Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Συνωμοσιολογία-Παγκοσμιοποίηση-Γεωπολιτική

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-12-05, 13:33
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Καλο θα ηταν να μην ξεκινησουμε αυτη τη συζητηση περι της αξιοπιστιας των συγγραφεων. Ειναι κατι το εντελως υποκειμενικο... Π.χ ο Καβειριος χαρακτηριζει τον Καλογερακη ως μια απο τις λιγες αξιοπιστες πηγες, ενω θα μπορουσα να του απαντησω πως δεν μπορω να εμπιστευτω καποιον που παροτρυνει τους αναγνωστες του να τρεξουν στους αρχαιους ναους με τα laptop τους και να περιμενουν μηνυμα απο τους Ολυμπιους!

Για την ιστορια (μιας και υπηρξε ερωτηση) ο τιτλος του βιβλιου του κ. Φουρακη που αναφερεται στην υποθεση ειναι "Πυρεθαιριον Ελληνων Οραμα" (εναλλακτικα και για περισσοτερα επισκεφτειτε το www.fourakis.gr). Δεν εχω προλαβει ακομη να διαβασω το αρθρο στην ιστοσελιδα του κ. Καβακοπουλου. Καθε extra προσπαθεια αναλυσης της συγκεκριμενης ιστοριας μονο καλο κανει κατα τη γνωμη μου (οπως και με τη συγκεντρωση πληροφοριων απο διαφορετικες πηγες).

Θα συμφωνησω απολυτα με τον Saihulud πως Πίσω από όλο αυτό το θέμα, ίσως κρύβεται για ακόμη μια φορά ο Μεσσιανισμός, αυτός ο μύθος "εκείνων που έρχονται για να μας σώσουν". Και ίσως εδώ είναι το ζουμί του πράγματος...

Το παραπανω ισχυει σαφως μονο για τις "μεταφυσικες" προεκτασεις που εχει παρει το ολο ζητημα και για την προσπαθεια του ερευνητη να δει πως και γιατι προωθουνται ορισμενα θεματα στην επικαιροτητα.

Περα ομως απο αυτο, υπαρχει και η καθαρη "δημοσιογραφικη" (που εξελισσεται σε συνωμοσιολογικη) ερευνα που εχει ακομη πολλα να μας δωσει σχετικα με τη συλλογη πληροφοριων και εγγραφων απο τα ιδια τα παιδια (και συνομηλικους μου) και που βγαζει συνεχως απτα και αποδεδειγμενα συμπερασματα...

Λογικη θεωρω την αντιδραση του κοσμου που στεκεται περισσοτερο στις θεωριες Φουρακη παρα στην ουσια του ζητηματος...

Υ.Γ Αν εξαιρεσουμε τη συνεντευξη Φουρακη στο περιοδικο Strange (τ.44 Μαιος 2002), οπου ο συγγραφεας εκανε αναφορα στη συγκεκριμενη θεωρια, το μοναδικο περιοδικο που αφιερωσε χωρο στην περαιτερω διερευνηση της υποθεσης ηταν το Τριτο Ματι (τ. 107 Νοεμβριος 2002) με το δισελιδο αρθριδιο του Μ. Πανα και την μικρης εκτασης συνεντευξη που πηρε απο τον κ. Ματσανιωτη.

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beetlejuice : 15-12-05 στις 13:37
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-05, 13:45
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Και μια επιστολη που πηρα μεσω e-mail απο εναν συνειδητοποιημενο φιλο του metafysiko.gr και που δημοσιευω (μετα απο τη σχετικη αδεια που πηρα):

Διαβαστε με προσοχη (ιδιαιτερα οι αμεσα ενδιαφερομενοι ) γιατι τον θεωρω απο τους λιγους που εχουν πιασει απολυτα ενα νοημα...:

