![]() |
|
||||
|
||||
![]()
-Δε μπορουμε να ζησουμε, με τοσα λιγα χρηματα που μας δινουν, απ τη μια μας τα δινουν και απ την αλλη... τι να κανουμε ;
-θα παω σε κεινη τη μαγισσα κασανδρα και θα τη παρακαλεσω να με βγαλει απο αυτη τη κακη οικονομικη κατασταση.Ετσι ειπε η διαμαντω στη μητερα της που ζουσαν μαζι, αφου με αυτη τη κριση δε βρισκοταν γαμπρος για παντρια. ουτε τον εαυτο του δε μπορουσε να ζησει κανεις μ αυτη την ακριβια! Εκεινη η μαγισσα ειχε τη φημη οτι ειχε τρελαθει και μιλαγε με πνευματα μονη της και εκανε και τελετουργικα μαγειας, κανενας δεν πλησιαζε το σπιτι της για χρονια και εβγαινε εξω μονο τη νυχτα. Τις κουρτινες της που ηταν σκουρες μοβ τις ειχε παντα κλειστες και φοραγε κατι ρουχα γκοτθικ περασμενων εποχων που τα εραβε μονη της, τα νυχια της ηταν μακρυα και γυριζαν προς τα μεσα και τα μαλια της μαυρα και λυτα, δεν ειχε παντρευτει ποτε και ποτε δεν την ενδιεφερε ο γαμος, μονο να αποκτησει δυναμη και να μπορει να κανει πραγματα αδυνατα για τους ανθρωπους. Το προοσωπο της το ειχε παντα καλυμενο με ενα σκουρο μπλε μαντηλι και ποτε δεν ειχε δει κανεις το προσωπο της. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ |
|
||||
|
||||
![]()
η διαμαντω εφτασε στο κατωφλι της κασανδρας με τρεμαμενα χερια ανοιξε την αυλοπορτα και περασε μεσα απο τους αγκαθοτους θαμνους και βρηκε τη πορτα ανοικτη.
-περασε αδαμαντια σε περιμενα - μα πως η διαμαντω ηταν πολυ φοβησμενη απο αυτη την υποδοχη και της ειχαν κοπει τα ποδια και δε μπορουσε να κινηθει. το σπιτι της κασανδρας ηταν σκοτεινο και μπορουσες να δεις ελαφρα υπο το φως των κεριων που ειχε πανω σε μια ξυλινη ροτοντα που ειχε πανω της χαραγμενο το πενταλφα και κατι αλλα αγνωστα συμβολα -καθισε ξερω γιατι ηρθες και θα σου δωσω οτι γυρευεις αν μπορεσεις να μου βγαλεις το μαντηλι που το φοραω χρονια και το διαβαζω καθε νυχτα και το βαλεις στο κεφαλι σου και το φορεσεις τοτε θα εχεις οσα διαμαντια θελεις και θα εισαι πλουσια -αληθεια θα το κανεις αυτο για μενα θα εχω οσα διαμαντια θελω -μα φυσικα! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ |
|
||||
|
||||
![]()
η διαμαντω ενθουσιαστηκε αμεσως και της εφυγε καθε φοβος και πλησιασε τη κασανδρα
-να σας το βγαλω κυρια κασανδρα; - ναι βγαλτο μου και δεστο πανω σου, αμεσως θα δεις αμετρητα διαμαντια στα χερια σου. αμεσως η διαμαντω της ελυσε το μαντηλι και το δεσε στο κεφαλι της. η κασανδρα μεταμορφωθηκε σε μια νεα γυναικα με σκοτεινη ομορφια και η διαμαντω αρχισε να κλει απο συγκινηση, μονο που αντι για δακρια εβγαζε διαμαντια -ευχαριστω που με απελευθερωσες απο το μαντηλι, καθε φορα που θα κλαις θα βγαινουν διαμαντια απ τα ματια σου μονο που μονο αν σε ερωτευτει κανεις με το μαντηλι φορεμενο τοτε θα απελευθερωθεις απο αυτο -μα δε μου ειπες οτι θα το φοραω για παντα και εβγαιναν διαμαντια απ τα ματια της -φυγε τωρα και ασε με να χαρω την ομορφια μου στον καθρεπτη η διαμαντω εφυγε δυσαρεστημενη και πηγε στο σπιτι, εκει την περιμενε με αγωνια η μαμα της ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ |
|
||||
|
||||
![]()
Η μαμά της Διαμάντως είδε την κόρη της να φοράει το μαντίλι της μάγισσας.
