Home » από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού, Προτάσεις
από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού Προτάσεις

Μυστικές Εταιρίες (εκδ. Αρχέτυπο)

book_30

Τίτλος: Μυστικές Εταιρίες
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδοτικός Οίκος: Αρχέτυπο

Περίληψη (κείμενο οπισθοφύλλου)
Η Ιστορία της ανθρωπότητας έχει τις γνωστές της πλευρές. Μεγαλώνουμε με αυτές και τις θεωρούμε δεδομένες, τις περισσότερες φορές μάλιστα πιστεύουμε πως περιέχουν όλη κι όλη την πορεία του ανθρώπου και επαναπαυόμαστε στις πληροφορίες που μας δίνουν. Υπάρχουν όμως και οι άγνωστες, οι μυστικές της πλευρές, που κατά καιρούς αναδύονται μέσα από το χρόνο και μας υπενθυμίζουν τις κρυφές πτυχές της Ιστορίας, που, άσχετα αν τις αντιλαμβανόμαστε ή όχι, συνεχίζουν να ζουν σε ένα δεύτερο, παράλληλο επίπεδο και να διαμορφώνουν πράγματα και καταστάσεις με το δικό τους, αθέατο τρόπο.
Οι σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα αποκαλύψουν πολλές από τις άγνωστες αυτές πλευρές και θα σας ξεναγήσουν στις σκοτεινές τους γωνιές. Θα διαγράψουν την πορεία των πιο σημαντικών Μυστικών Εταιριών, τη δομή τους, πολλά από τα απόκρυφα και μη κίνητρά τους, τους μύθους που ο χρόνος ύφανε γύρω τους, αλλά και πολλές από τις πραγματικές διαστάσεις της ύπαρξής τους. Θα κάνουν ακόμη ανάγλυφη την άγνωστη νομοτέλεια, που φαίνεται να τις χαρακτηρίζει σε κάθε χρονική εποχή και σε κάθε σημείο του πλανήτη. Οι μυστηριώδεις Ροδόσταυροι και οι πολυθρύλητοι Τέκτονες, οι Καθαροί και οι Βογόμιλοι των Βαλκανίων, οι ονομαστοί Ναΐτες Ιππότες και οι για πολλούς παρεξηγημένοι Ιλλουμινάτοι, οι οπαδοί του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής και ο αινιγματικός Ναός της Σιών, η θρυλική Ομάδα Ε και η αόρατη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, το ανεξιχνίαστο Ordo Templi Orientis του Άλιστερ Κρόουλυ και η μυστική ιστορία της Αδελφότητας της Θλίψης. Ας ακολουθήσουμε τα ίχνη τους, που άλλοτε χάνονται, άλλοτε ξαναεμφανίζονται στο χρόνο κι άλλοτε συνεχίζουν την πορεία τους δίπλα μας, πότε φανερά και πότε όχι…

Συγγραφείς: Σ. Ελμάζης, Π. Γιαννουλάκης, Ε. Αυλίδου, Γ. Στάμκος, Ν. Θεοδοσιάδης, Ρ. Βούρτση, Ν. Κανακάρης, Σ. Αυγερινός, Γ. Ιωαννίδης, Μ. Σταματιάδου, Φ. Τζίκου.

Η Γνώμη
Ύστερα από την πρώτη του κυκλοφορία το 1998 και τη μεγάλη του επιτυχία, το βιβλίο ξαναεμφανίζεται την άνοιξη του 2005 σε μια αναθεωρημένη έκδοση με ανανεωμένο εξώφυλλο, προσθήκη τεσσάρων νέων κεφαλαίων και εξαρχής επιμέλεια ολόκληρου του βιβλίου. Διαβάζοντας τις σελίδες του ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με την συνειδητοποίηση ενός πολύπλοκα υφασμένου πέπλου και ενός πολέμου που μαίνεται μέσα σε αυτό από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα (με αόρατο κυρίως τρόπο) με πολύπλοκες προεκτάσεις και συνάμα επιδράσεις στα δρώμενα της ανθρωπότητας και της σχηματοποίησης της Ιστορίας.
Ένα έργο που τολμάει να εξερευνήσει τα μυστικά και καταχωνιασμένα τμήματα της ιστορίας που λείπουν από την όλη εικόνα, έτσι όπως παρουσιάζεται εδώ και αιώνες, και τους αόρατους παράγοντες που έχουν κινήσει νήματα, μοχλούς και γρανάζια παίζοντας σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στα παρασκήνια και συνεπώς στην εξέλιξη των πραγμάτων αυτού του κόσμου.
Η ύπαρξη και η δράση διαφόρων μυστικών ομάδων είναι ένα μεγάλο θέμα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια παραμένει καλυμμένο υπό τη σκιά θεωριών, συνομωσιών, σκευωριών, διαστρεβλώσεων και παραπλανήσεων.
Η δράση τους κυμαίνεται από το κυνήγι της αλήθειας και της ανώτερης Γνώσης μέχρι την απόκτηση δύναμης και εξουσίας.
Απ’ ότι φαίνεται είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία που πραγματεύεται το θέμα των μυστικών εταιριών ρίχνοντας κι αυτό με την σειρά του (ανάμεσα σε άλλες κινήσεις) κάποιο φως στις πτυχές της αθέατης, ή αλλιώς μυστικής, ιστορίας.
Το ενδιαφέρον περιεχόμενό του προσφέρει έδαφος για περαιτέρω έρευνα και μελέτη του ζητήματος και των προεκτάσεών του και εκτός από μια αρχική αναλυτική εξήγηση που θα προσφέρει σε όσους δεν γνωρίζουν αλλά προσεγγίζουν το συγκεκριμένο θέμα για πρώτη φορά, συστήνεται παράλληλα και σε εκείνους που έχουν ήδη εντρυφήσει σε τέτοια θέματα και που θα βρουν ίσως επιπλέον στοιχεία να μελετήσουν και να διασταυρώσουν στις αναζητήσεις τους.
Είναι ένα βιβλίο που δεν θα έπρεπε να λείπει από την βιβλιοθήκη του αναζητητή.
Ένα βιβλίο που επισημαίνει πόσο διαφορετικά και πολυσύνθετα είναι τα πράγματα απ’ ότι συνήθως οδηγούμαστε να πιστεύουμε.