Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Εσωτερική Αναζήτηση – Φιλοσοφία – Επιστήμες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-02-08, 20:07
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ολούθε
Προεπιλογή

Δεν νομίζω να είναι το θέμα της διένεξης μας το ποιος ανακάλυψε την γραφή νωρίτερα
από ποιόν, αν έγραψαν πρώτοι οι έλληνες ή οι φοίνικες αλλά εδώ εξετάζουμε την καταγωγή
του αλφάβητου όπως το ξέρουμε, α,β,γ,δ,ε ...ω.

Ερευνώντας το πως εξελίχθηκε το συγκεκριμένο αλφάβητο βλέπουμε πως ομοιάζει
με το φοινικικό, στην αρχή οι έλληνες έγραφαν από δεξιά προς αριστερά χωρίς να ξεχωρίζουν
τις λέξεις, (όπως και οι φοίνικες) αργότερα έγινε από αριστερά προς δεξιά. Η σειρά των
γραμμάτων είναι όπως και του φοινικικού συν το ότι όλα τα φοινικικά γράμματα σημαίνουν
κάποιο αντικείμενο στην γλώσσα αυτή ενώ για στα ελληνικά το άλφα βήτα γάμα κλπ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 20:56
Το avatar του χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος
Τάκης Παπαδόπουλος Ο χρήστης Τάκης Παπαδόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Locarno Swizzera
Προεπιλογή

"...Αλλά παράλληλα προς την κατεδάφιση του χάρτινου οικοδομήματος του "Φοινικικού" αλφαβήτου με τη βοήθεια της αρχαιολογικής σκαπάνης, προέκυψε κι ένα νέο συντριπτικό στοιχείο, που μας το πρόσφερε η επί 20 χρόνια ...μελέτη της ελληνικής Γλώσσας και Γραφής από ... τον Ηλία Λ. Τσατσόμοιρο,... ...«Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας -Από τον έλλοπα θηρευτή μέχρι την εποχή του Διός- Η αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Αλφαβήτου».

Στην έρευνά του αυτή, ... ...απέδειξε με θαυμαστό τρόπο, ότι κάθε γράμμα του ελληνικού Αλφαβήτου περιέχει μια σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια στην γενική έννοια κάθε ελληνικής λέξεως στην οποία ανήκει. 'Ετσι τελικά κάθε (αρχαία) ελληνική λέξη αποτελεί ένα οιονεί αρκτικόλεξο [όπως π.χ. Δ(ημόσια) Ε(πιχείρηση) Η(λεκτρισμού): ΔΕΗ], όπου κάθε γράμμα (ανάλογα με τη θέση που κατέχει στην σειρά των γραμμάτων της λέξεως) δίνει ένα σημαντικό ή λιγώτερο σημαντικό νοηματικό στοιχείο της και όλα μαζί δίνουν τον λογικό ορισμό της έννοιας που εκφράζει η λέξη. Σημειώνεται εδώ, ότι την "ειδοποιό διαφορά" της έννοιας δίνει συνήθως το αρκτικό γράμμα...
...θα διαλέξω ένα μόνο απ' τα 24 γράμματά μας, το υ ή Υ (μια που αυτό θεωρείται και ως "αντιπροσωπευτικά ελληνικό", Υ Greacum στο δήθεν "Λατινικό" Αλφάβητο, που δεν είναι άλλο από μία παραλλαγή του ελληνικού, της Χαλκίδας). Το ύψιλον λοιπόν, όπως και το σχήμα του δείχνει, έχει την κωδική σημασία της κοιλότητας ή (ανεστραμμένο) την κυρτότητας και αυτήν εισάγει στις έννοιες των ελληνικών λέξεων που το περιέχουν -και κατ' επέκτασιν, ενίοτε, και την σημασία των υγρών (τα οποία διά φυσικής ροής καταλήγουν και γεμίζουν την κοιλότητα).
Προχείρως αναφέρω μερικές ονομασίες αγγείων και υγρών (βλέπε το σχήμα της φωτοτυπίας του εξωφύλλου του βιβλίου στη σελ.13742, όπου το αμφικωνικό κ-Υ-πελλο είναι του 2700 π.Χ. και απόκειται στο Μουσείο Ηρακλείου: στις αναφερόμενες εκεί λέξεις μπορούν να προστεθούν και πολλές άλλες όπως κοτ-Υ-λη, γο-Υ-ττος, τρ-Υ-βλίον, π-Υ-ξίς, αμφορε-Υ-ς, β-Υ-τίον, λ-Υ-χνος, πρόχο-Υ-ς, σκε-Υος κλπ. -όλες με την σημασία του κοίλου αντικειμένου), αλλά και πλείστες άλλες λέξεις όπως κ-Υ-ησις (κυρτότητα της κοιλιάς της εγκ-Υ-ου γυναίκας), κ-Υ-μα (κυρτότητα ή κοιλότητα στην επιφάνεια της θάλασσας), κρ-Υ-πτη (κοιλότητα εδάφους), Υ-πό (η πρόθεση:κοιλότητα κάτω από μία στάθμη ή επίπεδο), Υ-πέρ (η πρόθεση: κυρτότητα πάνω από μία στάθμη ή επίπεδο=Υ-ψος), όλες οι λέξεις που έχουν ως πρώτα συνθετικά τους τις προθέσεις Υ-πό και Υ-πέρ, που ανέρχονται σε εκατοντάδες, αλλά και χιλιάδες άλλες..."

