Home » από Μέλος Gateway Team, Συνεντεύξεις
από Μέλος Gateway Team Συνεντεύξεις

Giorgio Tsoukalos

tsoukalos

1. Αγαπητέ κύριε Giorgio Tsoukalos, θα θέλαμε να μας περιγράψετε επιγραμματικά τι ακριβώς είναι η A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics and SETI Research Association), τις ασχολίες της, και τον ρόλο που έχετε σε αυτή;
Είμαι ο πρόεδρος και επικεφαλής ερευνών της. A.A.S.R.A. Πρόκεται για εναν διεθνή οργανισμό αφιερωμένο στην έρευνα σχετικά με το εαν η όχι εξωγήινοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στην αρχαιότητα. Η A.A.S.R.A. συλλέγει και εκδίδει πληροφορίες και ενδείξεις υποστηρίζοντας την θεωρία αυτή στο επίσημο έντυπο μας, το Legendary Times. Το Legendary Times είναι το μοναδικό έντυπο στον κόσμο το οποίο αποκλειστικά εμπεριέχει αναφορές σχετικά με την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Η A.A.S.R.A. ακόμα οργανώνει παγκόσμια συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια και περιπετειώδης αποστολές σε πολλά απομονωμένα μέρη. Μέλος στην A.A.S.R.A. μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε, είμαστε ένας οργανισμός που αποτελείται απο απλούς αλλα καί ακαδημαϊκούς ανθρώπους, κάθε είδους κοινωνικής κατάταξης. Η επίσημη ιστοσελίδα της A.A.S.R.A. βρίσκεται στο www.legendarytimes.com
Απο τότε που εκδόθηκε το Chariots of the Gods του Erich von Daniken, μια ενδιαφέρουσα ιδέα άρχισε να δημιουργείται σε όλον τον κόσμο: Πως εξηγήινοι επισκέφτηκαν την Γή χιλιάδες χρονια πρίν. ’φησαν πίσω τους ίχνη στη μορφή αινιγματικών μνημείων, περίεργων αντικειμένων, παρερμηνευμένων τεχνολογιών, και κυριότερα, εκθαμβωτικών περιγραφών ιπτάμενων μηχανών και άλλων ‘περιέργων’ σε αρχαία κείμενα. Η A.A.S.R.A. ενεργεί αποκλειστικά για επιστημονικούς, φιλοσοφικούς και εκπαιδευτικόυς σκοπούς. Eίναι αφιερωμένη στην εξερέυνηση, ανακάλυψη, κατανόηση και στην διατήρηση του μυστηριώδους παρελθόντος της ανθρωπότητας, και στην αναζήτηση της Αλήθειας.
Τα άρθρα τα οποία εκδίδονται στο Legendary Times γράφονται απο τους καλύτερους και πιο επιτακτικούς ερευνητές. Σε αποκλειστικά άρθρα, τριμηνιαία, ο dynamic Quarterly φέρνει τα άλυτα «Μυστήρια του Κόσμου» πιό κοντά στον αναγνώστη. Στις σελίδες του Legendary Times ο αναγνώστης θα ξεκινήσει ενα παγκόσμιο ταξίδι ανακάλυψης, και θα εξερευνήσει τα μυστικά του παρελθόντος και τις κρυμμένες του αλήθειες.
2. Η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών πρωτοπαρουσιάστηκε από τον γνωστό συγγραφέα και ερευνητή Erich Von Daniken. Θα θέλαμε να ακούσουμε λίγα για τον ‘’άνθρωπο Daniken” και για τη σχέση που έχετε με αυτόν.
Για πάνω από 30 χρόνια, ο Erich von Daniken έχει εκφράσει τη θεωρία ότι τη γη έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι στο μακρινό παρελθόν. Ο Erich von Daniken, ο πιό επιτυχημένος παγκοσμίως, μή φανταστικός συγγραφέας όλων των εποχών, έχει γράψει 28 βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα, και έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 60 εκατομμύρια αντίγραφα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες. Γνώστης τεσσάρων γλωσσών ο ίδιος, ο Erich von Daniken είναι ένας ‘άπληστος’ ερευνητής και ένας ενεργητικός ταξιδιώτης, ταξιδεύοντας κατά μέσο όρο 100.000 μίλια ετησίως προκειμένου να επισκεφτεί απομακρυσμένα μέρη της Γής. Αυτό του επιτρέπει να ερευνήσει απο κοντά τα φαινόμενα για τα οποία γράφει. Μαζί με δύο προγραμματικές επιτροπές έχτισε ένα γιγαντιαίο πάρκο, δίνοντας του το όνομα “Μυστήρια του Κόσμου”, στο Ίντερλεικεν της Ελβετία.
Το πιό πρόσφατο βιβλίο του Erich von Daniken είναι “Οι Θεοί ήταν Αστροναύτες: Στοιχεία της Αληθινής Ταυτότητας των αρχαίων Θεών.” Σε αυτό το βιβλίο ο Daniken ερευνά ένα μυστήριο που έχει συναρπάσει την ανθρωπότητα για ολόκληρες χιλιετίες: ποιοι, ή τι, ήταν οι Θεοί που αναφέρονται σε αρχαίες ιστορίες; Ο Daniken έχει ερευνήσει εξαντλητικά και έχει αναλύσει τις μεγαλύτερες θρησκείες παγκοσμίως, τους μύθους και τις δομές πεποίθησής τους, σε μια προσπάθεια να βρεί μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Το εξαιρετικό συμπέρασμά του; Οι Θεοί δεν ήταν μεταφυσικά οντα, απόρροια της υπερενεργητικής φαντασίας του ανθρώπου, αλλά εξωγήινοι οι οποίοι άφησαν ίχνη της παρουσίας τους σε όλη τη γη.
Μαζί με τη σύζυγό του Elisabeth, ο Erich von Daniken ζει σήμερα σε ενα μικρό βουνίσιο χωριό, το Beatenberg τηνς Ελβετία (40 μίλια από τη Βέρνη, επάνω από την πόλη του Ίντερλεικεν) και όντας ένας απο τους συν-ιδρυτές της A.A.S.R.A., συνεισφέρει παράλληλα σε αυτήν και στους Legendary Times
3.Ποια είναι η προέλευση της ανθρωπότητας κύριε Τsoukalos; Δημιουργηθήκαμε απο πηλό; Είμαστε το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας της εξέλιξης όπως υποστήριζε ο Δαρβίνος; Ή ίσως υπάρχει κάτι άλλο;
Όχι, δεν δημιουργηθήκαμε από πηλό. Τα επιστημονικά στοιχεία μιλούν για το ακριβώς αντίθετο. Βεβαίως και είμαστε το αποτέλεσμα της φυσικής εξελικτικής διαδικασίας, ΑΛΛΑ! Και έρχεται εδώ ενα μεγάλο ΑΛΛΑ: Ο Δαρβίνος ποτέ (!) δεν υποστήριξε οτι η θεωρία του είναι η απόλυτη αλήθεια! Είπε ότι η θεωρία του πρόσφερε μια δυνατότητα! Όπως και ο καθένας μπορεί να διαβάσει στο βιβλίο του “Η Προέλευση των Ειδών,” ανοιχτά παραδέχτηκε ότι “κάτι” λείπει. Εκεί αναφέρεται στην “ελλειπουσα σύνδεση” – και ακριβώς αυτή την “ελλειπουσα σύνδεση” έρχεται να γεμίσει η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Αν αναλογιστούμε την φυσική εξέλιξη, το “ξαφνικό άλμα” από τον πήθικο στον σύγχρονο άνθρωπο συνέβη ουσιαστικά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών υποθέτει ότι εξωγήινοι εδώσαν στον πρωτόγονο άνθρωπο μια ευγενή ώθηση προς την σωστή κατεύθυνση.
4. Θα θέλαμε την άποψή σας σχετικά με τα μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία. Ποια η προέλευση μνημείων όπως οι πυραμίδες, οι αρχαίοι ναοί σε γεωμετρική διάταξη, τα dolmens και τα μενίρ; Γιατί αυτά τα μνημεία υπάρχουν;
