Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Προσωπικές Εμπειρίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-11-05, 12:35
thursday Ο χρήστης thursday δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή παιχνίδια του χρόνου? (ή ...μακρυά απο λεωφορεία) :-)

μου συνέβη κάτι ανεξήγητο και δεν μπορεί να φύγει απο το μυαλό μου, το είπα σε μια φίλη αλλά η αντίδραση ήταν ένα και μόνο επιφώνημα, έτσι κατάλαβα πως δεν θα μπορέσω να το εξηγήσω με το να το διηγούμε και πως το μόνο που 8α καταφέρω είναι να με κοιτάνε περίεργα, αυτό με οδήγησε να ψάξω για ανάλογα sites και να γράφω τώρα σε αυτό το forum.
Η πρώτη φορά ήταν όταν ήμουν 15 ετών και το θυμάμαι σαν να ήταν χτές. Ημουν στο λεωφορείο και μου τράβηξε την προσοχή ενας άνθρωπος που στεκόταν στην πόρτα, τον είχα προσέξει γιατί ήταν απίστευτα άσχημος, το πρόσωπό του ήταν κόκκινο σαν να έχει καεί απο τον ήλιο με μαύρους ακανόνιστους λεκέδες σαν λάσπη. Ο τύπος κατεβαίνει απο το λεωφορείο, το λεωφορείο συνεχίζει την διαδρομή με αρκετή ταχύτητα περνάει κάθετα την βασ.σοφίας και σταματάει στην επόμενη στάση όπου βλέπω τον τύπο να κατηφορίζει ανέμελα προς το σύνταγμα! Ειναι αδύνατον να προσπεράσεις το λεωφορείο ειδικά σε εκείνο το σημείο και ειδικά αν είσαι 1.50 όπως εκείνος.
Η δεύτερη φορά ήταν τις προάλλες πάλι στο λεωφορείο (συμπτωματικά πάλι στην ίδια διαδρομή) Στεκόταν μπροστά μου ένα αγόρι,τον κοιτούσα συνέχεια γιατί ήταν ακριβώς μπροστά μου και γιατί είχε τα πιο περίεργα γκρί-μπλέ-πράσινα μάτια που έχω δει, φτάνουμε στην Βιβλιοθήκη όπου αρχίζουν να κατεβαίνουν πολλοί, το αγόρι πήγε προς τα πίσω για να κάνει χώρο να κατέβουμε και κάθησε στην θέση, κατεβαίνω και γω και αρχίζω να προχωράω γρήγορα προς το γραφείο και μένω άφωνη γιατί βλέπω τον τυπάκο απέναντι μου να περπατάει με κατεύθυνση πρός την Ακαδημία!
Πάγωσα όταν συνέβησαν αυτά τα δυό περιστατικά, και τις δυό φορές είχα την ίδια αίσθηση....ένοιωθα ότι κάτι έγινε με τον χρόνο και χώρο ή ότι ονειρεύομαι και δεν είναι αλήθεια.
Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-11-05, 14:15
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Smile

Πολύ περίεργες πραγματικά οι δύο αυτές εμπειρίες σου. Δε μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί έτσι απλά. Θα μπορούσαμε εύκολα να θεωρήσουμε ότι 2 διαφορετικά άτομα έμοιαζαν αρκετά μεταξύ τους και επειδή ακριβώς εσύ είχες "κολλήσει" στην εικόνα του πρώτου, έβλεπες το πρόσωπό του και σ' αυτό του δεύτερου. Έτσι θα λέγαμε ότι "κάνουν πουλάκια τα μάτια σου" βασικά. Δε νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο συνέβει, αν και δεν αποκλείεται έτσι;
Μια πιο "απόκοσμη" εξήγηση είναι ότι οι 2 περιπτώσεις ήταν "παράξενοι" ταξιδιώτες στον κόσμο μας και δεν ήξεραν που ακριβώς να πάνε στην αρχή, ή απλά νόμιζαν ότι αλλάζοντας θέσεις δε θα τους πρόσεχε κανείς. Λες να παίζουν απλά με τα νεύρα και την παρατηρητικότητά μας;
Παλιά 29-11-05, 11:35
Το avatar του χρήστη xontro_mpizeli
xontro_mpizeli Ο χρήστης xontro_mpizeli δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής της κοινότητας του μεταφυσικού

