Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 11-05-06, 20:49
GregoryK Ο χρήστης GregoryK δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 09-04-2006
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 14
Προεπιλογή αυθυποβολή

χωρις προλογους θελω να θεσω ενα ερωτημα το οποιο με απασχολησε προσφατα. καποιος φιλος, μηδενιστης, υποστηριζει οτι τα παντα στο πεδιο του μεταφυσικου και κυριως στον θρησκιολογικο τομεα, ειναι ζητημα αυθυποβολης.
πως ειναι δυνατο καποιος ο οποιος χλευαζει ολες τις θρησκειες ως υπουλο ανθρωπινο κατασκευασμα, να βιωνει μια εξισου ηρεμη και ευτυχισμενη ζωη με καποιον που ειναι βαθια θρησκευομενος -και λεω θρησκευομενος με την βαθυτερη εννοια, οχι μονο χριστιανος. πως γινεται καποιος που πιστευει στην μορα να την βλεπει στον υπνο του, ενω αυτος που την χλευαζει ισως και να την εχει σκοτωσει αθελα του ? πως γινεται εναν καλο χριστιανο να τον "δοκιμαζει" ο θεος του, ενω αυτόν που φτυνει τις εικονες για να διαπιστωσει τις συνεπειες να μην τον πιανει τιποτα?!
μηπως τελικα ειναι ολα θεμα του εγκεφαλου μας και πολυ απλά οτι πιστευουμε το βλεπουμε? μηπως εμεις διαμορφωνουμε τις "εξωπραγματικες" μας εμπειριες γιατι απλα αυθυποβαλομαστε?
θελω την γνωμη σας γιατι ισως τελικα η αναζητηση του μεταφυσικου ειναι μονο ενας φαύλος κυκλος που δεν βγαζει πουθενα αλλα οδηγει την τρελα..
__________________
"Για να γνωρίσεις τον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τον εαυτό σου".
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 12-05-06, 09:30
Το avatar του χρήστη Templar
Templar Ο χρήστης Templar δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 27-03-2006
Περιοχή: Βουλα
Μηνύματα: 26
Προεπιλογή

δυστυχως και εγω ειχα φτασει σε καποια τετοια ερωτηματικα πριν απο χρονια και σταματησα να ασχολουμε γενικοτερα.
υπαρχει και ενα σκεπτικο που λεει οτι οτι πιστευεις δημιουργητε, κατι σαν σκεπτομορφη. δηλαδη εγω που δεν πιστευω στον δι***λο δεν κινδυνευω να παθω κατι, και αν ολοι οι ανθρωποι σταματησουν να πιστευουν σε αυτον, αυτος χανεται, δεν υπαρχει.
αυτα ομως θεωρητικα. στην πραξη ειναι σαν το γεγονος οτι οσο περισσοτερους νομους και ηθικες καταπατα καποιος τοσο πιο πετυχημενος και πλουσιος γινεται. αν πας κανονικα με το νομο δεν εχεις ελπιδα. ε λοιπον και αυτουνου κανεις δεν του κανει τιποτε.

μαλλον θα συμφωνησω οτι ειναι θεμα εγκεφαλικο, αυθυποβολης.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 13-05-06, 11:24
Το avatar του χρήστη elf
elf Ο χρήστης elf δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-11-2005
Μηνύματα: 107
Προεπιλογή

Νομίζω πως καμία (θρησκευτική, μεταφυσική ή άλλη) αναζήτηση δεν είναι φαύλος κύκλος. Δεν θα με ενοχλούσε να συμφωνήσω με κάποιον που υποστηρίζει πως πρόκειται απλά για αυθυποβολή, δεν βλέπω τον λόγο ενστάσεως. Κάποιος μπορεί να αυθυποβάλεται σε ανυπομονησία και εγωισμό και κάποιος σε γαλήνη και ηπιότητα, όλα στην ζωή μας είναι εγκεφαλικά. Για να επιβάλεις κάτι στο νου, χρειάζεται πειθαρχία, έλεγχος και γνώση εαυτού.