Στο τέλος, η ανθρωπότητα θα αποτολμήσει στο διάστημα. Είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό, διοτι απο όλα τα όντα σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που μας ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο: η περιέργεια. Είμαστε το μοναδικό είδος με συνειδητή την αίσθηση της περιέργειας. Υποβάλλουμε συνέχεια ερωτήσεις. Επιδεικνύοντας περιέργεια, ο ‘δρόμος’ της εξερεύνησης προστίθεται αυτόματα στο ανθρώπινο ρεπερτόριό μας. Πάντα αναρωτιόμασταν και πάντα θα αναρωτιόμαστε: “Τι υπάρχει εκεί έξω;” Οι προπάτορες μας σκέφτονταν το ίδιο πράγμα εκατοντάδες χρόνια πρίν όταν, καθισμένοι στις ακτές της Ισπανίας, κοιτούσαν προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Ενάντια σε όλους τους κακοθελητές, ενάντια στην θεωρία ότι η γη ήταν απλά και μόνο ένας δίσκος, επιβιβάστηκαν στα θαυμάσια, ξύλινα σκάφη τους και έπλευσαν πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό για να ανακαλύψουν απο πρώτο χέρι το τί βρίσκεται “εκεί έξω”.
Η ίδια αίσθηση της περιέργειας και της εξερεύνησης, κάποτε θα ισχύει και για την εξερεύνηση του διαστήματος. Γιατί μια νύχτα, περνάμε ώρες κοιτάζοντας επίμονα στον έναστρο ουρανό, σκεφτόμενοι: “Τι υπάρχει εκεί έξω”; Βλέποντας αμέτρητα αστέρια, μερικοί άνθρωποι τολμούν ακόμη και να αναρρωτηθούν: “Είμαστε μόνοι;”. Μόνο και μόνο βλέποντας τόσα φωτεινά αστέρια μπορεί να οδηγηθούμε σε μια απάντηση: Δεν είμαστε μόνοι στον σύμπαν.
Αμέσως οι επικριτές θα φωνάξουν: “Ακόμα κι αν δεν είμαστε μόνοι, οι αποστάσεις μεταξύ των αστεριών είναι πάρα πολύ μεγάλες ωστε να μπορεί κάποιος να τις διανύσει!” Η απάντησή μου πάντα ήταν, και πάντα θα είναι, το ίδιο πράγμα: Πρέπει να αναδομήσουμε τον τρόπο σκέψης μας. Ναι, συμφωνώ απολύτως ότι οι αποστάσεις μεταξύ των αστεριών είναι τεράστιες. Με τα σημερινά προωθητικά συστήματα είναι αδύνατο να διανυθεί η απόσταση απο τον πλανήτη μας σε ένα απόμακρο αστέρι, τουλάχιστον στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Εντούτοις, ποιος λέει ότι όλα πρέπει να επιτευχθούν στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής; Με τη σημερινή τεχνολογία, η διαστρική διαστημική πτήση δεν θεωρείται πλέον επιστημονική φαντασία. Υπάρχουν ήδη σχεδιαγράμματα για μεγάλα, αυτάρκη διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούσαν να διανύσουν γιγαντιαίες αποστάσεις μεταξύ αστεριών κατά τη διάρκεια μεγάλων χρονικών περιόδων. Δεν θα φτάσει βέβαια το πρώτο πλήρωμα στο σημείο προορισμού, αλλά τα παιδιά των παιδιών των παιδιών τους. Ως εκ τούτου το σχέδιο αυτό ονομάστηκε generation spaceship.
Ας υποθέσουμε, ότι σε 100 ή 200 χρόνια από τώρα, αφού κατασκευάσουν μόνιμες βάσεις στο φεγγάρι και στον ’ρη, οι άνθρωποι θα τολμήσουν να ταξιδέψει στο μακρινό διάστημα, προκειμένου να εξερευνήσουν παράξενους, νέους κόσμους. Τελικά, το διαστημικό σκάφος μας (το generation spaceship) θα φθάσει σε έναν πλανήτη στον οποίο υπάρχει κάποιο είδος ανθρωποειδούς ζωής. Σε αυτό το επιχείρημα, ας υποθέσουμε ότι ο πολιτισμός που θα συναντήσουμε είναι τεχνολογικά κατώτερος από εμας. Τι θα κάνουμε όταν φτάσουμε; Θα αρκεστούμε στο να τους παρατηρήσουμε από μακρά, ή θα τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν, θα τους δώσουμε την ώθηση, διδάσκοντάς τους μερικά πράγματα;
Ιδιαίτερα αμφιβάλλω ότι θα αρκεστούμε στην παρατήρηση. Ο ανθρώπινος εγωισμός μας μας απλά δεν θα το επέτρεπε. Θα ήμασταν εξαιρετικά ανυπόμονοι να παρουσιάσουμε την “ανωτερότητά μας” στο “κατώτερο” αυτό πολιτισμό.
Θα ήμασταν αποφασισμένοι να τους διδάξουμε, κάτι που θα τους έδειχνε πόσο προηγμένοι είμαστε. Έτσι, θα επιτυγχάναμε μια στιγμιαία ‘θεϊκή’ θέση για αυτούς! Πώς να μην μπορούσαμε άλλωστε; Θα έχουμε στην κατοχή μας ‘μαγική’ γνώση, μέχρι τότε άγνωστη σε αυτόυς, και θα είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε αυτήν την γνώση μαζί τους.
Τί ‘στίγμα’ θα αφήναμε πίσω; Θα φεύγαμε αφήνοντας πίσω μας από δύο είδη στιγμάτων. Ένα είδος θα είναι όλοι οι γραπτοί απολογισμοί, οι εκθέσεις και οι παραδόσεις μας, που οι κάτοικοι του πλανήτη οπου επισκεφτήκαμε θα γράψουν για μας, επειδή η επίσκεψή μας στον πλανήτη τους άσκησε μια τέτοια επιρροή σε αυτους, και στο μέλλον τους. Θα γράψουν για αυτά τα ισχυρά οντα που ήρθαν μιά φορά από τον ουρανό και τους δίδαξαν.
Το δεύτερο είδος στίγματος θα είναι φυσικού χαρακτήρα. Αναφέρομαι στα μνημεία. Ποιο υλικό θα χρησιμοποιούσαμε σε έναν απόμακρο πλανήτη, προκειμένου να αφήσουμε κάτι πίσω μας, ένα μήνυμα ενδεχομένως, απευθυνόμενο προς τις μελλοντικές γενιές τους; Λόγω του προφανές προβλημάτος μεταφοράς φορτίων σε τέτοια ταξίδια θα ήταν αδύνατο να έχουμε μαζί μας τεράστιους στύλους χάλυβα για παράδειγμα. Θα έπρεπε αποκλειστικά να στηριχθούμε στις πρώτες ύλες διαθέσιμες στον πλανήτη εκείνο. Συνεπώς, θα χρησιμοποιούσαμε την πέτρα, επειδή η πέτρα είναι ένα καθολικό οικοδομικό υλικό και μπορεί να κρατήσει ουσιαστικά για μια αιωνιότητα.
Τι θα χτίζαμε; Ας υποθέσουμε οτι θα χτίζαμε ενα πολύ μεγάλο κτίσμα. Ποιος θα το έχτιζε; Εμείς οι ίδιοι; Δεν το νομίζω. Έχουμε ταξιδεψει εκατομμύρια και εκατομμύρια μίλια για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Ο πολιτισμός που ανακαλύψαμε είναι τεχνολογικά “κατώτερος” από τον δικό μας. Αποφασίζουμε έπειτα να χτίσουμε κάποιο είδος μνημείου, προκειμένου να αφήσουμε πίσω κάποια απόδειξη της παρουσίας μας. Από την στιγμή της άφιξής μας, θεωρούμαστε “Θεοί.” Με υπάρχον ‘εργατικό δυναμικό’ στον πλανήτη, εμείς θα κάναμε τον κόπο να χτίσουμε το μνημείο οι ίδιοι; Και βέβαια όχι. Οι κάτοικοι του πλανήτη θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν “τους Θεούς τους” με την κατασκευή του. Θα έκαναν οτιδήποτε προκειμένου να ευχαριστήσουν εμάς, τους “Θεούς τους.” Το μόνο που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι απλά να τους βοηθήσουμε, απο αρχαιολογικής πλευράς, παρέχοντας τους υπολογισμούς και σχέδια, και, απο τεχνολογικής πλευράς, με τα απαραίτητα μηχανήματα.
Τι θα απογίνει αυτό το μεγάλο κτίσμα όταν θα φύγουμε απο τον πλανήτη; Πολύ πιθανότατα θα αποτελέσει κάποιο ναό. Έναν ναό τον οποίο θα δίέπει ενα μεγάλο μυστήριο. Οι επόμενες γενεές θα μιλούν για ‘Θεούς’ οι οποίοι κατέβηκαν απο τον ουρανό και δίδαξαν τους προπάτορές τους πολλά, και οι οποίοι έμεναν στον ναό αυτό. Οι ‘Θεοί’ αυτοί τώρα πιά θα λατρεύονται εκεί. Αυτή η λατρεία θα οδηγήσει στην κατασκευή περισσοτέρων ναών, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους θεούς αυτούς… ενώ όλοι θα προσεύχονται για την επιστροφή τους κάποια μέρα…