Έστω ότι είμαι ένας από τους 59. ίσως έχω γεννηθεί τον Απρίλιο του 1983. Ίσως έχω συλληφθεί τον Αύγουστο του 1982. Ίσως έχω το συγκεκριμένο σημάδι στην περιοχή των ματιών, που κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πως δημιουργήθηκε. Ίσως έχω δυνάμεις τηλεπάθειας, ένστικτο και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαίσθηση. Ίσως να μην ταιριάζω με αυτήν την οικογένεια. Ίσως να μην ταιριάζω με αυτόν τον κόσμο. Ίσως να έχω αντιληφθεί νωρίς τις μεγάλες αλήθειες το σύμπαντος. Ίσως να είμαι ένας από αυτούς που θα αλλάξουν τον κόσμο. Ίσως να μην φοβάμαι το θάνατο. Ίσως να είναι αυτή η πρώτη και η τελευταία μου ενσάρκωση στον κόσμο της διαδικότητας. Ίσως να είμαι ξεχωριστός από τα άτομα της ηλικίας μου. Ίσως με ψάχνουν κυβερνητικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις. Ίσως να έχουν γράψει για μένα οι αρχαίοι Έλληνες. Ίσως να με συμπεριέλαβε στην αποκάλυψη ο Ιωάννης. Ίσως να είμαι ήρωας όπως λέει και ο κύριος Φουράκης. Ίσως απλά να είμαι μέσα στο δικό μου matrix και να προσπαθώ να βρω την έξοδο. Έστω ότι αυτοί που έφτιαξαν τα ερωτηματολόγια να ψάχνουν να με βρουν. Πόσο δύσκολο είναι να με ανακαλύψουν; Και αν υποθέσουμε πως με έχουν εντοπίσει και με παρακολουθούν; Κι αν υποθέσουμε πως ο μπαμπάς και η μαμά είναι στο κόλπο; Κι αν υποθέσουμε πως η αρνητική δύναμη έχει βάλει στόχο να με βρεί και να με εξοντώσει ώστε να αποφευχθεί η αλλαγή; Υπάρχει περίπτωση οι ουράνιοι αστρικοί πατέρες που με έστειλαν στη Γη να μην έχουν φροντίσει για μένα; Είναι δυνατόν να καταφέρει κάποιος να εμποδίσει την αλλαγή; Είναι δυνατόν να με έστειλάν στη Γη και να με άφησαν από εκεί και πέρα στην τύχη μου; Κι αν υποθέσουμε πως είμαι indigo boy; Και τι έγινε; Τι αλλάζει; Κι αν όλα αυτά είναι απλές θεωρίες συνωμοσίας; Αυτό που έχω να κάνω είναι να συνεχίσω να ρέω μέσα στη ζωή. Να ακολουθήσω το ένστικτο. να συνεχίσω τον δρόμο μου προς την ελευθερία. Κι αν ανακαλυφθεί ότι δεν είμαι ξεχωριστός τι θα γίνει τότε; Απογοήτευση ή ανακούφηση; Και τα δύο είναι άτοπα συναισθήματα. Και πως είναι δυνατόν να αποδειχθεί πως δεν είμαι ξεχωριστός; Είμαι ξεχωριστός γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός. Αν αποδειχθεί ότι είμαι ένας από αυτούς που ψάχνουν τότε θα πάψω να είμαι ξεχωριστός! Τότε θα χάσω την ελευθερία μου γιατί θα είμαι αναγκαστικά μέλος του συγκεκριμένου κλαμπ. Και φαίνεται πως θα με περιμένει πολλή δουλειά μαζί με τους υπόλοιπους στο να ξαναχτίσουμε τον κόσμο. Και από την άλλη αν είμαι ένας από αυτούς σημαίνει πως πρέπει να χαίρομαι; Και γιατί να χαρώ; Απλά είμαι αυτός που είμαι. Ήρθα σ'αυτή τη Γη με αυτές τις προδιαγραφές και με έναν συγκεκριμένο σκοπό να εκπληρώσω. Το ίδιο σημαντικός είναι και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου που συνάντησα στη ζωή μου και που χωρίς την δική του παρέμβαση δεν θα ήμουν εδώ που βρίσκομαι αυτήν την στιγμή. Η νέα τάξη πραγμάτων θα έρθει στην ώρα της και δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε από τώρα. Όλοι θα βοηθήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε στο να συμβεί αυτό, άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο, και έτσι το τι πιστεύω εγώ αυτή τη στιγμή για τον εαυτό μου δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

ps: τα ερωτηματολόγια ήρθαν στο σχολείο μου ονομαστικά και την ώρα που μας τα έδινε η διευθύντρια ξεκόλαγε τις ετικέτες από τους φακέλους

