Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Η πόλη της FantasyGate > Η Ταινιοθήκη του Φανταστικού

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Βαθμολογία Ταινίας
9-10 3 11,11%
8-9 8 29,63%
7-8 7 25,93%
6-7 5 18,52%
5 1 3,70%
Κάτω από την βάση 3 11,11%
Ψήφισαν: 27. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-12-05, 22:54
Το avatar του χρήστη beetlejuice
beetlejuice Ο χρήστης beetlejuice δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή Το Χρονικό της Νάρνια

Η σειρα που μου κρατουσε ωρες συντροφια τα απογευματα της ηλικιας 8-12 ετων μεταφερεται στη μεγαλη οθονη... Το Χρονικο της Ναρνια κανει πρεμιερα στους εληνικους κινηματογραφους στις 22 Δεκεμβριου και περιμενω με ανυπομονησια να δω εαν ο σκηνοθετης καταφερε να μεταφερει τη "μαγεια" της σειρας μεσα σε μια ταινια.
Ψηφοφορια για την βαθμολογια θα προστεθει μετα τις 22 του μηνος.

Προς το παρον ας αρκεστουμε σε μια συντομη περιληψη της ιστοριας μας:

"Ένας θεαματικός, μυθικός κόσμος. Ένας καταραμένος, ατελείωτος χειμώνας. Η Νάρνια είναι μία χώρα παγωμένη...μία "στοιχειωμένη" γη που περιμένει κάποιον να της λύσει τα μάγια για να ξανάρθει η άνοιξη! Κάτοικοί της; Θηρία με ανθρώπινη λαλιά, νάνοι, γίγαντες, κένταυροι και πλάσματα που δεν χωράει ο νους του ανθρώπου...
Τέσσερα παιδιά ανοίγουν την πόρτα μίας ντουλάπας και το μαγικό ταξίδι αρχίζει...
Η σειρά βιβλίων "Το Χρονικό της Νάρνια" του Κλάιβ Λιούις, δεύτερη σε πωλήσεις παιδικής λογοτεχνίας διεθνώς μετά τη σειρά "Χάρι Πότερ", μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη των ταινιών "Shrek" σε μία υπερπαραγωγή που αγγίζει το όνειρο...Στην παράδοση των κλασικών παραμυθιών "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" και "Ο Μάγος του Οζ", μία επική περιπέτεια φαντασίας και μεταμόρφωσης για τον θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό."

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
----------------------------------------
meta Journalist

Αγαλματένια Κρίνα

Μυθικισμός

Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού

Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-12-05, 14:08
Το avatar του χρήστη ΛΕΥΚΗ ΑΛΕΠΟΥ_1
ΛΕΥΚΗ ΑΛΕΠΟΥ_1 Ο χρήστης ΛΕΥΚΗ ΑΛΕΠΟΥ_1 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι η εν λόγω ταινεία είναι καταπληκτική! Την είδα στο Λονδίνο, όπου προβάλλεται από τις 9/12. Είμαι και εγώ αναγνώστρια του βιβλίου και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένη από την προσπάθεια του σκηνοθέτη. Πιστεύω πως δεν θα απογοητεύσει κανέναν! Να πάτε να το δείτε χωρίς δεύτερη σκέψη
Παλιά 02-01-06, 19:24
Το avatar του χρήστη ^Nocturnal^
^Nocturnal^ Ο χρήστης ^Nocturnal^ δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Thumbs down

Αν και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο θα εκφράσω τις απόψεις μου για την ταινία..

Τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που μου αποκόμισε δυστυχώς ήταν πολύ μελανές. Ουσιαστικά μου φάνηκε για μια άσχημη μεταφορά του Lord of the Rings σε κάτι το πιο παιδικό (ίσως στο πλαίσιο αυτό να ήταν πολύ καλύτερη). Δυστυχώς, όμως δεν πλασαρίστηκε για κάτι τέτοιο....

Μερικά σημεία του σεναρίου μου φάνηκαν απίστευτα περίεργα (δε θέλω να πω κάτι χειρότερο), όπως η σκηνή που ο Άγιος Βασίλης(?) φέρνει τα όπλα στα παιδιά.
Επιπλέον, τόσο εικονοπλαστικά όσο και σκηνοθετικά μου φάνηκε αρκετά φτωχό (δε θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή όπου η μικρότερη της παρέας - 7 χρονών περίπου- κραδαίνει το μικροσκοπικό μαχαίρι της και προτείνει ,με το οργισμένο αγγελικό της πρόσωπάκι ,στην αδερφή της να ξεχυθούνε στον πόλεμο).
Ακόμα, τα ψηφιακά εφέ ,κατά την άποψή μου, αν και εντυπωσιακά, δεν έδεναν μεταξύ τους. Χαρακτηριστικά, στη σκηνή της τελικής μάχης , οι σκιάσεις σε κάθε ψηφιακό χαρακτήρα ήταν διαφορετικές τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον(άλλες έδειχναν ότι το φως προερχόταν από τη Δύση, άλλες από την Ανατολή, άλλες δεν το προσδιόριζαν καν..., ενώ ο φωτισμός στο τοπίο προσομοίωνε άλλοτε αυγή, άλλοτε δύση και άλλοτε μεσημέρι), δείχνοντας μια πολύ περίεργη και καθόλου ρεαλιστική ατμόσφαιρα .... Μέσα σε όλα αυτά, ακόμα και το μεγαλοπρεπές λιοντάρι Ασλάν( του οποίου η χαίτη ανέμιζε πάντα αγέρωχα είτε υπήρχε αέρας στη σκηνή είτε όχι) έδειχνε εξαιρετικά περίεργο.