Εν τέλει όμως, με πολλές γενεές να έχουν περάσει, όλες αυτές οι ιστορίες για περίεργα και ισχυρά όντα τα οποία κάποτε κατέβηκαν απο τον ουρανό, θα καταλήξουν στο βασίλιο των θρύλων και της μυθολογίας. Γιατί; Ειρωνικά, γιατι τότε πια, ο πολιτισμός αυτού του πλανήτη θα έχει σημειώσει τέτοια τεχνολογική πρόοδο, ωστε οι ίδιοι οι κάτοικοι του θα προσπαθούν να εξερευνήσουν το διάστημα. Έτσι θα είναι απολύτως αδύνατο να αναλογιστούν ότι κάποιος άλλος ταξίδεψε μέσω του διαστήματος πριν από αυτούς…!
Η ερώτηση μου προς εσένα, αγαπητέ αναγνώστη, είναι η εξής: Αν ένα παρόμοιο σενάριο τελικά μπορεί να παιχτεί απο το δικό μας είδος, γιατί δεν μπορεί να είναι δυνατόν, το ίδιο ακριβώς σενάριο να παίχτηκε στην Γή, χιλιάδες χρόνια πρίν, με εξωγήινους; Εγώ πάντως, είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί…
5. Η επόμενη ερώτηση έχει σχέση με την χώρα μας, την Ελλάδα. Ποιά είναι τα μεγάλα μυστικά τα οποία κρύβει η χώρα μας. Πιστεύετε οτι στην μυθολογία μας υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα από το παρελθόν;
Εννοείται. Η Ελληνική μυθολογία είναι ΓΕΜΑΤΗ αναφορές για εξωγήινες επισκέψεις στην αρχαιότητα. Οι θεοί της μυθολογίας, κατα πάσα πιθανότητα, ΔΕΝ ήταν πνευματικά όντα, αλλα μάλλον όντα με σάρκα και οστά, διαστημικοί ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέυτηκαν τη Γη χιλιάδες χρόνια πρίν. Υπάρχουν πολλές περίεργες αναφορές σε ιπτάμενες μηχανές, ακόμα και σε ρομπότ, όπως ο Τάλως, αλλα και γενετικά κατασκευασμένα όντα όπως οι κύκλωπες και οι κένταυροι. Η Ατλαντίδα είναι ακόμα ενα μεγάλο μυστήριο, η οποία αναφέρθηκε πρώτη απο τον Πλάτωνα, και πάλι στα Αργοναυτικά του Απολλώνιου της Ρόδου. Ας θυμηθούμε οτι μέχρι πρόσφατα, οι γηγενείς Αμερικάνοι για παράδειγμα αναφέρονταν στα τρένα ώς «άλογα της φωτιάς». Γιατί; Γιατι η λέξη ‘τρένο’ δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό τους. Το ίδιο ισχύει για τους προγόνους μας. Δεν υπήρχε τρόπος να αποκαλέσουν ενα ιπτάμενο αντικείμενο ‘αεροσκάφος’ ή ‘αεροπλάνο γιατι πολύ απλά, δεν είχαν το απαραίτητο λεξιλόγιο.
Ας επιστήσω την προσοχή μου στο φαινόμενο του Cargo-Cult, οπου ‘τεχνολογικά προηγμένοι’ επισκέπτες έζησαν ανάμεσα σε πρωτόγονες φυλές για μικρά χρονικά διαστήματα, και έπειτα εξαφανίστηκαν τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκαν. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής υπεροχής των επισκεπτών, οι ντόπιοι πίστεψαν οτι πρόκεται για θεούς και άρχισαν να τους λατρεύουν. Ήλπιζαν οτι μέσω έμμονης λατρείας, και θυσιών, οι ‘θεοί’ αυτοί θα επέστρεφαν. Οι επικριτές υποστηρίζουν οτι αυτά το φαινόμενα ήδη είναι ηλικίας 50 χρονών, και συνεπώς, δεν είναι πια σχετικά. Αλήθεια;
Μορφώθηκα σε ενα Σουηδικό οικοτροφικό σχολείο στα βουνά. Μετά το τέλος του Κομμουνισμού, το σχολείο μας δέχτηκε μερικούς καινούριους μαθητές απο την πρώην Σοβιετική Ένωση. Θυμάμαι να κάθομαι στην τάξη: η πρώτη μας εργασία ήταν να ζωγραφίσουμε ενα φανταστικό κάστρο, ενα ονειρικό κάστρο το οποίο επέπλεε στον ουρανό, ενσωματωμένο στα σύνεφα, με λαμπερούς πύργους φτιαγμένους απο χρυσό, καταπληκτικά παράθυρα και οτιδήποτε άλλο μπορούσαμε να φανταστούμε. Όλοι μας ενθουσιάστηκαν με την εργασία και αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε σαν τρελλοί. Όλοι μας, εκτός απο τους καινούριους Ρώσους φίλους μας. Κανείς απο αυτούς δεν άγγιξε καν τα μολύβια τους. Απλά κάθονταν, μπροστα στις τεράστιες λευκές κόλλες χαρτί. “Τι συμβαίνει; Γιατί δεν ζωγραφίζετε”; Ρώτησε ο δάσκαλος. Η απάντηση ήταν σοκαριστική: “Τι είναι το φανταστικό κάστρο; ” Ρώτησαν. “Δεν έχουμε δεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με τι μοιάζει; Αφού δεν έχουμε δεί δεν μπορούμε να το ζωγραφίσουμε”. Τί απίστευτη, καταθλιπτική απάντηση.
Με αυτή την παρατήρηση γίνεται κατανοητό οτι αν κάτι δεν το έχουμε δεί ή δεν το έχουμε ζήσει, όπως οι θεοί που περιγράφονται στα αρχαία κείμενα, τότε δεν μπορούμε να το εφεύρουμε. Είναι αδύνατο να εφεύρουμε ή να συλλάβουμε μια ιδέα αν τα βασικά συστατικά λείπουν! Τίποτα δεν συμβαίνει δίχως έμπνευση. Συνεπώς, όλες οι μυθολογίες, θρύλοι, ιστορίες, οτιδήποτε, οι οποίοι σήμερα απορρίπτονται απο μοντέρνους ερευνητές ως απλές φανταστικές ιστορίες και αποκυήματα της φαντασίας μερικών, δεν θα μπορούσαν να είναι αβάσιμες εμπνεύσεις ή απλή φαντασία. Κάτι θα πρέπει να υπήρχε εξ’αρχής, κατι που θα αποτέλεσε το βασικό στοιχείο, την αρχική έμπνευση για κάτι παραπάνω!
Ομοίως, είναι απολύτως αδύνατο να δημιουργηθεί, πόσο μάλλον να λυθεί, μια μαθηματική εξίσωση, χωρίς την απόλυτη κατοχή βασικών μαθηματικών στοιχείων.
Όσο δύσκολο και να είναι να το αποδεχθούν αυτό οι επικριτές μας, παραμένει γεγονός.
Πάντα λέγεται οτι κάθε θρύλος η μύθος έχει μια αληθηνή πηγή. Είναι ο πυρήνας της αλήθειας την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε. Λογικές θρησκευτικές παραδόσεις, για παράδειγμα, είναι μέγιστης σημασίας στην αναζήτηση αυτή, γιατι πολλές φορές πρόκεται για υπάρχουσα μυθολογία, οπου αυτές οι παραδόσεις έχουν διατηρηθεί για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια.. Αυτός ακριβώς είναι ο πύρήνας ο οποίος εκπροσωπεί το βασικό συστατικό. Χωρίς ενα βασικό συστατικό, ή μια αρχική έμπνευση, τίποτα δεν είναι εφικτό. Συνεπώς, αν κάτι σαν και αυτό συνέβη στους Ρώσους φίλους τον 20ό αιώνα, γιατί να μην μπορεί να έχει συμβεί χιλιάδες χρόνια πρίν στους προγόνους μας;
Όταν γράφτηκαν οι αρχαίες περιγραφές, μερικές απο αυτές, για παράδειγμα, αργότερα προστέθηκαν στην Βίβλο ή σε άλλα ιερά βιβλία, η γραφή ήταν μια καινούρια και επαναστατική εφεύρεση. Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν πως αυτή η καινούρια εφεύρεση ήταν ενα ισχυρότατο εργαλείο το οποίο μπορούσε να χρησιμεύσει ωστε να διατηρηθεί η γνώση για μελλοντικές γενεές, είναι λογικό να σκεφτούμε πως οι πρώτες ιστορίες που γράφτηκαν ήταν απλά προϊόντα της φαντασίας τους; Και βέβαια όχι! Με την εφεύρεση του γραπτού λόγου, οι άνθρωποι μπορούσαν για πάντα να κρατήσουν ενα αρχείο των σημαντικότερων γεγονότων της εποχής τους, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας! Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και ταραχής, οπου ο σημαντικότερος σκοπός της ημέρας ήταν η ωμή επιβίωση, οι πρώτοι άνθρωποι φωτισμένοι με την ιδέα του γραπτού λόγου είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν απο το να εφήυρουν φανταστικές ιστορίες. Απαθανάτισαν αυτό, που για αυτούς ήταν ο,τι σημαντικότερο εκείνη την εποχή: Την ιστορία τους!
