Home » Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

“Πέτρα και Ξίφος”: Το νέο βιβλίο μέλους της ομάδας Gateway!

 

Το “Πέτρα και Ξίφος” (εκδ. Δαιδάλεος) του Μιλτιάδη Τσαπόγα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη -πλέον- λίστα των βιβλίων που έχουν εκδοθεί από μέλη της διαδικτυακής μας Κοινότητας από το 2002 και εξής. Λάτρης των περιηγήσεων και της Μεσαιωνικής ιστορίας της χώρας μας, ο Μίλτος (KANE στο forum του μεταφυσικού) πραγματοποίησε ένα κοπιώδες και πολυετές οδοιπορικό σε γνωστά και άγνωστα μεσαιωνικά κάστρα της Πελοποννήσου, μεταφέροντάς μας μέσα από την ιδιαίτερη λογοτεχνική του πένα την άγνωστη ιστορία της περιόδου δράσης των ιπποτών στο Μοριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει η καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, κα. Μαρία Ντούρου Ηλιοπούλου, γεγονός που προσδίδει επιπλέον αξία στο αξιόλογο αυτό (τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς την αισθητική του) συγγραφικό έργο.

Κατά τους ελάχιστους μήνες της κυκλοφορίας του, το βιβλίο έχει ήδη κερδίσει θετικότατες κριτικές από το αναγνωστικό κοινό, γεγονός που μας προδιαθέτει για μία επιτυχημένη πορεία μέσα στο χρόνο. Ευχόμαστε στον καλό φίλο και συνεργάτη μας Μίλτο να είναι καλοτάξιδο. Και στα επόμενα!

Oμάδα Gateway / metafysiko.gr

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο πατώντας εδώ. 

Λίγα λόγια για το “Πέτρα και Ξίφος”: Ένας ακαταπόνητος περιηγητής των μεσαιωνικών μνημείων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα εκείνων των λησμονημένων και μη ιπποτικών καστέλλων, επιχειρεί με τη συγγραφική του πένα να ταξιδέψει τον ρομαντικό αναγνώστη στην εποχή των ιπποτών της Δύσης και των Ελλήνων ηρώων του μεσαίωνος. Mέσα από τις σελίδες του παρόντος έργου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή με ζητήματα όπως είναι το μυστήριο με τους χαμένους τάφους των ιπποτών-πριγκίπων Βιλεαρδουΐνων, η εγκατάσταση των Ναϊτών ιπποτών στην Πελοπόννησο, η θέση του θρυλικού βυζαντινού κάστρου του Αρακλόβου, η άγνωστη ιστορία του Ιπποτικού οίκου των Tremolaz, η συναρπαστική Μάχη της Πρινίτσας, η αινιγματική (ιπποτική) καταγωγή μιας επιφανούς ελληνικής οικογένειας των χρόνων της ελληνικής επαναστάσεως κ.ά. Και όλα αυτά, μέσα από δεκάδες αδημοσίευτες και σπάνιες φωτογραφίες που απαθανατίζουν ακόμη και τα πιο λησμονημένα φρούρια, δίνοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία στον αναγνώστη να περπατήσει νοερά στα πέτρινα μονοπάτια των μεσαιωνικών ηρώων…