![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα δύο πρώτα από τα συνεχόμενα μηνύματα με το όνομά μου είναι του Τάκη Παπαδόπουλου και της Λίτσας αντίστοιχα και το τρίτο δικό μου. Προσπάθησα κάπως να μεταφέρω τα μηνύματα σε αυτό το νήμα υστερα από την υπόδειξει του beetlejuice sorry που το έκανα έτσι αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αλλιώς και βρίσκω το θέμα πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει και ένας χάρτης που παραθέτει ο κύριος Τάκης στο παρακάτω link http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3942
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξης15 : 06-05-08 στις 11:18 |
|
||||
|
||||
![]()
ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ METAFYSIKO
Στις 5 Μαίου αποκάλυψα μια υπόθεση σχετικά με τους χάρτες του Πιρι Ρεις και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Το μήνυμα μπορείτε να το βρείτε εδω http://www.metafysiko.gr/forum/showp...55&postcount=3 το οποίο ο Αλέξης το έχει επίσης μεταφέρει. Το μήνυμα "υπόθεση" πήγε άπατο και ασχολίαστο που λένε μιας και στερείτο άλλων γαργαλιστικών υπερφυσικών στοιχείων. Με έκπληξη σήμερα διάβασα στο in.gr την ακόλουθη ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ επαληθεύει αυτήν την ερμηνεία που είχα δώσει. Λέει O Μηχανισμός των Αντικυθήρων προσδιόριζε το γεωγραφικό μήκος κάθε περιοχής ![]() Αθήνα Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο Το δικό τους GPS (Σύστημα Παγκόσμιου Εντοπισμού Θέσης) φαίνεται πως είχαν οι αρχαίοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως γράφουν Τα Νέα της Παρασκευής, πρόκειται για τον πολύ γνωστό σε όλους Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ο οποίος μπορούσε να προσδιορίζει το γεωγραφικό μήκος κάθε περιοχής και να χρησιμεύει στη δημιουργία αξιόπιστων χαρτών από τον 2ο αιώνα π.Χ. Αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε το Γκρίνουιτς ούτε ο Ισημερινός, οι Έλληνες αστρονόμοι είχαν προσδιορίσει έναν μεσημβρινό ο οποίος διερχόταν από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια και ο οποίος χρησιμοποιείτο για να υπολογίζεται η απόσταση και η θέση διαφόρων προορισμών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, Ξενοφώντα Μουσά, με τον τρόπο αυτό και με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, δημιουργούνταν αξιόπιστοι χάρτες που περιλάμβαναν νέες περιοχές. Ο Μηχανισμός μπορούσε να προσδιορίζει το γεωγραφικό μήκος διαφόρων περιοχών αξιοποιώντας την εύρεση της θέσης της Σελήνης στον ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, όταν ένα πλοίο ξεκινούσε από τη Ρόδο με σκοπό να μετρήσει το γεωγραφικό μήκος στις Συρακούσες ή στο Γιβραλτάρ, ο πλοηγός όριζε στον μηχανισμό τη θέση της Σελήνης όπως αυτή φαινόταν στον ουρανό της περιοχής απ΄ όπου σάλπαρε, δηλαδή τη Ρόδο. Έβρισκε λοιπόν τη θέση της Σελήνης σε σχέση με τη θέση κάποιου λαμπρού αστεριού που εκείνη την ώρα έβλεπε. Όταν έπειτα από λίγες ημέρες το πλοίο βρισκόταν στις Συρακούσες ή στο Γιβραλτάρ, ο πλοηγός μετρούσε τη διαφορά θέσης της Σελήνης ανάμεσα στην πρόβλεψη του μηχανισμού, που τους έδειχνε πού είναι η Σελήνη στη Ρόδο και την πραγματική θέση της Σελήνης που έβλεπαν στον ουρανό. Από τη διαφορά που προέκυπτε καθόριζε το γεωγραφικό μήκος της περιοχής όπου βρισκόταν. Newsroom ΔΟΛ http://www.in.gr/news/article.asp?ln...8&lngDtrID=252 Το θέμα είναι ότι στο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ έπεσε πρώτα αυτή η πληροφορία σε μορφή υπόθεσης. Σας μιλάω ειλικρινά ότι ουδεμία σχέση έχω με τμήμα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η οποιαδήποτε άλλη σχέση με την ομάδα που το ερεύνησε και ανακοίνωσε αυτό. Η όλη ιδέα μου "καρφώθηκε" μερικά χρόνια πριν όταν, όπως περιγράφω και στο παραπάνω ποστ, έκανα μαθήματα ιστιοπλοίας, είδα έναν εξάντα και παράλληλα διάβαζα και προβληματιζόμουν και με τα μυστήρια της αρχαιότητας όπως οι χάρτες του Πιρι Ρέις και μηχανισμός και άλλα. Το διαταύτα είναι πως αν είχα περισσότερη υπομονή, πολύ καλές βάσεις στα μαθηματικά μηχανική και αστρονομία και μια ομάδα να συνεργαστώ ίσως τώρα να είχα ανακαλύψει εγώ την χρήση του μηχανισμού των Αντικυθήρων. ![]() Αυτά. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εάν είναι έτσι (θα περιμένουμε να δούμε λίγο), τότε το όργανο υπολόγιζε το γεωγραικό μήκος και πλάτος σύμφωνα με τις θέσεις τις σελήνης.
Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και τον 16ο αιώνα, αλλά τα ρολόγια αποδείχτηκαν πιο εύκολα και πιο λειτουργικά - άσε που δεν χρειαζόταν να έχεις και γνώσεις αστρονομίας, παρά μόνο μαθηματικών... Εάν είναι αλήθεια, τότε αλλάζει άρδην η σκέψη για την αρχαία ελληνική τεχνολογία και τις προεκτάσεις της (καμία σχέση με τα παραμύθια περί Πίρι Ρέις και "περίργων χαρτών")... Ρε παίδες, Το πλαίο που βυθίστηκε, ποιανού ήταν; Ή είμαστε σίγουροι ότι ότι δεν ήταν ένα από τα αυτοκρατορικά πλοία; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πρόσεξε OANNHSEA, γεωγραφικό πλάτος υπολόγιζαν με την σκιά.
Βάζεις ένα ραβδί σε κάθετη θέση στο έδαφος, το μεσημέρι 12:00, μετράς την σκιά και βλέπεις με ακρίβεια σε ποιο πλάτος είσαι. Ο Ερατοσθένης έτσι υπολόγισε την περίμετρο της γης. Για να πάρεις στίγμα όμως χρειάζεσαι και το γεωγραφικό μήκος όπου η σκιά του ήλιου δεν σε βοηθάει καθόλου. Με ένα μηχανισμό που παρακολουθεί την κίνηση των πλανητών και με πολύ καλή υποδομή και με παρατήρηση και πολύ δουλειά τα πράγματα γίνονται "εφικτά". Φυσικά και θα περιμένουμε να δούμε επίσημες εκτεταμένες ανακοινώσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Litsa,
Μην ξεχνάς ότι είχαν και ένα άλλο πιο παλιό όργανο που μόνο έχουμε διαβάσει στα αρχαία κείμενα: τον χάρτη των ανέμων. Επίσης μην ξεχνάμε και τους προτόφονους αστρολάβους που έχουμε από την βυζαντινή αυτοκρατορία ή καλύτερα τις αναφορές που έχουμε στα κείμενα των βυζαντινών για αστρολάβους.... Όταν είσαι σε πλοίο είναι κάπως δύσκολο να χρησιμοποιήσεις το ραβδί - άσε που ένα μικρό λάθος ακόμα και με τον αστρολάβο μπορεί να σε "στείλει" 300 χιλιόμετρα εκτός πορείας. Πάντως το ξαναγράφω: μέχρι τώρα πίστευα ότι ο πλοίο ήταν ένα πλοίο που μετέφερε λεηλατημένους θυσαυρούς από τον Ρόδο. Εάν η είδηση αποδειχτεί αληθής τότε ίσως αυτό δεν είναι αλήθεια - έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκρατορικό πλοίο. Ένα πλοίο ειδικά κατασκευασμένο να μεταφέρει τον ρωμαίο αυτοκράτορα (ή ίσως τους αρχιστρατήγους). Δεν ξέρω εάν έκλαψαν τον χαμό του, αλλά εμείς μάλλον σταθήκαμε πολύ τυχεροί... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία έτσι σχεδίασαν τον χάρτη και υπολόγισαν τις αποστάσεις αλλά που γνώριζαν ότι υπήρχε ξηρά στον ατλαντικό ωκεανό?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξης15
Δεν το γνώριζαν - μούφα είναι από παραμυθολόγους και τους γνωστούς χρηματολάγνους...
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε OANNHSEA πώς αναφέρεις ότι ειναι -μούφα από παραμυθολόγους- απο την στιγμή που είδη είναι καταγεγραμμένα κάποια πράγματα στον χάρτη ?????? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παραπλέεις ας πούμε την ακτή και σε τακτές δεωγραφικές αποστάσεις ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ παίρνεις στίγμα, μήκος πλάτος. Ενώνεις τα στίγματα και έχεις έτοιμο έναν χάρτι που φαντάζομαι θα ομοιάζει σαν του πίρι ρέις. ![]() ![]() Αν πάρεις "στιγμα" στα κόκκινα χ που έχω βάλει έχεις τις βασικές πληροφορίες του χάρτη όπως αποστάσεις κλπ. Σαφώς και ο ναυτικός μπορεί και με χάρτη να βρεθεί 500 μίλια μακριά από κει που νομίζει πως είναι αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Φίλε Αλέξη, δεν ξέρω πως πήγαν, μπορεί και να πήγαν από Ευρώπη. Ο Κολόμβος είναι ο πρώτος που ιστορικά καταγράφηκε πως πήγε επέστρεψε και ξαναπήγε. Εδώ (εφόσον αποδειχθεί και κυκλοφορήσει σε βιβλίο με στοιχεία) βρίσκουμε ένα λογικό τρόπο να εξηγήσουμε μια μεθοδολογία για το πως μπορεί να κατασκευάστηκαν αυτοί οι χάρτες. yg έχω βάλει και στην αφρική αμερική κόκκινα χ στην ακτογραμμή αλλά δεν φαίνονται πολύ καλά
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2378 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Litsa : 26-05-08 στις 21:35 |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε OANNHSEA άσε τους παραμυθολόγους στην άκρη, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει στην Αμερική και αργότερα είχαν πάει και οι Βίκινγκς και ναί Λίτσα όντως ο Κολόμβος είναι ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος, ωστόσο ο Πίρι Ρέις, αναφέρει ξεκάθαρα πως οι χάρτες που είχε αυτός ήταν ελληνικοί.
Επίσης θα ήθελα να πώ πως το ότι μπορεί να μην πήγαν πετώντας δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο ένα τέτοιο εγχείρημα, κατά την άποψή μου μερικοί χάνετε το δάσος και βλέπετε το δένδρο, το πως πήγαν είναι λιγότερο σημαντικό από το ότι πήγαν? |
![]() |
|
|