Home » META TV
META TV

Kymatica, The Film

Κινούμενοι στο πληροφοριακό προφίλ αναλόγων φιλμ-ντοκυμαντέρ που συνδυάζουν την αυτογνωσία με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, όπως τα δύο μέρη του “What the bleep do we know” και το “The quantum apocalypse”, οι αμερικανοί δημιουργοί Daniel και Ben Stewart, γνωστοί από το συνωμοσιολογικό ντοκυμαντέρ “Esoteric agenda”, παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2009 το νέο τους ντοκυμαντέρ με τίτλο “Kymatica”. Πρόκειται για ένα σημαντικό οπτικοακουστικό εργαλείο που αποδίδει με επιτυχία μία ολιστική προσέγγιση του νεο-ανθρώπου, εμπεριέχοντας ισορροπημένες και προσεκτικές δόσεις μιας νέας μακροκοσμικής κοσμοθεώρησης και ρεαλιστικής ενδοσκόπησης.
Στο ντοκυμαντέρ αυτό, επιχειρείται μία εμπεριστατωμένη απομυθοποίηση ορισμένων μυθολογικών στοιχείων, κοινών στις μυθολογίες του αρχαίου κόσμου, προτείνοντας την εκδοχή της μεταφορικής καταγραφής ορισμένων σημαντικών κοσμολογικών φαινομένων που συνέβησαν στη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια. Παράλληλα, έχει σκοπό να θέσει (ή καλύτερα, να επαναφέρει) τον άνθρωπο στην πραγματική του υπόσταση και να τον αποδεσμεύσει από τους πολλαπλούς αντιληπτικούς περιορισμούς των θρησκειών και ορισμένων κοινωνικών και εξουσιαστικών συστημάτων, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ατομικότητας και των ανεπηρέαστων προσωπικών επιλογών που καθορίζουν τη ζωή μας, ενώ επιπρόσθετα εμβαθύνει στις αιτίες των προσωπικών συμπεριφορών μας που προοπτικά επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Βασικά σημεία πάνω στα οποία κινείται η θεματολογία του ντοκυμαντέρ, αποτελούν έννοιες όπως η εξέλιξη, η ενότητα των πάντων, τα στοιχεία του εαυτού, ο Θεός και οι εκδηλώσεις του ως αρχετυπικές προβολές του ψυχισμού μας, το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον κλπ, στοιχεία που στο σύνολό τους συνδέονται μεταξύ τους με το κοσμικό φαινόμενο των δονήσεων, ως ένα είδος “ολιστικού κύματος” που συνδέει όλες τις κοσμικές εκδηλώσεις μεταξύ τους, εξ ου και ο τίτλος του ντοκυμαντέρ, “Kymatica”.
Είτε ως απλή πληροφόρηση, είτε ως αιτία εμβάθυνσης στο Είναι μας και στην κατανόηση του κόσμου μέσα μας και γύρω μας, αυτό το ντοκυμαντέρ σίγουρα αξίζει να το δείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ίσως αρκετές φορές πριν το κατανοήσετε! Ήδη υπάρχει διαθέσιμη μία δωρεάν μορφή του ντοκυμαντέρ, την οποία σας παραθέτουμε εδώ (link) για δική σας ενημέρωση.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ στη διεύθυνση:

http://www.talismanicidols.org/video.html

kymatica

επίσημη ιστοσελίδα του Kymatica, the film: http://www.talismanicidols.org/Kymatica.html