Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-04-10, 02:48
Το avatar του χρήστη Ermhs
Ermhs Ο χρήστης Ermhs δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή Έτσι ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο και συνεχίζει?!

Πριν αγριέψει το εφέστιο και δημιουργήσει όλο αυτό το καπνό πάνω από Ευρώπη, προηγήθηκαν αστραπές από τον ουρανό μέσα στο ηφαίστειο!.. όπως και συνεχίζεται…
Πολλοί λένε για σημάδι από βίβλο, πολλοί για εξωγήινους, κτλ.. Πάντως το φαινόμενο είναι πολύ περίεργο αλλά πραγματικό.. Αστραπές από τον ουρανό χτυπανε μέσα στο εφέστιο!!!

http://news.yahoo.com/s/ynews/ynews_ts1708

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ermhs : 21-04-10 στις 02:49
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-04-10, 10:42
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν φτάνει το πρώτο εφέστιο, τώρα το Κατλα ξύπνησε και το σενάριο για επανάληψη του ίδιου φαινομένου έχει μεγαλώσει. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο θα είναι 10 φορές μεγαλύτερης έντασης. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο.

http://news.yahoo.com/s/ap/eu_volcano_science
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-04-10, 20:38
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν προηγήθηκαν αστραπές - οι αστραπές ήρθαν μαζί με την έκρηξη...
Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό - κάτι που συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων.
Μία καλή μελέτη πάνω στο φαινόμενο, μέσα από στέκια με με ηφαιστειολογικό περιεχόμενο, μπορεί να σας λύσει όλες τις απορίες.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς παραμύθια από τους γνωστούς κύκλους...

Βέβαια μέσα από αυτά τα στέκια θα μάθετε και το ότι ακόμα και η έκρηξη του Κάτλα (εάν γίνει) θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με την έκρηξη κάποιων άλλων ηφαιστείων...

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-10, 07:58
Senior Member

Προεπιλογή

Γιατί γράφει ότι επιστήμονες δεν έχουν εξηγήσει μέχρι σήμερα το φαινόμενο τον αστραπών μέσα στο ηφαίστειο? Μήπως αντλούν πληροφορίες από παρά- επιστημονικούς κύκλους? Η Όντος αληθεύει ότι είναι μη εξηγήσιμο φαινόμενο μέχρι και σήμερα.

Γιατί είναι και μεγάλο δίκτυο το yahoo και παραξενεύει στο να βγάλουν τέτοια πληροφορία αν δεν έχει ελεγχτεί η εγκυρότητα της.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-10, 15:51
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

http://news.nationalgeographic.com/n...13_600x450.jpg

Με μία μικρή αναζήτηση...
Τι θα έλεγες να κάνεις μία πιο μεγάλη σε ηφαιστειολογικά στέκια;;;

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-10, 17:30
Senior Member

Προεπιλογή

Αυτά τα έχω δει, όμως δεν βλέπω κάποια εξήγηση και γιαυτο σε ρώτησα.

Το μόνο που γράφει το άρθρο είναι, ότι αυτού του είδους ηφαιστειακή καταιγίδα κεραυνών δεν διαφέρει από μια φυσιολογική το οποίο λέει ένας ειδικώς κεραυνών από ένα πανεπιστήμιο της Αμερικής. Δεν αναφέρει αν είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο η οχι.

Και να το γράψω λίγο ποιο λαϊκά και μεταφορικά, για να καταλάβουν όλοι, πες ότι μια γυναίκα γεννά ένα αβγό.. Εγώ σαν ειδήμων θα βγω και θα πω.. Ότι η κοπέλα αυτή, γεννά το αβγό με τον ακριβός ίδιο τρόπο που το γεννά και μια κότα.
Αυτό σου λέει κάτι? Λόγια για να υπάρχουν δηλαδή.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ermhs : 26-04-10 στις 18:24
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-10, 18:47
incompletemind Ο χρήστης incompletemind δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ermhs Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτά τα έχω δει, όμως δεν βλέπω κάποια εξήγηση και γιαυτο σε ρώτησα.

