Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Χάρτης Πνευματικής Αναζήτησης (ελληνικό internet)

81

Είναι αδύνατο σήμερα να βαδίσει κανείς μέσα στο λαβύρινθο του διαδικτύου δίχως να φέρει μαζί του έναν καλά ενημερωμένο οδηγό! Αυτόν τον οδηγό συντάξαμε εμείς προσκαλώντας όλα τα ελληνικά sites αναζήτησης να δηλώσουν το «παρών», για να βοηθήσουμε εσάς, τους αναγνώστες μας στην ηλεκτρονική σας περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο του μυστηρίου.
Στο τεύχος αυτό λοιπόν παρουσιάζουμε τους διαδικτυακούς πυλώνες αναζήτησης που κοσμούν την ελληνική ηλεκτρονική υφήλιο. Ιστοσελίδες φτιαγμένες με μεράκι και αληθινή δίψα για γνώση. Επισκεφτείτε τες όλες και συμμετέχετε και εσείς στη μεγάλη προσπάθεια όλων εμάς για να κάνουμε το παράξενο περισσότερο κατανοητό.
——————————————————————————–

81_artofwise

ART OF WISE.GR
Τον Αύγουστο του 2001, δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα με το όνομα Μαγεία: Η Τέχνη των Σοφών. Σκοπός της ήταν να πληροφορήσει τον κόσμο τι πραγματικά είναι η μαγεία καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και την προκατάληψη της ελληνικής κοινωνίας που βασίζεται στην ελλιπή εκπαίδευση πάνω σε αυτά τα θέματα.
Λίγο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2002, η Νεφέλη, η δημιουργός της ιστοσελίδας πρόσθεσε μια κοινότητα συζητήσεων, ύστερα από έκκληση των αναγνωστών, δίνοντας τη δυνατότητα να συζητηθούν ποικίλα θέματα από διαφορετικές οπτικές. Η παρέα που προέκυψε σχημάτισε έναν πυρήνα ατόμων που ανέλαβε το συντονισμό της κοινότητας και αποτέλεσαν τον εν λόγω ιστότοπο που από τον Σεπτέμβριο του 2004, ονομάζεται Art of Wise. Όσον αφορά το forum, μετονομάστηκε σε Αβάπτιστο θέλοντας να δείξει την ουδετερότητα και την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη εξέταση των θεμάτων που εξετάζονται.
Κάπως έτσι, σήμερα το artofwise.gr είναι ένας χώρος για άτομα με ανοιχτό μυαλό που έχουν όρεξη να συζητήσουν και να ενημερωθούν για «λιγότερο καθημερινά» θέματα στα οποία πολλές φορές δεν είναι ανεκτική η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Aπό τη διαχειριστική ομάδα του artofwise.gr

——————————————————————————–

81_ekdramo

EKDRAMO.GR
Το ekdramo.gr άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Αυγούστου του 2005. Πρόκειται για μια προσπάθεια της ομάδας Βόρειο Σέλας να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος του παλαιότερου αλλά και του νέου φωτογραφικού και ερευνητικού της υλικού σε έναν διαδικτυακό τόπο, ώστε να είναι πλέον εύκολο στον κάθε λάτρη του μυστηρίου να «δει» τα πράγματα όπως τα είδαμε και εμείς.
Τα θέματα που απασχολούν τους συγγραφείς του ekdramo.gr ποικίλουν. Ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει από άρθρα απλού τουριστικού περιπάτου, μέχρι και ανεξήγητα φαινόμενα, αναφορές και συνεντεύξεις από τους μάρτυρες των φαινομένων και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα.
Τέλος, η ομάδα επιτόπιων ερευνών και φωτογράφησης του ekdramo.gr, γυρίζει όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από την ομάδα Βόρειο Σέλας για ένα ελληνικό φωτογραφικό άλμπουμ μυστηρίου.
Το ekdramo.gr και το Βόρειο Σέλας δεν απαιτούν συνδρομές ή άλλου είδους δωρεές από τους χρήστες/επισκέπτες του, παρά μόνο τη διάθεση για εξερεύνηση και ανταλλαγή ιδεών.