- Γιατι σε έστειλα στη μάγισσα; - Για να φέρω τα διαμάντια της. - Και εσύ τι μου έφερες; - Ξέρεις μητέρα, το μαντίλι αυτό είναι μαγικό. Όταν κλαίω τα δάκρυά μου γίνονται διαμάντια. Δεν πρέπει να το βγάλω από το κεφάλι μου αν δεν ερωτευτώ πρώτα ένα καλό παλικάρι. Τότε τα μάγια θα λυθούν. - Ως τότε θα κυκλοφορείς μ' αυτό; - Έτσι πρέπει. Η μητέρα άρχισε να ξεστομίζει βρισιές και προσβολές στην κόρη της για να την κάνει να κλάψει. Και όσο έκλαιγε εκείνη, αυτή χαμογελούσε γιατί γέμισε το σπίτι της με διαμάντια. Πολλά διαμάντια!!!! - Ντρέπομαι για τον εαυτό μου είμαι χάλια. Δεν πρόκειται πια να ξαναβγώ από το σπίτι. Είπε η Διαμάντω. - Και πως θα βρεις το γαμπρό; -.... Δεν της απάντησε τίποτα, ανέβηκε τη σκάλα έκλαιγε με λυγμούς και το κρεβάτι της γέμισε διαμάντια, πολλά διαμάντια που κόντεψαν να την πνίξουν. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
* Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Καζαντζάκης. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fantasy : 13-01-12 στις 19:34 |
|
||||
|
||||
![]()
εμεινε πολλα χρονια μονη με τη μητερα της σε μια βιλα αλλα δε ηταν ευτυχισμενη δεν ηθελε να βγαινει εξω φοβοταν το φως και ηθελε παντα τις κουρτινες κλειστες. η μητερα της που δεν ηταν η βιολογικη της μητερα αλλα η τριτη γυναικα του πατερα της διαμαντως που ειχε πεθανει, χαιροταν οταν εβλεπε να βγαινουν αμετρητα διαμαντια και καθε μερα τα εδινε μυστικα στην αγορα. μια μερα ειδε ενα ομορφο παλικαρι και του ειπε πως ειχε μια κορη που εμενε στη βιλα με τα δυο λιονταρια αγαμαλτιδια στην εισοδο και ηταν πολυ ομορφη και πλουσια μονο που εκρυβε ενα μυστικο και φοραγε ενα μαντιλι στα μαλια. εκεινος της υποσχεθηκε θα παει να τη δει αλλα δε φανηκε ποτε. η μητρια της διαμαντως της ελεγε συνεχεια οτι αυτος ο νεος θα ρθει αλλα η διαμαντω δε το πιστευε. μια μερα που η μητρια της ειχε βγει στην αγορα εμφανιστηκε ο αδερφος εκεινου που δεν εμφανιστηκε. του το εκμυστηρευτηκε βλεπεις οταν του ελεγε να βρει καποια να παντρευτει, εκεινος ομως δεν ειχε σκοπο να παει σε κεινη τη μυστηρια γυναικα την ειχε για τρελη.
- ανοιξτε παρακαλω για σας ηρθα να σας γνωρισω. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ |
|
||||
|
||||
![]()
ο σωτηρης ηταν ενας αντρας που τολμουσε να κανει πραγματα που σε αλλους φαινοταν αδυνατα. τολμησε και χτυπησε τη πορτα μιας αγνωστης γυναικας και ηταν ετοιμος για να τη κανει δικια του.
-ελα περασε, πως σε λενε; -με λενε σωτηρη και ηρθα για σενα για να σε γνωρισω, μα γιατι δε βγαζεις το μαντιλι να σε δω να δω αν μ αρεσεις -μακαρι να ηταν τοσο ευκολο,το προσπαθησα αλλα δε γινοταν τιποτα, υπαρχει καπιο μυστικο που δε μπορω να σου αποκαλυψω -ας ειναι, αν σου ελεγα να φυγουμε απο δω και να παμε στο φτωχικο μου να παντρευτουμε απο δω θα τα παραταγες ολα τα πλουτη σου για μενα; -μα φυσικα με αυτα δεν ημουν ευτυχισμενη ολα αυτα τα χρονια. ετσι την πηρε με το μαντιλι φορεμενο στα μαλλια και φυγανε πιασμενοι χερι, χερι. -αυτο μου φτανει για να σ αγαπησω και να σε κανω γυναικα μου. στην πορτα τους προλαβε η μητρια της διαμαντως που επεστρεφε απο την αγορα και στα χερια της κρατουσε πολλες τσαντες. παγωσε μολις τους ειδε ξαφνικα και προσπαθησε να τους σταματησει. σταθειτε για που το βαλατε; ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... |
|
|||
|
|||
![]()
γιατι δεν το βαζεις ολο μια και εξω?