Φιλικούς Χαιρετισμούς

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη elf : 13-05-06 στις 11:29
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 15-05-06, 10:53
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-06-2004
Περιοχή: Αργολίδα
Μηνύματα: 1.893
Προεπιλογή

Φίλε Gregory, η αυθυποβολή είναι μια εξήγηση που δίνει πολύς κόσμος, τις περισσότερες φορές χωρίς να γνωρίζει τίποτα για αυτή, για τα "μεταφυσικά" φαινόμενα. Η αλήθεια είναι πως μπορεί, ίσως, να εξηγήσει κάποιες εμπειρίες, αλλά διαφωνώ στο ότι μπορεί να δώσει την απόλυτη εξήγηση για το σύνολο των μεταφυσικών φαινομένων. Εάν, για παράδειγμα, επισκευτείς νύχτα ένα νεκροταφείο, επηρεασμένος από το χώρο, από ιστορίες που έχεις ακούσει έστω και αν δεν τις πίστεψες, οι αισθήσεις σου θα είναι οξυμένες και το νευρικό σου σύστημα σε επιφυλακή τόσο που μπορεί εύκολα να παρερμηνεύσει μια σκιά, ένα θρόισμα των φύλλων, έναν ήχο του ανέμου και τα λοιπά.
Ένα άτομο που είναι από τη φύση του επιφυλακτικό θα δώσει άλλες ερμηνείες, ένα άτομο "μυημένο" σε αυτά θα σκεφτεί και τις άλλες παραμέτρους. Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Κάποτε, μαζεύαμε οικογενειακώς, μαζί με αρκετούς συγγενείς, έναν καρπό που ονομάζεται "χαρούπι", από ένα χωράφι που έχουμε. Το χωράφι βρίσκεται στο βουνό, είναι ιδιαιτέρως "κλειστό". Ήταν καλοκαίρι, με σαράντα βαθμούς υπό σκιάν, έσκαγε ο τζίτζικας όπως λέμε και κανένα φύλλο δεν κουνιόταν. Ξαφνικά, σηκώθηκε ένας παγωμένος αέρας που "διέσχισε" το χωράφι και ήταν τόσο ξαφνικός και τόσο κρύος που για μια στιγμή μείναμε ακίνητοι. Δίπλα μου ακριβώς βρισκόταν μια θεία μου, που ήρθε και μου έπιασε το χέρι, λέγοντάς μου πως οι ιστορίες που της έλεγε η γιαγιά της για εκείνο το χωράφι, τελικά ήταν αληθινές. Ρωτώντας τη τι εννοούσε, μου απάντησε πως ήταν σύνηθες φαινόμενο εκεί να σηκώνεται κρύος αέρας, δυνατός και με βουητό, τον οποίο απέδιδαν στο πέρασμα κάποιου "πνεύματος", εξάλλου στο χωράφι οι παλαιοί είχαν δει διάφορα στοιχειακά τα παλιά χρόνια. Αυτή ήταν η εξήγησή της, ενώ εμένα το μυαλό μου πήγε αμέσως σε κάποιο φυσικό φαινόμενο, απλό και εξηγήσιμο. Ωστόσο, πριν μου διηγηθεί την ιστορία, οι αισθήσεις μου είχαν "παγώσει", ολόκληρο το νευρικό μου σύστημα ήταν σε επιφυλακή, όχι απαραίτητα τρομαγμένο, αλλά έτοιμο για...πόλεμο. Αργότερα, έμαθα πως έτσι ένιωθαν και οι υπόλοιποι, γνώστες και μη της ιστορίας.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως μεγάλο ρόλο στην εξήγηση των φαινομένων παίζουν σαφώς οι αισθήσεις αλλά και η ψυχοσύνθεση του ατόμου, μαζί με τις εμπειρίες που έχει βιώσει. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι, έχοντας βιώσει αρκετές "περίεργες" εμπειρίες, μπορώ να πω ότι ένα μέρος τους ήταν εξηγήσιμο επιστημονικά, ένα άλλο ήταν αποτέλεσμα αυθυποβολής και ένα τελευταίο δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αυτό το τελευταίο ίσως είναι το μεταφυσικό και ίσως είναι το μικρότερο σε όγκο. Μπορούμε, όμως να μην το λάβουμε υπόψην μας?
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 15-05-06, 14:18
Το avatar του χρήστη Mordiel
Mordiel Ο χρήστης Mordiel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2004
Περιοχή: Paleville
Μηνύματα: 226
Προεπιλογή

Όντως είναι ένας αρκετά σοβαρός ο προβληματισμός που τίθεται εδώ. Κι εγώ παρομοίως έχω διχαστεί συχνά γύρω από αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις την άκρη.
Όπως και να' χει όμως συχνά αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη η δύναμη της αυθυποβολής -της ισχυρής πεποίθησης, των πιστεύω και της προσωπικής κοσμοθεωρίας- και μια δυνατή τέτοια στάση προκαλεί φαινόμενα και διαμορφώνει την «πραγματικότητα» κάποιων ατόμων. Οπότε είναι δύσκολο να απορρίψεις κάτι ως απλές θεωρίες, ψέματα ή φαντασιώσεις. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως πχ η τυφλή πίστη κάποιου σε μια θρησκεία που χρησιμοποιεί τεχνάσματα και διαστρεβλώσεις και δίνει υποσχέσεις και που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την αλήθεια είναι κάτι που πρέπει να προτιμάται.