Τι συζητάμε τώρα...
Παλιά 07-02-08, 20:58
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Λυπάμαι κύριε Παπαδόπουλε, αλλά θα διαφωνήσω με όλο το σκεπτικό του κειμένου που βάλατε.
Αν το πάρετε γραμμή προς γραμμή, έχουμε ίσως κάτι που ξεφεύγει από την λογική...
2700π.χ. είναι ΠΡΙΝ καν την γραμμική Α - την οποία την έχουν βρει κυρίως στην Κρήτη...
2700π.χ. είναι πολύ πριν αρχίσουν να χτίζονται ίσως τα κυκλόπεια τείχη στην Ελλάδα...
2700π.χ. είναι πολύς χρόνος, έτσι ώστε να έχουν διασωθεί αρκετά κείμενα για να κάνει την μεταφρασή του ο κύριος Φωρ - άλλωστε ο κύριος δεν είναι γλωσσολόγος και αφού έχει καταφέρει να μεταφράσει μία πινακίδα, γιατί δεν πράτει το ίδιο με τις άλλες της γραμμικής Α;
Μήπως τελικά ή ιδέα ήταν "2700 πριν" και τα σαϊνια του ελληνοκεντρισμού με την προπαγάνδα τους το έκαναν λίιιιιιιιιιιγο πιο "ζουμερό";;;;

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 20:58
Bernie Rico Jr Ο χρήστης Bernie Rico Jr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Πάντως είναι μεγάλης σημασίας η ύπαρξη ή μη κειμένων από πλευράς των Φοινίκων γιατί έτσι θα αποδεικνύωτο και τυχόν σχέση με το ελληνικό αλφάβητο νομίζω. Δεν γνωρίζω εαν υπάρχει κάτι σχετικό βέβαια και είμαι της γνώμης πως δεν υπάρχει.

Επίσης δεν πρέπει να παραληφθεί και το γεγονός της εποίκισης της Φοινίκης από τους Κρήτες όπου σύμφωνα με μια ιστορική μαρτυρία (Διόδωρος ο Σικελιώτης) η πρώτη εποίκιση ανάγεται στον Βασιλέα της Κρήτης Μίνωα Α' περί το 3200-3300 πΧ. αλλά και αν δεν την λάβει κανείς υπόψη, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για την εποίκιση που έγινε από Κρήτες περί το 1400-1500π.Χ. Άρα είναι σηαμντικό να έχεις ως αποικία ένα μέρος για το οποίο μετά θα ειπωθεί πως πρωτοστάτησε σε κάποιο στοιχείο πολιτισμού.