|
|
||||
|
||||
![]()
μα επειδη δε θελω να κουραζω τον αναγνωστη και να τον κραταω σε αγωνια για τη συνεχεια, ευχαριστω που μου εκανες αυτη τη παρατηρηση, θα συνεχισω να δειτε και το τελος
|
|
||||
|
||||
![]()
-μητερα επιτελους θα γινω ευτυχισμενη, ηρθε ο σωτηρης να με παρει να με κανει γυναικα του θα ζησουμε στο σπιτι του.
-και εγω τι θα κανω πως θα ζησω απο δω και περα; -θα σε επισκεπτομε συνεχεια καποια στιγμη το ηξερες οτι θα παντρευομουν. -πηγαινετε παιδια μου και να ειστε ευτυχισμενοι, σ ευχαριστω που με εβγαλες απο τη φτωχια και θυσιαστηκες τοσα χρονια.φυγανε και πηγανε σπιτι του σωτηρη, ηταν ενα φτωχικο σπιτακι με ολα τα απαραιτητα. φιληθηκαν και η διαμαντω εβγαλε το μπλε μαντιλι απ τα μαλλια της και τα ματια της εσταζαν πραγματικα δακρια μονο που το προσωπο της ειχε γινει διαφορετικο, ειχε γινει κατασχημο και γερασμενο,ειδε την αντιδραση του σωτηρη και καταλαβε πως κατι πηγε στραβα, πηγε κοιταχτηκε στον καθρεπτη -θεε μου πως εγινα ετσι; καταραμενη γυναικα με τα καταραμενα διαμαντια αναθεμα που ηρθα και σε βρηκα και επεσα στην παγιδα σου. -μα τι επαθες για ποια γυναικα μιλας; ποια ειναι αυτη που σου εκανε τοσο κακο; του διηγηθηκε την ιστορια της που εκρυβε τοσα χρονια επτασφραγιστη και ξεκινησαν και οι δυο για το σπιτι της κασανδρας. μολις φτασανε το σπιτι της ειχε γινει αγνωριστο οι αγκαθωτοι θαμνοι ειχαν εξαφανιστει και οι κουρτινες ηταν ορθανοικτες. η πορτα ηταν παλι ανοικτη -περαστε μεσα αδαμαντια, ξερω γιατι ηρθες -κοιτα τι επαθα το προσωπο μου εχει γινει απεσιο, σε παρακαλω κανε με παλι οπως ημουν Η κασανδρα γελασε και της ειπε -εισαι πολυ αφελης μα οταν ο διαβολος σου δινει κατι δε ξερεις οτι παιρνει παντα ανταλαγμα εσυ εχεις αριθμητα διαμαντια χαρη σε αυτον -τα απαρνουμε ολα και θελω μονο το σωτηρη γελασε και παλι και της ειπε. -τον ρωτας αν σε θελει με τετοιο προσωπο; -δε χρειαζετε τη θελω και την αγαπω γι αυτο που ειναι, τα διαμαντια να πανε στον αγυριστο. την αρπαξε και τη φιλησε μπροστα στην κασανρα. -οχι, οχι δε πρεπει! ουρλιαξε και εγινε κατασχημη και γρια οπως ηταν πριν και η διαμαντω εγινε ομορφη οπως ηταν πριν.τοτε η κασανδρα καταριοτανε και ηταν εξαγριωμενη και τους πεταξε εξω απ το σπιτι της και εκλεισε τη πορτα και τις κουρτινες. ο σωτηρης παντρευτηκε τη διαμαντω και τα διαμαντια και η βιλα εκαναν φτερα, τη μητρια της την πηρανε να ζησει μαζι τους και απο τοτε ηταν μια ευτυχισμενη οικογενεια φυσιολογικη ή μηπως οχι... ΤΕΛΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη melian : 15-01-12 στις 12:57 Αιτία: Το νήμα κλειδώθηκε καθώς η ιστορία ολοκληρώθηκε. |
![]() |
|
|