Oμάδα Βόρειο Σέλας,
για το ekdramo.gr

——————————————————————————–

81_telescope

E-TELESCOPE.GR
Το ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2001 από τον Κώστα Δελήμπαση. Αποτελεί αμιγώς site περιεχομένου, με την αρθρογραφία να είναι διαρθρωμένη σε ποικίλες κατηγορίες όπως η τέχνη, ο πολιτισμός, η αστρονομία, η γεωπολιτική, η αρχαιολογία και φυσικά το μυστήριο.
Η συντακτική ομάδα αναζητά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο εκείνη την «παράξενη» είδηση ή αυτή που θα περάσει στα «ψιλά», αλλά παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αξίζει να της δοθεί μεγαλύτερη σημασία!
Σημαντικό κομμάτι του περιεχομένου του e-telescope.gr είναι η διεξοδική και αναλυτική διερεύνηση θεμάτων τα οποία κινούνται κάπου ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ή το κινηματογραφικό σενάριο και τη σκληρή καθημερινότητα.
Βασική αρχή στην παρουσίαση κάθε κειμένου από τις σελίδες του e-telescope είναι η αντικειμενικότητα και η απόλυτη τεκμηρίωση μέσω λεπτομερούς έρευνας.
Στην παρουσία του στο διαδίκτυο το e-telescope έχει κατορθώσει να έχει μια σταθερά ανοδική επισκεψιμότητα, γεγονός που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιβράβευση! Παράλληλα όμως έχει γνωρίσει την αναγνώριση από τους επαγγελματίες του είδους, τόσο στο χώρο του διαδικτύου, όσο και στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.
Από το 2003 το e-telescope.gr υφίσταται και σε αγγλόφωνη έκδοση, στην οποία όμως έχει μεταφερθεί ένα μικρό μόνο μέρος από το σύνολο των άρθρων.

Κωνσταντίνος Δελήμπασης,
διαχειριστής του e-telescope.gr

——————————————————————————–

81_mysteries

MYSTERIES.B2W.GR
Το Mysteries δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2004 από τον Θωμά Παντζιάλα έπειτα από έξι χρόνια αναζήτησης σχετικά με το μεταφυσικό. Σκοπός του site είναι η αναφορά παραφυσικών γεγονότων με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται προς όφελος του αναγνώστη.
Μέσα από το Mysteries μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με: αρχαίους πολιτισμούς, ΑΤΙΑ, εξωγήινους, βρικόλακες, παράξενα πλάσματα, θρησκεία, φαντάσματα, συμβολισμούς, διάστημα, ταινίες με αναφορά στο μεταφυσικό, συνεντεύξεις από συγγραφείς κ.ο.κ.
Επίσης, το Mysteries έχει να παρουσιάσει συνεργασίες με άλλα site ελληνικά και ξένα αλλά και με ανθρώπους ή ομάδες που ασχολούνται με το μεταφυσικό σε επαγγελματικό επίπεδο (κυνηγοί φαντασμάτων) όσο και ερασιτεχνικό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργασία με κορυφαίους ξένους συγγραφείς του ανεξήγητου των οποίων έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε απόψεις και άρθρα στο site.

