναγνωρίζεται και ως η δύναμη που προκαλεί την συμπαντική διαστολή)

Ευχαριστώ και εγώ και ας δώσουμε τόπο στην οργή αν μας ξέφυγε και μια κουβέντα παραπάνω....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 15-10-07 στις 16:10
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-07, 13:50
Senior Member

Προεπιλογή

***UPDATE***

O Bushman επιβεβαιώνει ότι το πείραμα του είναι κάτω από εργαστηριακή εξέταση και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις εξέτασης και ανάλυσης των δεδομένων μέχρι να βγει το τελικό συμπέρασμα για το τι το προκαλεί.

Παράθεση:
THE FREE FALL IN AIR IS A FIRST. THE DATA MUST BE FOLLOWED. THEORIES MUST NOT STOP SECOND PHASE TESTS.
THE NEXT PHASE TESTS PROPEL NOT SLOW.

ENJOYED YOUR INSIGHTS.

BOYD
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-12-08, 13:30
Senior Member

Προεπιλογή

Ηλίας, μου έλλειψαν οι κουβέντες μας και οι θερμές αντιπαραθέσεις μας .
Αν τριγυρνάς ακόμα σε αυτόν τον τόπο, ρίξε στίγμα και κανένα νέο θέμα προς συζήτηση, και αντιπαράθεση!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-09, 00:46
Senior Member

Προεπιλογή

Επιβεβαίωσα και δεύτερο άνθρωπο "έλληνα" της ΝΑΣΑ ο οποίος ήρθε ελλάδα συνοδευόμενος από 2 αμερικανούς για λόγους ασφαλείας.

Όνομα και λεπτομέρειες δεν πρόκειται να πω αν και γνωρίζω. Το μόνο που θα πω είναι ότι είναι στενός συγγενής γνωστού μου, μόνιμου κατοίκου Ελλάδος. Έχω λοιπόν και 2η μαρτυρία.

Τ' ακούς Ηλία;;

αυτά σε σχέση με παλιά μας αντιπαράθεση
http://forum.metafysiko.gr/showthread.php?t=3412

Θέλω να ελπίζω ότι από άγνοια έπαιξες το "δικηγόρο του διαβόλου"..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 15-05-09 στις 00:51
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-09, 09:48
Senior Member

Προεπιλογή

Άντε μπράβο skeptic. Και εγώ γνωρίζω γύρω στους 50-60 ανθυρώπους της ΝΑΣΑ, άλλους τόσους της ΕSA, περίπου τριπλάσιους ή τετραπλάσιους που δουλεύουν με τον ένα ή τον άλλο τροπο για αυτές τις υπήρεσιες (χωρίς να είναι άμεσα υπάλληλοι τους), έχω γνωρίσει κοσμοναύτες, αστροναύτες, υψηλόβαθμα στελέχη κλπ κλπ. Κάποιοι απο αυτούς είναι και Έλληνες, σαν το γνωστό σου.

Α, μάλιστα και εγώ έχω γνωρίσει έναν Έλληνα που δούλευε στη ΝΑΣΑ και εξαιτίας του project που σε κάποια φάση του προτείνανε, και στο οποιο θα υπήρχε συνεργασία με το στρατο, του είπανε πως θα πρεπει να σέβεται κάποια στρατιωτικά απορρητα, πως σε κάποια απο τα ταξίδια του ίσως συνοδευόταν κλπ. Κανείς άλλος όμως απο τους γνωστούς μου δεν είχε κανεναν παρομοιο περιορισμο. Και μερικοι απο τους πολλούς γνωστούς είναι και πολύ υψηλοβαθμα στελεχη.

Και αυτά που σου λέω είναι αλήθεια.

Ποιο είναι λοιπον το συμπερασμα;

Οτι υπάρχει εξωγήινη ζωή; Οτι δεν υπάρχει; Οτι υπάρχει αλλα την κρύβουν; Οτι δεν υπάρχει αρα δεν την κρύβουν; Οτι υπάρχει αντιβαρυτική τεχνολογία αλλα την κρύβουν; Οτι δεν πήγαν στη Σελήνη ή μήπως οτι πήγαν περισσοτερες φορές απ' οτι μας λένε; Μήπως το συμπέρασμα είναι όλα είναι αλήθεια όπως τα λενε;

Οχι βέβαια, τιποτα απο τα παραπάνω δεν προκυπτει. Πρόσεξε, δεν λέω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχύει, απλά οτι δεν προκυπτει. Ούτε οι γνωστοί σου με την ιδιοτητα τους, ουτε οι δικοι μου με την ιδιοτητά τους αποδεικνύουν πως κατι τρέχει (ή δεν τρέχει) στα γύφτικα.

Για να αποδείξεις αυτά που θές, χρειάζεσαι άλλου είδους αποδεικτικά στοιχεία. Ο γνωστός σου με τους κατασκοπους, και οι δικοι μου γνωστοί χωρις τους κατασκοπους, δεν είναι παρα στοιχεία εντυπωσιασμου. Τιποτε περισσότερο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ηλιας : 15-05-09 στις 09:51
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:55.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.