Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-10-07, 12:15
{KELLY} Ο χρήστης {KELLY} δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Όλη μας η ζωή και ο κόσμος μας Belthazor, είναι η αέναη μάχη μεταξύ καλού και κακού. Δεν γίνεται να μην ανήκεις που8ενά. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άβουλο ον. Υποστηρίζεις και παλεύεις για κάτι από τα δύο.
Παλιά 01-11-07, 10:27
Το avatar του χρήστη Ragnarok
Ragnarok Ο χρήστης Ragnarok δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Koridallos city
Προεπιλογή

Παρατηρώ όμως πολύ έντονο δυισμό, χαρακτηριστικό που κατά την γνώμη μου είναι έξω από το νόημα της Μαγείας...
Παλιά 01-11-07, 12:27
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

Δυισμός υπάρχει γενικότερα στο σύμπαν. Στην μαγεία δεν υπάρχουν απλά ταμπέλες. Υπάρχει όμως δυισμός αν λάβεις υπόψην το νέο σύστημα της χαοτικής μαγείας.

Θέμα για καλό και κακό δεν υπάρχει. Τί είναι κακό; Τί καλό; Δεν υπάρχει καλό και κακό εμείς το ορίζουμε όμως με τις πράξεις μας. Δεν μπορούμε να θέτουμε μάχη καλού και κακού. Η μαγεία δεν υπάρχει για αυτόν τον λόγο. Μην λέμε τώρα τέτοια και βγάλουμε knock out τόσο ωραίο θέμα. Ευχαριστώ
Παλιά 01-11-07, 14:42
Το avatar του χρήστη Belthazor
Belthazor Ο χρήστης Belthazor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από {KELLY}
Όλη μας η ζωή και ο κόσμος μας Belthazor, είναι η αέναη μάχη μεταξύ καλού και κακού. Δεν γίνεται να μην ανήκεις που8ενά. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άβουλο ον. Υποστηρίζεις και παλεύεις για κάτι από τα δύο.
δεν είμαι ούτε άβουλο ον ούτε υποστηρίζω κάτι από τα δυο... είναι άσκοπο να υποστηρίζω πλευρές που δεν θα νικήσουν ποτέ... δεν διαφωνώ πως όλοι έχουμε και τις δυο πλευρές μέσα μας και αυτό είναι αληθινά ψυχοφθόρο... δεν υποστηρίζω και δεν θέλω θρησκείες να μου λένε για μια υποτιθέμενη καλή μεταθανάτια ζωή... έχω τις δικες μου θεωρίες αλλά υποστήριζω κάτι... υποστήριζω αυτό που είναι καλό για εμένα και όχι αυτό που είναι καλό για έναν άγνωστο...
Παλιά 02-11-07, 14:46
Το avatar του χρήστη ELPINIKI
ELPINIKI Ο χρήστης ELPINIKI δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
υποστήριζω αυτό που είναι καλό για εμένα και όχι αυτό που είναι καλό για έναν άγνωστο...

αγαπητέ Belthazor...

θα μπορούσες να εξηγήσεις πιο αναλυτικά αυτό που υποστηρίζεις?

όταν λές για έναν άγνωστο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-11-07, 23:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ELPINIKI
αγαπητέ Belthazor...

θα μπορούσες να εξηγήσεις πιο αναλυτικά αυτό που υποστηρίζεις?

όταν λές για έναν άγνωστο?
Η κάθε μια από τις δυο πλευρές(καλό και κακό) νομίζει πως πράττει το καλό κατά τα δικά της πρότυπα. Οι ''καλοί'' αυτό που θεωρούν ''καλό'' για εκείνους και οι ''κακοί'' αυτό που θεωρούν επικερδές για εκείνους(αυτό περιλαμβάνει και τους ακόλουθους). Όπως είπα προηγουμένως αυτή η μάχη δεν θα σταματήσει ποτέ και κανείς δεν θα βγει νικητής( και είναι σίγουρο πως δεν μπορώ να ακούω τις ''αερολογίες'' περί δευτέρας παρουσίας και όλα τα υπόλοιπα) οπότε γιατί να κάθομαι και να πιστεύω σε τέτοια ''παραμύθια''. Πιστεύω στον Εαυτό μου, στις δικες μου δυνάμεις, αλλά επίσης ξέρω ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω, κάτι που οι σημερινοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και καμία θρησκεία δεν συμπεριλαμβάνει, αλλά είναι Αλήθεια.