Το μόνο που γράφει το άρθρο είναι, ότι αυτού του είδους ηφαιστειακή καταιγίδα κεραυνών δεν διαφέρει από μια φυσιολογική το οποίο λέει ένας ειδικώς κεραυνών από ένα πανεπιστήμιο της Αμερικής. Δεν αναφέρει αν είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο η οχι.

Και να το γράψω λίγο ποιο λαϊκά και μεταφορικά, για να καταλάβουν όλοι, πες ότι μια γυναίκα γεννά ένα αβγό.. Εγώ σαν ειδήμων θα βγω και θα πω.. Ότι η κοπέλα αυτή, γεννά το αβγό με τον ακριβός ίδιο τρόπο που το γεννά και μια κότα.
Αυτό σου λέει κάτι? Λόγια για να υπάρχουν δηλαδή.
Νομίζω οτι το φαινόμενο των αστραπών στο ηφαίστειο εξηγείται. Πρόκειται για το φαινόμενο του "μικροκλίματος" που παρατηρείται λόγω των υψηλών αλλαγών θερμοκρασίας και της στάχτης που παράγεται. Αρκετά απο τα υλικά στην στάχτη φορτίζονται ηλεκτρικά και δημιουργούν εκκενώσεις. Επίσης η τριβή με τον αέρα (μερικά σωματίδια εκτινάσσονται πραγματικά γρήγορα) επιτείνει το φαινόμενο. Είναι το ίδιο είται μέσα στον κρατήρα, είτε έξω απο αυτόν. Βασικά δεν έχει διαφορά ΓΙΑΤΙ: πρόκειται για την ίδια αρχή που τα σύννεφα φορτίζονται και αποφορτίζονται με κεραυνούς και βροντές.

Δέν είναι το μοναδικό ηφαίστειο που έχει καταγραφεί με τέτοιους κεραυνούς. Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://scienceblogs.com/startswithab...yjafjallaj.php
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-05-10, 09:20
Το avatar του χρήστη Zeus
Zeus Ο χρήστης Zeus δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Να και κατι που δεν ειχε πεσει ποτε στην αντιληψη μου...ενδιαφερον...
Εχω μια απορια κι απο την πλευρα μου... Μηπως το ηφαιστειο, "ενεργοποιηθηκε" μετα απο ενα τρελο μπαραζ μεγαλων σεισμων ανα την υφηλιο? (Βλ. Αϊτη, Περου...και δε σημαζευτε, αναφερομενος στο φαινομενο της πεταλουδας, δραση και αντιδραση).
Παλιά 09-07-11, 14:07
Το avatar του χρήστη Ελευθέριος Παλιγγίνης
Ελευθέριος Παλιγγίνης Ο χρήστης Ελευθέριος Παλιγγίνης δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΓΑΙΑ/ΕΥΡΩΠΗ/ΕΛΛΑΣ/ΑΘΗΝΑΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Zeus Εμφάνιση μηνυμάτων
Μηπως το ηφαιστειο, "ενεργοποιηθηκε" μετα απο ενα τρελο μπαραζ μεγαλων σεισμων ανα την υφηλιο? (Βλ. Αϊτη, Περου...και δε σημαζευτε, αναφερομενος στο φαινομενο της πεταλουδας, δραση και αντιδραση).
Είναι δεδομένο αυτό. Αφού όλα τα ηφαίστεια συνδέονται μεταξύ τους υπόγεια, όντας έξοδοι... της ιδίας μεγάλης συγκέντρωσης λάβας/μάγματος, αυτής που έχει ο πλανήτης. Και όλο αυτό επηρεάζει και τις λιθοσφαιρικές πλάκες. "Έχουμε" λειτουργία τους ως "σύστημα" και το αποτέλεσμα είναι φαινόμενο "ντόμινο", και σε σεισμούς και σε ηφαιστειακές ενεργοποιήσεις/εκρήξεις, αλλά είναι βέβαια σε κάπως αργή εξέλιξη. Για την δική μας αντίληψη ροής χρόνου.
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z =))=IΦI=((= S ☿✩

http://www.facebook.com/lpaliginis

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ελευθέριος Παλιγγίνης : 09-07-11 στις 14:10
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:35.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.