Home » Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Οι “Ανήσυχες Σκιές” και η νέα γενιά βιβλίων των μελών της Κοινότητας του Μεταφυσικού!

Το metafysiko.gr παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το εξώφυλλο του νέου συγγραφικού έργου του Γιώργου Ιωαννίδη (ψυχολόγου, διευθυντή των εκδόσεων Δαιδάλεος και μέλους της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού), με τίτλο “Ανήσυχες Σκιές: Φαντάσματα, Μόρα & το πρόβλημα του θανάτου“. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο του 2015 από τις εκδόσεις Δαιδάλεος και πρόκειται αναμφίβολα να προσφέρει στο ελληνικό κοινό νέες οπτικές πάνω σε ζητήματα που από λίγο έως πολύ θεωρούνται τετριμμένα στον εγχώριο εναλλακτικό χώρο.

Παρ’ όλα αυτά, είναι γνωστό πως τα μέλη της Κοινότητάς μας εξελίσσουν τα ενδιαφέροντα και τις προσεγγίσεις τους χρόνια τώρα (ας μη ξεχνάμε το τρίπτυχο “Πρωτοπορία, Τόλμη και Εξέλιξη που μας συνοδεύει από το μακρινό-πλέον- 2002), πάνω σε μία πληθώρα θεματολογιών (αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της έρευνας σε οποιονδήποτε κλάδο), γεγονός που τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την παρουσίαση ορισμένων άκρως πρωτότυπων μελετών.

Ακολουθεί το κείμενο οπισθοφύλλου από τις “Ανήσυχες Σκιές”:

Ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε στα φαντάσματα ή όχι, χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, διηγούνται αξιοπερίεργες ιστορίες με σκιές που ζωντανεύουν μέσα στη νύχτα, νεκρούς που περιπλανιούνται σε απομονωμένα σπίτια και εφιαλτικές επιθέσεις από ανεξιχνίαστες δυνάμεις που παραλύουν το σώμα και κόβουν την ανάσα στα θύματά τους.

Είναι το πλάκωμα αυτό της Μόρας μια δαιμονική εισβολή ή ένα ψυχοπαθολογικό σύνδρομο; Οι ανήσυχες οπτασίες είναι άραγε τα πνεύματα των αγαπημένων μας που δεν εγκατέλειψαν ποτέ αυτό τον κόσμο ή πρόκειται για απατηλές κατασκευές του μυαλού; Υπάρχουν αληθινά τα φαντάσματα ή είναι μια παραμυθία, που απαλύνει το φόβο του θανάτου;

Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης μέσα από τη φιλοσοφία, την πατερική θεολογία και την ψυχολογία του βάθους, παρουσιάζει τη Δυτική ιστορία της νεκρολογίας και του Άλλου Κόσμου, από τους Προϊστορικούς χρόνους μέχρι την αρχαία Βαβυλώνα, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Διηγείται εμπειρίες από τους θανατοναύτες του Βυζαντίου, τα Μεσαιωνικά οράματα του Άδη, σύγχρονες μαρτυρίες και περιστατικά, καταθέτει τις νεώτερες Παραψυχολογικές έρευνες, εξετάζει την ψυχολογία των αλαφροΐσκιωτων, τη φυσική του Αστρικού Πεδίου, όπως επίσης μας ξεναγεί στις διαφορετικές ερμηνείες που έδωσαν οι μεγάλες Σχολές του Εσωτερισμού για το πρόβλημα του θανάτου, δηλαδή γι’ αυτό που ακολουθεί τη ζωή.

 

Αν ο θάνατος είναι το τέλος της ζωής

τότε γιατί κάποια φαινόμενα αψηφούν το γεγονός του θανάτου;

Αν ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι η μόνη πραγματικότητα

τότε ποια είναι η αληθινή πηγή των οριακών φαινομένων;

Κατά τους προηγούμενους μήνες…

Μέσα στο τρέχον έτος κυκλοφόρησαν ακόμα δύο βιβλία μελών της Κοινότητας του Μεταφυσικού (αναμένεται να κυκλοφορήσει τουλάχιστον ακόμα ένα μέχρι το τέλος του 2015).

Σεπτέμβριος (εκδ.Πηγή)

Στις αρχές του έτους, το μέλος της Κοινότητάς μας Δημήτρης Αναστασίου παρουσίασε το αστυνομικό μυθιστόρημα Σεπτέμβριος από τις εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για το πρώτο λογοτεχνικό έργο που παρουσιάζει μέλος του metafysiko.gr, γι’ αυτό και η ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου (η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης) αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον.

