Home » Αρχείο Κατηγορίας

Αρχείο Κειμένων: Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Φαινόμενα τ. 162, 18/1/2014
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 162, 18/1/2014

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με ένα ακόμα άκρως ενδιαφέρον τεύχος που περιλαμβάνει πολλά και ιδιαίτερα θέματα! Διαβάστε για την Μεταφυσική των Σπηλαίων και το μυστικό φως που εκπέμπουν διαχρονικά μέσα από παραδόσεις και θρησκείες. Διαβάστε επίσης: Α) ένα ιδιαίτερο άρθρο-μελέτη για τον σαγηνευτικό κόσμο της Παλαιομελλοντολογίας (Paleofuture): Ποια είναι τα μέλλοντα που δεν ήρθαν ποτέ με βάση τις… προφητείες της τεχνολογίας; Β) Οι παράξενες παραδόσεις για τους νάνους: Από τα παραμύθια μέχρι το μαγικό σύμπαν του Τόλκιν. Γ) Γλωσσολαλιά και Ξενογλωσσία: Οι διάλεκτοι που χρησιμοποιεί (;) ο αλλόκοσμος για να επικοινωνήσει μαζί μας! Δ) «Τεχνών (επ) Ανάστασις»: Μάθετε τα πάντα για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα το τριήμερο 24-26 Ιανουαρίου.

Φαινόμενα τ.161, 11/1/2014
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ.161, 11/1/2014

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου με κεντρικό θέμα τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη στον πλανήτη! Εγκαταλελειμένες πόλεις, άσυλα ανιάτων, σκοτεινοί πύργοι, ημιτελή ξενοδοχεία και πολλές ακόμη περιοχές που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε! Διαβάστε επίσης: Φοίνικας και τζίνι: οι παραδόσεις για τα μαγικά πλάσματα των ευχών και της αναγέννησης. Τα χειρόγραφα της Νεκρής θάλασσας: Που βρίσκονται τα τελευταία αρχεία του ναού του Σολομώντα; Ποιος είναι ο 4ος κριτής του Άδη και ποια η σχέση του με τα νερά της Στυγός; Στο Retro Corner αυτής της εβδομάδας, ο μεγάλος Άγγελος Τανάγρας επιχειρηματολογεί για τη σχέση που συνδέει τα παραφυσικά φαινόμενα και την ανθρώπινη εξέλιξη.

Φαινόμενα τ. 159, 21/12/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 159, 21/12/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με κεντρικό θέμα τις εξωγήινες απαγωγές! Μια σοβαρή προσέγγιση πάνω σε ένα ζήτημα που μας ταξιδεύει αρκετούς αιώνες πίσω στο χρόνο. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες; Θα μπορούσαν άραγε να ζουν ανάμεσά μας;

Στις υπόλοιπες σελίδες του περιοδικού θα βρείτε άρθρα στο… κλίμα των ημερών! Διαβάστε πρωτότυπες μελέτες που απαντούν στα ερωτήματα: Ποια είναι η θεωρία που συνδέει τον Ιησού με την σέκτα των Εσσαίων; Ποια είναι τα κοινά στοιχεία που παρουσιάζει η πρωταγωνιστική φιγούρα του χριστιανισμού με τους Κρίσνα, Βούδα και Ώρο; Η αμερικανίδα Μυθικίστρια D.M Murdock απαντά στις ερωτήσεις μας. Σε ότι αφορά την ελληνική παράδοση, ποιες ομοιότητες εντοπίζονται ανάμεσα στον Ιησού και τον Ηρακλή; Και τέλος, ποιο είναι το μυστήριο της παρθενογένεσης; Παρουσιάζουμε τις παρθένες μητέρες της αρχαιότητας!

Φαινόμενα τ. 158, 14/12/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 158, 14/12/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με ένα αποκαλυπτικό τεύχος που θα ανοίξει νέα κεφάλαια έρευνας για τους αναγνώστες και θα συζητηθεί. Κεντρικός τίτλος του εξωφύλλου οι «Ιλλουμινάτι στοΒυζάντιο». Ποιος ήταν ο Πλήθωνας Γεμιστός και ποια μυστική φρατρία ίδρυσε στην Καστροπολιτεία του Μυστρά λίγο πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη; Γιατί αναβίωσε το αρχαιοελληνικό πνεύμα στο Βυζάντιο και ποιος ήταν ο πόλεμος των ιδεών που ξέσπασε; Ο Δρ. Φιλοσοφίας του Cambridge, Νικήτας Σινιόσογλου απαντά στις ερωτήσεις μας. Επίσης, τι υποστήριξε ο μεγάλος ιστορικός Κωνσταντίνος Σάθας για τα μισθοφορικά τάγματα των Ελλήνων stradioti και την ύπαρξη της Αττικής Εταιρείας που φρόντιζε για τη μεταλαμπάδευση της αρχαίας γνώσης; Ο δημοσιογράφος Στέφανος Μυτιληναίος καταθέτει τα πορίσματα της έρευνάς του. Διαβάστε μια μεγάλη συνέντευξη της καθηγήτριας Μαρίας Τζάνη για τον ελληνισμό και την πορεία του μέσα στο χρόνο.