Όταν λέω άγνωστος, εννοώ τους ανθρώπους γύρω μας, πιστεύεις αγαπητή Ελπινίκη πως πρόκειται κανείς εκεί έξω άγνωστος να νοιαστεί για εσένα, 1 στους 1000 ίσως αλλά ούτε αυτός θα έδινε την ζωή του για εσένα, ένας ξένος που δεν είχες ξαναδεί ποτέ.. ένας άγνωστος.. γι αυτό και εγώ βάζω τι ζωή μου πάνω από τι δική του μέχρι να απωδεικτει το αντίθετο

(εδω δεν λέω ξένους τους συγγενείς, φίλους και σχέσεις)..
Παλιά 03-11-07, 16:32
Το avatar του χρήστη ELPINIKI
ELPINIKI Ο χρήστης ELPINIKI δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Όταν λέω άγνωστος, εννοώ τους ανθρώπους γύρω μας, πιστεύεις αγαπητή Ελπινίκη πως πρόκειται κανείς εκεί έξω άγνωστος να νοιαστεί για εσένα, 1 στους 1000 ίσως αλλά ούτε αυτός θα έδινε την ζωή του για εσένα, ένας ξένος που δεν είχες ξαναδεί ποτέ.. ένας άγνωστος.. γι αυτό και εγώ βάζω τι ζωή μου πάνω από τι δική του μέχρι να απωδεικτει το αντίθετο
αγαπητέ Belthazor...

συμφωνώ οτι πολλοί εκεί έξω δεν νοιάζονται όχι μόνο για εμένα αλλά και για πολλούς ακόμη...

απλά αν δεχτώ το παραπάνω και βγώ και εγώ εκεί έξω, ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί? να γίνω και εγώ ένας απο αυτούς...

τώρα όταν μιλάς για το αν θα έδινες τη ζωή σου για κάποιον άγνωστο καλά κάνεις και δεν θα τη δώσεις, και εγώ αυτό θα έκανα αν ποτέ μου ζητηθεί κάτι τέτοιο (πράγμα πολύ δύσκολο να συμβεί)

όλοι είμαστε πολύ διαφορετικοί... αλλά όπως λέει και ένας καλός φίλος σημασία έχει να προσεγγίζεις τα πάντα με ΑΓΑΠΗ...

άλλωστε δεν γνωρίζουμε τί ιστορία κουβαλάει ο καθένας μας....(και φοράει την όποια μάσκα του)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-11-07, 17:49
Το avatar του χρήστη leo morpheus
leo morpheus Ο χρήστης leo morpheus δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Belthazor
Η κάθε μια από τις δυο πλευρές(καλό και κακό) νομίζει πως πράττει το καλό κατά τα δικά της πρότυπα. Οι ''καλοί'' αυτό που θεωρούν ''καλό'' για εκείνους και οι ''κακοί'' αυτό που θεωρούν επικερδές για εκείνους(αυτό περιλαμβάνει και τους ακόλουθους). Όπως είπα προηγουμένως αυτή η μάχη δεν θα σταματήσει ποτέ και κανείς δεν θα βγει νικητής( και είναι σίγουρο πως δεν μπορώ να ακούω τις ''αερολογίες'' περί δευτέρας παρουσίας και όλα τα υπόλοιπα) οπότε γιατί να κάθομαι και να πιστεύω σε τέτοια ''παραμύθια''. Πιστεύω στον Εαυτό μου, στις δικες μου δυνάμεις, αλλά επίσης ξέρω ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω, κάτι που οι σημερινοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και καμία θρησκεία δεν συμπεριλαμβάνει, αλλά είναι Αλήθεια.