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-05, 16:08
SaiHulud Ο χρήστης SaiHulud δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή Σαϊεντολόγοι και Παιδιά του 83

Ενδιαφέρον είναι και το θέμα των Σαϊεντολόγων, του Κρόουλυ, των Αστρικών παιδιών κτλ, τα οποία αναφέρει αυτό το σημείο του κείμενου του Καβακόπουλου...
Όλα αυτά σχετίζονται και με τους Θεοσοφιστές κτλ. Αυτοί στις αρχές του 20ου αιώνα ήθελαν να φέρουν τον μεσσία, τον «μεΐτρέγια». Αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους ήταν ο ...Κρισναμούρτι...

Από όλα αυτά έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ίσως δεν έχει διαφορά αν το όλο θέμα είναι τελικά αλήθεια ή ψέμα.
Σημασία έχει ότι με το θόρυβο που γίνεται, το θέμα παίρνει διαστάσεις «προφητείας», κάτι που θα οδηγήσει σε ζυμώσεις και, ίσως, αργά ή γρήγορα, δημιουργήσει αλήθεια μέσα από το ψέμα.
Φανταστείτε κάποιον πιτσιρικά 22 χρονών εκεί έξω, που η ζωή του ίσως έχει πάρει νόημα από αυτή την ιστορία, και από εδώ και πέρα θα προσπαθεί να γίνει ένας πραγματικός... ημίθεος.
Κάπως έτσι μήπως δεν φτιάχνονται οι μεγάλες -και πολλές φορές παρανοϊκές- προσωπικότητες της Ιστορίας;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SaiHulud : 15-12-05 στις 16:30
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-05, 17:43
kammia Ο χρήστης kammia δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Πολύ ωραία τα όσα έγραφε το e-mail αυτό.. είναι πραγματικά η ουσία του θέματος. Οτι δηλαδή ότι κιαν κρύβεται, ότι κι αν λέμε, ότι κι αν φανταζόμαστε, ότι κιαν φοβάμαστε ή επιθυμούμε κρυφά, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε. Αυτό που αλλάζει, είναι ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα και τελικά αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Αλλά ακόμα και ο φίλος που έστειλε το e-mail που θεωρεί οτι όλα θα έρθουν στην ώρα τους, αναφέρει στο υστερόγραφο μια πληροφορία για τα ερ/για, κάτι που σημαίνει οτι θα ήθελε να βοηθήσει στην παραπάνω αναζήτηση του ζητήματος... Είναι η φύση του ανθρώπου να ψάχνει.

Επίσης, συμφωνώ με τον Saihulud οτι ακόμα και από το ψέμα μπορεί να δημιουργηθεί αλήθεια. Και όταν ένα θέμα γίνεται γνωστό σε πολλούς ανθρώπους, δημιουργούνται ιστορίες..και οι ιστορίες φέρνουν κι άλλες ιστορίες..και κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει στο τέλος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-05, 21:33
Alpine Ο χρήστης Alpine δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Η όλη ρίζα του "κακού" ξεκινά,τυπικά,από τη Θεοσοφία.
Δεν τελειώνει,όμως,εκεί.Η προσέγγιση της αλήθειας περνά από πιο δύσβατα μονοπάτια.