Θωμάς Παντζιάλας,
διαχειριστής του mysteries.b2w.gr

——————————————————————————–

81_mystica

MYSTICA.GR
Το mystica γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2005, από μια παρέα έξι ατόμων που σκοπό είχαν να φτιάξουν έναν πλήρως ανεξάρτητο χώρο, αξιόπιστο και πάνω απ’ όλα ανοιχτό για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εσωτερική αναζήτηση.
Στο forum που δημιουργήθηκε αναπτύχθηκαν θεματολογίες που αφορούν καθαρά τον εσωτερισμό, αποφεύγοντας την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν θέματα «παραψυχολογίας», ή αυτά που καλούμε «παράξενο».
Σήμερα το mystica διανύει τον τέταρτο χρόνο ζωής του, έχοντας πετύχει το στόχο που αρχικά είχαν θέσει οι ιδρυτές του και ο στόχος αυτός δεν ήταν άλλος από την δημιουργία ενός χώρου που δεν θα κυνηγούσε την ποσότητα, αλλά την ποιότητα.
Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν γράφονται ακατάσχετα μηνύματα, διότι ουδείς έχει το άγχος να απαντήσει, άμεσα, άκριτα, ή για λόγους αυτοπροβολής.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση των ανθρώπων του mystica.gr, είναι η παρουσία ικανών συνομιλητών και η απουσία ευτελών λόγων ή συζητήσεων που οδηγούν στην παρακμή των διαλόγων.

Zadok the priestess,
διαχειρίστρια του Mystica.gr

——————————————————————————–

81_oneirocosmos

ONIROCOSMOS.GR
Ο Ονειρόκοσμος είναι μια προσωπική φανταστική ιστορία, ειπωμένη μέσα από τους κώδικες του διαδικτύου. Είναι ο Κόσμος έτσι όπως τον φανταζόμαστε και τον πλάθουμε κάθε στιγμή. Είμαστε εμείς, οι ερευνητές, οι συγγραφείς, οι καλλιτέχνες, οι μυστικιστές, πλάσματα του φωτός και του σκότους. ʼνθρωποι σαν εσάς που αποφάσισαν κάποια στιγμή να επικοινωνήσουν τη μοναδικότητά τους με τους υπόλοιπους…
Λόγω αυτής της προσέγγισης, δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη της σελίδας μας να πάρει μέρος σε μία Ονειρική Περιήγηση του Κόσμου, έτσι όπως θα την κάναμε αν ταξιδεύαμε με αστρόπλοιο.
Στην περιήγηση αυτή, θα βρείτε θέματα επιστημονικής έρευνας, θέματα εσωτερισμού και μαγείας αλλά και εκμυστηρεύσεις των δικών μας ερευνών από το χωροχρόνο του παράξενου. Θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε άρθρα από τους συγγραφείς Ειρήνη Λεονάρδου και Γρηγόρη Τσουκαλά τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που τιμούν τον Ονειρόκοσμο με την παρουσία τους.
Θα γνωρίσετε πράγματα πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα όπως οι Αιθερικοί Μετατροπείς, το Human Design κ.ά. Ακόμη, θα σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχετε στη Λέσχη ORTESSIA! Θα μπορέσετε να εγγραφείτε στο Ονειρικό Φόρουμ και να συζητήσετε για θέματα όπως το πώς να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας!
Και πολλά πολλά άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να υλοποιηθούν με τη βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών (ευχαριστούμε Johnny!).
Κλείνοντας δεν μένει παρά να πούμε ότι το αστρόπλοιο Ονειρόκοσμος είναι πάντα ανοιχτό για εκείνους που το προσεγγίζουν με καλοπροαίρετη διάθεση για ειλικρινή επικοινωνία και, γιατί όχι, για κάποια μορφή συνεργασίας. Είθε να είναι ούριος ο άνεμος που σας ταξιδεύει.