Συνεπώς, αν υπάρχουν περίπλοκες και ιδιαίτερα λεπτομερείς περιγραφές όντων τα οποία πολύ καιρό πρίν κατέβηκαν απο τον ουρανό σε ιπτάμενα σκάφη, και δίδαξαν την ανθρωπότητα διάφορες ακαδημαϊκές πειθαρχίες, υποθέτω οτι η επιστήμη πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή σε αυτές τις αναφορές απο όσο έχει δώσει μέχρι τώρα.
6. Πολύ συχνά, επικοινωνείτε με ερευνητές και λάτρεις του ανεξήγητου, απο όλο τον πλανήτη. Πιστεύετε οτι τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο “ξύπνημα“; Μπορεί αυτό το ξύπνημα να φέρει μια πνευματική “επανάσταση“ και αν ναί, ποιο θα είναι το μέλλον της “επανάστασης“ αυτής;
Ποιές είναι σήμερα οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές; Μερικές απο τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές είναι τα X-Files, το Stargate SG-1, το Farscape και επαναλήψεις των παγκοσμίων πια διάσημων Star Trek: The Next Generation και Star Trek: Voyager. Τί δείχνουν οι τηλεοπτικές αυτές σειρές για την τάση της εποχής μας; Τα τελευταία 20 χρόνια, οι εξωγήινοι έχουν γίνει αρκετά δημοφιλής. Αντί να αποδεχθεί αυτήν την προσφάτως ανευρεθείσα περιέργεια, γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιπαλεύει αυτή την πιθανότητα, στην αντίληψη του κοινού για ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης; Αν τα διασημότερα προγράμματα της τηλεόρασης περιφέρονται γύρω απο την ιδέα της ύπαρξης εξωγήινων, αυτό δεν σημαίνει πως ο μέσος θεατής έχει αρχίσει να ‘παίζει’ με την ιδέα πως πιθανότατα να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Όπως σε κάθε περίοδο, έρχεται μια στιγμή σε κάθε πολιτισμό οπου το η τάση αντιστρέφεται.
Αυτή τη στιγμή, ζούμε αυτή την αλλαγή τάσης. Ο καθ. ο Δρ Campbell είναι ένας από τους σημερινούς διαπρεπέστερους αρχαιολόγους. Αισθάνεται οτι απειλείται απο τη θεωρία αυτή; Οχι, ακριβώς το αντίθετο: Αν και προσεκτικά, συμφωνεί με την βασική ιδέα της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών. Στην πραγματικότητα, ο Dr. Campbell πιστεύει πως η πιθανότητα να συναντήσουμε απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού στο ηλιακό μας σύστημα δεν είναι μηδενικές. Το ίδιο ισχύει και για τον Καθηγητή Dr. Michio Kaku και το μέλος της A.A.S.R.A. καθηγητή. Dr. Allen Tough. Και οι τρείς καθηγητές, αλλα και οι μελετητές τους θα πρέπει να τιμηθούν για το κουράγιο τους να αποδεχθούν ανοιχτά οτι ερευνούν την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Εχουν συμβάλλει σημαντικά στο γενικότερο μέρος της έρευνας. Έχουν αναγνωρίσει οτι η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών αποτελεί μια πνοή ενάντια στην ιστομολυσμένη σφαίρα της σύχρονης αρχαιολογίας. Ο Campbell, ο Kaku, και ο Tough είναι ενα σπάνιο είδος εξαιρετικών φιλοσόφων οι οποίοι δεν φοβούνται να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης για να αναρωτιούνται συνεχώς ‘Και αν;…’ Όσο περισσότεροι επιστήμονες αρχίσουν να εκτιμούν την έρευνά μας, τόσο πλησιάζουμε στην αποκάλυψη των μυστηρίων του κοσμικού παρελθόντος μας.
7. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε τί έχετε ακούσει για το ανεξήγητο στην Ελλάδα, μια πρώτη εντύπωση της ιστοσελίδας της Gateway Team και να στείλετε ενα μύνημα στους επισκέπτες μας.
Συστήνω ιδιαίτερα το βιβλίο του Erich von Daniken ΄΄Οδύσσεια των θεών΄΄(σ.σ ο τίτλος στα ελληνικά είναι «Στο όνομα του Δία» εκδ. Νότος) – είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα αρχαία μυστήρια της Ελλάδας, ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη στην αρχαία Ελλάδα.
Βλέπετε, είναι φανερό οτι υπάρχουν πολλά άλυτα μυστήρια σε όλον τον κόσμο. Αυτό που είναι ακόμα πιο συνταρακτικό είναι το γεγονός οτι όλα αυτα τα μυστήρια εμφανίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο. Η πυραμίδα της Γκίζας είναι ενα βασικό παράδειγμα! Παρεπιμπτόντως, και επιτρέψτε μου να είμαι ΠΟΛΥ σαφης σε αυτο: στο Classic Ancient Astronaut camp ποτέ δεν συζητήθηκε για το αν οι αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ερώτημα, οι Αιγύπτιοι όντως έχτισαν τις πυραμίδες. Βεβαίως και τις έχτισαν. Όμως, η συμβατική επιστήμη μας διδάσκει πως η ανθρωπότητα μόλις είχε βγεί απο την εποχή του Λίθου πρίν απο την γέννηση του Αιγυπτιακού πολιτισμού, και χωρίς οποιαδήποτε προφανή, ή βαθμιαία εξέλιξη στην ανθρώπινη τεχνολογία, χτίστηκε το πιό αξιοπρόσεκτο μνημείο του αρχαίου κόσμου; Δεν είναι πιθανό να δεχθήκαμε βοήθεια; Βοήθεια απο τους «Προστάτες απο τον Ουρανό» όπως συνήθως αναφέρονται σε αυτούς τα αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα; Οι εξωγήινοι δεν θα έκαναν τον κόπο να τα χτίσουν οι ίδιοι, έχοντας ώς πρόθεση να αφήσουν πίσω τους ένα μύνημα για τις μελλοντικές γενεές. Γιατί; Γιατι είχαν πρόσβαση σε περισσότερο υπάκουα εργατικά χέρια τα οποία θα πέθαιναν για τους ‘θεούς’ τους.
Όπως ακριβώς και εμέις θα ήμασταν κάτι παραπάνω απο αποφασισμένοι να αφήσουμε ενα καθαρό στίγμα στην ιστορία κάποιου άλλου πολιτισμού, ή σε κάποιο μακρινό πλανήτη στο μέλλον, οι εξωγήινοι οι οποίοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στο παρελθόν ήταν παραπάνω απο αποφασισμένοι να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία μας.
Δυστυχώς όμως, αποφασίσαμε να αγνοούμε τυφλά όλα τα λαμπερά σημάδια τέτοιων επισκέψεων τα οποία μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο, και είναι άτομα σαν και εσάς, που επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Μεταφυσικού, που θα αλλάξουν τον κόσμο επειδή δεν θα στηριχθούμε στις δάφνες μας, μέχρι να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Και όντας ενωμένοι, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια του πάζλ να ενωθούν. Η αναζήτηση συνεχίζεται, ελάτε μαζί μας: www.legendarytimes.com