Αν κάποιος έχει να συμπληρώσεικάτι σχετικά θα χαρώ μιας και δεν κατέχω όλη τη γνώση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 21:14
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Λυπάμαι κύριε Παπαδόπουλε, αλλά θα διαφωνήσω με όλο το σκεπτικό του κειμένου που βάλατε.
Αν το πάρετε γραμμή προς γραμμή, έχουμε ίσως κάτι που ξεφεύγει από την λογική...
2700π.χ. είναι ΠΡΙΝ καν την γραμμική Α - την οποία την έχουν βρει κυρίως στην Κρήτη...
2700π.χ. είναι πολύ πριν αρχίσουν να χτίζονται ίσως τα κυκλόπεια τείχη στην Ελλάδα...
2700π.χ. είναι πολύς χρόνος, έτσι ώστε να έχουν διασωθεί αρκετά κείμενα για να κάνει την μεταφρασή του ο κύριος Φωρ - άλλωστε ο κύριος δεν είναι γλωσσολόγος και αφού έχει καταφέρει να μεταφράσει μία πινακίδα, γιατί δεν πράτει το ίδιο με τις άλλες της γραμμικής Α;
Μήπως τελικά ή ιδέα ήταν "2700 πριν" και τα σαϊνια του ελληνοκεντρισμού με την προπαγάνδα τους το έκαναν λίιιιιιιιιιιγο πιο "ζουμερό";;;;

"...ο καθηγητής Πωλ Φωρ, διεθνής αυθεντία της Προϊστορικής Αρχαιολογίας, δημοσίευσε στο αμερικάνικο αρχαιολογικό περιοδικό, εκδόσεως του Πανεπιστημίου της Ινδιάνας, Nestor (έτος 16ον,1989,σελ.2288) ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει και αποκρυπτογραφεί πινακίδες ελληνικής Γραμμικής Γραφής..."

Δεν αναφέρεται ΜΙΑ πινακίδα, αλλά "πινακίδες".
Το αν έχει παραλλαγεί το κείμενο, ελέγχεται εύκολα, μιά και παρατίθεται η πηγή.
Ακόμη και η χρονολόγηση κάποιων θεμάτων συζητείται.
και μήπως χρειάζεται πιό αντικειμενικό μάτι, που ούτε "ελληνοκεντρώνει" τα πράγματα, αλλά και ούτε προσπαθεί να βλέπει "αλλοίθωρα" ό,τι αναφέρεται στα ( τότε ) ελληνικά πνευματικά επιτεύγματα;
Η ιστορία είναι ΜΙΑ και δεν αλλάζει με την όποια διάθεση του καθενός μας.
Από την μία όμως βλέπω συγκεκριμένες αναφορές συνηγορούσες στο ότι το Φοινικικό αλφάβητο είναι ίσως παιδάκι του ελληνικού, από την άλλη βλέπω από κάποιους μιά λυσσαλέα πολεμική και μιά προσπάθεια απαξίωσης των όποιων αποδεικτικών ή έστω ενδεικτικών στοιχείων που δεν συνάδουν με τις θέσεις τους, και που ούτε δείχνουν έστω και λίγο να προβληματίζονται, απορρίπτοντες ό,τι αντίθετο με τις θέσεις τους...
και μη μου πείτε για εγκυκλοπαιδείες κλπ. έντυπα αναφέροντα τα περί Φοινικικής προέλευσης της Αλφαβήτου, διότι αυτή ήταν η επικρατούσα άποψη μέχρι που άρχισαν να παρουσιάζονται στοιχεία περί του αντιθέτου.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bernie Rico Jr
Πάντως είναι μεγάλης σημασίας η ύπαρξη ή μη κειμένων από πλευράς των Φοινίκων γιατί έτσι θα αποδεικνύωτο και τυχόν σχέση με το ελληνικό αλφάβητο νομίζω. Δεν γνωρίζω εαν υπάρχει κάτι σχετικό βέβαια και είμαι της γνώμης πως δεν υπάρχει.

Επίσης δεν πρέπει να παραληφθεί και το γεγονός της εποίκισης της Φοινίκης από τους Κρήτες όπου σύμφωνα με μια ιστορική μαρτυρία (Διόδωρος ο Σικελιώτης) η πρώτη εποίκιση ανάγεται στον Βασιλέα της Κρήτης Μίνωα Α' περί το 3200-3300 πΧ. αλλά και αν δεν την λάβει κανείς υπόψη, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για την εποίκιση που έγινε από Κρήτες περί το 1400-1500π.Χ. Άρα είναι σηαμντικό να έχεις ως αποικία ένα μέρος για το οποίο μετά θα ειπωθεί πως πρωτοστάτησε σε κάποιο στοιχείο πολιτισμού.

