Home » Η Κοινότητα
Η Κοινότητα

Τι Είναι η Κοινότητα του Μεταφυσικού;

metafysiko_koinotitaΗ Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι η μεγαλύτερη και πιο δραστήρια Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα που σχετίζεται με θέματα της εναλλακτικής αναζήτησης. Στις τάξεις της περικλείει αρκετούς εκκολαπτόμενους νέους συγγραφείς (αρκετοί εξ’ αυτών θεωρούνται ήδη αναγνωρισμένοι), που εργάζονται σε εθελοντική βάση με σκοπό να προσφέρουν στο ελληνικό -και όχι μόνον- κοινό, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση γύρω από ποικίλα θέματα πνευματικής φύσης. Η Κοινότητα οργανώθηκε και κατευθύνεται έως και σήμερα με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας Gateway, που από το 2002 διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.metafysiko.gr και το Μεταφυσικό Φόρουμ (metafysiko.gr/forum).


Κομμάτια της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού
αποτελούν η εξερευνητική ομάδα Πυθέας (www.explorers.gr), η ομάδα των θαυμαστών της τέχνης του φανταστικού Fantasygate (www.fantasmagoria.gr), η ομάδα International Gateway (www.metafysiko.org), η ομάδα συντακτών του Meta-Δικτύου (http://meta-diktio.blogspot.com), καθώς επίσης και παλαιότερα οι πανεπιστημιακές ομάδες Κ.Α.Π.Α (www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=21) και Κ.Α.Π.Θ (www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=22).
Μπορείτε να φανταστείτε όλες τις παραπάνω ομάδες να οργανώνονται σε μορφή ομόκεντρων κύκλων με κεντρικό πυρήνα την ομάδα Gateway. Τον εξωτερικό κύκλο της Κοινότητας κλείνει το δημοφιλές Φόρουμ του Μεταφυσικού (8.000 μέλη τον Σεπτέμβριο του 2009), από το οποίο και τροφοδοτούνται οι υπόλοιπες υποομάδες με τη συμμετοχή αξιόλογων ανθρώπων που έρχονται κοντά της.

Ομάδα Gateway
Σεπτέμβριος 2009