![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mπορείτε να μου δώσετε αν μορείτε κάποιες πληροφορίες για το τραγούδι Hotel California των Eangles?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lifo : 16-05-07 στις 23:42 |
|
||||
|
||||
![]()
Τι είδους πληροφορίες θέλεις; Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1977 από το συγκρότημα Eagles στο άλμπουμ με το ίδιο όνομα, Hotel California.
![]() Αναφέρεσαι στην ιστορία που είχε κυκλοφορήσει σχετικά με τους στίχους " ... kill the beast," και "... that spirit here"; Κάποιοι το συνέδεσαν με την Εκκλησία του Σατανά του LaVey και με μαύρη μαγεία. Μια ιστορία που έχω ακούσει, αστικός θρύλος θα έλεγα, λέει ότι κάποιο από τα μέλη του συγκροτήματος ή και όλοι τους πολύλησαν τη ψυχή τους στο διάβολο για να κάνουν επιτυχία. ![]() Δες λίγο εδώ μήπως βρεις αυτό που ψάχνεις αλλά και αυτή την ιστοσελίδα http://www.snopes.com/music/songs/hotel.htm
Μέλος της ομάδας Gateway Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate "Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa ------------------------------------- WordsToCount FantasyGate Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη melian : 17-05-07 στις 00:04 |
|
||||
|
||||
![]()
Απλώς αυτά που είπες. Δεν ήξερα ως τώρα πως μπορεί να εννοεί και τη εκκλησία του Lavey. Ακόμα το τί σημαίνει ο στίχος δεν το ΄χουν εξηγήσει και είναι κάτι που ανεξήγητο θα μένει. Έχουν πει και ακραίες χριστιανικές οργανώσεις πως να παιχτεί ανάποδα έχει σατανικό νόημα. Ηλιθιότητες και λόγια που έρχονται από τον Μεσαίωνα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε συνήθως όταν κάτι ακούγεται διάφοροι επιτήδειοι προσθέτουν και άλλες σάλτσες και μεγαλοποιούν ασήμαντα ζητήματα.
![]() Αστικός θρύλος φαίνεται να είναι και μάλιστα ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους μέχρι και τις μέρες μας...
Μέλος της ομάδας Gateway Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate "Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa ------------------------------------- WordsToCount FantasyGate Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη melian : 19-05-07 στις 22:43 |
|
|||
|
|||
![]()
Ο άντρας που φαίνεται στο παράθυρο του σπιτιού στο εξώφυλλο,
είναι ο Anton LaVey Δεν είναι μόνο αυτοί οι στίχοι...όλο το τραγούδι είναι κάπως...απειλητικό ! Αλλά από μουσική...μάπα το καρπούζι ![]() (προσωπική άποψη)
|
||||
|
||||
![]()
Τί λες τώρα!Μάλλον ένα από τα καλύτερα τραγούδια των εποχών. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα μας. Ο Lavey υπονοείται μάλλον. Έχει επίσης υποθεί πως το τραγούδι έχει ανάποδους στίχους και εκθειάζει τον Σατανά. Βρήκα πως ίσως να λέει και για ναρκωτικά αλλά δεν πιστεύω. Ωστόσο το μόνο μέρος του τραγουδιού που δεν μπορώ να εξηγήσω με τίποτα είναι αυτό:
Mirrors on the ceiling, The pink champagne on ice And she said 'We are all just prisoners here, of our own device And in the master's chambers, They gathered for the feast The stab it with their steely knives But they just can't kill the beast Last thing I remember, I was Running for the door I had to find the passage back To the place I was before 'Relax,' said the night man, We are programmed to receive. You can checkout any time you like, but you can never leave! Aν κάποιος μπορεί να μου πει τι ενοούν εδώ ας το πει. Φαίνετε πως υπαινήσει την υπάρξη παραφυσικών φαινομένων στον χώρο αυτό που μπορεί να είναι ακόμα και το Μαύρο Σπίτι. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μη μπερδεύεστε με σατανάδες ρε παιδιά το Ηotel California ήταν κέντρο αποτοξίνωσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι την έχω βρει και αυτή την θεωρία. Μην λες όμως σατανάδες. Δεν είναι όλα τυχαία. Και ξέρεις και κάτι άλλο; Μπορεί να ενοεί απλά το ότι χώθηκαν τόσο απότομα στην show bussinez. Αλλά είναι πολύ πιθανών να έλεγε για τον Lavey. Την αποψή σου την έχω ξαναβρει.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ αυτό ήξερα χρόνια τώρα όμως που ξαναδιαβάζω τα λόγια και μετά από επικοινωνία με φίλο μου τρελαμένο κιθαρίστα μου φαίνεται πιο λογική εξήγηση ότι το Hotel California συμβολίζει τον κόσμο των ναρκωτικών.
You can checkout any time you like,
but you can never leave! |
|
||||
|
||||
![]()
Διαβάζοντας τους στίχους νομίζω ότι φαίνεται αρκετά καθαρά ότι μιλάει για ναρκωτικά. Όπως και να έχει ο στιχουργός ήταν πολύ έξυπνος ώστε να γράψει τους στίχους με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Πανέξυπνη ιδέα!
Το τραγούδι πάντως θεωρείται κλασικό και ακούγεται ακόμα και σήμερα. Αυτό κάτι λέει αφού ως γνωστόν τα έργα τέχνης κρίνονται ως επί το πλείστον από τη διάχρονικότητά τους.
Μέλος της ομάδας Gateway Υπεύθυνη ανανεώσεων της Fantasy Gate "Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa ------------------------------------- WordsToCount FantasyGate |
![]() |
|
|