Σε αυτά τα λίγα παραδείγματα που προανέφερες GregoryK ένα ακόμη που μπορώ να προσθέσω είναι το εξής:
Στο πεδίο του αποκρυφισμού/μυστικισμού… τα άτομα που ασχολούνται με αίσθημα και σε βάθος με τις πρακτικές που εφαρμόζουνε και οι θεωρίες που ακολουθούνε (και που είναι όλη τους η ζωή διαμορφωμένη ανάλογα) και πραγματικά πιστεύουνε και ζούνε έτσι, φέρνουνε αποτέλεσμα. Υλοποιείται η μαγεία που εξασκούν. Ενώ όταν κάποιος ερευνητής ή οποιοσδήποτε άλλος προσπαθήσει να τα αναλύσει και να τα ερμηνεύσει όλα αυτά για το πώς λειτουργούν, τι ακριβώς συμβαίνει, ποιοι παράγοντες χρειάζεται να παίξουν κάποιο ρόλο κλπ δεν καταφέρνουν να κάνουν τις εφαρμογές να λειτουργήσουν. Κι αυτό μάλλον συμβαίνει διότι κατά βάθος δεν τα πολυπιστεύουνε (κι ας νομίζουνε αλλιώς). Υπάρχει κάποια αμφιβολία, δεν υπάρχει κάποιος ανώτερος σκοπός - κάτι που να πηγάζει από μέσα τους και στη συνέχεια να θέτουν σε εφαρμογή τις πρακτικές γιατί έτσι να αισθάνονται. Και όχι για να τα εξετάσουνε για να δούνε πώς λειτουργούν.

Είναι και το άλλο, με το κακό μάτι και τις κατάρες… όπου αρκετοί στη σημερινή εποχή ισχυρίζονται πως εάν δεν πιστεύεις σε αυτά τότε δεν μπορούν να σε επηρεάσουνε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν να δημιουργείται μια προστατευτική ασπίδα από την άρνηση του ατόμου απέναντι σε τέτοια πράγματα. Και κάποιες φορές μπορεί να είναι όντως έτσι. …Αλλά όχι πάντα. Εάν εκείνος που προκαλεί το κακό, ή μάλλον πιο σωστά, που εκπέμπει αρνητική ενέργεια διαθέτει ισχυρότερη θέληση και αναβλύζει από τα βάθη της ψυχικής του αβύσσου κάποια ισχύς τότε μπορεί άνετα να επιβληθεί ακόμη και σε εκείνους που τα απορρίπτουν. Υπάρχουν εξίσου και αυτές οι περιπτώσεις, δεν νομίζετε!;
...
__________________
I would spread my clothes beneath your feet
But I am poor, and have no clothes.
I have spread my dreams beneath your feet;
Tread softly, for you tread on my dreams.


- William Butler Yeats
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 15-05-06, 14:54
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-09-2004
Μηνύματα: 928
Προεπιλογή

Συμφωνώ με όσα έχουν αναφέρει οι προηγούμενοι φίλοι. Έχει μεγάλη σημασία τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου και πώς νιώθεις. Διαφορετικά θα αντιδράσει ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τα πιστεύω και την παιδεία του.

Κάτι ακόμα που θα ήθελα να πω είναι πως πάρα πολλά πράγματα πηγάζουν από τον άνθρωπο. Με το μυαλό του μπορεί να πλάσει και να δημιουργήσει απίστευτους κόσμους, που ποιος μου λέει εμένα ότι δεν μπορεί και να τους υλοποιήσει; Σκέφτομαι ένα δάσος και το κάνω τόσο υπέροχο και φανταστικό, που νομίζω ότι υφίσταται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μου. Ίσως όμως αυτό το δάσος να υπάρχει κάπου στη γη, απλά εγώ ποτέ δε θα το μάθω ή δε θα το δω. Η θεωρία με τις σκεπτομορφές και αυτή που λέει πως τη στιγμή που σκέφτεσαι κάτι αυτό αρχίζει να υπάρχει είναι αληθινές.

