Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Προσωπικές Εμπειρίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-11-08, 01:50
m_airy Ο χρήστης m_airy δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή αποψε

καλησπερα εχω ξανα μιλησει για καποια πραγματα εδω αλλα το αποψινο ηταν κατι που δεν το περιμενα. ημουν ξαπλωμενη στον καναπε γιατι εχω χτυπημενο το ποδι κ εβλεπα μια κωμωδια,ο αντρας μου ειχε ξαπλωσειστην κρεβατοκαμαρα που ειναι στον επανω οροφο κ εβλεπε ειδησεις,ξαφνικα ενιωθα οτι δεν μπορουσα να αναπνευσω κ κατι σχεδον με επνιγε,προσπαθουσα να φωναξω τον αντρα μου αλλα δεν μπορουσα. τοτε ζητησα την βοηθεια του παπου μου που πεθανε πριν 10 χρονια, αρχισα να ηρεμω κ να αναπνεω κανονικα εχει περασει σχεδον μια ωρα κ νιωθω ηρεμη αλλα τι συνεβη;;; πλησιαζει ο γαμος μου κ νιωθω παθαινω συνεχως ατυχηματα,εσπασα το χερι μετα το ποδι κ τωρα εχω μονιμα αυπνιες. τι συμβαινει αν μπορειται βοηθηστε με
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-11-08, 05:16
Το avatar του χρήστη Mirella_S
Mirella_S Ο χρήστης Mirella_S δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Athens-Greece
Προεπιλογή

Ισως να οφειλεται στο υπερβολικο αγχος.
Ποσο συχνα συμβαινει?????????????
Συνοδευεται και απο αλλα γεγονοτα?????????????????
Ισως προκειται απλά για κακοτυχιες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mirella_S : 13-11-08 στις 05:17
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-11-08, 17:20
Το avatar του χρήστη ELPINIKI
ELPINIKI Ο χρήστης ELPINIKI δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από m_airy
καλησπερα εχω ξανα μιλησει για καποια πραγματα εδω αλλα το αποψινο ηταν κατι που δεν το περιμενα. ημουν ξαπλωμενη στον καναπε γιατι εχω χτυπημενο το ποδι κ εβλεπα μια κωμωδια,ο αντρας μου ειχε ξαπλωσειστην κρεβατοκαμαρα που ειναι στον επανω οροφο κ εβλεπε ειδησεις,ξαφνικα ενιωθα οτι δεν μπορουσα να αναπνευσω κ κατι σχεδον με επνιγε,προσπαθουσα να φωναξω τον αντρα μου αλλα δεν μπορουσα. τοτε ζητησα την βοηθεια του παπου μου που πεθανε πριν 10 χρονια, αρχισα να ηρεμω κ να αναπνεω κανονικα εχει περασει σχεδον μια ωρα κ νιωθω ηρεμη αλλα τι συνεβη;;; πλησιαζει ο γαμος μου κ νιωθω παθαινω συνεχως ατυχηματα,εσπασα το χερι μετα το ποδι κ τωρα εχω μονιμα αυπνιες. τι συμβαινει αν μπορειται βοηθηστε με
θα ηθελα να σου πω την αποψη μου που ειναι εντελως προσωπικη...
ξεκαθαριζω πως για εμενα δεν εχει μεταφυσικο στοιχειο η εμπειρια σου αυτη.
αν ερχοταν μια φιλη μου και μου ελεγε το παραπανω θα της εκανα 3 ερωτησεις...
-τι ειναι αυτο που την κανει να χανει τον υπνο της...τι σκεφτεται οταν κλεινει τα ματια της για να κοιμηθει δλδ.
-αν μπορει να θυμηθει ακριβως, ποτε αρχισαν να τις συμβαινουν αυτα τα ατυχηματα
-πως μπορει να φανταζεται τη ζωη της σαν παντρεμενη πλεον γυναικα.
αυτα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-08, 01:51
Το avatar του χρήστη no slave
no slave Ο χρήστης no slave δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: βριλησσια
Προεπιλογή

m_airy η εμπειρια σου μου θυμισε μια παρομοια δικη μου πριν απο 4 χρονια περιπου.αυτο που επαθα δεν ειναι σπανιο,αφου εχω ακουσει απο αρκετο κοσμο να μου περιγραφει την ιδια εμπειρια,η οποια ειναι γνωστη και με το ονομα <<μορα>>