Στο κείμενο του οπισθοφύλλου διαβάζουμε τα εξής:

Η δολοφονία ενός άνδρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης θα σημάνει την έναρξη μιας σειράς ανεξιχνίαστων γεγονότων κι ενός ασταμάτητου ανθρωποκυνηγητού στους δρόμους της πόλης. Ο Νεκτάριος, πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή υπόθεση, που όμοιά της δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα του. Στην προσπάθειά του να βοηθήσει το έργο των αρχών και να εντοπίσει τον δράστη απρόσμενες εξελίξεις θα δοκιμάσουν τις αντοχές του και θα τον φέρουν μπροστά σε φρικτά διλήμματα. Από ένα σημείο και μετά αυτά που θα κληθεί να προστατέψει δεν θα είναι μόνο το όνομα και η υπόληψή του…

Αυτό που βλέπετε τώρα είναι μόνο η αρχή.
Να γνωρίζετε όλοι ότι δεν φταίω εγώ
για αυτά που θα ακολουθήσουν εκεί έξω.
Ο αληθινός υπαίτιος της επερχόμενης
καταστροφής είναι εκείνος,
ο «κύριος» Νεκτάριος Ανδρεάδης.
Να τους χαίρεστε τέτοιους «άνδρες»!

 

Jesus Mythicism: An Introduction (Daidaleos Publications)

Στα τέλη Μαρτίου κυκλοφόρησε σε μορφή ebook η αγγλική έκδοση του βιβλίου “Το Πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού: Το Ρεύμα των Μυθικιστών“, από το μέλος μας Μηνά Παπαγεωργίου. Ένα βιβλίο το οποίο πριν από δύο περίπου χρόνια εισήγαγε το ελληνικό κοινό στο πεδίο του Μυθικισμού και της προβληματικής αναφορικά με την ιστορικότητα του Ιησού και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει η φιγούρα του με άλλες προχριστιανικές θεότητες Το έργο κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο “Jesus Mythicism: An Introduction” (Daidaleos Publications), διατίθεται ήδη μέσω Amazon και Cosmotebooks και είναι το πρώτο βιβλίο μέλους της Κοινότητάς μας που μεταφράζεται στα αγγλικά.

Από το οπισθόφυλλο της αγγλικής έκδοσης διαβάζουμε:

One of the most fundamental axioms of Christianity is the faith in the historical existence of Jesus, in his miracles, his martyrdom on the cross and his resurrection as described in the New Testament. But is there any historical evidence for all the above? Is this a true story or another myth? These exact questions are raised by Mythicism, a movement that since the Enlightenment advocates that many old gods, including Jesus, are not real persons. Also, mythicists detect archetypal similarities between a large number of pre-Christian deities and texts that lead to fascinating conclusions.
The early mythicists started to investigate the problem of the historicity of Jesus back in the late eighteenth century. Since then additional evidence has been reported by several academics, historians, theologians, and independent researchers that shed more light on the mystery of Jesus’ life. This book brings for the first time together the views of various mythicists and other experts creating a very interesting mosaic of views. Minas Papageorgiou has selectively gathered here nineteen interviews by prominent academics and researchers who were all asked to comment upon the question: Did Jesus really exist?

 

The interviewees are: Dr Robert Price (theologian), Dr Richard Carrier (historian), Dr Maria Dzielska (historian), Dr Gerd Ludemann (theologian), Dr Gunnar Samuelsson (theologian), Dr Lena Einhorn (biologist and history researcher), Dr Payam Nabarz (writer and recreationist of the Mithraic Temple), Raphael Lataster (academic and researcher), Earl Doherty (historian), D.M Murdock/Acharya S (writer and scholar of comparative religion and mythology), Kenneth Humphreys (writer and researcher), Joseph Atwill (writer and researcher), Neil Godfrey (coordinator of the mythicist blog Vridar), Fritz Heede (filmmaker), Francesco Carotta (linguist and researcher), Daniel Unterbrink (writer and researcher), Ioannis Mpousios (writer and organiser of the “Gardens of Adonis” celebrations), Christos Morfos (writer and researcher), and Harita Meenee (philologist and writer).

 

Καλοτάξιδα ευχόμαστε!