Home » Αρχείο Κατηγορίας

Αρχείο Κειμένων: Forteana (Ανεξήγητα) Φαινόμενα

Αλαφροΐσκιωτοι: Γιατί Κάποιοι Μπορούν και Βλέπουν τους Νεκρούς;
Κατηγορία/ες: Forteana (Ανεξήγητα) Φαινόμενα, από Μέλος Gateway Team, Μελέτες
Αλαφροΐσκιωτοι: Γιατί Κάποιοι Μπορούν και Βλέπουν τους Νεκρούς;

Οι αλαφροΐσκιωτοι δεν είναι μύθος, ούτε το φαινόμενο είναι τόσο σπάνιο. Προσωπικά έχω γνωρίσει τρεις, όμως υπάρχουν πολύ περισσότεροι. Συχνά ταυτίζονται με τα μέντιουμ, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι ξεχωριστό. Ποιοι λοιπόν είναι αλαφροΐσκιωτοι και τι είναι αυτό που τους επιτρέπει να βλέπουν τους πεθαμένους; Οπως ίσως γνωρίζετε από τις γιαγιάδες σας, η λέξη αλαφροΐσκιωτος είναι αρκετά παλιά και για να την εξηγήσουμε πρέπει να ανατρέξουμε στις Παραδόσεις (1904) του λαογράφου μας Νικόλαου Γ. Πολίτη.

Nocebo vs Placebo: H «ανεξήγητη» δύναμη της προσδοκίας Nocebo vs Placebo:  H «ανεξήγητη» δύναμη της προσδοκίας

Tα «εικονικά» φάρμακα (Placebo/Nocebo), αν και θεωρούμενα ως φαρμακολογικά ανενεργά, φαίνονται παρόλαυτα ικανά να επιφέρουν ποικίλες θετικές ή αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό. Υπό την έννοια αυτή, το placebo τείνει να συνδέεται συχνά με φαινόμενα μειωμένης αίσθησης του πόνου, αλλά και αισθητής βελτίωσης στη θεραπεία της υπέρτασης, της νόσου Parkinson αλλά και της κατάθλιψης, ή ακόμα και να εμπλέκεται θετικά σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις.

Πρόγνωση, Τηλεκίνηση, Αιώρηση: Καταγεγραμμένες μαρτυρίες και απόπειρες κατανόησης
Κατηγορία/ες: Forteana (Ανεξήγητα) Φαινόμενα, από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού, Μελέτες
Πρόγνωση, Τηλεκίνηση, Αιώρηση: Καταγεγραμμένες μαρτυρίες και απόπειρες κατανόησης

Οι άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπου ασκούσαν πάντοτε μια ακαταμάχητη γοητεία πάνω του. Εκτός από τους απλούς ανθρώπους, επιστήμονες και πειραματικές εργασίες έχουν επίσης ασχοληθεί με αυτές. Προφητεία, τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, αιώρηση. Υπάρχουν; Είναι δυνατό να συμβούν; Μήπως δεν είναι τίποτε άλλο από δυνάμεις που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αφυπνίσουν, αρκεί να αντιληφθούν την ύπαρξή τους και να ακολουθήσουν ένα δρόμο καλλιέργειας και ανάπτυξής τους ;

Συμπτώσεις: Είναι τόσο συμπτωματικές; Συμπτώσεις: Είναι τόσο συμπτωματικές;

Κάποιες από αυτές συμβαίνουν σε ατομικό επίπεδο και λίγη σημασία έχουν για τον ρου της ιστορίας, άλλες κάνουν εντύπωση εξαιτίας της επαναληψιμότητας τους ή ακόμα και της προφητικότητας που τις χαρακτηρίζει. Τέλος υπάρχουν και κάποιες που κατάφεραν να καθορίσουν και να αλλάξουν την πορεία του κόσμου. Τι τελικά ορίζουμε ως σύμπτωση; Από τι επηρεάζονται και πως αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα της ζωής; Είναι όντως τυχαίες και ποιος ο ρόλος του πεπρωμένου και της ελεύθερης βούλησης μέσα σε αυτό το σκηνικό;

MetaCon 2012: Όλο το υλικό της γιορτής του Μεταφυσικού!
Κατηγορία/ες: Forteana (Ανεξήγητα) Φαινόμενα, από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Μελέτες
MetaCon 2012: Όλο το υλικό της γιορτής του Μεταφυσικού!

Η MetaCon 2012 αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της ιστορίας. Η μεγάλη εκδήλωση που οργανώθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” στην Αθήνα, αποτέλεσε την κορύφωση των εορτασμών για τα 10 χρόνια δράσης του metafysiko.gr και των ιστοσελίδων του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκατοντάδες φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την MetaCon 2012.

Η Χορεομανία και η Μαύρη Πανώλη Η Χορεομανία και η Μαύρη Πανώλη

Λένε ότι οι πιο τρομακτικές ιστορίες πηγάζουν από την ίδια τη ζωή… Για την Ευρώπη του 14ου αιώνα, η περίοδος του «Μαύρου Θανάτου» ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης που βίωσε η ήπειρος μέσα στον χρόνο . Η επιδημία, γνωστή στους περισσότερους ως μαύρη πανώλη ή πανούκλα, «θέρισε» τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με ένα ξέσπασμα που όμοιό του ίσως να μην έχει σημειωθεί ξανά. Γύρω από εκείνη την σκοτεινή περίοδο του 1347 -1350, παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν αρκετά παράξενα φαινόμενα τα οποία η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει αποβάλλει από τη μνήμη της…

Το Τρίγωνο των Μεγάλων Λιμνών Το Τρίγωνο των Μεγάλων Λιμνών

Μπορεί το Τρίγωνο των Βερμούδων να είναι η γνωστότερη περιοχή του πλανήτη στην οποία πλοία και αεροπλάνα χάνονται μυστηριωδώς, υπάρχει όμως και ένα αντίπαλο δέος. Το Τρίγωνο των Μεγάλων Λιμνών, στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά, αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο για τους ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων και ναυαγίων. Η πλειοψηφία των φακέλων που ανοίγουν για καθένα από αυτά τα γεγονότα κλείνει με μία και μόνο λέξη: Ανεξήγητο.

Πεντέλη – Το φυσικό φαινόμενο πίσω από τα έργα Πεντέλη – Το φυσικό φαινόμενο πίσω από τα έργα

Παρ’ όλη την πληθώρα λαογραφικών παραδόσεων, η Πεντέλη έγινε ουσιαστικά γνωστή εξ αιτίας των ημιτελών έργων του 1977, στα οποία πρώτος αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαλάνος και των οποίων ο σκοπός εξακολουθεί να παραμένει αδικαιολόγητα άγνωστος. Οι δικαιολογίες των εμπλεκόμενων αρχών περί της κατασκευής υπογείου πενταόροφου αρχηγείου του ΝΑΤΟ, διέγειραν την περιέργεια δημοσιογράφων, ερευνητών και παραμυθάδων.