![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Μου αρεσαν πολυ οι συνειρμοι του Κυκλωνα, και περισοοτερο απο ολους αυτος που μιλαει για τον Ιησου που νικησε τον Θανατο.!!! Και αν σκεφτουμε οτι ολα αυτα που περιγραφει το εργο του Τολκιν ειναι ενα παραμυθι και μονο...σας εχω καλα νεα.!!! Ο Ιησους ΟΝΤΩΣ νικησε το θανατο και διελυσε τα δεσμα του, γιατι "δεν ηταν δυνατον να κρατειται απ ΄αυτον" Θαρσειτε !!! Παναγιωτης
I believe in Jesus, I believe He is the Son of God, I believe He died and rose Again, I believe He paid for us All. And I believe He's here now, standing in our midst, here with the power to heal now and the Grace to forgive. |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω πως ο agaliarep έκανε μια πολύ επιτυχημένη και σαφή ανάλυση περί του έργου του Τόλκιν . Έπιασε τα μυνήματα σε βάθος και κατά τη γνώμη μου τα απέδωσε παραστατικότατα. Κι εγώ τη πρώτη φορά που προσπάθησα να δω τις αλληγορίες στον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών", συνδύασα την εποχή που γράφτηκε το έργο καθώς και τη ζωή του Τόλκιν.
Παράθεση:
" Αν κάποτε νοιώσεις άχρηστος, ανίκανος και εντελώς καταβεβλημμένος, τότε σκέψου πως κάποτε ήσουν το το πιο γρήγορο και δυνατό σπερματοζωάριο ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teoilio : 13-08-08 στις 10:50 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εισαι κομπλεξικος, ή μηπως χοντρα προκατειλημενος; Φταιω εγω αν εσυ αμεσως τσιμπας, γιατι σου εθιξα κατι...ενας Θεος ξερει τι..!!! Εγω εγραψα ενα σχολιο μετα απο 1 χρονο και πλεον, και εσυ θα με αποκαλεσεις προπαγανδιστη ...εισαι σοβαρος ρε ;;;;; Τον κυκλωνα δεν τον γνωριζω, αλλα σαφως και υποστηριζω τις θεσεις του, εφοσον αυτες ειναι συμφωνες με το πνευμα των γραφων. Και χαιρομαι γιατι από οσο μπορω να θυμαμαι ειναι !!! Υ.Γ Κατι που ισως να σου φανει χρησιμο ειναι οτι, ανεκαθεν το ονομα του Ιησου Χριστου ηταν ,ειναι, και θα παραμεινει "Ο ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ" γιατι αραγε...
I believe in Jesus, I believe He is the Son of God, I believe He died and rose Again, I believe He paid for us All. And I believe He's here now, standing in our midst, here with the power to heal now and the Grace to forgive. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
" Αν κάποτε νοιώσεις άχρηστος, ανίκανος και εντελώς καταβεβλημμένος, τότε σκέψου πως κάποτε ήσουν το το πιο γρήγορο και δυνατό σπερματοζωάριο ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teoilio : 18-08-08 στις 12:41 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για δες...ωστε η ποιοτητα εχει να κανει με το "ρε" ετσι...??? Οκ...ισως το "καλε", ή μηπως το "βρε", ενταξει εφτιαξε τωρα η ποιοτητα? Το που φτανουν οι γνωσεις μου, ασε να το κρινω εγω ΡΕ, ΒΡΕ, ΚΑΛΕ, etc.. Να χαρω εγω ελευθερο επιστημονικο υφος και πνευμα, που ενοχλειται οταν καποιος εκφραζει τη θεση του...!!!!(ωιμε) Εφοσον λοιπον μπαινεις στη διαδικασια του να εξετασεις την ποιοτητα καποιου, σιγουρεψου οτι εσυ τουλαχιστον εκει δεν υστερεις. !!! Ξερεις ποσα εχω διαβασει πραγματα δικα σου, που δε συμφωνω, ουτε και μου αρεσουν, και ποτε δεν τα σχολιασα ουτε θετικα ουτε αρνητικα? Και γυρνας να με κρινεις για την ποιοτητα του χαρακτηρα μου, μονο και μονο γιατι χαλασα τη "ζωνη ανεσης σου"??? Ειναι αληθεια παντως οτι ακομα και η αναφορα του ονοματος του Χριστου, δυσκολευει πολλους... Δυσφορεις με το Χριστο? Ε...