Home » Νέα από Όλο τον Κόσμο

Ο Χίτλερ Ήθελε να Κλέψει τη Σινδόνη του Τορίνο

110

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να κλέψει τη Σινδόνη του Τορίνο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Andrea Cardin, ένας Ιταλός μοναχός. Σύμφωνα, επίσης με τον ίδιο, το Βατικανό τότε προσπάθησε να κρύψει το ιερό πανί σε ένα εκκλησάκι κάπου στην ύπαιθρο της Ιταλίας, ώστε να το κρατήσει μακριά από τις κηνυγητικές ορέξεις του Χίτλερ.

Για να προστατευτεί η Σινδόνη του Τορίνο, οι αξιωματικοί του Βατικανού και η Ιταλική Βασιλική οικογένεια διέταξαν να απομακρυνθεί κάπου μακριά, σε ένα Βενεδικτίνο μοναστήρι στη νότια Ιταλία.

Ο Cardin δήλωσε σε συνέντευξή του: «Το ιερό πανί με το οποίο τυλίχτυκε ο Ιησούς μετακινήθηκε μυστικά σε ένα μοναστήρι, κάτω από τις οδηγίες του Βατικανού και της Βασιλικής οικογένειας».

«Επίσημα», πρόσθεσε, «αυτό έγινε για να προστατευθεί από μία πιθανή εισβολή στο Τορίνο από τους Γερμανούς. Στην πραγματικότητα, μεταφέρθηκε αλλού για να μην βρεθεί ποτέ από τον Χίτλερ που του είχε γίνει έμμονη ιδέα!»

Περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πάντως, παραπάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες προβλέπεται να επισκεφθούν το  μικρό εκκλησάκι στη βόρεια Ιταλία, αφού η «Σινδόνη του Τορίνο» θα είναι σε κοινή θέα  για έκτη φορά στην ιστορία της.

Μέχρι στιγμής, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν προαγοράσει εισιτήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν την σύντομη και άμεση επίσκεψή τους, ώστε να δούνε και να προσκυνήσουν από κοντά το ύφασμα.

Η Σινδόνη θα είναι προσβάσιμη για το κοινό από τις 10 Απριλίου έως τις 23 Μαϊου την προσεχή άνοιξη και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει μόλις 5 λεπτά στη διάθεσή του μπροστά από το ύφασμα.