Αν κάποιος έχει να συμπληρώσεικάτι σχετικά θα χαρώ μιας και δεν κατέχω όλη τη γνώση
Βάσιμη παρατήρηση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος : 07-02-08 στις 21:19
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 21:17
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Παπαδόπουλος
Τι συζητάμε τώρα...
Αυτό λέω και γω, τι συζητάμε τώρα.

Στην αρχή του νήματος αυτού μας εμφανιστήκατε πολύ "δε με νοιάζει"
και το ψάχνατε το θέμα και ρωτούσατε και για πληροφορίες, σας ενδιέφερε
η γνώμη μας . . . μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες μας μεταμορφωθήκατε
σε βασιλικότερος του βασιλέως , ένας θεός ξέρει πως.

Να σας θυμίσω τι μας λέγατε στα τέλη Ιανουαρίου

Παράθεση:
Απόσπασμα από σχετικό άρθρο του ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης - Ηρακλείου, που θέτω υπό την κρίση των φίλων του site. ( πηγή:http://parafoniades.wordpress.com/2007 )
Ας του ρίξουμε μιά προσεκτική ματιά και ας δεχθούμε ότι ίσως κάτι έχει να μας πει.
Σημειώνω ότι στην ανάλυση που ακολουθεί, δεν βρήκα να περιέχεται το γράμμα ΣΑΜΠΗ. Θα προσπαθήσω να έλθω σε επαφή με τον καθηγητή για διευκρίνιση στο συγκεκριμένο σημείο, διότι προσωπικά βρίσκω πολύ αξιόλογο το σημείο αυτό του άρθρου του....
Σας δίναμε και πληροφορίες ότι εντοπίζαμε στο ιντερνετ και μας λέγατε και ένα φχαριστώ που λέει ο λόγος

Παράθεση:
Νά σαι καλά για την πληροφορία.
Το ότι παραθέτω κείμενο που αναφέρει το φοινικικό αλφάβητο, αποδεικνύει ότι δεν βλέπω μονόπαντα τα θέματα, αλλά τα σκαλίζω.
Το σχετικό άρθρο χαρακτήρισα "ενδιαφέρον" και όχι "ορθό" ή "αποδεκτό". Δεν είναι έτσι;
Πότε προλάβατε και από "μετέωρος" μας γίνατε "ακλόνητος και σίγουρος" δε θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτόν τον Λαρεντζάκη τον εντοπίσατε τελικά;

υγ
Είναι αρκετά αστείο, να έρχεται κάποιος σε φάση "ψάχνομαι και γω ρε παιδιά"
και μετά να μας αρχίσει στο ανελέητο κήρυγμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 07-02-08 στις 21:18
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 21:31
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Αυτό λέω και γω, τι συζητάμε τώρα.

Στην αρχή του νήματος αυτού μας εμφανιστήκατε πολύ "δε με νοιάζει"
και το ψάχνατε το θέμα και ρωτούσατε και για πληροφορίες, σας ενδιέφερε
η γνώμη μας . . . μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες μας μεταμορφωθήκατε
σε βασιλικότερος του βασιλέως , ένας θεός ξέρει πως.

Να σας θυμίσω τι μας λέγατε στα τέλη Ιανουαρίου

Σας δίναμε και πληροφορίες ότι εντοπίζαμε στο ιντερνετ και μας λέγατε και ένα φχαριστώ που λέει ο λόγος

