Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Χάος, Δημιουργικότητα και Κοσμική Συνείδηση (εκδ. Έσοπτρον)

book_43

Τίτλος: Χάος, Δημιουργικότητα και Κοσμική Συνείδηση
Συγγραφείς: R. Shledrake, R. Abraham, T. McKenna
Εκδοτικός Οίκος: Έσοπτρον

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Η ιστορική συζήτηση-ντοκουμέντο τριών πρωτοπόρων επιστημόνων, για τα μυστικά της φύσης και της συνείδησης, που θέτει τις βάσεις για μια διαφορετική Κοσμολογία! “Στους διαλόγους αυτούς (…) εξερευνούμε τις σχέσεις ανάμεσα στη δημιουργικότητα, το χάος και τη φαντασία, και τη σχέση αυτών των τριών εννοιών με τη συμπαντική ψυχή. Ο Ρούπερτ βλέπει τα πράγματα από την οπτική γωνία της εξελικτικής δημιουργικότητας, ο Ραλφ από την πλευρά του Χάους, και ο Τέρενς από την πλευρά της φαντασίας. (…) Δεν γνωρίζουμε άλλο παρόμοιο βιβλίο. Ελπίζουμε πως ο ενθουσιασμός που βιώσαμε καθώς εξερευνούσαμε αυτές τις ιδέες μαζί θα είναι μεταδοτικός και στους αναγνώστες…”

Η Γνώμη
Μετά και την ανάγνωση του βιβλίου «Χάος, Δημιουργικότητα και Κοσμική συνείδηση» που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες από τις εκδόσεις Έσοπτρον, μπορώ να μιλήσω πια για το σημαντικότερο βιβλίο αναζήτησης που έχει εκδοθεί μέσα στο 2007. Τρεις κορυφαίοι επιστήμονες αναπτύσσουν σπάνιους «τριαλόγους», αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία του 21ου αιώνα με βάση τη νέα επιστήμη και τους φιλοσοφικούς λίθους του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Ο Ρούπερτ Σέλντρέϊκ, ο γνωστός βιολόγος που εισήγαγε τη θεωρία των μορφογεννετικών πεδίων, Ο Ραλφ Άμπραχαμ μαθηματικός σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α και ερευνητής της θεωρίας του Χάους και ο Τερενς Μακέννα (που δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας), εθνοβοτανολόγος και μελετητής της επίδρασης των ψυχεδελικών ουσιών στον ανθρώπινο ψυχισμό, μας προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις, τις ιδέες, τα όνειρα και τα οράματά τους. Μέσα σε λίγα κεφάλαια, αναλύουν διεξοδικά ένα πλήθος θεμάτων που αφορούν το χθες, το σήμερα και το αύριο του ανθρώπου και της σχέσης του με τη Γαία και την ίδια τη συμπαντική ψυχή.
Από την επανάσταση και τον επαν-ερχομό του Χάους στις μέρες μας μετά από χιλιάδες χρόνια απουσίας και τις ψυχεδελικές κοινωνίες του χτες, από τα ανεξήγητα φαινόμενα και την ύπαρξη οντοτήτων μέσα στο σύμπαν, μέχρι την επιτακτική ανάγκη αναπτέρωσης του οικολογικού κινήματος μέσω μιας νέας παιδείας και φιλοσοφίας για τη νέα χιλιετία.
Η συνάντηση των τριών προσωπικοτήτων και η έκδοση του βιβλίου στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 80′. Το Έσοπτρον μας παρουσιάζει είκοσι και πλέον χρόνια μετά τον πνευματικό αυτό θησαυρό, που πρέπει να κοσμεί τη βιβλιοθήκη του κάθε πνευματικού αναζητητή.