1. Αγαπητέ κύριε Giorgio Tsoukalos, θα θέλαμε να μας περιγράψετε επιγραμματικά τι ακριβώς είναι η A.A.S.R.A. (Archaeology, Astronautics and SETI Research Association), τις ασχολίες της, και τον ρόλο που έχετε σε αυτή;

Είμαι ο πρόεδρος και επικεφαλής ερευνών της. A.A.S.R.A. Πρόκεται για εναν διεθνή οργανισμό αφιερωμένο στην έρευνα σχετικά με το εαν η όχι εξωγήινοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στην αρχαιότητα. Η A.A.S.R.A. συλλέγει και εκδίδει πληροφορίες και ενδείξεις υποστηρίζοντας την θεωρία αυτή στο επίσημο έντυπο μας, το Legendary Times. Το Legendary Times είναι το μοναδικό έντυπο στον κόσμο το οποίο αποκλειστικά εμπεριέχει αναφορές σχετικά με την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Η A.A.S.R.A. ακόμα οργανώνει παγκόσμια συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια και περιπετειώδης αποστολές σε πολλά απομονωμένα μέρη. Μέλος στην A.A.S.R.A. μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε, είμαστε ένας οργανισμός που αποτελείται απο απλούς αλλα καί ακαδημαϊκούς ανθρώπους, κάθε είδους κοινωνικής κατάταξης. Η επίσημη ιστοσελίδα της A.A.S.R.A. βρίσκεται στο www.legendarytimes.com . Από τότε που εκδόθηκε το Chariots of the Gods του Erich von Daniken, μια ενδιαφέρουσα ιδέα άρχισε να δημιουργείται σε όλον τον κόσμο: Πως εξηγήινοι επισκέφτηκαν την Γή χιλιάδες χρονια πρίν. ’φησαν πίσω τους ίχνη στη μορφή αινιγματικών μνημείων, περίεργων αντικειμένων, παρερμηνευμένων τεχνολογιών, και κυριότερα, εκθαμβωτικών περιγραφών ιπτάμενων μηχανών και άλλων ‘περιέργων’ σε αρχαία κείμενα. Η A.A.S.R.A. ενεργεί αποκλειστικά για επιστημονικούς, φιλοσοφικούς και εκπαιδευτικόυς σκοπούς. Eίναι αφιερωμένη στην εξερέυνηση, ανακάλυψη, κατανόηση και στην διατήρηση του μυστηριώδους παρελθόντος της ανθρωπότητας, και στην αναζήτηση της Αλήθειας. Τα άρθρα τα οποία εκδίδονται στο Legendary Times γράφονται απο τους καλύτερους και πιο επιτακτικούς ερευνητές. Σε αποκλειστικά άρθρα, τριμηνιαία, ο dynamic Quarterly φέρνει τα άλυτα «Μυστήρια του Κόσμου» πιό κοντά στον αναγνώστη. Στις σελίδες του Legendary Times ο αναγνώστης θα ξεκινήσει ενα παγκόσμιο ταξίδι ανακάλυψης, και θα εξερευνήσει τα μυστικά του παρελθόντος και τις κρυμμένες του αλήθειες.


2. Η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών πρωτοπαρουσιάστηκε από τον γνωστό συγγραφέα και ερευνητή Erich Von Daniken. Θα θέλαμε να ακούσουμε λίγα για τον ‘’άνθρωπο Daniken” και για τη σχέση που έχετε με αυτόν.

Για πάνω από 30 χρόνια, ο Erich von Daniken έχει εκφράσει τη θεωρία ότι τη γη έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι στο μακρινό παρελθόν. Ο Erich von Daniken, ο πιό επιτυχημένος παγκοσμίως, μή φανταστικός συγγραφέας όλων των εποχών, έχει γράψει 28 βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα, και έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 60 εκατομμύρια αντίγραφα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες. Γνώστης τεσσάρων γλωσσών ο ίδιος, ο Erich von Daniken είναι ένας ‘άπληστος’ ερευνητής και ένας ενεργητικός ταξιδιώτης, ταξιδεύοντας κατά μέσο όρο 100.000 μίλια ετησίως προκειμένου να επισκεφτεί απομακρυσμένα μέρη της Γής. Αυτό του επιτρέπει να ερευνήσει απο κοντά τα φαινόμενα για τα οποία γράφει. Μαζί με δύο προγραμματικές επιτροπές έχτισε ένα γιγαντιαίο πάρκο, δίνοντας του το όνομα “Μυστήρια του Κόσμου”, στο Ίντερλεικεν της Ελβετία. Το πιό πρόσφατο βιβλίο του Erich von Daniken είναι “Οι Θεοί ήταν Αστροναύτες: Στοιχεία της Αληθινής Ταυτότητας των αρχαίων Θεών.” Σε αυτό το βιβλίο ο Daniken ερευνά ένα μυστήριο που έχει συναρπάσει την ανθρωπότητα για ολόκληρες χιλιετίες: ποιοι, ή τι, ήταν οι Θεοί που αναφέρονται σε αρχαίες ιστορίες; Ο Daniken έχει ερευνήσει εξαντλητικά και έχει αναλύσει τις μεγαλύτερες θρησκείες παγκοσμίως, τους μύθους και τις δομές πεποίθησής τους, σε μια προσπάθεια να βρεί μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Το εξαιρετικό συμπέρασμά του; Οι Θεοί δεν ήταν μεταφυσικά οντα, απόρροια της υπερενεργητικής φαντασίας του ανθρώπου, αλλά εξωγήινοι οι οποίοι άφησαν ίχνη της παρουσίας τους σε όλη τη γη. Μαζί με τη σύζυγό του Elisabeth, ο Erich von Daniken ζει σήμερα σε ενα μικρό βουνίσιο χωριό, το Beatenberg τηνς Ελβετία (40 μίλια από τη Βέρνη, επάνω από την πόλη του Ίντερλεικεν) και όντας ένας απο τους συν-ιδρυτές της A.A.S.R.A., συνεισφέρει παράλληλα σε αυτήν και στους Legendary Times


3.Ποια είναι η προέλευση της ανθρωπότητας κύριε Τsoukalos; Δημιουργηθήκαμε απο πηλό; Είμαστε το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας της εξέλιξης όπως υποστήριζε ο Δαρβίνος; Ή ίσως υπάρχει κάτι άλλο;

Όχι, δεν δημιουργηθήκαμε από πηλό. Τα επιστημονικά στοιχεία μιλούν για το ακριβώς αντίθετο. Βεβαίως και είμαστε το αποτέλεσμα της φυσικής εξελικτικής διαδικασίας, ΑΛΛΑ! Και έρχεται εδώ ενα μεγάλο ΑΛΛΑ: Ο Δαρβίνος ποτέ (!) δεν υποστήριξε οτι η θεωρία του είναι η απόλυτη αλήθεια! Είπε ότι η θεωρία του πρόσφερε μια δυνατότητα! Όπως και ο καθένας μπορεί να διαβάσει στο βιβλίο του “Η Προέλευση των Ειδών,” ανοιχτά παραδέχτηκε ότι “κάτι” λείπει. Εκεί αναφέρεται στην “ελλειπουσα σύνδεση” – και ακριβώς αυτή την “ελλειπουσα σύνδεση” έρχεται να γεμίσει η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Αν αναλογιστούμε την φυσική εξέλιξη, το “ξαφνικό άλμα” από τον πήθικο στον σύγχρονο άνθρωπο συνέβη ουσιαστικά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών υποθέτει ότι εξωγήινοι εδώσαν στον πρωτόγονο άνθρωπο μια ευγενή ώθηση προς την σωστή κατεύθυνση.