Φαινόμενα τ. 157, 7/12/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 157, 7/12/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου με ένα αφιέρωμα στο Μυστικό της Ευτυχίας από την αρχαιότητα! Διαβάστε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Βλάση Ρασσιά για τις Αρετές, το αξιακό σύστημα των Ελλήνων που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή και την προσωπικότητά σας. Επίσης, μια πολυσέλιδη συνέντευξη του Χάρη Δημητριάδη, που μιλά για το κυνήγι της ευτυχίας των φίλων της Επικούρειας φιλοσοφίας! Στο ίδιο τεύχος, δείτε οπωσδήποτε και το άρθρο του Βουδιστή δασκάλου Dzongsar Jamyang Khyentse, που εξετάζει το όλο θέμα από τη δική του οπτική.

Επιπρόσθετα διαβάστε δύο πολύ ενδιαφέροντα κείμενα: Το πρώτο για τους «άγνωστους» πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και το δεύτερο για τις παραδόσεις που αφορούν πετρωμένα ξίφη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Φαινόμενα τ. 156, 30/11/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 156, 30/11/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 30 Νοεμβρίου με ένα ειδικό συλλεκτικό τεύχος αφιερωμένο στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ελληνες εξερευνητές!

Ένα μαγευτικό ταξίδι που ξεκινά από τους αρχαίους γεωγράφους, περνά στους άγνωστους Έλληνες κονκισταδόρες και καταλήγει στα περιπετειώδη ταξίδια του Παναγιώτη Ποταγού τον 19ο αιώνα, στον οποίο και χρωστάμε όσα γνωρίζουμε για τους απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία! Επίσης, γνωρίστε τους σύγχρονους Παράξενους Ταξιδιώτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και διαβάστε εντυπώσεις από τα εναλλακτικά ταξίδια τους. Τέλος, σας προσφέρουμε έναν οδηγό εξερεύνησης της άγνωστης Αθήνας. Δείτε με άλλα μάτια τις γειτονιές και τα κτίρια του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας!

Φαινόμενα τ. 155, 23/11/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 155, 23/11/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 23 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα νέα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα! Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ζωές μας; Ποιοι υποστηρίζουν ότι εφαρμόζεται τεχνολογία Mind Control; Επίσης: Ποια τελετουργικά εφαρμόζονταν στο εσωτερικό των Πυραμίδων στην Αίγυπτο; Τι είναι η συναισθησία και πως μπορεί να βελτιωθεί η μνήμη μας με τη βοήθεια ήχων και χρωμάτων; Πώς μπορεί η ενασχόληση με το χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης να βελτιώσει την καθημερινότητά μας; Διαβάστε τέλος τις συνέχειες των άρθρων που παρουσιάσαμε στο τεύχος της προηγούμενης εβδομάδας: Οι παράξενες πολιτισμικές σχέσεις αρχαίων Ελλήνων και Ινδών, καθώς επίσης και οι αλλόκοτες διηγήσεις για τον Ελληνα ήρωα του ’21, τον Αμπελογιάννη.

Φαινόμενα τ. 154, 16/11/2013
Κατηγορία/ες: Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Φαινόμενα τ. 154, 16/11/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 16 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα την επαναστατική θεωρία δύο επιστημόνων από το Καζακστάν σχετικά με την ανθρώπινη καταγωγή: Πόσο… εξωγήινο είναι το DNA μας; Στο ίδιο τεύχος διαβάστε επίσης: 1) Η συνάντηση του αρχαίου ελληνικού και του ινδικού πολιτισμού: Περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης, θρησκευτικοί παραλληλισμοί και διαφορές. 2) Η κληρονομιά του λαβύρινθου: Ποια η σημασία του πανάρχαιου τελετουργικού συμβόλου στους αρχαίους λαούς; 3) Ποιος είναι ο μύθος του Αμπελογιάννη; Παραφυσικά φαινόμενα και επιβιώσεις των θρύλων του Ηρακλή στην επανάσταση του 21’! 4) Ο ονειρόκοσμος της Κέρκυρας: Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον εναλλακτικό ζωγράφο Τάσο Κουρή 5) Ποια είναι τα μυστικά της θεραπευτικής Ψυχομαγείας;