ενω λαγοκοιμομουν ανασκελα,ενιωσα ξαφνικα ενα τεραστιο βαρος να με πιεζει.τοτε ξυπνησα εντελως και διαπιστωσα οτι δεν μπορουσα να κινηθω,αλλα ουτε και να μιλησω.αντιλαμβανομουν ομως το περιβαλλον κανονικα.τρομοκρατηθηκα,νομιζα οτι σβηνω.στην προσπαθεια μου να φωναξω,καταφερα και εβγαλα μουγκρητα και ετσι καποιοι με ακουσαν και με σκουντηξαν(λεω καποιοι διοτι ημουν στο στρατο τοτε).με το σκουντηγμα αυτο,μπορεσα να <<ξεκολλησω>>απο αυτην την φρικτη κατασταση που βρισκομουν.να φανταστεις,οταν ακουγα τα βηματα του φανταρου που ερχοταν να με βοηθησει,ηδη αρχισα να αισθανομαι ψυχολογικη ανακουφιση.

απο τοτε,την ιδια εμπειρια εχω ζησει αλλες 2 φορες,αλλα πιο ανωδυνα.το φαινομενο αυτο το καταπολεμησα,λεγοντας απλως το...πατερ υμων!!ετσι μου ειπαν,αυτο εκανα και ...επιασε τοπο.

τελος παντων,απαντηση για το περι τινος προκειται δεν εχω.θα σου δωσω 2 ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ εκδοχες
1.μεταφυσικη:κατι κακο με επισκευτηκε εκεινη την ωρα και θελησε να με πειραξει
2.λογικη:κοιμομουν και ξυπνησα,αλλα οχι ολοκληρος.ειχε ξυπνησει δηλαδη ενα μερος του εγκεφαλου μου,αλλα οχι αυτο που δινει την κινηση και την ομιλια.

αν κατσεις και το επεξεργαστεις λογικα και μεταφυσικα,θα βρεις πολλες ακομη θεωριες που θα μπορουσαν να εξηγησουν την εμπειρια σου

οσο για το <<πατερ υμων>>το εξηγω ως εξης:στην πρωτη περιπτωση οτι η προσευχη εδιωξε το κακο,στην δευτερη περιπτωση οτι λειτουργησε υποσυνειδητα και με ξυπνησε.

υγ.τα ατυχηματα που λες,μαλλον συμπτωση θα ειναι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη no slave : 14-11-08 στις 01:53
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-08, 19:48
Το avatar του χρήστη Trithemius
Trithemius Ο χρήστης Trithemius δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: v.a.l.i.s.
Προεπιλογή

Ας μην ξεχνάμε και το φαινόμενο "sleep paralysis" που συμβαίνει και σε καταστάσεις βαθιάς χαλάρωσης. Το έχω νοιώσει κάποιες φορές μετά από βαθύ διαλογισμό σε βαθμό που πλέον δεν ένοιωθα πως ερχόμουν σε υλική επαφή με την πολυθρόνα μου ή το πάτωμα. Ακόμη και τα αισθητήρια της αφής είχαν παραλύσει προσωρινά...
Παλιά 22-11-08, 20:46
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
ενω λαγοκοιμομουν ανασκελα,ενιωσα ξαφνικα ενα τεραστιο βαρος να με πιεζει.τοτε ξυπνησα εντελως και διαπιστωσα οτι δεν μπορουσα να κινηθω,αλλα ουτε και να μιλησω.αντιλαμβανομουν ομως το περιβαλλον κανονικα.τρομοκρατηθηκα,νομιζα οτι σβηνω.στην προσπαθεια μου να φωναξω,καταφερα και εβγαλα μουγκρητα και ετσι καποιοι με ακουσαν και με σκουντηξαν(λεω καποιοι διοτι ημουν στο στρατο τοτε).με το σκουντηγμα αυτο,μπορεσα να <<ξεκολλησω>>απο αυτην την φρικτη κατασταση που βρισκομουν.να φανταστεις,οταν ακουγα τα βηματα του φανταρου που ερχοταν να με βοηθησει,ηδη αρχισα να αισθανομαι ψυχολογικη ανακουφιση.