Επίσης, όταν κάτι το σκέφτονται και το πιστεύουν πάνω από ένα άτομα, τότε αυτό αποκτά πραγματικές διαστάσεις και είναι μια πραγματικότητα. Μπορεί να είναι πραγματικότητα μόνο γι' αυτούς, αλλά δεν παύει να είναι. Όσο πιο πολλοί πιστεύουν κάτι, τόσο πιο αληθινό είναι. Στην ουσία δηλαδή, το αληθινό απ' το ψεύτικο έχει να κάνει με τους μάρτυρες και τίποτε άλλο. Κι αυτό ακριβώς είναι που με κάνει να σκέφτομαι πως αν υπάρχουν άτομα (που σίγουρα υπάρχουν!) που έχουν την ικανότητα να ελέγξουν ή να διαμορφώσουν τις σκέψεις άλλων, τότε οι πραγματικότητες αυτών των άλλων δεν μπορούν παρά να είναι προϊόν της φαντασίας (ή της δολιότητας) των πρώτων.

Η αυθυποβολή, που είναι ο ορισμός της διαδικασίας που περιέγραψα απο πάνω, είναι γεγονός και άλλες φορές έχει μικρότερης σημασίας αποτελέσματα κι άλλες είναι τόσο σημαντική η συμβολή της, που επηρεάζει συνειδήσεις ολόκληρων κρατών! Νομίζω ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για πολλά πράγματα που βλέπουμε και μας περιβάλλουν. Ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι κι εσύ "θύμα" αυθυποβολέα κι αν όλα όσα βιώνεις (ή νομίζεις ότι βιώνεις) είναι αληθινά.
__________________
Εις το επανιδείν...
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 23-09-06, 23:43
ane Ο χρήστης ane δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 23-09-2006
Μηνύματα: 128
Προεπιλογή

Παράθεση:
πως ειναι δυνατο καποιος ο οποιος χλευαζει ολες τις θρησκειες ως υπουλο ανθρωπινο κατασκευασμα, να βιωνει μια εξισου ηρεμη και ευτυχισμενη ζωη με καποιον που ειναι βαθια θρησκευομενος -και λεω θρησκευομενος με την βαθυτερη εννοια, οχι μονο χριστιανος. πως γινεται καποιος που πιστευει στην μορα να την βλεπει στον υπνο του, ενω αυτος που την χλευαζει ισως και να την εχει σκοτωσει αθελα του ? πως γινεται εναν καλο χριστιανο να τον "δοκιμαζει" ο θεος του, ενω αυτόν που φτυνει τις εικονες για να διαπιστωσει τις συνεπειες να μην τον πιανει τιποτα?!
Αυτος που χλευαζει τις θρησκειες,αισθανεται ελευθερος,αλλα απροστατευτος.Πιστευει στην αυθυποβολη,και αμφισβητει πληρως την υπαρξη θεου.Δεν τιθεται καν ηθικο θεμα.Θεωρει το γεγονος οτι δεν υπαρχει θεος,ως δεδομενο,και μονο τυψεις δεν αισθανεται.Πιστευει στην δυναμη της αυθυποβολης,και η αυθυποβολη του προστατευει αυτη την αντηληψη.Και οταν και αν ποτε κινδυνεψει,πχ απο μια ανιατη ασθενεια,οταν χρειαστει στηριγμα,δεν θα πιστεψει σε καποια δυναμη ,ενεργεια κτλ, γιατι με λογικα κριτιρια πιστευει οτι θα βοηθηθει.Η αυθυποβολη τον οδηγησει να πιστεψει,και ας μην το παραδεχτει ποτε.Η αναγκη να πιστεψει οτι υπαρχει κατι που ΘΑ τον βοηθησει.
Ενας καλος πχ. χριστιανος,πιστευει στην θρησκεια του,μεχρι να αποδειχτει οτι αυτη δεν στεκει,με αποδειξεις.Και αυτο,γιατι η δυναμη της αυθυποβολης ειναι ακριβως οσο ισχυρη χρειαζεται να ειναι σε καθε ανθρωπο,και ειναι αρκετη για την καλυψη των ψυχικων αναγκων του.Δεν προκειται να αμφισβητησει την ασφαλει της υπαρχουσας θρησκειας για να μεταβει σε μια αλλη,γιατι κατι μεσα του του λεει(η αυθυποβολη του παλι),πως αν η αλλη θρησκεια ειναι ψευτικη,που πιστευει πως σιγουρα θα ειναι,γιατι η δυναμη της αυθυποβολης του υπαγορευει πως η τωρινη θρησκεια του μονο ειναι αληθινη,θα ειναι μετα εντελως απροστατευτος,χωρις την υποστηρηξη καποιας δυναμης.
Ολοι περνανε δυσκολιες,απλα αλλοι τις ονομαζουν διαφορετικα.πχ ολοι οι μαθητες που πανε λυκειο δινουν πανελλαδικες.Για αλλους μπορει να τους δοκιμαζει ο θεος,για αλλους να ειναι -λογο αυτοπεποιθησης(μαντεψτε που πιστευω οτι οφειλεται!)-ενα βημα προς την επιτυχια,ενα αναγκαιο κακο,ή πολλα αλλα πραγματα.
Τα ζωδια επισεις απο που αντλουν δυναμη;Μηπως αν κοψουμε τα ονοματα των ζωδιων του περιοδικου του προηγουμενου μηνα,ανακατεψουμε τις προβλεψεις,και με βαση οτι μας συνεβη,θα επιλεξουμε το σωστο;Δεν νομιζω.Το πιθανοτερο αποιος που πιστευει σε αυτα να θεωρησει μετα απο ενα τετοιο αποτυχημενο πειραμα,πως καποιο λαθος εχει γινει,και πως οποσδηποτε,δεν συμβαινει τα ζωδια να μην ειναι εγκυρα.
Στα πραγματα που γυριζουν τον κοσμο,εκτος απο το χρημα,την αγαπη,που εχω ακουσει ως τωρα,θα προσθετα με ευκολια το φαινομενο της αυθυποβολης!(πραγματικα,μπορει αν οχι να προκαλεσει την θεραπεια καποιον ασθενειων,την βελτιωση της καταστασης τους(ειτε μεσω καποιου θρησκευματος,ειτε μεσω καποιου πολιτιμου λιθου κτλ,ενω μια αρνητικη ταση,το αντιθετο.Αλλα ο ανθρωπος αλλαζει γνωμη ευκολα,και θα γαντζωθει συνηθως σε καποια ελπιδα,ακομα και αν αυτη ειναι αντιθετη με τις πρωην αντιληψεις του.πχ στον χριστιανισμο,δεν υπαρχει περιπτωση,εχω δει αθεους να αλλαζουν αντιληψεις απο τη μια μερα στην αλλη.Ο χριστιανισμος παντα δεχεται αυτους που αλλαζουν γνωμη τελευταια στιγμη [χωρις να θελω να μπω σε θρησκευτικα ζητηματα,τουλαχιστον εδω!])

