Home » Εκδηλώσεις Αναζήτησης
Εκδηλώσεις Αναζήτησης

Fantasmagoria 2017 (Θεσσαλονίκη, 1-2 Απριλίου)

 

Το Fantasmagoria 2017 είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Φανταστικού που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την τρέχουσα χρονιά. Ένα μοναδικό διήμερο (1-2 Απριλίου), με πολλές εκπλήξεις, που δεν πρέπει να χάσουν οι φίλοι της Φαντασίας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι χορηγός επικοινωνίας της εν λόγω διοργάνωσης!


Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.

Εδώ και χρόνια, αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού προβάλλουν τους καλλιτέχνες τους και προάγουν τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας, που πλέον, ειδικά στη λογοτεχνία, έχει διαμορφώσει το δικό της ξεχωριστό είδος. Η Λογοτεχνία του Φανταστικού αποτελεί -κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα- ένα δυνατό ξεχωριστό είδος λογοτεχνίας με σπουδαίους εκφραστές και σταδιακά αυξανόμενη απήχηση στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνία του φανταστικού ανθεί και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πληθώρα νέων συγγραφέων που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο. Άλλες μορφές έκφρασης της συγκεκριμένης τάσης είναι τα RPG (Role Playing Games), το κόμικ, η ζωγραφική κ.ά.
Οι εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ Φανταστικού, προάγουν τη λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη δημιουργική φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.

 

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ πατώντας εδώ.