Home » Έντυπος Τύπος, Περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Έντυπος Τύπος

Φαινόμενα τ. 158, 14/12/2013

Τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με ένα αποκαλυπτικό τεύχος που θα ανοίξει νέα κεφάλαια έρευνας για τους αναγνώστες και θα συζητηθεί. Κεντρικός τίτλος του εξωφύλλου οι «Ιλλουμινάτι στοΒυζάντιο». Ποιος ήταν ο Πλήθωνας Γεμιστός και ποια μυστική φρατρία ίδρυσε στην Καστροπολιτεία του Μυστρά λίγο πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη; Γιατί αναβίωσε το αρχαιοελληνικό πνεύμα στο Βυζάντιο και ποιος ήταν ο πόλεμος των ιδεών που ξέσπασε; Ο Δρ. Φιλοσοφίας του Cambridge, Νικήτας Σινιόσογλου απαντά στις ερωτήσεις μας. Επίσης, τι υποστήριξε ο μεγάλος ιστορικός Κωνσταντίνος Σάθας για τα μισθοφορικά τάγματα των Ελλήνων stradioti και την ύπαρξη της Αττικής Εταιρείας που φρόντιζε για τη μεταλαμπάδευση της αρχαίας γνώσης; Ο δημοσιογράφος Στέφανος Μυτιληναίος καταθέτει τα πορίσματα της έρευνάς του. Διαβάστε μια μεγάλη συνέντευξη της καθηγήτριας Μαρίας Τζάνη για τον ελληνισμό και την πορεία του μέσα στο χρόνο.

Στο ίδιο τεύχος διαβάστε επιπρόσθετα δύο ακόμα άκρως ενδιαφέροντα άρθρα: Το πρώτο για τον κομήτη ISON (με συνέντευξη του Διονύση Σιμόπουλου από το Πλανητάριο) και το δεύτερο από την Σάσσα Τσέιτοου για τα αποτελέσματα της έρευνας από τον διάλογο που ανέπτυξε με τους αναγνώστες των «Φαινομένων»!

Μαζί δώρο ακόμα ένα DVD της σειράς Ancient Aliens!  Αυτή την εβδομάδα, «Η Τεχνολογία των Θεών». Είναι δυνατόν ο προϊστορικός άνθρωπος να ήρθε σε επαφή με μια προηγμένη επιστημονική γνώση, πολύ μπροστά από την εποχή της; Τα αρχαία κείμενα είναι σε θέση για ακόμα μια φορά να μας οδηγήσουν στην αλήθεια…

Αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου μόνο με τον Ελεύθερο Τύπο!