(εδω δεν λέω ξένους τους συγγενείς, φίλους και σχέσεις)..

Καταρχήν,το θέμα πραγματευεται άλλα πράγματα,σχετικά με τη μαγεία και για καποιο λόγο η κουβεντα πήγε σε θέματα ηθικής και σχέσεις καλού και κακου.

Διαβάζοντας τα παραπανω φιλε μου,θα διαφωνησω μαζι σου.Δεν ξερω αν γινεται ενας αεναος πολεμος μεταξυ των δυο δυναμεων που αναφερεις αλλά και αυτο να συμβαινει δεν μπορει κανεις να απεχει.Οι επιλογες σου,η κσμοθεωρια σου,το ειναι σου,παντα θα ''γερνει'' σε μια απο τις δυο πλευρες και ας μην το αντιλαμβανεσαι.

Όσο για αυτο που αναφερεις περι αδιαφοριας για τους γυρω σου και υπερμετρη αγαπη για τον εαυτο σου,θα σου ελεγα πως ειναι πρεπον και αναγκαιο να αγαπαμε τον εαυτο μας αλλά και οι γυρω μας,ειναι ανθρωποι που αξιζουν την προσοσχη μας.

Εξαλλου,δεν ζουμε σε καιρο πολέμου...
Παλιά 03-11-07, 20:01
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus
Καταρχήν,το θέμα πραγματευεται άλλα πράγματα,σχετικά με τη μαγεία και για καποιο λόγο η κουβεντα πήγε σε θέματα ηθικής και σχέσεις καλού και κακου.

Οι επιλογες σου,η κσμοθεωρια σου,το ειναι σου,παντα θα ''γερνει'' σε μια απο τις δυο πλευρες και ας μην το αντιλαμβανεσαι.

θα σου ελεγα πως ειναι πρεπον και αναγκαιο να αγαπαμε τον εαυτο μας αλλά και οι γυρω μας,ειναι ανθρωποι που αξιζουν την προσοσχη μας.

Εξαλλου,δεν ζουμε σε καιρο πολέμου...
Συμφωνώ πως μερικές φορές οι αποφάσεις μου ''γέρνουν'' προς μια πλευρά, αλλά συνήθως κρατώ ουδέτερη θέση άμα δεν γίνετε λόγος η ''κινδυνεύει'' η ύπαρξη μου...

Πίστεψε με πώς πάρα πολλοί λίγοι αξίζουν το ενδιαφέρον ''σου''..

Και νομίζω πώς αυταπατάσαι αν νομίζεις πως βρισκόμαστε σε καιρό ''ειρήνης''!!
Παλιά 05-11-07, 14:53
Το avatar του χρήστη lifo
lifo Ο χρήστης lifo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

Καλά η συζήτηση υποτίθεται πως κινείται γύρω από την μαγεία. Εκεί θα προσπαθήσω να κινηθώ. Η αλήθεια είναι πως ο δυισμός υπάρχει. Το θυληκό και το αρσενικό, το άσπρο και το μαύρο και άλλα. Το πόσο καλό είναι ένα πράμα ή κακό κρίνεται με τα κριτήρια κάθε κοινωνίας. Αν belthazor αγαπητέ νομίζεις πως ασχολείσαι με την μαγεία και κοιτάς τί είναι καλό και κακό ως μια αρχέτυπη μορφή κάνεις τραγικό λάθος. Οι "πλευρές" δημιουργήθηκαν από την κοινωνία μας. Ωστόσο τα περί πολέμου είναι εντελώς εκτός νομίζω. Που τον βλέπεις τον πόλεμο;Πες μου απλά τα κριτηριά σου. Η ζωή είναι πόλεμος. Ένας πόλεμος με τον εαυτό σου. Όχι με το καλό και με το κακό. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω περιμένω απλά απαντήσεις. Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 05-11-07 στις 14:58
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:56.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.