Home » META TV, από Μέλος Gateway Team, από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού
META TV από Μέλος Gateway Team από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού

Στο Silent Hill της Ελλάδας!

Η ομάδα Πυθέας εντόπισε και επισκέφθηκε το ελληνικό… Silent Hill, το εγκαταλελειμμένο χωριό Χαραυγή στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας όπου επικρατεί μία άκρως άρρωστη και σκοτεινή ατμόσφαιρα.

“Ο λόγος για το χωριό Χαραυγή της Πτολεμαΐδας, ένα άλλοτε κεφαλοχώρι που πλέον αποτελεί τόπο νεκρό και κατειλημμένο από μία μολυσμένη ατμόσφαιρα. Δεν γνωρίζω αν έχετε δει την ταινία Silent Hill, όμως προσωπικά ένιωσα σαν να περπατάω μέσα σε αυτόν ακριβώς τον κόσμο, όταν το καλοκαίρι του 2008 επισκεφθήκαμε το χωριό στα πλαίσια του πολυήμερου ταξιδιού στην Ελλάδα του Παράξενου Ταξιδιώτη.
Ένα τοπίο βομβαρδισμένο, σπίτια βιαστικά εγκαταλελειμμένα, αέρας βαρύς και έντονα καρκινογόνος, αδέσποτα σκυλιά να έχουν επηρεαστεί από την απομόνωση και τη σκοτεινιά του τόπου, ένα διαρκές βουητό από τα μηχανήματα της ΔΕΗ και αμέτρητες νταλίκες να κάνουν γύρες έξω από το χωριό.” γράφει ο Νικόλαος Κουμαρτζής στο φωτορεπορτάζ που παρουσίασε σε πανελλήνια διαδικτυακή αποκλειστικότητα η Ομάδα Πυθέας στο www.explorers.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, διαβάστε το φωτορεπορτάζ από την αποστολή του Παράξενου Ταξιδιώτη και της Ομάδας Πυθέας σε αυτή τη σελίδα: http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=80

video5