![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
--- Όσον αφορά στο ρολόι μάλλον έχεις δίκιο... Είχε χαλάσει και έτυχε εκείνη τη στιγμή που έλεγε ο geller στην εκπομπή: "δούλεψε", άρχισε να λειτουργεί. Θα σταματούσε βέβαια αργότερα, αν δεν έκανε "μπάνιο" στη θάλασσα και χαλούσε οριστικά... Πολύ περίεργες συμπτώσεις...
Νικόλαος< νίκη + λαός Ἀνακοίνωσις Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη excellent : 09-07-07 στις 10:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Ο γκέλερ έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς όταν έρχεται αντιμέτωπος με πείραμα εργαστηριακών συνθηκών.
Και δεν τον έχει ξεσκεπάσει μόνο ο Ράντι αλλά έχει προδοθεί και μόνος του από διάφορες εκπομπές που έχει κάνει. Ο άνθρωπος είναι απατεώνας πως να το κάνουμε. Αν έλεγε ότι είμαι ταχυδακτυλουργός και αυτά που κάνω είναι illussions (αλα κόπερφιλντ δλδ) δεν θα με πείραζε αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πάει να περάσει τα ταχυδακτυλουργικά τρυκ που κάνει ως δήθεν πνευματιστικές δυνάμεις που στην ουσία όμως δεν κατέχει. Δυστυχώς οι άνθρωποι εξαπατούνται πολύ εύκολα και τα θύματα είναι πολλά από αυτούς τους σαλτιμπάγκους. Ο Γκέλερ συγκριτικά είναι η πιο ελαφριά περίπτωση υπάρχουν όμως και πολύ χειρότεροι και επικίνδυνοι απατεώνες που μπορούν να σηκώσουν ολόκληρες περιουσίες από τα θύματα τους. Ο Ράντι είχε ξεσκεπάσει ένα τηλευαγγελιστή ο οποίος έκανε ψευτοθαύματα και ψευτοπροβλέψεις. Στην πραγματικότητα του μιλούσε η γυναίκα του μέσω ενός ραδιοακουστικού που είχε κρυφά στο αυτί του δίνοντας του τις ..."πληροφορίες". Ο Ράντι το ανακάλυψε αυτό χρησιμοποιώντας ένα ραδιοσκάνερ. Ο τηλευαγγελιστής απατεωνίσκος φαλήρησε μετά από αυτό, αλλά σήμερα ο θεομπέχτης επανήρθε ξανά πουλώντας στην Τι-Βι μπουκαλάκια με δήθεν θαυματουργικό νερό. Οδηγάει πόρσε και μένει σε μια πολυτελέστατη επαυλη.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 09-07-07 στις 11:32 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολλή σημασία έδωσα στο θέμα "Geller" και δεν του αξίζει.
--- Δεν πρόκειται να ξανα-συμμετάσχω στο θέμα, γιατί το θεωρώ υποδεέστερης σημασίας. --- Σύνοψις: Είμαι βέβαιος ότι τα περισσότερα από αυτά που έκανε ο Geller ήταν κόλπα. Είμαι όμως και βέβαιος ότι είδα μία απομακρυσμένη επισκευή ορολογίου που δεν μπορώ να εξηγήσω. --- Σας παρακαλώ μην ξανα-αναφερθείτε σε εμένα, γιατί θα σας προσβάλλω αφήνοντας αναπάντητο-ασχολίαστο ό,τι και να πείτε. --- Φιλικά,
Νικόλαος< νίκη + λαός Ἀνακοίνωσις Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη excellent : 09-07-07 στις 12:20 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τηλεευαγγελιστή που κάνει το σόου και ακούμε και την γυναίκα του που του κάνει και χιούμορ από το ραδιοσκανερ του Ράντι Αν άκουσα καλά του λέει η γυναίκα του "έλα γλύκα! με ακούς ? αν δεν με ακούς έχεις πρόβλημα . . . " Τέλος πάντων.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά χωρίς να έχω δει ακόμα τα βίντεο που βάλατε, γιατί πριν λίγο γύρισα από ταξίδι και είπα να δω τι κάνετε. Όμως έχω δει διάφορα βίντεο που μερικά τον δείχνουν ως απατεώνα και άλλα απλά δείχνουν τι κάνει. Τέλος πάντων, δεν ξέρω βρε παιδιά αν ο Γκέλερ είναι απατεώνας και κάνει τρικ και κόλπα, όπως κι αν άλλοι κάνουν το ίδιο για να πλουτίσουν, όμως τόσος κόσμος που κατάφερε να λυγίσει τα κουτάλια, όπου μέσα σε αυτόν τον κόσμο έτυχε να είναι και ο Φίλιππος και η Julliet κι εγώ, πως το εξηγείτε; Και ας αφήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο γιατί μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είναι στημένοι και πολλά ακόμα για να κάνουν εκπομπές να ανεβάσουν θεαματικότητες κτλ. Αλλά στα ίδια μου τα χεράκια που λύγισε το κουτάλι; Ή πάνω στην τηλεόραση που δεν το άγγιξε κανείς και λύγισε ακόμα πιο πολύ; Τι συνέβη εκεί. Γιατί να έκανα τρικ εγώ για να ξεγελάσω τους φίλους μου, δεν μπορώ, δεν ξέρω, μαύρα μεσάνυχτα από τρικ. Να είχαμε όλη την ίδια φαντασία ότι λύγισαν τα κουτάλια επηρεασμένοι από αυτά που ακούσαμε από την εκπομπή, λίγο δύσκολο, γιατί μετά το λύγισμα τα κρατούσαμε και τα κοιτούσαμε ώρα για να καταλάβουμε ότι έχει συμβεί και πως. Και κάθε φορά που κατάφερνα να λυγίσω ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι είτε μόνη μου είτε παρουσία φίλων κτλ, πάντα έπαιρνα ένα άλλο για να το συγκρίνουμε και να δούμε τι διαφορά.
