Home » Αρχείο Κατηγορίας

Αρχείο Κειμένων: Παραψυχολογία (Παραφυσικό και Επιστήμη)

Το Παράδοξο του Χρόνου Το Παράδοξο του Χρόνου

Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μια αίσθηση γραμμικότητας, ένας παγιωμένος νόμος αιτιότητας. Ή μήπως όχι; Είναι δυνατόν να αλλάξουμε το παρελθόν; Είναι δυνατόν το μέλλον και όσα δεν έχουν ακόμα συμβεί, να επηρεάζουν με παράδοξους τρόπους το παρόν μας; «Ισως», είναι η απάντηση που μας προσφέρουν τα σχετικά παραψυχολογικά ευρήματα!

Ταρώ και Χαρτομαντεία: Ενόραση ή Απάτη; Ταρώ και Χαρτομαντεία: Ενόραση ή Απάτη;

H μαντική τέχνη δεν αποτελεί καινούρια «εφεύρεση». Στην πράξη, σε όλες τις εποχές και μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις ή διαστάσεις κρυμμένες ή αόρατες. Για να το επιτύχουν αυτό, μελετούν και ερμηνεύουν είτε τα φυσικά φαινόμενα (oblavita), όπως για παράδειγμα την επίδραση της κίνησης των πλανητών διά μέσου της αστρολογίας, είτε χρησιμοποιώντας άλλα μέσα «ψυχομετρίας», όπως είναι η χειρομαντεία, η νεκρομαντεία, η νουμερολογία, αλλά και η χαρτομαντεία.

Επιθανάτιες Εμπειρίες και Κοσμική Συνείδηση
Κατηγορία/ες: Μελέτες, Παραψυχολογία (Παραφυσικό και Επιστήμη)
Επιθανάτιες Εμπειρίες και Κοσμική Συνείδηση

Οι επιθανάτιες εμπειρίες βιώνονται από ανθρώπους που τις περισσότερε φορές έχουν αγγίξει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πνευματικές ή και μυστικιστικές εμπειρίες, καθώς κατά τη διάρκειά τους το άτομο έρχεται σε επαφή με μια σειρά καταστάσεων που υπερβαίνει κατά πολύ τη γνωστή υλική πραγματικότητα που ζούμε.

Συναισθησία: Το χρώμα των ήχων και η φωνή των χρωμάτων
Κατηγορία/ες: Μελέτες, Παραψυχολογία (Παραφυσικό και Επιστήμη)
Συναισθησία: Το χρώμα των ήχων και η φωνή των χρωμάτων

Μήπως όταν διαβάζετε ταυτίζετε τα γράμματα της αλφαβήτου και τους αριθμούς με συγκεκριμένα χρώματα; Το αγαπημένο σας τραγούδι έχει άρωμα γιασεμί; Θυμόσαστε τα ονόματα των ανθρώπων ή των οδών σύμφωνα με το «χρώμα» τους; Ή μήπως η γεύση της σοκολάτας είναι… μπλε; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Αρκετοί άνθρωποι ζουν μόνιμα σε έναν τέτοιο πολύχρωμο κόσμο, άλλοτε με μόνιμη μουσική υπόκρουση. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι μία από αυτούς!

Επιχείρηση “Παγκόσμια Συνειδητότητα” Επιχείρηση “Παγκόσμια Συνειδητότητα”

Υπάρχει, άραγε, μια παγκόσμια, διερευνήσιμη και μετρήσιμη «συλλογική συνειδητότητα»; Θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια «πανανθρώπινη νοόσφαιρα»; Είναι δυνατόν το ανθρώπινο είδος να προαισθάνεται, να σκέφτεται και να συμπάσχει από κοινού; Οι ερευνητές και οπαδοί του πολυετούς σχεδίου «Παγκόσμια Συνειδητότητα» (GCP, Global Consciousness Project) φαίνονται αρκετά πεπεισμένοι επισημαίνοντας πως «Υπάρχει μια μη τοπική διασύνδεση των ατομικών συνειδητοτήτων σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο» (Nelson, 2008). Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην πράξη.

Αστρολογία: Επιστήμη ή απάτη; Αστρολογία: Επιστήμη ή απάτη;

Είναι δυνατόν η στιγμή της γέννησης ενός ατόμου να προδιαγράφει τη μελλοντική του πορεία; Είναι πιθανό oι ζωές των «χρονο-διδύμων» να ομοιάζουν σε εκπληκτικό βαθμό; Είναι φυσικώς εξηγήσιμη η πιθανολογούμενη πλανητική επίδραση επί της γης; Είναι, τελικά, δόκιμο να αναζητούμε μελλοντικές προβλέψεις σε έναν αρχαίο ουρανό;

Η Ελληνική Παραψυχολογία και ο Άγγελος Τανάγρας
Κατηγορία/ες: από Μέλος Gateway Team, Μελέτες, Παραψυχολογία (Παραφυσικό και Επιστήμη)
Η Ελληνική Παραψυχολογία και ο Άγγελος Τανάγρας

Γεννημένος το 1877 στην Αθήνα, ο Άγγελος Τανάγρας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Άγγελου Ευαγγελίδη) πραγματοποίησε σπουδές Ιατρικής σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ άφησε πίσω του μια πλούσια καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό από όπου αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου.

Αυτός ήταν ο Αγγελος Ευαγγελίδης, ένα πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, που από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία επιλέγοντας το ψευδώνυμο Αγγελος Τανάγρας. Με το τελευταίο έμελλε να μείνει γνωστός στην ιστορία της παγκόσμιας Παραψυχολογίας, ένα από τα τερτίπια που η τελευταία παίζει συχνά εις βάρος των ανθρώπων.

Βοηθήστε να Επιστρέψουν τα Ημερολόγια του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα! Βοηθήστε να Επιστρέψουν τα Ημερολόγια του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα!

Ανακοινώνεται σήμερα η επίσημη έναρξη ενός μεγάλου project που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοινότητας του Μεταφυσικού, κεντρικός μοχλός του οποίου είναι η δουλειά του συντονιστικού μέλους της κοινότητας και υπ. Διδάκτορα του τμήματος Δημοσιογραφίας …