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Μια πιο "απόκοσμη" εξήγηση είναι ότι οι 2 περιπτώσεις ήταν "παράξενοι" ταξιδιώτες στον κόσμο μας και δεν ήξεραν που ακριβώς να πάνε στην αρχή, ή απλά νόμιζαν ότι αλλάζοντας θέσεις δε θα τους πρόσεχε κανείς. Λες να παίζουν απλά με τα νεύρα και την παρατηρητικότητά μας;
Με άρεσε αυτό που έγραψες Antonia. Θέλω να πιστεύω ότι γίνονται τέτοιου είδους παιχνίδια. Πραγματικά πρόκειται για κάτι το διαφορετικό κάτι το ενναλακτικό που προσωπικά θα με χαροποιούσε να συμβαίνει. Εδώ που τα λέμε πιστεύω ότι γίνονται τέτοια παιχνιδάκια καθημερινά και εγώ απλά είμαι ένας απλός παρατηρητής που προσπαθεί να εντοπίσει τους προσεκτικούς "παίκτες..."
--> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <--
-
-> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <--
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-05, 15:19
thursday Ο χρήστης thursday δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Πολύ περίεργες πραγματικά οι δύο αυτές εμπειρίες σου. Δε μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί έτσι απλά. Θα μπορούσαμε εύκολα να θεωρήσουμε ότι 2 διαφορετικά άτομα έμοιαζαν αρκετά μεταξύ τους και επειδή ακριβώς εσύ είχες "κολλήσει" στην εικόνα του πρώτου, έβλεπες το πρόσωπό του και σ' αυτό του δεύτερου. Έτσι θα λέγαμε ότι "κάνουν πουλάκια τα μάτια σου" βασικά. Δε νομίζω όμως ότι κάτι τέτοιο συνέβει, αν και δεν αποκλείεται έτσι;

Καλησπέρα antonia, όχι σίγουρα δεν ήταν κάποιοι που τους έμοιαζαν,ειδικά η πρώτη περίπτωση (15 χρόνια πρίν) ήταν ένας ιδιόμορφος άνθρωπος που δύσκολα δεν προσέχεις..., μόνο σαν παραίσθηση μπορώ κάπως να το εξηγήσω
Παλιά 29-11-05, 20:45
Το avatar του χρήστη XaMiNi
XaMiNi Ο χρήστης XaMiNi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αντίχθων
Προεπιλογή

Χεχεχε, το μυστήριο υπάρχει παντού τελικά ε;
Μου έχει τύχει και εμένα!!
Σε λεωφορείο στη Σάμο, ήμουν με 2-3 φίλους και βλέπουμε τον ελεγκτή των εισιτηρίων να κατεβαίνει σε μια στάση και να πηγαίνει σε ένα καφενείο, μετά από περίπου μισή ώρα διαδρομής ο ίδιος άνθρωπος ξαναμπαίνει στο λεωφορείο! Δεν σας κρύβω ότι παραξενευτήκαμε αρκετά και τα αστεία σχόλια περί τηλεμεταφοράς ή ελεγκτή που πετά δεν έλειψαν αλλά εξήγηση είναι μία και λογική: Ο άνθρωπος της δικής μου και προφανώς και των δικών σου περιπτώσεων Thursday, απλά κατέβηκε έκανε μια δουλειά εκεί και μετά πήρε ένα ταξί, ένα μηχανάκι ή ένα άλλο τέλος πάντων μέσο μεταφοράς και προσπέρασε το λεωφορείο. Έτυχε να ξανασυναντηθείτε λίγη ώρα αργότερα…

Ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-11-05, 07:20
Senior Member

Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από XaMiNi
... αλλά εξήγηση είναι μία και λογική: Ο άνθρωπος της δικής μου και προφανώς και των δικών σου περιπτώσεων Thursday, απλά κατέβηκε έκανε μια δουλειά εκεί και μετά πήρε ένα ταξί, ένα μηχανάκι ή ένα άλλο τέλος πάντων μέσο μεταφοράς και προσπέρασε το λεωφορείο. Έτυχε να ξανασυναντηθείτε λίγη ώρα αργότερα?
Νομίζω ότι η εξήγηση με το ταξί είναι πιθανή στη δική σου περίπτωση, αλλά στην περίπτωση της thursday δεν νομίζω ότι ισχύει.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thursday
...Ο τύπος κατεβαίνει απο το λεωφορείο, το λεωφορείο συνεχίζει την διαδρομή με αρκετή ταχύτητα περνάει κάθετα την βασ.σοφίας και σταματάει στην επόμενη στάση όπου βλέπω τον τύπο να κατηφορίζει ανέμελα προς το σύνταγμα! Ειναι αδύνατον να προσπεράσεις το λεωφορείο ειδικά σε εκείνο το σημείο και ειδικά αν είσαι 1.50 όπως εκείνος.
Η δεύτερη φορά ήταν τις προάλλες πάλι στο λεωφορείο (συμπτωματικά πάλι στην ίδια διαδρομή) Στεκόταν μπροστά μου ένα αγόρι,τον κοιτούσα συνέχεια γιατί ήταν ακριβώς μπροστά μου και γιατί είχε τα πιο περίεργα γκρί-μπλέ-πράσινα μάτια που έχω δει, φτάνουμε στην Βιβλιοθήκη όπου αρχίζουν να κατεβαίνουν πολλοί, το αγόρι πήγε προς τα πίσω για να κάνει χώρο να κατέβουμε και κάθησε στην θέση, κατεβαίνω και γω και αρχίζω να προχωράω γρήγορα προς το γραφείο και μένω άφωνη γιατί βλέπω τον τυπάκο απέναντι μου να περπατάει με κατεύθυνση πρός την Ακαδημία!
Και τους δύο άντρες τους είδε μετά από λίγα μόλις λεπτά. Δε νομίζω ότι πρόλαβαν να πάρουν και ταξί. Τότε δεν μιλάμε για τηλεμεταφορά, αλλά για τον Flash και τον φίλο του!
Παλιά 30-11-05, 09:38
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Μάλιστα...έχουμε λοιπόν το Flash Gordon, ο οποίος, αν και κινείται με απίστευτες ταχύτητες, που δεν ταιριάζουν σε άνθρωπο, παίρνει λεωφορείο για να πάει μέχρι εκεί που θέλει, ερχόμενος Θεός ξέρει από ποιά περιοχή της Αθήνας, μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά θυμάται τις ικανότητές του μόνο όταν κατέβει από το λεωφορείο. Τυχαίνει να είναι και άσχημος και κοντός ο ένας, ο άλλος έχει περίεργα μάτια και αμέσως τους κολλήσαμε την ταμπέλα του παράδοξου φαινομένου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-05, 07:29
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Μάλιστα...έχουμε λοιπόν το Flash Gordon, ο οποίος, αν και κινείται με απίστευτες ταχύτητες, που δεν ταιριάζουν σε άνθρωπο, παίρνει λεωφορείο για να πάει μέχρι εκεί που θέλει, ερχόμενος Θεός ξέρει από ποιά περιοχή της Αθήνας, μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά θυμάται τις ικανότητές του μόνο όταν κατέβει από το λεωφορείο. Τυχαίνει να είναι και άσχημος και κοντός ο ένας, ο άλλος έχει περίεργα μάτια και αμέσως τους κολλήσαμε την ταμπέλα του παράδοξου φαινομένου.
Έλα βρε Μιχάλη, συζήτηση κάνουμε. Η κοπέλα παρέθεσε μια παράξενη εμπειρία της. Κανείς δε μίλησε για παράδοξα φαινόμενα. Υποθέσεις κάνουμε με βάση τη φαντασία μας και πλάκα. Συγνώμη, αν δεν έχουμε εμπεριστατομένη άποψη για όλα.
Παλιά 01-12-05, 09:00
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράξενο και παράδοξο είναι το ίδιο, ωστόσο εγώ έκανα απλώς χιούμορ, επειδή είναι πάρα πολύ εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Φυσικά και έκανε καλά που κατέθεσε την εμπειρία της, όπως κάνουμε όλοι εξάλλου, αλλά είναι και "υποχρέωση" όλων μας να αναρωτιόμαστε πάνω στις ιστορίες που κάποιος έχει να μας διηγηθεί, να θέτουμε ερωτήματα και να βάζουμε τις προσωπικές εμπειρίες "κάτω από μικροσκόπιο".
Τώρα, θέλω να υπενθυμίσω ότι ο καλύτερος χώρος για να αφήσουμε τη φαντασία και την πλάκα μας ελεύθερες με δημιουργικό τρόπο είναι το τμήμα Πολυσυγγραφίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-05, 09:31
Senior Member

Smile

Ok, sorry. Απλά δεν έχω τις γνώσεις να γράφω πιο επιστημονικά ή αντικειμενικά, οπότε με βλέπω να διαβάζω μόνο και ποτέ να μη γράφω... Δεν υπήρξε παρεξήγηση πάντως.

Φιλικά,
Αντωνία

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.