Από τη διαχειριστική ομάδα του onirocosmos.gr

——————————————————————————–
SUPERNATURΑL.GR
Ήταν το 2002 όταν ένας τρόπος ζωής, παράλληλος μ’ αυτόν της καθημερινότητάς μας, αλλά με κεντρικό άξονα την έρευνα και την αναζήτηση, μας όπλισε με πλούσιο υλικό ώστε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του supernatural.gr.
Στο site μας δεν εξετάζουμε περιπτώσεις και φαινόμενα που κατασκευάστηκαν για να εξάπτουν τη φαντασία των προληπτικών και των προθύμων να εντυπωσιαστούν. Αντί να ψάχνουμε να κατασκευάζουμε δικαιολογίες, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να κοιτάξουμε να βρούμε ερμηνείες. Και για να το κάνουμε, το πιο σωστό θα ήταν, ακολουθώντας το ένστικτό μας, να βάλουμε τη λογική μας να δουλέψει. Με το να αρνούμαστε χωρίς δεύτερη κουβέντα ένα γεγονός που μπορεί να υπάρχει –μπορεί και όχι– το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αποδείξουμε πόσο δειλοί και συντηρητικοί είμαστε στην πραγματικότητα.
Ευελπιστούμε συνεπώς να γίνουμε η πύλη που θα δώσει στον κόσμο τη δυνατότητα να δει και να γνωρίσει την άλλη όχθη, την πλευρά του υπερφυσικού.
Φυσικά είναι πιο εύκολο και καθησυχαστικό να συσχετίσουμε κάτι με κάτι άλλο που αντιμετωπίζεται στην περίμετρο του φυσικού κόσμου, από το να αντιμετωπίσουμε κάτι, ίσως πιο απειλητικό, από μια άλλη σκοπιά. Όπως όμως είχε πει και ο Γάλλος Marcel Proust, το πραγματικό ταξίδι προς νέες ανακαλύψεις δεν συνίσταται στο να ψάξεις καινούργια τοπία, αλλά στο να έχεις καινούργια μάτια..

Κώστας Κιαπέκος,
διαχειριστής του supernatural.gr

——————————————————————————–

81_metafysiko

Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού
Η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 7 χρόνια και αποτελεί σήμερα σημείο σταθμό των Ελλήνων αναζητητών στο διαδίκτυο. Το metafysiko.gr είναι ένας ζωντανός οργανισμός που περικλείει μια οικογένεια ιστοσελίδων, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, προσφέροντας στον επισκέπτη και μελετητή όχι μόνο πληθώρα πληροφοριών και υλικού, αλλά και ένα βήμα από το οποίο μπορεί να γνωστοποιήσει τις απόψεις του στο ευρύ κοινό. Οι ιστοσελίδες που αποτελούν την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι οι:
www.metafysiko.gr/forum: Η αγορά συζητήσεων που αριθμεί πάνω από 7.200 μέλη τα οποία συνδιαλέγονται δημιουργώντας έναν πραγματικό θησαυρό γνώσης.
www.explorers.gr: Η ιστοσελίδα της Ομάδας Πυθέας, μιας ομάδας που ασχολείται αποκλειστικά με την επιτόπια έρευνα και την «ενεργή» πλευρά της αναζήτησης θρύλων και παραδόσεων ανά την υφήλιο. Μέσα από τις εξορμήσεις της, η Ομάδα Πυθέας μας μεταφέρει εκεί που λίγοι έχουν ταξιδέψει και μας προσφέρει στοιχεία που οι «ερευνητές του καναπέ» δεν θα γνώριζαν ποτέ!
www.metafysiko.gr/fantasygate: Η γωνιά της τέχνης και της φαντασίας στην κοινότητα του μεταφυσικού. Διηγήματα που μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους, παρουσιάσεις εναλλακτικών ταινιών και πρωτοβουλίες (όπως αυτή της πολυσυγγραφίας) που σκοπό έχουν να αναδείξουν τον καλλιτέχνη μέσα μας.
www.metafysiko.org: Η πρώτη απόπειρα ελληνικής κοινότητας αναζήτησης για διεθνή προβολή. Την ιστοσελίδα αυτή κοσμούν μεταφρασμένα ή πρωτότυπα κείμενα της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού που διαβάζουν αρκετοί αλλοδαποί επισκέπτες καθημερινά.

Χαρίλαος Θώμος,
τεχνολογικός υπεύθυνος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού

81_explorers

81_fantasygate

81_metafysiko_org