Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Η Κοινότητα σε Διεθνές Συνέδριο για τα Μεγαλιθικά Μνημεία (Βlagoevgrad, Οκτ. 2012)

 

 

Μπροστά σε ακόμα μια διάκριση –αυτή τη φορά μάλιστα με διεθνές χρώμα- πρόκειται να βρεθεί κατά τα μέσα του Οκτώβρη η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού. Πιο συγκεκριμένα, αποστολή που θα εκπροσωπήσει τόσο το metafysiko.gr, όσο και την εξερευνητική ομάδα Πυθέας (explorers.gr), αναμένεται να μεταβεί το διάστημα 11-14 Οκτωβρίου του 2012 στην πόλη Blagoevgrad της Βουλγαρίας, εκεί όπου θα λάβει χώρα το «1ο Διεθνές Ακαδημαϊκό  Συμπόσιο για τις Αρχαίες Παραδόσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο». Το συγκεκριμένο συμπόσιο θα εξειδικευτεί πάνω στο ζήτημα των «Μεγαλιθικών Μνημείων και των Λατρευτικών Πρακτικών» σε σχέση με αυτά.

Αν και η συγκεκριμένη διοργάνωση καθυστέρησε κάπως να υποπέσει στην αντίληψή μας, εντούτοις προλάβαμε τις διορίες και στα μέσα περίπου του Ιουλίου ήρθαμε σε επαφή με τους διοργανωτές. Έτσι εξασφαλίσαμε τόσο την παρουσία μας στο Blagoevgrad εκείνο το διάστημα, όσο και τη συμμετοχή μας στο Συμπόσιο μέσω της αποστολής ενός καλαίσθητου Poster σχετικού με το Δρακόσπιτο της Όχης στην Εύβοια, το οποίο και θα αναδείξει την ύπαρξη των πανάρχαιων αυτών μεγαλιθικών μνημείων στους δεκάδες ειδικούς που θα καταφτάσουν στη Βουλγαρία από κάθε γωνία του κόσμου.

Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου, η καρδιά της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού θα χτυπά από τις 11 μέχρι τις 14 Οκτώβρη στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Προς τους φίλους και επισκέπτες του metafysiko.gr δηλώνουμε πως θα κάνουμε ότι περνά απ’ το χέρι μας για να σας μεταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο τον «παλμό» της διοργάνωσης, κάνοντας παράλληλα ορισμένες απόπειρες –όπως το συνηθίζουμε όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε- να πειραματιστούμε με ορισμένα νέα πράγματα που αφορούν τη ρεπορταζιακή κάλυψη του όλου event.

 

 

- Ακολουθεί το Poster που απέστειλε η Κοινότητα στους διοργανωτές του Συνεδρίου:

 

 

- Παραθέτουμε ενδεικτικά τρία σημαντικά events που έχουμε καλύψει ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια:

 

Ανακοινώσεις της NASA για την ανακάλυψη του «εξωγήινου» βακτηρίου

 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Βωμό των 12 Θεών στο Μοναστηράκι

 

3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ατλαντίδα στη Σαντορίνη