Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Υποχθόνια Μυστήρια (εκδ. Αρχέτυπο)

book_2

Τίτλος: Υποχθόνια Μυστήρια
Συγγραφέας: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Εκδοτικός Οίκος: Αρχέτυπο

Περίληψη
Οι ιστορίες για την Κούφια Γη σχηματίζουν ένα παζλ το οποίο χωρίς αμφιβολία δημιουργεί μια από τις ανατρεπτικότερες θεωρίες στην κατηγορία των εναλλακτικών κοσμοθεωριών. Επίσης για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν γραφτεί τόσα και τόσα, καθώς το θέμα “πουλάει” ώστε ο ερευνητής συχνά να μπερδεύεται και να αποσυντονίζεται.
Πιο συγκεκριμένα τώρα, στην ελληνική βιβλιογραφία η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες έως τώρα για την ανάλυση του θέματος, παρ’όλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα βιβλία που κυκλοφορούν σίγουρα αποζημιώνουν τον αναγνώστη.
Το νεό βιβλίο του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του χώρου, καθώς αποτελεί σίγουρα το πληρέστρερο ελληνικό βιβλίο σε ότι έχει να κάνει με τη θεωρία της Κούφιας Γης.
Κάνοντας μια λεπτομερή ανάλυση της βάσης της θεωρίας, παρουσιάζοντας τις απόψεις των μεγαλύτερων ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, συνεχίζοντας με μαρτυρίες από το παρελθόν και το παρόν, αναλύοντας τα επιχειρήματα των οπαδών της θεωρίας, προσπαθώντας να καταρίψει τα επιχειρήματα του “αντίπαλου στρατοπέδου” και παρουσιάζοντάς μας ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τα “Υποχθόνια Μυστήρια” κερδίζουν επάξια τον τίτλο ενός από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν στο χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης το 2002.

Γνώμη
Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους. Ένας λόγος παραπάνω για εσάς που θα θέλατε να έρθετε για πρώτη φορά σε επαφή με το θέμα, καθώς το βιβλίο κρίνεται αντικειμενικό και δεν προσεγγίζει μονόπλευρα τη θεωρία της Κούφιας Γης. Όταν το ολοκληρώσετε θα νοιώθετε ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετε κανένα άλλο βιβλίο του είδους του (αν και δεν θα σας το πρότεινα).