4. Θα θέλαμε την άποψή σας σχετικά με τα μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία. Ποια η προέλευση μνημείων όπως οι πυραμίδες, οι αρχαίοι ναοί σε γεωμετρική διάταξη, τα dolmens και τα μενίρ; Γιατί αυτά τα μνημεία υπάρχουν;

Στο τέλος, η ανθρωπότητα θα αποτολμήσει στο διάστημα. Είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό, διοτι απο όλα τα όντα σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που μας ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο: η περιέργεια. Είμαστε το μοναδικό είδος με συνειδητή την αίσθηση της περιέργειας. Υποβάλλουμε συνέχεια ερωτήσεις. Επιδεικνύοντας περιέργεια, ο ‘δρόμος’ της εξερεύνησης προστίθεται αυτόματα στο ανθρώπινο ρεπερτόριό μας. Πάντα αναρωτιόμασταν και πάντα θα αναρωτιόμαστε: “Τι υπάρχει εκεί έξω;” Οι προπάτορες μας σκέφτονταν το ίδιο πράγμα εκατοντάδες χρόνια πρίν όταν, καθισμένοι στις ακτές της Ισπανίας, κοιτούσαν προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Ενάντια σε όλους τους κακοθελητές, ενάντια στην θεωρία ότι η γη ήταν απλά και μόνο ένας δίσκος, επιβιβάστηκαν στα θαυμάσια, ξύλινα σκάφη τους και έπλευσαν πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό για να ανακαλύψουν απο πρώτο χέρι το τί βρίσκεται “εκεί έξω”. Η ίδια αίσθηση της περιέργειας και της εξερεύνησης, κάποτε θα ισχύει και για την εξερεύνηση του διαστήματος. Γιατί μια νύχτα, περνάμε ώρες κοιτάζοντας επίμονα στον έναστρο ουρανό, σκεφτόμενοι: “Τι υπάρχει εκεί έξω”; Βλέποντας αμέτρητα αστέρια, μερικοί άνθρωποι τολμούν ακόμη και να αναρρωτηθούν: “Είμαστε μόνοι;”. Μόνο και μόνο βλέποντας τόσα φωτεινά αστέρια μπορεί να οδηγηθούμε σε μια απάντηση: Δεν είμαστε μόνοι στον σύμπαν. Αμέσως οι επικριτές θα φωνάξουν: “Ακόμα κι αν δεν είμαστε μόνοι, οι αποστάσεις μεταξύ των αστεριών είναι πάρα πολύ μεγάλες ωστε να μπορεί κάποιος να τις διανύσει!” Η απάντησή μου πάντα ήταν, και πάντα θα είναι, το ίδιο πράγμα: Πρέπει να αναδομήσουμε τον τρόπο σκέψης μας. Ναι, συμφωνώ απολύτως ότι οι αποστάσεις μεταξύ των αστεριών είναι τεράστιες. Με τα σημερινά προωθητικά συστήματα είναι αδύνατο να διανυθεί η απόσταση απο τον πλανήτη μας σε ένα απόμακρο αστέρι, τουλάχιστον στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής. Εντούτοις, ποιος λέει ότι όλα πρέπει να επιτευχθούν στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής; Με τη σημερινή τεχνολογία, η διαστρική διαστημική πτήση δεν θεωρείται πλέον επιστημονική φαντασία. Υπάρχουν ήδη σχεδιαγράμματα για μεγάλα, αυτάρκη διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούσαν να διανύσουν γιγαντιαίες αποστάσεις μεταξύ αστεριών κατά τη διάρκεια μεγάλων χρονικών περιόδων. Δεν θα φτάσει βέβαια το πρώτο πλήρωμα στο σημείο προορισμού, αλλά τα παιδιά των παιδιών των παιδιών τους. Ως εκ τούτου το σχέδιο αυτό ονομάστηκε generation spaceship. Ας υποθέσουμε, ότι σε 100 ή 200 χρόνια από τώρα, αφού κατασκευάσουν μόνιμες βάσεις στο φεγγάρι και στον ’ρη, οι άνθρωποι θα τολμήσουν να ταξιδέψει στο μακρινό διάστημα, προκειμένου να εξερευνήσουν παράξενους, νέους κόσμους. Τελικά, το διαστημικό σκάφος μας (το generation spaceship) θα φθάσει σε έναν πλανήτη στον οποίο υπάρχει κάποιο είδος ανθρωποειδούς ζωής. Σε αυτό το επιχείρημα, ας υποθέσουμε ότι ο πολιτισμός που θα συναντήσουμε είναι τεχνολογικά κατώτερος από εμας. Τι θα κάνουμε όταν φτάσουμε; Θα αρκεστούμε στο να τους παρατηρήσουμε από μακρά, ή θα τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν, θα τους δώσουμε την ώθηση, διδάσκοντάς τους μερικά πράγματα; Ιδιαίτερα αμφιβάλλω ότι θα αρκεστούμε στην παρατήρηση. Ο ανθρώπινος εγωισμός μας μας απλά δεν θα το επέτρεπε. Θα ήμασταν εξαιρετικά ανυπόμονοι να παρουσιάσουμε την “ανωτερότητά μας” στο “κατώτερο” αυτό πολιτισμό. Θα ήμασταν αποφασισμένοι να τους διδάξουμε, κάτι που θα τους έδειχνε πόσο προηγμένοι είμαστε. Έτσι, θα επιτυγχάναμε μια στιγμιαία ‘θεϊκή’ θέση για αυτούς! Πώς να μην μπορούσαμε άλλωστε; Θα έχουμε στην κατοχή μας ‘μαγική’ γνώση, μέχρι τότε άγνωστη σε αυτόυς, και θα είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε αυτήν την γνώση μαζί τους. Τί ‘στίγμα’ θα αφήναμε πίσω; Θα φεύγαμε αφήνοντας πίσω μας από δύο είδη στιγμάτων. Ένα είδος θα είναι όλοι οι γραπτοί απολογισμοί, οι εκθέσεις και οι παραδόσεις μας, που οι κάτοικοι του πλανήτη οπου επισκεφτήκαμε θα γράψουν για μας, επειδή η επίσκεψή μας στον πλανήτη τους άσκησε μια τέτοια επιρροή σε αυτους, και στο μέλλον τους. Θα γράψουν για αυτά τα ισχυρά οντα που ήρθαν μιά φορά από τον ουρανό και τους δίδαξαν. Τι θα χτίζαμε; Ας υποθέσουμε οτι θα χτίζαμε ενα πολύ μεγάλο κτίσμα. Ποιος θα το έχτιζε; Εμείς οι ίδιοι; Δεν το νομίζω. Έχουμε ταξιδεψει εκατομμύρια και εκατομμύρια μίλια για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Ο πολιτισμός που ανακαλύψαμε είναι τεχνολογικά “κατώτερος” από τον δικό μας. Αποφασίζουμε έπειτα να χτίσουμε κάποιο είδος μνημείου, προκειμένου να αφήσουμε πίσω κάποια απόδειξη της παρουσίας μας. Από την στιγμή της άφιξής μας, θεωρούμαστε “Θεοί.” Με υπάρχον ‘εργατικό δυναμικό’ στον πλανήτη, εμείς θα κάναμε τον κόπο να χτίσουμε το μνημείο οι ίδιοι; Και βέβαια όχι. Οι κάτοικοι του πλανήτη θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν “τους Θεούς τους” με την κατασκευή του. Θα έκαναν οτιδήποτε προκειμένου να ευχαριστήσουν εμάς, τους “Θεούς τους.” Το μόνο που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι απλά να τους βοηθήσουμε, απο αρχαιολογικής πλευράς, παρέχοντας τους υπολογισμούς και σχέδια, και, απο τεχνολογικής πλευράς, με τα απαραίτητα μηχανήματα. Τι θα απογίνει αυτό το μεγάλο κτίσμα όταν θα φύγουμε απο τον πλανήτη; Πολύ πιθανότατα θα αποτελέσει κάποιο ναό. Έναν ναό τον οποίο θα δίέπει ενα μεγάλο μυστήριο. Οι επόμενες γενεές θα μιλούν για ‘Θεούς’ οι οποίοι κατέβηκαν απο τον ουρανό και δίδαξαν τους προπάτορές τους πολλά, και οι οποίοι έμεναν στον ναό αυτό. Οι ‘Θεοί’ αυτοί τώρα πιά θα λατρεύονται εκεί. Αυτή η λατρεία θα οδηγήσει στην κατασκευή περισσοτέρων ναών, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους θεούς αυτούς… ενώ όλοι θα προσεύχονται για την επιστροφή τους κάποια μέρα… Εν τέλει όμως, με πολλές γενεές να έχουν περάσει, όλες αυτές οι ιστορίες για περίεργα και ισχυρά όντα τα οποία κάποτε κατέβηκαν απο τον ουρανό, θα καταλήξουν στο βασίλιο των θρύλων και της μυθολογίας. Γιατί; Ειρωνικά, γιατι τότε πια, ο πολιτισμός αυτού του πλανήτη θα έχει σημειώσει τέτοια τεχνολογική πρόοδο, ωστε οι ίδιοι οι κάτοικοι του θα προσπαθούν να εξερευνήσουν το διάστημα. Έτσι θα είναι απολύτως αδύνατο να αναλογιστούν ότι κάποιος άλλος ταξίδεψε μέσω του διαστήματος πριν από αυτούς…! Η ερώτηση μου προς εσένα, αγαπητέ αναγνώστη, είναι η εξής: Αν ένα παρόμοιο σενάριο τελικά μπορεί να παιχτεί απο το δικό μας είδος, γιατί δεν μπορεί να είναι δυνατόν, το ίδιο ακριβώς σενάριο να παίχτηκε στην Γή, χιλιάδες χρόνια πρίν, με εξωγήινους; Εγώ πάντως, είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί…


