![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Όλη μας η ζωή και ο κόσμος μας Belthazor, είναι η αέναη μάχη μεταξύ καλού και κακού. Δεν γίνεται να μην ανήκεις που8ενά. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άβουλο ον. Υποστηρίζεις και παλεύεις για κάτι από τα δύο.
|
||||
|
||||
![]()
Παρατηρώ όμως πολύ έντονο δυισμό, χαρακτηριστικό που κατά την γνώμη μου είναι έξω από το νόημα της Μαγείας...
|
||||
|
||||
![]()
Δυισμός υπάρχει γενικότερα στο σύμπαν. Στην μαγεία δεν υπάρχουν απλά ταμπέλες. Υπάρχει όμως δυισμός αν λάβεις υπόψην το νέο σύστημα της χαοτικής μαγείας.
Θέμα για καλό και κακό δεν υπάρχει. Τί είναι κακό; Τί καλό; Δεν υπάρχει καλό και κακό εμείς το ορίζουμε όμως με τις πράξεις μας. Δεν μπορούμε να θέτουμε μάχη καλού και κακού. Η μαγεία δεν υπάρχει για αυτόν τον λόγο. Μην λέμε τώρα τέτοια και βγάλουμε knock out τόσο ωραίο θέμα. Ευχαριστώ ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αγαπητέ Belthazor... θα μπορούσες να εξηγήσεις πιο αναλυτικά αυτό που υποστηρίζεις? όταν λές για έναν άγνωστο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν λέω άγνωστος, εννοώ τους ανθρώπους γύρω μας, πιστεύεις αγαπητή Ελπινίκη πως πρόκειται κανείς εκεί έξω άγνωστος να νοιαστεί για εσένα, 1 στους 1000 ίσως αλλά ούτε αυτός θα έδινε την ζωή του για εσένα, ένας ξένος που δεν είχες ξαναδεί ποτέ.. ένας άγνωστος.. γι αυτό και εγώ βάζω τι ζωή μου πάνω από τι δική του μέχρι να απωδεικτει το αντίθετο (εδω δεν λέω ξένους τους συγγενείς, φίλους και σχέσεις)..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
συμφωνώ οτι πολλοί εκεί έξω δεν νοιάζονται όχι μόνο για εμένα αλλά και για πολλούς ακόμη... απλά αν δεχτώ το παραπάνω και βγώ και εγώ εκεί έξω, ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί? να γίνω και εγώ ένας απο αυτούς... τώρα όταν μιλάς για το αν θα έδινες τη ζωή σου για κάποιον άγνωστο καλά κάνεις και δεν θα τη δώσεις, και εγώ αυτό θα έκανα αν ποτέ μου ζητηθεί κάτι τέτοιο (πράγμα πολύ δύσκολο να συμβεί) όλοι είμαστε πολύ διαφορετικοί... αλλά όπως λέει και ένας καλός φίλος σημασία έχει να προσεγγίζεις τα πάντα με ΑΓΑΠΗ... άλλωστε δεν γνωρίζουμε τί ιστορία κουβαλάει ο καθένας μας....(και φοράει την όποια μάσκα του) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καταρχήν,το θέμα πραγματευεται άλλα πράγματα,σχετικά με τη μαγεία και για καποιο λόγο η κουβεντα πήγε σε θέματα ηθικής και σχέσεις καλού και κακου. Διαβάζοντας τα παραπανω φιλε μου,θα διαφωνησω μαζι σου.Δεν ξερω αν γινεται ενας αεναος πολεμος μεταξυ των δυο δυναμεων που αναφερεις αλλά και αυτο να συμβαινει δεν μπορει κανεις να απεχει.Οι επιλογες σου,η κσμοθεωρια σου,το ειναι σου,παντα θα ''γερνει'' σε μια απο τις δυο πλευρες και ας μην το αντιλαμβανεσαι. Όσο για αυτο που αναφερεις περι αδιαφοριας για τους γυρω σου και υπερμετρη αγαπη για τον εαυτο σου,θα σου ελεγα πως ειναι πρεπον και αναγκαιο να αγαπαμε τον εαυτο μας αλλά και οι γυρω μας,ειναι ανθρωποι που αξιζουν την προσοσχη μας. Εξαλλου,δεν ζουμε σε καιρο πολέμου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πίστεψε με πώς πάρα πολλοί λίγοι αξίζουν το ενδιαφέρον ''σου''.. Και νομίζω πώς αυταπατάσαι αν νομίζεις πως βρισκόμαστε σε καιρό ''ειρήνης''!!
|
||||
|
||||
![]()
Καλά η συζήτηση υποτίθεται πως κινείται γύρω από την μαγεία. Εκεί θα προσπαθήσω να κινηθώ. Η αλήθεια είναι πως ο δυισμός υπάρχει. Το θυληκό και το αρσενικό, το άσπρο και το μαύρο και άλλα. Το πόσο καλό είναι ένα πράμα ή κακό κρίνεται με τα κριτήρια κάθε κοινωνίας. Αν belthazor αγαπητέ νομίζεις πως ασχολείσαι με την μαγεία και κοιτάς τί είναι καλό και κακό ως μια αρχέτυπη μορφή κάνεις τραγικό λάθος. Οι "πλευρές" δημιουργήθηκαν από την κοινωνία μας. Ωστόσο τα περί πολέμου είναι εντελώς εκτός νομίζω. Που τον βλέπεις τον πόλεμο;Πες μου απλά τα κριτηριά σου. Η ζωή είναι πόλεμος. Ένας πόλεμος με τον εαυτό σου. Όχι με το καλό και με το κακό. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω περιμένω απλά απαντήσεις. Ευχαριστώ
![]()
~then she lit up a candle and she show me the way~ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 05-11-07 στις 14:58 |
![]() |
|
|