Η νέα ανθρώπινη φυλή έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και χίλια χρόνια,τουλάχιστον.Οι καιροί μας είναι αυτοί,όπου η φυλή αυτή θα περάσει στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας της,ώσπου να λάβει τα ηνία της πρωτοπορίας.
Τους δυτικούς Σάξωνες διαδέχεται ο Υδροχόος από την Ανατολή.
Παλιά 16-12-05, 19:06
Optimus Ο χρήστης Optimus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Εεε ρε πανικός, με το που βγήκε το θέμα στην τηλεόραση, δεν μπορώ άλλο, μου φέρνει ο αδερφός μου 2 φίλες που είναι γεννημένες τον Απρίλιο του 83. Και εγώ στην πλάκα τις λέω να μην ανησυχούνε, παιδιά αρχαίων ημίθεων είναι, καλό είναι αυτό, και το πήραμε στην πλάκα και στο χαλαρό. Πάντως και αυτές θυμούνται το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο όπως και όποιον άλλον και να ρωτήσεις, αυτό είναι γεγονός και από το άρθρο που διάβασα εδώ. Τώρα για υπερφυσικές δυνάμες και τέκνα ημιθέων δεν ξέρω, αυτές χάρηκαν πάντως =)
Παλιά 17-12-05, 11:21
G-pan Ο χρήστης G-pan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Στο άρθρο που έχει γράψει ο κ. Καβακόπουλος γίνεται μία πολύ σωστή επισήμανση:
Παράθεση:
Ένα θέμα που δεν είδα όμως να αναφέρεται πουθενά, είναι ότι το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που στάλθηκε στα παιδιά του 83, είναι το ίδιο ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους υποψήφιους στρατιωτικών ή αστυνομικών ή δημόσιων οργανισμών: τα λεγόμενα «matrix tests» ή «Τεστ Προσωπικότητας». Άρα, δεν είναι κάτι τελείως μοναδικό... Έχω π.χ. μπροστά μου το βιβλίο του Θεόδωρου Κοντορούπη «Test Προσωπικότητας για υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών - ΕΛ.ΑΣ. και για Εξετάσεις Οργανισμών» (εκδόσεις Ροή). Σχεδόν παντού εκεί μέσα υπάρχουν παρόμοιες «ύποπτες» ερωτήσεις για «κλοπές σκέψεων» κλπ. Λέτε οι δημόσιες υπηρεσίες να ψάχνουν ...τηλεπαθητικούς για να προσλάβουν;
κάποιος ο οποίος έχει την δυνατότητα να το εξακριβώσει (βλέπε beetlejuice ) θα μπορούσε να μας πει αν αυτό ισχύει ή όχι!
Παλιά 17-12-05, 12:22
Το avatar του χρήστη Raistlin
Raistlin Ο χρήστης Raistlin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Kavala
Προεπιλογή

Είχα κάνει τις στρατιοτικές εξετάσεις επειδή είχα δηλώσει Ικάρων δεν θυμάμαι αρκιβώς τις ερωτήσεις (ήταν σύνολο καμιά 300 περίπου και ίσως περισσώτερες) αλλά είχε κάποιες περίεργες... θυμάμαι μια για το αν αισθάνεσαι αν σε ακολουθεί κανείς και μια για το αν μας άρεσε...Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι!! Αν θυμάμαι ότι είχε και μια για το αν έχετε οποιαδήποτε σημάδια πάνω στο σώμα σας. Είχε και ιατρικού τύπου ερωτήσεις πχ αν παθαίνουμε ιλίγκους και άλλα τέτοια. Μετά μας έκαναν ιατρικές εξετάσεις και μας πήραν και αίμα. Πάντως δεν θυμάμαι να είχε ειδηκό χώρο για τα παιδιά του 83 ή αν είχε εγώ τουλάχιστων πήγα με τους υπόλοιπους...
Παλιά 17-12-05, 15:21
Το avatar του χρήστη Καβείριος
Καβείριος Ο χρήστης Καβείριος δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Talking

Εγώ πάντος ο μόνος Μεσσίας που ξέρω είναι ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ.
Αν βρω το θάρρος θα πάω να ρωτήσω την κοπέλα στο σχολείο που κάνει στήριξη. Όλο και κάτι θα ξέρει από ψυχολογία.
I feel it in the water...
Han mathon ne chae
I feel it in the Earth...
A han nostron ned wilith
I smell it in the air...
Παλιά 17-12-05, 22:44
Vampirela Ο χρήστης Vampirela δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athens, Greece
Προεπιλογή

Συγνώμη αλλά νομίζω πως δεν έχω καταλάβει που βρίσκεται το σημάδι αυτών των ατόμων. Ανάμεσα στα μάτια?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:28.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.