τι να κανουμε, και εγω δυσφορω με τα δικα σου αλλα ειναι επιλογη μου να σε ανεχομαι εφοσον παρακολουθω αυτο το site. Το οτι ομως διαφωνω με τα οσα διατυπωνεις, δε μου δινει το δικαιωμα να σε κρινω "γενικα". Εσυ πως αποκτας το δικαιωμα της αξιολογησης του δικου μου χαρακτηρα μεσα απο μια λεξη? Τουτεστιν... Κηρυγματα δεν κανω, αλλα και να εκανα δεν θα τα ακουγες, αφου εχεις πειστει οτι ο Χριστος δεν "σου κανει". Και αν δεν σου κανει ο Χριστος, πως θα μπορουσε να σου εκανε ο οποιοσδηποτε τυχαιος που θα μιλαγε γι' Αυτον. !!!! Και βεβαια οσον αφορα τις "αλλες" πηγες ενημερωσης, περαν της Παλαιας και Καινης Διαθηκης, και βεβαια εχω, αλλα σε καμμια περιπτωση δε προκειται να ανοιξω θεματα που εκ των προτερων προιδεαζουν για διαμαχες και κοκορομαχιες.. Θεωρω δε εξαιρετικα δυσκολο να σε πεισω, γιατι εισαι πλεον σιγουρος οτι ειμαι ΜΟΝΟ προπαγανδιστης, και οχι συνειδητοποιημενος Χριστιανος. Ως εκ τουτου ανακαλω...στο "ΡΕ" Να εισαι καλα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ok... πειστηκα οτι εισαι καλοπροαιρετος (το εννοω σοβαρα !!!) Δεν αντιπαρατιθεμαι μαζι σου, γιατι δεν εκανες κατι εκουσια για να με πειραξεις.. Συγνωμη για το "ρε¨, δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου !! Μονο μια αποσαφηνιση καλοπροαιρετη...Το "ρε" ειναι οντως μοριο αγενειας οταν ολοκληρωνεται μια προταση με αυτο.(ετσι νομιζω...) Οταν ομως αναφερεται μεσα στην προταση, τοτε υπονοια αγενειας δεν υπαρχει, ειδαλλως ειμαστε αν οχι ολοι τοτε οι περισσοτεροι αγενεις. θελω με τη σειρα μου να σου πω και εγω, οτι, δεν τη παω με τιποτα τη θρησκεια και οσα αυτη επιτασσει. Τουλαχιστον οχι στη κατασταση που βρισκεται αυτη τη στιγμη. Τη δε "εμμονη" μου με τον Χριστο την αναφερω λογω σοβαρων προσωπικων βιωματων μαζι του, που θα μπορουσα να σου αναπτυξω μονο αν εσυ θα το ζητουσες. (και μονο ετσι...) Οχι για να σου κανω τον καλο, αλλα θεωρω οτι αδικως σε χαρακτηρισα, ανακαλω, και περιμενω και απο τη μερια σου να "κλεισει" το θεμα, αν και νομιζω οτι αυτο εχει ηδη συμβει... Υ.Γ ...για την ιστορια...αν ριξεις μια ματια στα θεματα στα οποια εχω κατα καιρους συμμετασχει, θα δεις οτι καθε αλλο παρα ανταποκρινομουν συμφωνα με το πως θα αξιζε στον καθενα, ως προς τους τροπους ευγενειας και καλης συμπεριφορας εκ μερους μου.. Κανε αμα θες ενα κοπο και ψαξε...νομιζω θα βοηθηθεις στο να καταλαβεις για τι πραγμα ακριβως μιλαω.. Να εισαι καλα Παναγιωτης ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι τα βασικότερα μηνύματα που περνάει είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη για τον τελικό σκοπό.
Όλη η συντροφιά δίνει την μάχη της (ο κάθε πρωταγωνιστής ξεχωριστά), αλλά όλοι με τον ίδιο σκοπό για το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η απληστία οδήγησε την κατάσταση στα πρόθυρα της καταστροφής (μιας και θα μπορούσε να είχε καταστραφεί το δακτυλίδι από την αρχή), η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Τα μηνύματα είναι πάρα πολλά και το καλό είναι ότι βρίσκουν εφαρμογή ακόμα και στις μέρες μας. Είναι ένα διαχρονικό εγχειρίδιο επιβίωσης!!
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
ειλικρινά χαίρομαι που το θέμα αυτό τελικά είχε την τύχη να εμπλουτιστεί απο πολύ καλές τοποθετήσεις και πληροφορίες και σκέψεις. Θα ήθελα όμως να πω ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εντάσεις ανάμεσά μας και η ηπιότητα στον λόγο μας βοηθάει στην εξέλιξη του διαλόγου. Σίγουρα κι εγω απο την πλευρά μου έχει τύχει να θυμώσω κάποιες φορές, αλλά καλό είναι να τα αποφεύγουμε αυτά. Επιμένω ότι το έργο του Τόλκιν μπορεί να αναγνωστεί σε πολλά επίπεδα και να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Κανένας μεγάλος συγγραφέας δεν κάθεται να αναλύσει ο ίδιος αυτά που γράφει. Και ο Τόλκιν δεν έδωσε λαβή γι αυτό. ΄Εγραψε το έργο του και όποιος κατάλαβε κατάλαβε ανάλογα με το επίπεδο της συνειδητότητάς του. Με την ευκαιρία να σας μεταφέρω μια επισήμανση ενός πολύ καλού μου φίλου ο οποίος κι αυτός αγαπάει πολύ το έργο του Τόλκιν. Μου είπε πως όταν ο Τόλκιν αναφέρεται στα χρονικά της Μέσης Γης στην ουσία μιλάει για την Μεσόγειο. Ενδιαφέρουσα άποψη.. δεν νομίζετε; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnaros211 : 20-08-08 στις 09:27 |
![]() |
|
|