Home » από Μέλος Ομάδας Πυθέας, Άρθρα Επικαιρότητας
από Μέλος Ομάδας Πυθέας

Ολοκληρώθηκε το Road Trip της ομάδας Πυθέας!

road trip intro

3.600 χιλιόμετρα σε 13 ημέρες. On road και off road διαδρομές από το Ταίναρο μέχρι τα τελευταία χωριά του Έβρου. Σε Εθνικές Οδούς, σε επαρχιακούς δρόμους, σε στενά δρομάκια ορεινών χωριών και σε χωμάτινες διαδρομές μέσα σε δάση… Από τους τελευταίους “Έλληνες” της Μάνης (όπως τους χαρακτηρίζουν αρκετοί ξένοι σήμερα), μέχρι τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αυτό ήταν το καλοκαιρινό road trip των μελών της ομάδας Πυθέας, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως και τις 18 Ιουλίου 2010!

Τα αποτελέσματα του 13ήμερου αυτού ταξιδιού θα φανούν προοδευτικά μέσα στους επόμενους μήνες, εκεί όπου προβλέπεται να δούμε και τη δυναμική επιστροφή της εξερευνητικής ομάδας της Κοινότητας του Μεταφυσικού στα διαδικτυακά δρώμενα!

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες του ταξιδιού:

3 Πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε από την Καλαμάτα, τη βάση μας στην Πελοπόνησο!

6 Μπήκαμε στο μαγευτικό σπήλαιο του Διρού και κάναμε μια 25λεπτη περιήγηση με βάρκα…

5 Συναντήσαμε “αιρετικές” εκκλησίες, στις οποίες φιγουράρει ο ζωδιακός κύκλος…

7 Και φτάσαμε μέχρι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις Πύλες του Άδη και το ακρωτήριο Ταίναρο, με το ναό του Ποσειδώνα (χριστιανική εκκλησία σήμερα κτισμένη με τα υλικά του αρχαίου ναού)

8

Η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία με τους Νίκο Κουμαρτζή, Μιλτιάδη Τσαπόγα και Μηνά Παπαγεωργίου


1 Μαγευτικές πυργοπολιτείες κατά την επιστροφή μας, ένα με το απόκοσμο Μανιάτικο τοπίο



pelop1

Η πρώτη αποκλειστικότητα του ταξιδιού ήρθε στην Μαντινεία! Επικοινωνήσαμε με τον αρχιτέκτονα και κατασκευαστή της ίσως πιο παράξενης εκκλησίας στη χώρα μας, της αγ. Φωτεινής, που βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας Μαντινείας. Το ραντεβού δόθηκε στο χώρο του παράξενου “αρχαιοελληνοχριστιανικού” ναού. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο εσωτερικό της εκκλησίας, που μαγνητοσκοπήθηκε και θα ανέβει κάποια στιγμή στην Meta-Tv.

pelop3

Στον παλαιό δρόμο Τρίπολης-Άργους, σταθμεύσαμε πλησίον του Βυζαντινού οικισμού “Μουχλί”. Ανεβήκαμε το βουνό μέσω μιας μέτριας δυσκολίας off road διαδρομής και προσεγγίσαμε το κατεστραμμένο εκκλησάκι της Παναγίας της Μουχλιώτισσας. Βρήκαμε και φωτογραφίσαμε αρχαίους κίονες που πιστεύεται πως ανήκουν σε κάποιον χαμένο σήμερα ναό της Θεάς Αρτέμιδος που μνημονεύεται και από τον Παυσανία.

pelop6

Η περιήγησή μας στην Πελοπόννησο ολοκληρώθηκε στο πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο, μια πόλη στην οποία είναι γραμμένη η σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

mithras Μηνάς Παπαγεωργίου και Νικόλαος Κουμαρτζής μπροστά από το ανάγλυφο του Θεού Μίθρα στα Πομακοχώρια της Ξάνθης (κοντά στο χωριό κάτω Θέρμες)

rousa vraxografies Ποζάροντας δίπλα από τον “Αετάνθρωπο της Θράκης”, μια βραχογραφία του 1100 π.α.χ.χ που βρίσκεται σε δάσος, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Ρούσσα του νομού Έβρου, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

pythio Άποψη του κάστρου του Πυθίου, που αποτέλεσε το προσωπικό καταφύγιο και θησαυροφυλάκιο του αυτοκράτορα Ι. Κατακουζηνού στις αρχές του 14ου αιώνα.

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες στο  http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=5873