Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-12, 13:34
Metamagick Ο χρήστης Metamagick δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή Στα μονοπάτια της Ψυχής...

Καλώς σας βρήκα παιδιά.

Τελευταία αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πράγματι αυτό που λέμε ψυχή και τι ακριβώς είναι...
Υπάρχει σε όλα τα ζωντανά;
Πως εκδηλώνεται στη ζωή μας; Υπάρχει τρόπος να την αντιληφθούμε;
Είναι το ονειρικό μας σώμα;
Είναι η σκέψη μας και οι εμπειρίες μας;
Είναι κάτι άλλο;
Είναι αυτό που παραμένει μετά το θάνατο;;;; (αυτή είναι και η πρωταρχική ερώτηση που σε κάνει να αναρωτιέσαι όλα τα υπόλοιπα).

Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά πιστεύω ότι καταλάβατε τι θέλω να πω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-12, 00:02
justin19 Ο χρήστης justin19 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Αν υπάρχουν πράγματα πέρα από αυτά που βλέπουμε,τότε σίγουρα υπάρχει και κάτι που ονομάζεται ψυχή (ή έχει περαιτέρω ονομασίες όπως συνείδηση,ενέργεια,αύρα).Και αν το έχουμε εμείς,γιατί να μην υπάρχει και στα ζώα αλλά και σε όλους τους οργανισμούς.Αν έχεις ακούσει για κάποιο αντικείμενο ότι μπορεί να εκπέμπει αρνητική ενέργεια,αυτό μπορεί να ισχύει.Πολύ πιθανό η ενέργεια του αντικειμένου να επιδρά αρνητικά στη δική μας ενέργεια.Θεωρώ λοιπόν πως αν υπάρχει αυτό,τότε σε κάποιο άλλο επίπεδο θα μπορούμε να ζήσουμε παρόμοια με τη ζωή στη γη,καθώς η ύλη δεν θα έχει καμία σημασία.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι από μικρός,η οικογένειά μου (ή τελοσπάντων τα μέλη που έχουν απομείνει) προσπαθούν να με πείσουν πως δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από τον εγκέφαλο,και όταν πεθαίνουμε τελειώνουν όλα,δεν υπάρχουν σκέψεις και ο άνθρωπος βλέπει μόνο μαύρο.Βέβαια αυτό θα ήταν άδικο,κυρίως για τους ανθρώπους που πεθαίνουν σε μικρή ηλικία,και για τα έμβρυα που λόγω εκτρώσεων και αποβολών δεν έρχονται ποτέ στον κόσμο.Πάντως και ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για ψυχή.Ο Χριστιανισμός μιλάει για αιώνιο ύπνο,και η αιώνια ζωή είναι η ζωή με σώμα και πνεύμα,που θα γίνει μετά τη Δευτέρα Παρουσία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-12, 09:22
Junior Member

Προεπιλογή

Χμμμ... Θεωρώ πως η ενέργεια που ποτίζει τα αντικείμενα είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό. Θεωρώ πως έχουμε την ικανότητα να ποτίζουμε την ύλη με συναίσθημα, και αυτή ύστερα να την αντανακλά πάλι πίσω. Σκέψου το σαν δονήσεις.
Θα διαφωνήσω όμως κάθετα με το γεγονός πως δεν υπάρχει τίποτε μετά τον θάνατο. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμη, αλλά υπάρχουν ενδείξεις.
Δες μια πιο αναλυτική θεώρηση εδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-12, 12:43
Senior Member

Προεπιλογή

Αν υποθέσουμε ότι τα διάμεσα που επικοινωνούν με τις ψυχές είναι αληθινά, η ανάδρομη ύπνωση παρουσιάζει πραγματικές εμπειρίες από προηγούμενες ζωές και οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν μαρτυρίες παιδιών που θυμούνται την προηγούμενή τους ενσάρκωση,με λεπτομέρειες,δεν είναι κατασκευάσματα της φαντασίας τους, τότε ναι δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι σίγουρα κάτι υπάρχει μετά.
Επειδή όμως λόγω του ότι έχω χάσει γονείς,και συγγενείς,τα έχω συζητήσει με ψυχολόγους,μου έχουν πει πως δεν υπάρχει τίποτα.Μου έχουν πει πως ότι κι αν βλέπω στον ύπνο μου είναι δημιουργήματα της φαντασίας μου.Επίσης μου έχουν πει πως πρέπει να με παρηγορεί το γεγονός πως βλέπουν μόνο μαύρο,και δεν έχουν σκέψεις,και δεν υποφέρουν.
Σε συζητήσεις που είχα με γνωστούς μου και τους εξηγούσα όλα αυτά,μόνο τρελό δεν με πέρασαν.Μέχρι και ναρκωτικά νόμιζαν ότι έχω πάρει.Από τότε που ο Χόγκινς είπε ότι απλά μετά σκοτάδι,και τίποτε άλλο,πλέον πείστηκαν πολλοί από αυτή τη θεωρία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-12, 17:32
Junior Member

