![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι ο μαίανδρος αυτό το σήμα σύμβολο του ελληνισμού που βρίσκετε σε όλο τον κόσμο.
Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με έναν φίλο και έτυχε να ανοίξουμε αυτό το θέμα. Να πω εξαρχής ότι όσα πρόκειται να διαβάσετε ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα κάποιας επιστημονικής ερευνας με τεκμηριωμένες αποδείξεις αλλα είναι μια συζήτηση 2 νέων και η άποψη του ενός που έπεισε τον άλλο για την υοθετήσει τις. Όταν έκανα αναζήτηση στο forum την λέξη μαίανδρος δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα και θα ήθελα να μάθω την γνώμη τον αξιοσέβαστων μέλλων του forum ίσος να μπορέσει κάποιος να με διαφωτίσει με τις γνώσεις του. Τα ποζιτρόνια ανακαλύφτηκαν στις κοσμικές ακτίνες από τον Καρλ Άντερσον το 1932. Αυτός ο φίλος μου ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι έλληνες γνώριζαν για τα ποζιτρόνια! Απέχει από το φωτόνιο και το ηλεκτρόνιο 2.5 νανόμετρα. Δεν έχω ιδέα από αυτά οποτε δεν μπορώ να ξέρω αν έγραψα βλακείες. Όταν τον ρώτησα που το στηρίζει μου είπε ότι ο μαίανδρος είναι αρχικά και σημαίνει: Μεσόνιου Αρχή Ιονίζουσα Aγη Νετρονίου δηιθισμος Ρέουσα Όλο Σύμπαν. Κάτι που φυσικά με άφησε άναυδο. Σαν να μην φτάνει αυτό είπε ότι ο το σχέδιο ενός τύπου μαιάνδρου είναι σαν ένα 2 και ένα 5 ενωμένα και το μονο που λείπει είναι ένα κόμμα ώστε να το κανει απω μαίανδρο 2.5. Οι γνώσεις μου σε τέτοια θέματα και γενικός θα μπορούσα να πω είναι πολύ περιορισμένες και η παιδιά μου φτωχή θα συμπληρώσω.. Αλλα ενδιαφέρομαι περισσότερο από όσο μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν να μάθω και να ασχοληθώ. Η ιστορία το άγνωστο το παράξενο η αρχαιολογία η μυθολογία και όλες οι κατηγοριες που μπορεί να συναντήσει κανεις σε αυτό εδώ το forum είναι αυτό που πραγματικά με εξιτάρει είναι το πάθος μου.. Ευχάριστο για τον χρόνο σας και περιμένω τις απαντήσεις φίλοι μου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου το νετρόνιο ανακαλύφθηκε το 1930 από τον Τζέιμς Τσάτουικ, τότε πήρε και το όνομα του. Πώς να το ήξεραν αυτό οι έρμοι οι αρχαίοι; Λες να το είχαν ονομάσει έτσι και αυτό ο παλιοκλέφτης – καταχθόνιος Τζέιμς Τσάτουικ να βρήκε τίποτα παπύρους και να τους έκλεψε την ιδέα; Δεν παίρνεις και ένα τηλέφωνο τον Λιακόπουλο να του τα πεις, αυτός θα χαρεί σίγουρα για όλα αυτά.
|