Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Μάγοι και Αλχημιστές (εκδ. Ιάμβλιχος)

53_magoi
Τίτλος: Μάγοι και Αλχημιστές
Συγγραφέας: Gareth Knight (μετ.: Ηλίας Μάμαλης)
Εκδοτικός Οίκος: Ιάμβλιχος

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Η Παράδοση της Δύσης είναι μια επιτομή ιδιαίτερα πολύτιμη για όποιον επιθυμεί να μάθει τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, αλλά και πολύτιμη πηγή πληροφοριών σε όποιον επιθυμεί να ανατρέξει σε μια πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τη φιλοσοφική και ιστορική βάση εσωτερικών κινημάτων όπως οι Ναϊτες, οι Ροδόσταυροι, οι Τροβαδούροι, καθώς και ατόμων που στάθηκαν αφετηρία στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας.
Ο συγγραφέας αναλύει το θέμα διεξοδικά από όλες του τις πλευρές. Δεν το απομονώνει ούτε στο χώρο του μυστηρίου, ούτε στο χώρο του καθαρού ορθολογισμού. Παραθέτει τα γεγονότα αντικειμενικά, χτίζοντας μια ιστορική πραγματεία και διεισδύει βαθιά και με φιλοσοφική διάθεση στις ρίζες αυτού που ονομάζουμε καθαρά ιστορικό συμβάν.

Η Γνώμη
Ο Gareth Knight είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του Helios Books Service, ενός εκδοτικού οίκου που προώθησε και προωθεί στο ευρύ κοινό βιβλία και ιδέες σχετικά με τη δυτική εσωτερική παράδοση. Το «Μάγοι και Αλχημιστές» που κυκλοφορεί από το 1989 στη χώρα μας μέσω των εκδόσεων Ιάμβλιχος (πρώτη κυκλοφορία στο εξωτερικό 11 χρόνια πριν), είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους αναγνώστες της Κοινότητάς μας, ανεξαρτήτως πεδίου έρευνας και όχι σε μια μειοψηφική ομάδα αναγνωστών παρόμοιων θεμάτων. Ο συγγραφέας μέσα σε 300 περίπου σελίδες μας προσφέρει με επιστημονική τεκμηρίωση και ιστορική αντικειμενικότητα τους σημαντικότερους σταθμούς της δυτικής παράδοσης του εσωτερισμού. Μια παράδοση με ιστορία που ξεκινά από τα πανάρχαια χρόνια, έχοντας παράλληλα τις ρίζες της σε λαούς με διαφορετικές κουλτουρες και κοσμοθεάσεις. Ερμητισμός, Ελευθεροτεκτονισμός, Ναός του Σολωμόντα, Αρχαία Μυστήρια, Ροδόσταυροι, Μυστικές Εταιρίες. Όλα τα παραπάνω συνδέονται μαεστρικά από τον Knight, που μέσα σε εννέα κεφάλαια προσφέρει μιας πρώτης τάξεως πηγή «γενικών γνώσεων» στον ερευνητή που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια εισαγωγή στο τεράστιο αυτό κεφάλαιο του εσωτερισμού.