5. Η επόμενη ερώτηση έχει σχέση με την χώρα μας, την Ελλάδα. Ποιά είναι τα μεγάλα μυστικά τα οποία κρύβει η χώρα μας. Πιστεύετε οτι στην μυθολογία μας υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα από το παρελθόν;

Εννοείται. Η Ελληνική μυθολογία είναι ΓΕΜΑΤΗ αναφορές για εξωγήινες επισκέψεις στην αρχαιότητα. Οι θεοί της μυθολογίας, κατα πάσα πιθανότητα, ΔΕΝ ήταν πνευματικά όντα, αλλα μάλλον όντα με σάρκα και οστά, διαστημικοί ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέυτηκαν τη Γη χιλιάδες χρόνια πρίν. Υπάρχουν πολλές περίεργες αναφορές σε ιπτάμενες μηχανές, ακόμα και σε ρομπότ, όπως ο Τάλως, αλλα και γενετικά κατασκευασμένα όντα όπως οι κύκλωπες και οι κένταυροι. Η Ατλαντίδα είναι ακόμα ενα μεγάλο μυστήριο, η οποία αναφέρθηκε πρώτη απο τον Πλάτωνα, και πάλι στα Αργοναυτικά του Απολλώνιου της Ρόδου. Ας θυμηθούμε οτι μέχρι πρόσφατα, οι γηγενείς Αμερικάνοι για παράδειγμα αναφέρονταν στα τρένα ώς «άλογα της φωτιάς». Γιατί; Γιατι η λέξη ‘τρένο’ δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό τους. Το ίδιο ισχύει για τους προγόνους μας. Δεν υπήρχε τρόπος να αποκαλέσουν ενα ιπτάμενο αντικείμενο ‘αεροσκάφος’ ή ‘αεροπλάνο γιατι πολύ απλά, δεν είχαν το απαραίτητο λεξιλόγιο. Ας επιστήσω την προσοχή μου στο φαινόμενο του Cargo-Cult, οπου ‘τεχνολογικά προηγμένοι’ επισκέπτες έζησαν ανάμεσα σε πρωτόγονες φυλές για μικρά χρονικά διαστήματα, και έπειτα εξαφανίστηκαν τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκαν. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής υπεροχής των επισκεπτών, οι ντόπιοι πίστεψαν οτι πρόκεται για θεούς και άρχισαν να τους λατρεύουν. Ήλπιζαν οτι μέσω έμμονης λατρείας, και θυσιών, οι ‘θεοί’ αυτοί θα επέστρεφαν. Οι επικριτές υποστηρίζουν οτι αυτά το φαινόμενα ήδη είναι ηλικίας 50 χρονών, και συνεπώς, δεν είναι πια σχετικά. Αλήθεια; Μορφώθηκα σε ενα Σουηδικό οικοτροφικό σχολείο στα βουνά. Μετά το τέλος του Κομμουνισμού, το σχολείο μας δέχτηκε μερικούς καινούριους μαθητές απο την πρώην Σοβιετική Ένωση. Θυμάμαι να κάθομαι στην τάξη: η πρώτη μας εργασία ήταν να ζωγραφίσουμε ενα φανταστικό κάστρο, ενα ονειρικό κάστρο το οποίο επέπλεε στον ουρανό, ενσωματωμένο στα σύνεφα, με λαμπερούς πύργους φτιαγμένους απο χρυσό, καταπληκτικά παράθυρα και οτιδήποτε άλλο μπορούσαμε να φανταστούμε. Όλοι μας ενθουσιάστηκαν με την εργασία και αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε σαν τρελλοί. Όλοι μας, εκτός απο τους καινούριους Ρώσους φίλους μας. Κανείς απο αυτούς δεν άγγιξε καν τα μολύβια τους. Απλά κάθονταν, μπροστα στις τεράστιες λευκές κόλλες χαρτί. “Τι συμβαίνει; Γιατί δεν ζωγραφίζετε”; Ρώτησε ο δάσκαλος. Η απάντηση ήταν σοκαριστική: “Τι είναι το φανταστικό κάστρο; ” Ρώτησαν. “Δεν έχουμε δεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με τι μοιάζει; Αφού δεν έχουμε δεί δεν μπορούμε να το ζωγραφίσουμε”. Τί απίστευτη, καταθλιπτική απάντηση. Με αυτή την παρατήρηση γίνεται κατανοητό οτι αν κάτι δεν το έχουμε δεί ή δεν το έχουμε ζήσει, όπως οι θεοί που περιγράφονται στα αρχαία κείμενα, τότε δεν μπορούμε να το εφεύρουμε. Είναι αδύνατο να εφεύρουμε ή να συλλάβουμε μια ιδέα αν τα βασικά συστατικά λείπουν! Τίποτα δεν συμβαίνει δίχως έμπνευση. Συνεπώς, όλες οι μυθολογίες, θρύλοι, ιστορίες, οτιδήποτε, οι οποίοι σήμερα απορρίπτονται απο μοντέρνους ερευνητές ως απλές φανταστικές ιστορίες και αποκυήματα της φαντασίας μερικών, δεν θα μπορούσαν να είναι αβάσιμες εμπνεύσεις ή απλή φαντασία. Κάτι θα πρέπει να υπήρχε εξ’αρχής, κατι που θα αποτέλεσε το βασικό στοιχείο, την αρχική έμπνευση για κάτι παραπάνω! Ομοίως, είναι απολύτως αδύνατο να δημιουργηθεί, πόσο μάλλον να λυθεί, μια μαθηματική εξίσωση, χωρίς την απόλυτη κατοχή βασικών μαθηματικών στοιχείων. Όσο δύσκολο και να είναι να το αποδεχθούν αυτό οι επικριτές μας, παραμένει γεγονός. Πάντα λέγεται οτι κάθε θρύλος η μύθος έχει μια αληθηνή πηγή. Είναι ο πυρήνας της αλήθειας την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε. Λογικές θρησκευτικές παραδόσεις, για παράδειγμα, είναι μέγιστης σημασίας στην αναζήτηση αυτή, γιατι πολλές φορές πρόκεται για υπάρχουσα μυθολογία, οπου αυτές οι παραδόσεις έχουν διατηρηθεί για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια.. Αυτός ακριβώς είναι ο πύρήνας ο οποίος εκπροσωπεί το βασικό συστατικό. Χωρίς ενα βασικό συστατικό, ή μια αρχική έμπνευση, τίποτα δεν είναι εφικτό. Συνεπώς, αν κάτι σαν και αυτό συνέβη στους Ρώσους φίλους τον 20ό αιώνα, γιατί να μην μπορεί να έχει συμβεί χιλιάδες χρόνια πρίν στους προγόνους μας; Όταν γράφτηκαν οι αρχαίες περιγραφές, μερικές απο αυτές, για παράδειγμα, αργότερα προστέθηκαν στην Βίβλο ή σε άλλα ιερά βιβλία, η γραφή ήταν μια καινούρια και επαναστατική εφεύρεση. Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν πως αυτή η καινούρια εφεύρεση ήταν ενα ισχυρότατο εργαλείο το οποίο μπορούσε να χρησιμεύσει ωστε να διατηρηθεί η γνώση για μελλοντικές γενεές, είναι λογικό να σκεφτούμε πως οι πρώτες ιστορίες που γράφτηκαν ήταν απλά προϊόντα της φαντασίας τους; Και βέβαια όχι! Με την εφεύρεση του γραπτού λόγου, οι άνθρωποι μπορούσαν για πάντα να κρατήσουν ενα αρχείο των σημαντικότερων γεγονότων της εποχής τους, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας! Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και ταραχής, οπου ο σημαντικότερος σκοπός της ημέρας ήταν η ωμή επιβίωση, οι πρώτοι άνθρωποι φωτισμένοι με την ιδέα του γραπτού λόγου είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν απο το να εφήυρουν φανταστικές ιστορίες. Απαθανάτισαν αυτό, που για αυτούς ήταν ο,τι σημαντικότερο εκείνη την εποχή: Την ιστορία τους! Συνεπώς, αν υπάρχουν περίπλοκες και ιδιαίτερα λεπτομερείς περιγραφές όντων τα οποία πολύ καιρό πρίν κατέβηκαν απο τον ουρανό σε ιπτάμενα σκάφη, και δίδαξαν την ανθρωπότητα διάφορες ακαδημαϊκές πειθαρχίες, υποθέτω οτι η επιστήμη πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή σε αυτές τις αναφορές απο όσο έχει δώσει μέχρι τώρα.