Πότε προλάβατε και από "μετέωρος" μας γίνατε "ακλόνητος και σίγουρος" δε θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτόν τον Λαρεντζάκη τον εντοπίσατε τελικά;
υγ
Είναι αρκετά αστείο, να έρχεται κάποιος σε φάση "ψάχνομαι και γω ρε παιδιά"
και μετά να μας αρχίσει στο ανελέητο κήρυγμα.
1. Όχι, δεν εντόπισα τον κύριο.
2. Που στον διάβολο είδες το ανακόλουθο των θέσεών μου; Τα παρατιθέμενα κείμενα επαναπροσυπογράφω και συνδέω και με τις τελευταίες μου δημοσιεύσεις. Έρευνα και όχι εθελοτυφλισμός. Στοιχεία και όχι θεωρίες.
3. Πρέπει να πάρεις μαθήματα καλών τρόπων διότι το ανθελληνικό σου μένος σε οδηγεί σε ανάρμοστη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όταν σκυλιάζεις επειδή κάπου σου στερεύει η επιχειρηματολογία.
και είχες το θράσος να γράψεις κάπου ότι "συγχίστηκες".
Και ποιός σου είπε, κοπέλα μου, ότι ενδιαφέρεται κανένας για το αν σου την δίνει ό,τι αναφέρεται συλλήβδην στα επιτεύγματα του ( τότε ) Ελληνικού Πνεύματος, ή ο.τιδήποτε άλλο;
Όλο σου το άρθρο, αποτελεί εναντίον μου υβρεολόγιο, χωρίς να αναφέρεις ούτε μία λέξη προς υπεράσπιση της θέσης σου, ή αντίκρουση των όσων δημοσίευσα.
Επειδή θεωρώ λίαν επιεικώς άπρεπη και ανάρμοστη την συμπεριφορά σου, δεν θα ασχοληθώ άλλο ούτε με τις ανθελληνικές σου θέσεις που παίρνουν σβάρνα ακόμη και τον Πλάτωνα, ούτε και με σένα.

Ντροπή σου.
Γράφε ό,τι θέλεις.
Παλιά 07-02-08, 21:52
Το avatar του χρήστη Spiral Architect
Spiral Architect Ο χρήστης Spiral Architect δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χίος-Νησί Των Ανέμων
Προεπιλογή

Αγαπητή Λίτσα,
Τί έγινε ξεμείναμε απο επιχειρήματα και το ρίξαμε στις προσωπικές επιθέσεις;

Έιπαμε να έιμαστε αντικειμενικοί..να μήν απορρίπτουμε καμία θεωρία εώς αποδέιξεως του αντιθέτου..να μελετάμε τα στοιχεία έξίσου αμερόληπτα.
Αλλά εσύ το έχεις ξεσκίσει το θέμα..Μήν διαβάσεις κάτι που να ανατρέπει την αντι-ελλαδεμπορική σου κοσμοθεωρία, επιτόπου να το απορρίψεις, και χωρίς κάν να έχεις σημαντικά αντεπιχειρήματα...και έχεις και το θράσος να μιλάς για "γνώθι σεαυτόν"..

Τα Πάντα Ρεί...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 21:55
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
1. Όχι, δεν εντόπισα τον κύριο. .
Και ούτε πρόκειται να τον εντοπίσετε.

Παράθεση:
2. Που στον διάβολο είδες το ανακόλουθο των θέσεών μου; Τα παρατιθέμενα κείμενα επαναπροσυπογράφω και συνδέω και με τις τελευταίες μου δημοσιεύσεις. Έρευνα και όχι εθελοτυφλισμός. Στοιχεία και όχι θεωρίες. .
Το τοπίκιο είναι εδώ, όποιος θέλει κάνει μια αναδρομή στα πρώτα σας μηνύματα
και διαπιστώνει αυτό που λέω. Δίνατε την εντύπωση του ερευνητή.
Τώρα μας έχετε βγει σαν να είσαστε μετεμψύχωση κάποιου γραμματέα του βασιλιά Μίνωα.

Παράθεση:
3. Πρέπει να πάρεις μαθήματα καλών τρόπων διότι το ανθελληνικό σου μένος σε οδηγεί σε ανάρμοστη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όταν σκυλιάζεις επειδή κάπου σου στερεύει η επιχειρηματολογία. .
Ούτε μαθήματα καλών τρόπων χρειάζομαι ούτε ανθελληνικό μένος διαθέτω.

Παράθεση:
και είχες το θράσος να γράψεις κάπου ότι "συγχίστηκες".
Και ποιός σου είπε, κοπέλα μου, ότι ενδιαφέρεται κανένας για το αν σου την δίνει ό,τι αναφέρεται συλλήβδην στα επιτεύγματα του ( τότε ) Ελληνικού Πνεύματος, ή ο.τιδήποτε άλλο;
.
Δεν με ενοχλεί να αναφέρονται στα επιτεύγματα του ελληνικού πολιτισμού.
Αντιδρώ όταν προσπαθούν να τον επενδύσουν με μαγικές και υπερφυσικές διαστάσεις
και να τον μετατρέψουν σε δόγμα με περιούσιο λαό.