Προεπιλογή

Φίλε μου... λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλειά σου. Πραγματικά

Όσο για τους ψυχολόγους... δεν ξέρω για σένα, εγώ ποτέ μου δεν τους χώνεψα.
Σίγουρα κάποιες σου εμπειρίες είναι κατασκεύασμα θέλησης, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως είναι όλες.
Για μένα ένα είναι σίγουρο, και ίσως αυτό σε παρηγορεί: Σε καμία περίπτωση δεν υποφέρουν αυτήν τη στιγμή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-12, 22:20
Viper Ο χρήστης Viper δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Η ανθρώπινη ύπαρξη justin 19 διακατέχεται από συναισθηματικότητα. Οι σχέσεις που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται υγιώς ανάμεσα στους ανθρώπους -και δη στις οικογένειες- σημαδεύουν ανεξίτηλα τις ζωές μας. Αυτή ακριβώς η ανάγκη να επιμηκυνθούν οι σχέσεις που μας παρέχουν ασφάλεια και αποδοχή όσο περισσότερο γίνεται ή και να διατηρηθούν μετά θάνατον, απασχολούν χιλιάδες από εμάς. Τα δικά μου βιώματα, με οδήγησαν στο να μην με απασχολεί τόσο το μετά όσο το τώρα και τούτο γιατί η δυναμικότητα που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο αλλάζει καταλυτικά και όσους τον πλαισιώνουν. Ζώντας πολύ δυνατά συναισθήματα δίπλα σε δικούς μου ανθρώπους από πολύ μικρή ηλικία, τώρα αποζητώ να καλλιεργώ αληθινές και ουσιαστικές σχέσεις που θα με προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα ως άτομο, θα με κάνουν να υπερβώ τον εαυτό μου και θα με μάθουν να "ακούω και να ψάχνω" όπου οι άλλοι δεν μπορούν. Ακόμα και αν ανακάλυπτες τα "χρώματα" της απέναντι όχθης , πάλι θα ένιωθες ανικανοποίητος....
Παλιά 27-09-12, 08:19
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Viper Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακόμα και αν ανακάλυπτες τα "χρώματα" της απέναντι όχθης , πάλι θα ένιωθες ανικανοποίητος....
Ίσως και να έχεις και δίκιο... η ανθρώπινη φύση πάντοτε ζητά περισσότερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-12, 20:22
Senior Member

Προεπιλογή

Ποια χρώματα,το μαύρο σκοτάδι?Είχα συζήτηση με άτομο που ήταν για λίγα λεπτά εγκεφαλικά νεκρός αλλά κατάφερε να επιζήσει και μου είπε ότι έζησε το αίσθημα της ανυπαρξίας,της απόλυτης μη ύπαρξης,χωρίς σκέψεις,και ότι το χρώμα είναι ακριβώς μαύρο χωρίς κάτι άλλο.Επίσης τα 4 λεπτά του φαίνονταν αιώνια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-10-12, 11:40
TinaGR Ο χρήστης TinaGR δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Οι άνθρωποι γενικότερα είμαστε εγωιστές από τη φύση μας...Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει κάτι πέρα από εμάς...Η πραγματικότητα όμως ειναι ότι το σύμπαν,ο κόσμος ή όπως θέλετε πείτε το είναι σαν ένα κρεμμύδι...Αποτελείται από πολλές διαστάσεις..
Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν,μετά θάνατον θα βρεθούν στο σκοτάδι...Όχι επειδή θα καταδικαστούν αλλά επειδή η σκέψη μας είναι ενέργεια και η ενέργεια δημιουργεί..Οπότε προβάλλουμε αυτο που σκεφτόμαστε...
Επίσης να αναφερθώ σε κάτι σημαντικό..Δεν μπορεί μια ψυχη που δεν βρίσκεται εν ζωή να επικοινωνήσει με κάποιον εν ζωή ο οποίος δεν είναι ''ανοιχτός''....
Πρέπει αυτός που θα δεχτεί το μήνυμα ή κάποια ''επίσκεψη'' να έχει κάποια χαρακτηριστικά...
Όπως και να χει όμως,σίγουρα δεν είμαστε μόνοι μας..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-12, 20:06
Senior Member

Προεπιλογή

Γιατί μέχρι πριν 3-4 χρόνια υπήρχε μεγάλη πίστη στην ύπαρξη ψυχής και στη μετά θάνατον ζωή,είτε ως αυτούσια ύπαρξη ψυχής,είτε ως μετενσάρκωση?Τι άλλαξε σε αυτά τα 3-4 χρόνια?Έρευνες της επιστήμης ότι οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι προϊόντα του εγκεφάλου?Μήπως πείστηκαν όλοι από το Στίβεν Χόγκινς?Πάντως αν ρωτήσεις άτομα από 13-20 ετών θα σου πουν σίγουρα ότι δεν υπάρχει τίποτα,μόνο μαύρο σκοτάδι,και οι περισσότεροι από αυτούς,δεν πιστεύουν στο Θεό,αλλά πάνε στην εκκλησία για το τυπικό.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:37.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.