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ane : 23-09-06 στις 23:48
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 21-10-06, 23:15
niriida Ο χρήστης niriida δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 17-09-2006
Μηνύματα: 25
Προεπιλογή

Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο καλά τα έχει κανείς με τον εαυτό του για να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή και κατά πόσο οι σκέψεις του είναι θετικές.

Όσο για το <<φτύνει τις εικόνες και δεν τον πιάνει τίποτε>> αυτό το ξέρουμε;
Υπάρχει και αυτό που λένε <<μηδένα προ του τέλους μακάριζε>>...
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 22-10-06, 09:01
ane Ο χρήστης ane δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 23-09-2006
Μηνύματα: 128
Προεπιλογή

Ελπιζω να μην ενοεις οτι οι απιστοι θα τιμωριθουν στην δευτερα παρουσια.Δεν μου αρεσει να γελαω με τις αποψεις μερικων,αλλα ερχεται αυθορμητα.Ειδηκα οταν στηριζονται σε θρησκεια...
__________________
ane απο Ανέστης....
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 03-12-06, 21:47
eXisTenZ Ο χρήστης eXisTenZ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 03-12-2006
Μηνύματα: 1
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ane
Ελπιζω να μην ενοεις οτι οι απιστοι θα τιμωριθουν στην δευτερα παρουσια.Δεν μου αρεσει να γελαω με τις αποψεις μερικων,αλλα ερχεται αυθορμητα.Ειδηκα οταν στηριζονται σε θρησκεια...
Την Δευτέρα Παρουσία δεν θα επέλθει η τιμωρία, που οι περισσότεροι φαντάζονται . Θα διαχωριστεί για πάντα το καλό από το κακό, με ό τι αυτό συνεπάγεται. Όσοι μετανόησαν , θα βρίσκονται αιώνια σε επικοινωνία με το Θεό, ενω οι υπόλοιποι με το κακό . Συνεπώς η τιμωρία έγκειται στην διακοπή της επικοινωνίας με το Θεό, που είνα Πηγή ζωής ( σύμφωνα πάντα με τον Χριστιανισμό).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eXisTenZ : 03-12-06 στις 21:48
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:41.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.