Παράθεση:
Όλο σου το άρθρο, αποτελεί εναντίον μου υβρεολόγιο, χωρίς να αναφέρεις ούτε μία λέξη προς υπεράσπιση της θέσης σου, ή αντίκρουση των όσων δημοσίευσα.
.
Δε ξέρω για πιο άρθρο μιλάτε αλλά όσα γράφετε σε αυτό το τοπίκιο, είτε είναι άσχετα
με το θέμα (π.χ. γραμμική γραφή) είτε δεν απαντούν σε αυτά τα δύο τρία που κατέθεσα εγώ.
Όσον αφορά τον ύμνο είπαμε είναι μια καλή προσπάθεια κάποιου σύγχρονου αργόσχολου
στιχουργού και ουδεμία σχέση με «μεταφυσικέ» και «υπερφυσικές» διαστάσεις της ελληνικής
γλώσσας

Παράθεση:
Επειδή θεωρώ λίαν επιεικώς άπρεπη και ανάρμοστη την συμπεριφορά σου, δεν θα ασχοληθώ άλλο ούτε με τις ανθελληνικές σου θέσεις που παίρνουν σβάρνα ακόμη και τον Πλάτωνα, ούτε και με σένα.

Ντροπή σου.
Γράφε ό,τι θέλεις.
Μπορείτε να μην ασχοληθείτε άλλο με τις θέσεις μου αλλά δεν μπορείτε να μου απαγορέψετε
να ασχολούμαι εγώ με αυτά που διαπιστώνω. Στην προκειμένη περίπτωση μου θυμίζετε εκείνους τους
ημιμαθείς δογματισμένους θρησκευόμενους που αν τους κάνεις κάποια ερώτηση σχετικά με τον θεό τους
και τα πιστεύω τους τότε αυτόματα αυτοί θίγονται και διακόπτεται η οποιαδήποτε εκδοχή πολιτισμένου
διαλόγου. Έτσι και σεις αντιδράτε σαν μουσουλμάνος που του ζωγράφισαν τον μωχάμετ του ή σαν
χριστιανός που τον ρώτησαν αν ο Χριστός πράγματι αναστήθηκε ή μήπως όλα αυτά είναι μυθολογική
αρλούμπα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-08, 22:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Spiral Architect
Αγαπητή Λίτσα,
Τί έγινε ξεμείναμε απο επιχειρήματα και το ρίξαμε στις προσωπικές επιθέσεις;

Έιπαμε να έιμαστε αντικειμενικοί..να μήν απορρίπτουμε καμία θεωρία εώς αποδέιξεως του αντιθέτου..να μελετάμε τα στοιχεία έξίσου αμερόληπτα.
Αλλά εσύ το έχεις ξεσκίσει το θέμα..Μήν διαβάσεις κάτι που να ανατρέπει την αντι-ελλαδεμπορική σου κοσμοθεωρία, επιτόπου να το απορρίψεις, και χωρίς κάν να έχεις σημαντικά αντεπιχειρήματα...και έχεις και το θράσος να μιλάς για "γνώθι σεαυτόν"..
Δεν ξέμεινα από κανένα επιχείρημα ούτε κάνω προσωπικές επιθέσεις
ούτε υποκειμενική είμαι ούτε απορρίπτω αλλά ούτε και δέχομαι ανοησίες.

Δεν έχω ξεσκίσει κανένα θέμα.

Έχω ρωτήσει πάνω από τρεις φορές να μου εξηγήσουν ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ,
αν αυτό το αλφάβητο είναι ελληνική επινόηση ΓΙΑΤΙ στα γράμματα έδωσαν
ονομασίες επηρεασμένες από την Φοινικική γλώσσα.

Είναι δυνατόν να ανακαλύψω εγώ στην Θεσσαλονίκη το γλυκό
χανούμ μπουρέκ και το καζάν ντιπί και να του δώσω μια
τούρκικη ή κινέζικη ονομασία χωρίς να έχω επηρεαστεί από τούρκικη ή κινέζικη
συνταγή ;

Τα υπόλοιπα που λες για έλλειψη επιχειρημάτων και ανθελληνική στάση είναι
δωράκια που δεν θα τα πάρω. Το τοπίκιο είναι εδώ, όποιος θέλει ανατρέχει
και βλέπει.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 07-02-08 στις 22:04
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.