|
||||
|
||||
![]()
Deepest Emotion λυπάμαι που σε απογοητεύω αλλά αν δεν μπορείς να αναπαράγεις αυτό που ισχυρίζεσε ότι πέτυχες κάτω από επαναλαμβανόμενες και ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα. ..και έχω 1000λόγους να μην δεχτώ αυτό που είπες αλλά ένας μου αρκεί, η κοινή λογική.
Ο σκεπτικισμός και του ξυράφι του όκαμ σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι απλά αμείλικτος. υγ: Γιατί όταν τον γκέλερ τον έβαλαν κάτω από αυτό ακριβώς το τεστ, απέφυγε να κάνει οτιδήποτε λέγοντας ότι δεν νοιώθει καλα; Και όλα αυτά προβλήθηκαν στην Τι-Βι όλο αυτό το φιάσκο. Και όμως υπάρχει ακόμα κόσμος που τον πιστεύει.. Τι να πει κανείς... Ο νορβηγός πάντως κάνει καλύτερα τρυκ. Και φυσικά ο Κόπερφιλντ. Τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς με τον ευατό τους και το κοινό τους. Παραδέχονται ότι είναι ταχυδαχτυλουργοί. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skeptic : 09-07-07 στις 21:52 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν με απογοητεύεις καθόλου. Ούτε θέλω να πω ότι λυγίζοντας ένα κουτάλι με τον τρόπο που είπε ο Γκέλερ, έκανα κάτι σπουδαίο κτλ. Εντυπωσιάστηκα από αυτά που έκανε, μου άρεσε που το κατάφερα κι εγώ. Αν θα μπορούσα να το κάνω κάτω από επαναλαμβανόμενες και ελεγχόμενες συνθήκες, σου απαντώ ειλικρινέστατα ότι ίσως να μη το κατάφερνα. Όπως είπα και σε άλλο post πολλές φορές δε το κατάφερα και ειδικά παρουσία φίλων που μου το ζητούσαν. Αν αυτή μου η απάντηση σου λέει ότι τελικά δεν έκανα τίποτα, είναι δικαίωμά σου να πιστέψεις αυτό. Δεν το κατάφερνα, γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είναι σαν γράφεις ένα μάθημα όπου είσαι διαβασμένος και να έχεις τον καθηγητή πάνω από το κεφάλι σου και να σε αγχώνει. Αυτό λοιπόν μπορεί να συμβεί σε μένα ή στον καθένα, αλλά δεν μπορώ να το (πολύ) δεχτώ να συμβεί πχ. στον Γκέλερ που υποτίθεται ότι το έχει μέσα του και το παίζει στα δάχτυλα. Ναι, εκεί κάπου λες ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως λέγοντας αυτά και όσα είπα στο προηγούμενο post δεν θέλω να πείσω κάποιον ότι ο Γκέλερ είναι αληθινός ή απατεώνας, απλά εστιάζω πιο πολύ τη συζήτηση σε αυτά που κατάφερε ο απλός κόσμος. Απλά έτυχε αυτό να ξεκινήσει και να μαθευτεί με τον Γκέλερ. Μιλάω για αυτό που είδα με τα μάτια μου και αυτό που έκανα με τα χέρια μου κτλ. Άλλωστε γι αυτό και πήρα μέρος στη θέμα. Είναι κάτι που το έκανα και πιστεύω πως μπορεί να το έκανε και να το κάνει πολύς κόσμος.
Το βρίσκω πολύ λογικό να μην το πιστεύεις ή να μη με πιστεύεις. Κι εγώ δε θα το πίστευα αν δεν το έκανα. Κάπου θα κολλούσα καθώς άκουγα ότι το έκαναν τόσοι άνθρωποι, αλλά κάπου θα έλεγα ότι είναι στημένο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να το κάνεις βλέποντας τα βίντεο που ανέβασε ο Ποσειδώνιος. Θα σου πρότεινα να το προσπαθήσεις και όποιος άλλος θα ήθελε. Όχι όμως να το κάνεις με τελείως «αρνητικό» σκεπτικό. Αν γίνεται και τα καταφέρεις, δεν θα αποδείξεις αν ο Γκέλερ είναι ok ή απατεώνας, απλά θα δεις μερικά πράγματα αλλιώς. Σαν να βλέπεις μερικά πράγματα που έχεις διαβάσει ή ακούσει λιγάκι από πιο κοντά. ![]()
|