Κλείνοντας... Απλά απογοητεύτηκα. Υπήρχαν κάποιες καλές σκηνές (πολύ λίγες δυστυχώς, κατά την άποψή μου) αλλά κατά τα άλλα θεωρώ τα "Χρονικά της Νάρνια" ως μια πολύ μέτρια ταινία, πολύ κατώτερη από διάφορες άλλες κινηματογραφικές μεταφορές. Ίσως να φταίει το ότι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της σειράς και δε μου ξύπνησε καμία παλαιότερη ανάμνηση ίσως πάλι και όχι.

Κρίμα, γιατί, πιστεύω ότι αν ήταν λίγο πιο προσεγμένη θα μπορούσε να είχε κάνει αρκετή αίσθηση και να μιλάμε τώρα για το καλύτερο παιδικό επικό παραμύθι που εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη.
Τεχνολογικός Υπεύθυνος της Κοινότητας του Μεταφυσικού
Ιδρυτικό μέλος Gateway Team
Ιδρυτικό μέλος Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης
--
κατασκευή ιστοσελίδων mvh networks
νέα για την τεχνολογία και όλο τον κόσμο
--
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-06, 20:37
Το avatar του χρήστη Solon Aimonas Eautou
Solon Aimonas Eautou Ο χρήστης Solon Aimonas Eautou δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Και εγώ είδα την ταινία, με τον Χάρη, οπότε ας εκφράσω γνώμη.

Αρχικά έχω να πω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το Lord Of The Rings, το ένα είναι επική ταινία φαντασίας το άλλο παιδική ταινία φαντασίας.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά πέρασα ένα ευχάριστο βράδυ. Ήταν όμορφη ταινία, με όμορφα εφέ, πάρα πολλά μυθολογικά ζώα και χαρακτήρες, με μία πολύ καλή "κακή μάγισσα" κ.λ.π..
Φυσικά και σε έναν ώριμο άνθρωπο το story line της μοιάζει χαζό και ανούσιο, όπως πολύ σωστά είπε ο Χάρης για τη σκηνή με τον Άγιο Βασίλη, όμως αν πάτε να δείτε την ταινία ως παιδική τότε πιστεύω ότι όλα αυτά απλώς θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.

Προσωπικά, την προτίνω σε όσους έχουν μικρά αδέρφια ή συγγενείς που θέλουν να τους "μυήσουν" στον κόσμο του παράξενου και της φαντασίας. Επίσης, σε όσους τους αρέσουν οι παιδικές(με χαζό κάποιες φορές story line) ταινίες(όπως π.χ. εγώ).
Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να δει κάτι που να πλησιάζει έστω το Lord of The Rings τότε μην τολμήσετε να τη δείτε, θα χάσετε μία όμορφη βραδιά σας και μερικά χρήματα από τη τσέπη σας.

Αυτά έχω να πω, όσο πιο αντικειμενικά η υποκειμενικότητα μου μου επιτρέπει.
:-)

"Αυτός που το πρόσωπο του δεν αναδίνει φως, δεν θα γίνει ποτέ άστρο.."

Μέλος της Gateway Team
Γενική αρχισυνταξία www.metafysiko.gr και www.explorers.gr
Ιδρυτικό μέλος "Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης"

Προσωπικό site: nkoumartzis.metafysiko.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-06, 21:23
Το avatar του χρήστη quendi
quendi Ο χρήστης quendi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: middle earth
Προεπιλογή

Εχοντας δει την παλια μεταφορα σε σειρα στην τηλεοραση μικρος,περιμενα το τι θα εβλεπα κ μπορω να πω (αφου το παρακολουθησα χωρις να σκεφτομαι κ πολυ αυτα που περνουσαν μπροστα στα ματια μου-σαν ενα μικρο παιδι) οτι ηταν ενα ομορφο παραμυθι στο οποιο καταφεραν να συμπτυξουν εναν πολυ μεγαλο αριθμο γεγονοτων χωρις να χαθει η δομη της ιστοριας. Στο μυαλο μου ειχε μεινει σαν παλια αναμνηση η μαγεια της ιστοριας η οποια με συναρπαζε οταν ημουν παιδακι..Θα ελεγα οτι η ταινια μου ξυπνησε εκεινο το παλιο συναισθημα, μου αρεσε αρκετα κ περασα ενα ευχαριστο διωρο!!

