![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μια ανησυχητική έκθεση που εκπονήθηκε από τον Viktor Seleznyov, διευθυντή του τμήματος της Σιβηρίας του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, (SB RAS), σχετικά με τον σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Δημοκρατία της Tyva στην ρωσική ανατολική Σιβηρία, προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αναμένεται ένταση της σεισμικής δραστηριότητας εντός των προσεχών εβδομάδων και ότι η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοένα και αυξανόμενου σώματος αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν μια "ταχεία" μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.
Ο διευθυντής Seleznyov και άλλοι επιστήμονες της SB RAS, ανησυχούν όλο και περισσότερο για αυτή την περιοχή, μετά τις "μυστηριώδεις εκρήξεις" στις 9 και 12 Φεβρουαρίου στην Περιφέρεια Kemerovo, που θυμίζουν το Συμβάν της Tunguska, στις 30 Ιουνίου του 1908, που παραμένει η μεγαλύτερη έκρηξη αυτού του τύπου στη σύγχρονη εποχή, και που για πάνω από έναν αιώνα δεν έχει ακόμη εξηγηθεί πλήρως. Η "κοινή σύνδεση" μεταξύ αυτών των μυστηριωδών εκρήξεων και της αύξησης των σεισμικών γεγονότων στη Σιβηρία, όπως αναφέρει η έκθεση, οφείλεται στην ταχεία μετατόπιση του μαγνητικού Βόρειου Πόλου της Γης, που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια, και στη δεκαετία του 1990 "ανέπτυξε ταχύτητα", μετατοπιζόμενος βόρεια-βορειοδυτικά προς τον Αρκτικό Ωκεανό περισσότερα από 55 χιλιόμετρα ανά έτος... http://www.pseira.blogspot.com/2012/...post_6717.html Τι λέτε να συμβαίνει; |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλη Ann σε καλωσορίζω σε αυτόν τον χώρο της αναζήτησης... Ενδιαφέρον το θέμα αυτό που άνοιξες υπάρχει ένα όμως μερικά σημεία που μάλλον σκοτεινά και τα μπερδεύουν.... Σχετικά δε με τους σεισμούς θα πρέπει να γνωρίζουμε την σεισμικότητα της περιοχής κάτι που δεν αναφέρεται και είναι κεφαλαιώδους σημασίας η πληροφορία αυτή.... Επίσης σχετικά με τις εκρήξεις που έχουν ακουστεί μπορεί να προέρχονται απο τους σεισμούς και είναι κάτι που πολλές φορές κυρίως πρίν από τους σεισμούς έχει αναφερθεί βοή και κατά κάποιους μάρτυρες σαν έκρηξη.. Είναι κάτι που έχει αναφερθεί από πολλούς σεισμολόγους... Επομένως είναι κάτι που δεν νομίζω πως είναι μυστηριώδες η και παράξενο.. Το άρθρο αυτό περιέχει και άλλες αναφορές περί καταστροφών άλλα δεν γνωρίζω εάν θέλεις να αναφερθούμε και για αυτό το θέμα... Ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Έχεις δίκιο για το ότι πρέπει να ελεγχθει η σεισμικότητα της περιοχής και θα το κοιτάξω. Αυτό που μου φαίνεται ενδιαφέρον είναι ότι συναντώ πολλά άρθρα σχετικά με τη μετατόπιση των Πόλων που τη συνδέουν με έντονα, ίσως και ακραία φυσικά φαινόμενα. Το βασικό μου ερώτημα λοιπόν είναι τι γίνεται με αυτή την ιστορία της μετατόπισης των πόλων; Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα εντονότερα φαινόμενα είτε αυτά είναι σεισμοί είτε ακραίες καιρικές αλλαγές είτε οτιδήποτε άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε το... πολυσυζητημένο 2012 ![]() |
![]() |
|
|