απο τοτε,την ιδια εμπειρια εχω ζησει αλλες 2 φορες,αλλα πιο ανωδυνα.το φαινομενο αυτο το καταπολεμησα,λεγοντας απλως το...πατερ υμων!!ετσι μου ειπαν,αυτο εκανα και ...επιασε τοπο.

τελος παντων,απαντηση για το περι τινος προκειται δεν εχω.θα σου δωσω 2 ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ εκδοχες
1.μεταφυσικη:κατι κακο με επισκευτηκε εκεινη την ωρα και θελησε να με πειραξει
2.λογικη:κοιμομουν και ξυπνησα,αλλα οχι ολοκληρος.ειχε ξυπνησει δηλαδη ενα μερος του εγκεφαλου μου,αλλα οχι αυτο που δινει την κινηση και την ομιλια.

αν κατσεις και το επεξεργαστεις λογικα και μεταφυσικα,θα βρεις πολλες ακομη θεωριες που θα μπορουσαν να εξηγησουν την εμπειρια σου

οσο για το <<πατερ υμων>>το εξηγω ως εξης:στην πρωτη περιπτωση οτι η προσευχη εδιωξε το κακο,στην δευτερη περιπτωση οτι λειτουργησε υποσυνειδητα και με ξυπνησε.

υγ.τα ατυχηματα που λες,μαλλον συμπτωση θα ειναι.
βρε παιδια...βρε παιδια...
ειναι super και γουσταρουμε να μας συμβαινουν "μεταφυσικες καταστασεις" αλλα... (εχουμε και ενα ΑΛΛΑ).
μπορουμε να αποκλεισουμε πρωτα, στηνεδω περιπτωση, το ψυχολογικο - ιατρικο κομματι;
θα αναφερθω στο περιστατικο σου...στρατος - πιεση - κουραση - κριση πανικου συνοδευομενη με την απορια του "τι μου συμβαινει" και την αποδοση "μεταφυσικη εμπειρια" - προσευχη - ανακουφιση.
θα μπορουσε να ηταν ετσι;
αναλυεις το παραπανω περιστατικο της φιλης μας γραφοντας για λογικη εκδοχη και μεταφυσικη εκδοχη οπου το περιεχομενο και των δυο ειναι απο μια θεωρια και αυτο ηταν, ειναι μονο αυτες οι απαντησεις?
και επειτα θεωρεις τα ατυχηματα συμπτωση...
ας ειμαστε λιγοτερο απολυτοι και ας ψαχνουμε καλυτερα τα θεματα...καθε φορα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-08, 21:13
Το avatar του χρήστη no slave
no slave Ο χρήστης no slave δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: βριλησσια
Προεπιλογή

βρε συ ελπινικη,με ξαφνιαζεις

αρχικα να σου πω οτι δεν ειμαι απολυτος(σε παραπεμπω στην υπογραφη μου).επειτα να σου πω οτι δεν θεωρω αναγκαστικα αυτες τις 2 εκδοχες που εδωσα,σαν απαντηση του φαινομενου.μπορει να συναιβει το οτιδηποτε που εχω η δεν εχω φανταστει ακομη.

για την πιεση του στρατου δεν αμφιβαλλω.ομως μου εχει ξανασυμβει πολυ αργοτερα, οταν και βρισκομουν σπιτι.εχει συμβει και σε φιλο μου,οπως και σε συγκενικο μου προσωπο.γενικοτερα,εχει συμβει σε πολλα ατομα,αφου η εννοια <<μορα>>κυκλοφορει.

