Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Ποιος Σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο; (εκδ. Αρχέτυπο)

book_29

Τίτλος: Ποιος Σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο;
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Μήτσιου
Εκδοτικός Οίκος: Αρχέτυπο

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Ποιο είναι το σκοτεινό παρασκήνιο της συνωμοσίας εναντίον του Μεγάλου Μακεδόνα Στρατηλάτη; Τι μας αποκρύπτει η επίσημη άποψη; Ποια είναι η αλήθεια για τα επίμαχα θέματα (μύηση, συνωμοσία, δολοφονία, ομοφυλοφιλία, όρκος Όπης κ.λπ.); Ποιοι και γιατί «σκοτώνουν» τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι σήμερα;
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που αποκαλύπτει το μέγεθος της μαζικής εξαπάτησης και της άγνοιας των ανθρώπων για τις κρυφές πτυχές της αληθινής ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο συγγραφέας παρακολουθώντας βήμα προς βήμα τις διηγήσεις και τις περιγραφές των αρχαίων βιογράφων διεισδύει στα ανεξερεύνητα μονοπάτια του παρελθόντος και πραγματοποιεί μια εξονυχιστική έρευνα στην αθέατη πλευρά των γεγονότων όπως αποκαλύπτονται στα αρχεία της ελληνικής γραμματείας.

Η Γνώμη
Το πρώτο βιβλίο του Αλέξανδρου Μήτσιου με τίτλο «Ιουλιανού Ιερή Σοφία» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2004. Έχοντας σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και τις απόψεις του όλα τα προηγούμενα χρόνια (μέσα από διάφορα περιοδικά έντυπα) είχα προβλέψει τότε πως θα αποτελέσει το ανερχόμενο αστέρι της συγγραφικής του χώρου της αναζήτησης. 1,5 χρόνο μετά, διαβάζοντας το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο» και έχοντας συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του κουβεντιάζοντας διάφορα ζητήματα, δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία για εκείνη την αρχική μου πρόβλεψη.
Με καθοδηγητή του τον «οδυσσειακό» Μιχάλη Καλόπουλο (που μάλιστα προλογίζει αυτό το βιβλίο), ο Αλέξανδρος Μήτσιου αναδεικνύει στο νέο του αυτό έργο την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και την αναδεικνύει χωρίς να τον εξυψώνει με διθυράμβους, άλλα προσγειώνοντάς τον σε καθαρά «γήινα» επίπεδα, με τα λάθη του (που ήταν αρκετά είναι η αλήθεια) και τις παραλείψεις του. Με ένα πρωτότυπο ύφος που θα θυμίσει σε πολλούς αστυνομική έρευνα (!), προσπαθεί να διαφωτίσει τις σκοτεινές συνθήκες θανάτου του Έλληνα στρατηλάτη, αναλύοντας όλα τα πιθανά συνωμοσιολογικά σενάρια, σύμφωνα πάντα με τις αυθεντικές αρχαίες πηγές.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον αναγνώστη μετά την μελέτη του έργου, ίσως να μην έχουν άμεση σχέση με τον τίτλο του. Ποιες οι συνέπειες της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου στην ανατολή; Κατέκτησε εν τέλει η Δύση την Ανατολή ή μεσομακροπρόθεσμα συνέβη το αντίθετο; Και τι επιπτώσεις είχε το προηγούμενο για την ανθρωπότητα; Πέθανε ο αρχαίος κόσμος με την κατάργηση των ελληνικών πόλεων κρατών και την ίδρυση της πρώτης κοσμοκρατορίας; Και πως μπορούν να συνδεθούν όλα αυτά με τον αγγλοσαξωνικό ιμπεριαλισμό και την εξουσιαστική παγκοσμιοποίηση σήμερα; Και τέλος, τι μας διδάσκει η ιστορία για τη δράση του εθνισμού σε ανάλογες περιπτώσεις; Εδώ μπορούμε να εντοπίσουμε και το προνόμιο του νέου -και πολλά υποσχόμενου- σε ηλικία συγγραφέα, που συνδυάζει την έρευνα με το πολιτικό -με την αριστοτελική έννοια- και σε πραγματικό χρόνο γίγνεσθαι. . .