6. Πολύ συχνά, επικοινωνείτε με ερευνητές και λάτρεις του ανεξήγητου, απο όλο τον πλανήτη. Πιστεύετε οτι τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο “ξύπνημα“; Μπορεί αυτό το ξύπνημα να φέρει μια πνευματική “επανάσταση“ και αν ναί, ποιο θα είναι το μέλλον της “επανάστασης“ αυτής;

Ποιές είναι σήμερα οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές; Μερικές απο τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές είναι τα X-Files, το Stargate SG-1, το Farscape και επαναλήψεις των παγκοσμίων πια διάσημων Star Trek: The Next Generation και Star Trek: Voyager. Τί δείχνουν οι τηλεοπτικές αυτές σειρές για την τάση της εποχής μας; Τα τελευταία 20 χρόνια, οι εξωγήινοι έχουν γίνει αρκετά δημοφιλής. Αντί να αποδεχθεί αυτήν την προσφάτως ανευρεθείσα περιέργεια, γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιπαλεύει αυτή την πιθανότητα, στην αντίληψη του κοινού για ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης; Αν τα διασημότερα προγράμματα της τηλεόρασης περιφέρονται γύρω απο την ιδέα της ύπαρξης εξωγήινων, αυτό δεν σημαίνει πως ο μέσος θεατής έχει αρχίσει να ‘παίζει’ με την ιδέα πως πιθανότατα να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Όπως σε κάθε περίοδο, έρχεται μια στιγμή σε κάθε πολιτισμό οπου το η τάση αντιστρέφεται. Αυτή τη στιγμή, ζούμε αυτή την αλλαγή τάσης. Ο καθ. ο Δρ Campbell είναι ένας από τους σημερινούς διαπρεπέστερους αρχαιολόγους. Αισθάνεται οτι απειλείται απο τη θεωρία αυτή; Οχι, ακριβώς το αντίθετο: Αν και προσεκτικά, συμφωνεί με την βασική ιδέα της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών. Στην πραγματικότητα, ο Dr. Campbell πιστεύει πως η πιθανότητα να συναντήσουμε απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού στο ηλιακό μας σύστημα δεν είναι μηδενικές. Το ίδιο ισχύει και για τον Καθηγητή Dr. Michio Kaku και το μέλος της A.A.S.R.A. καθηγητή. Dr. Allen Tough. Και οι τρείς καθηγητές, αλλα και οι μελετητές τους θα πρέπει να τιμηθούν για το κουράγιο τους να αποδεχθούν ανοιχτά οτι ερευνούν την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών. Εχουν συμβάλλει σημαντικά στο γενικότερο μέρος της έρευνας. Έχουν αναγνωρίσει οτι η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών αποτελεί μια πνοή ενάντια στην ιστομολυσμένη σφαίρα της σύχρονης αρχαιολογίας. Ο Campbell, ο Kaku, και ο Tough είναι ενα σπάνιο είδος εξαιρετικών φιλοσόφων οι οποίοι δεν φοβούνται να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης για να αναρωτιούνται συνεχώς ‘Και αν;…’ Όσο περισσότεροι επιστήμονες αρχίσουν να εκτιμούν την έρευνά μας, τόσο πλησιάζουμε στην αποκάλυψη των μυστηρίων του κοσμικού παρελθόντος μας.


7. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε τί έχετε ακούσει για το ανεξήγητο στην Ελλάδα, μια πρώτη εντύπωση της ιστοσελίδας της Gateway Team και να στείλετε ενα μύνημα στους επισκέπτες μας.

Συστήνω ιδιαίτερα το βιβλίο του Erich von Daniken ΄΄Οδύσσεια των θεών΄΄(σ.σ ο τίτλος στα ελληνικά είναι «Στο όνομα του Δία» εκδ. Νότος) – είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα αρχαία μυστήρια της Ελλάδας, ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη στην αρχαία Ελλάδα. Βλέπετε, είναι φανερό οτι υπάρχουν πολλά άλυτα μυστήρια σε όλον τον κόσμο. Αυτό που είναι ακόμα πιο συνταρακτικό είναι το γεγονός οτι όλα αυτα τα μυστήρια εμφανίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο. Η πυραμίδα της Γκίζας είναι ενα βασικό παράδειγμα! Παρεπιμπτόντως, και επιτρέψτε μου να είμαι ΠΟΛΥ σαφης σε αυτο: στο Classic Ancient Astronaut camp ποτέ δεν συζητήθηκε για το αν οι αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ερώτημα, οι Αιγύπτιοι όντως έχτισαν τις πυραμίδες. Βεβαίως και τις έχτισαν. Όμως, η συμβατική επιστήμη μας διδάσκει πως η ανθρωπότητα μόλις είχε βγεί απο την εποχή του Λίθου πρίν απο την γέννηση του Αιγυπτιακού πολιτισμού, και χωρίς οποιαδήποτε προφανή, ή βαθμιαία εξέλιξη στην ανθρώπινη τεχνολογία, χτίστηκε το πιό αξιοπρόσεκτο μνημείο του αρχαίου κόσμου; Δεν είναι πιθανό να δεχθήκαμε βοήθεια; Βοήθεια απο τους «Προστάτες απο τον Ουρανό» όπως συνήθως αναφέρονται σε αυτούς τα αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα; Οι εξωγήινοι δεν θα έκαναν τον κόπο να τα χτίσουν οι ίδιοι, έχοντας ώς πρόθεση να αφήσουν πίσω τους ένα μύνημα για τις μελλοντικές γενεές. Γιατί; Γιατι είχαν πρόσβαση σε περισσότερο υπάκουα εργατικά χέρια τα οποία θα πέθαιναν για τους ‘θεούς’ τους. Όπως ακριβώς και εμέις θα ήμασταν κάτι παραπάνω απο αποφασισμένοι να αφήσουμε ενα καθαρό στίγμα στην ιστορία κάποιου άλλου πολιτισμού, ή σε κάποιο μακρινό πλανήτη στο μέλλον, οι εξωγήινοι οι οποίοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στο παρελθόν ήταν παραπάνω απο αποφασισμένοι να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία μας. Δυστυχώς όμως, αποφασίσαμε να αγνοούμε τυφλά όλα τα λαμπερά σημάδια τέτοιων επισκέψεων τα οποία μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο, και είναι άτομα σαν και εσάς, που επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Μεταφυσικού, που θα αλλάξουν τον κόσμο επειδή δεν θα στηριχθούμε στις δάφνες μας, μέχρι να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Και όντας ενωμένοι, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια του πάζλ να ενωθούν. Η αναζήτηση συνεχίζεται, ελάτε μαζί μας: www.legendarytimes.com