δεν ξερω τι πραγματικα ειναι.απλα μου την εφερε στο μυαλο η εμπειρια της φιλης που ανοιξε το θεμα.ουτε με απασχολει ιδιαιτερα,να σου πω την αληθεια.αν ηταν θα ημουν εγω πρωτος που θα ανοιγα το θεμα

αυτα
Παλιά 22-11-08, 21:27
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από no slave
βρε συ ελπινικη,με ξαφνιαζεις

αρχικα να σου πω οτι δεν ειμαι απολυτος(σε παραπεμπω στην υπογραφη μου).επειτα να σου πω οτι δεν θεωρω αναγκαστικα αυτες τις 2 εκδοχες που εδωσα,σαν απαντηση του φαινομενου.μπορει να συναιβει το οτιδηποτε που εχω η δεν εχω φανταστει ακομη.

για την πιεση του στρατου δεν αμφιβαλλω.ομως μου εχει ξανασυμβει πολυ αργοτερα, οταν και βρισκομουν σπιτι.εχει συμβει και σε φιλο μου,οπως και σε συγκενικο μου προσωπο.γενικοτερα,εχει συμβει σε πολλα ατομα,αφου η εννοια <<μορα>>κυκλοφορει.

δεν ξερω τι πραγματικα ειναι.απλα μου την εφερε στο μυαλο η εμπειρια της φιλης που ανοιξε το θεμα.ουτε με απασχολει ιδιαιτερα,να σου πω την αληθεια.αν ηταν θα ημουν εγω πρωτος που θα ανοιγα το θεμα

αυτα
βρε... γνωριζω το φαινομενο "μορα" και το αποδεχομαι...αν και η "μορα" δεν εμφανιζεται μια δυο φορες και αυτο ηταν...
η κριση πανικου ειναι συχνο φαινομενο και συμβαινει σε πολλους ανθρωπους,
η κριση πανικου ειναι σημειο αγχους που οπως γνωριζεις στις μερες μας υπαρχει μπολικο!
θελω να τονισω απλα, πως σε τετοιες καταστασεις καλο ειναι πρωτα να αποκλεισουμε τους ψυχοσωματικους παραγοντες και τα τυχον προβληματα υγειας που μπορει το ατομο να εχει και να μην γνωριζει και επειτα... συνεχιζουμε την ερευνα μας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-08, 08:51
Το avatar του χρήστη ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
ΛΥΚΑΙΟΣ 1981 Ο χρήστης ΛΥΚΑΙΟΣ 1981 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΕΙ ΩΣΑΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΑ
Προεπιλογή

Τα συμπτώματα που αναφέρεις όντως παραπέμπουν στην μόρα, ωστόσο θα συμφωνήσω με την Ελπινίκη ότι πρωτίστως πρέπει να αποκλειστούν ψυχολογικοί παράγοντεςμ οι οποίοι σχετίζονται με το άγχος. Εγώ να σου πω την αλήθεια, την Παρασκευή ύστερα από μια πολύ δύσκολη μέρα ένιωθα να πνίγομαι και να πιέζομαι από κάτι.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΟΙΟΝ ΕΝ ΜΑΧΗ

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-11-08, 07:27
BladeRunner82 Ο χρήστης BladeRunner82 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Γεια σου ρε Ελπινικη με τα ωραια σου.
Ειτε προκειται για sleep paralysis,ενα φαινομενο βεβαια αρκετα αμφιλεγομενο στον ιατρικο χωρο που αντιμετωπιζεται με αρκετο σκεπτικισμο ειτε για μια απλη κριση πανικου.
Ολοι οι ανθρωποι καποια στιγμη στην ζωη τους θα βιωσουν καποιες κρισεις πανικου.
Επισης εχω κολλητο φιλο εναν κορυφαιο ψυχιατρο της ελλαδας,πολυ γνωστο και διευθυντη μεγαλου νοσοκομειου και μου λεει συχνα για τετοια περιστατικα.
Παιδια δεν αμφισβητω την μορα αλλα προτιμω να πονταρω στην panic attack.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:17.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.