Το πιο αστειο απ ολα ηταν που το εβλεπα στην αιθουσα οπου τα 2/3 ηταν παιδακια απο 6-10 χρονων!! Μηπως ακομα δεν εχω μεγαλωσει..?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη quendi : 02-01-06 στις 21:26
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-05-06, 12:53
Το avatar του χρήστη Antonia
Antonia Ο χρήστης Antonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Αν και κάπως αργά, είδα επιτέλους την εν λόγο ταινία. Πρόκειται για μια καθαρά παιδική ταινία με ενδιαφέρον σενάριο και καλούς χαρακτήρες. Έχω μάθει να στέκομαι στους ηθοποιούς και τις ερμηνείες τους, γι' αυτό και θα σχολιάσω την φοβερή ερμηνεία της κακίας Μάγισσας (Tilda Swinton). Επιβλητική και πανέμορφη, πανούργα και αγγελική (εξωτερικά). Την είχα θαυμάσει και στην ταινία "Constantine", όπου έπαιζε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Απλά ήταν η σημαντικότερη φιγούρα στο "Χρονικό της Νάρνια" και χωρίς αυτή η ταινία θα ήταν ακόμα πιο κάτω στην εκτίμησή μου. Σε γενικές γραμμές δεν την ευχαριστήθηκα και πολύ, αν και είμαι παιδί της φαντασίας και μου αρέσουν κάτι τέτοια. Με χάλασαν λίγο τα εφέ που θύμιζαν κυρίως animation και δεν έδεναν ικανοποιητικά με τα υπόλοιπα σκηνικά. Επίσης, αυτά που παρατήρησε ο ^Nocturnal^ με βρίσκουν σύμφωνη. Αναφέρομαι στους συμβολισμούς και τις βαθύτερες ερμηνείες που μπορεί να δώσει κάποιος στον Άγιο Βασίλη και την επιθετικότητα των παιδικών ηρώων. Βέβαια, με τόσα που έχουμε δει στις οθόνες μας για παιδικά αυτό ήταν πταίσμα. Προτιμώ λοιπόν να δείξω στα παιδιά μου αυτή την ταινία παρά τα Pockemon και τους Power Rangers.
Παλιά 21-08-06, 18:39
Το avatar του χρήστη Julliet
Julliet Ο χρήστης Julliet δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Εμένα αυτή η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ! Πραγματικά με ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της φαντασίας. Τα είχε όλα: μυστήριο, εντάσεις, δράση, συγκίνηση, παιδικότητα....Αν και δεν έχω διαβάσει τα βιβλία θα ήθελα πολύ να το κάνω. Δεν ξέρω μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (Το είδα και σε DVD!) Και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτά που βλέπουν σήμερα τα παιδιά όλη μέρα, και τρελένονται με το θάνατο και τις...μονομαχίες!

«Γιατί άραγε ενώ δεν με καταλαβαίνει κανένας με συμπαθούν όλοι?»
Albert Einstein

"Όσοι ψάχνουν για χρυσό, σκάβουν πολύ και βρίσκουν λίγο" Ηράκλειτος

Το όνειρο μου χάρισε τη ζωή, τωρα δεν μου μένει παρά να χαρίσω στη ζωή το όνειρο.

"Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-08-06, 02:11
Το avatar του χρήστη burzum
burzum Ο χρήστης burzum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Θα σταθώ σε δύο πράγματα .
Κατά πρώτον και κατα γενική ομολογία τα παιδάκια που είναι και πρωταγωνιστές στην ταινία είναι αντιπαθέστατα.
Κατά δεύτερον φυσικά και δεν χωράει σύγκριση με το Lord of the rings.Δεν ήταν επική ταινία αλλά κι ούτε ταινία για μεγάλους(λέμε τώρα...).Κάτι που συνηγορεί σ αυτά που λέω είναι οτι στην σκηνή της μάχης ούτε μια σταγόνα αίμα δεν επεσε..Ακόμη πολύ ηλίθιο το happy end και έλεος όλα ήρθαν πάνω κάτω για να λήξει αυτή η ταινία χαρούμενα.Ως και το λιοντάρι-βασιλιάς αναστήθηκε για να μην στεναχορηθούν τα παιδάκια θεατές...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-08-06, 15:43
Το avatar του χρήστη FRODO
FRODO Ο χρήστης FRODO δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Κορωπι
Προεπιλογή

10!!!!!
Μπορει να ανταγωνιστει το Lord of the rings!!!
Παλιά 26-08-06, 10:29
Το avatar του χρήστη Archangel
Archangel Ο χρήστης Archangel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΕΛΛΑΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FRODO
10!!!!!
Μπορει να ανταγωνιστει το Lord of the rings!!!

WTF????Πλάκα κάνεις σωστά?

Παιδιά προσωπικά του βάζω 7 γιατί ήταν μια αντιγραφή του LOTR και μάλιστα παιδική αντιγραφή.Μου φάνηκε λίγη η ταινία η ερμηνεία ήταν λίγο κάπως...

Αλλά όποιος θέλει να περάσει ευχάριστα την ώρα του να την δει περνάει πολύ ευχάριστα.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.