Home » Αρχείο Κατηγορίας

Αρχείο Κειμένων: από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού

Παναγιώτης Ποταγός: Διασχίζοντας τα σύνορα των κόσμων
Κατηγορία/ες: Άγνωστη - Εναλλακτική Ιστορία, από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού, Μελέτες
Παναγιώτης Ποταγός: Διασχίζοντας τα σύνορα των κόσμων

Ηταν ένας αυθεντικός εξερευνητής, που µε κίνητρό του την αναζήτηση της αλήθειας ταξίδεψε σε Ανατολή και Αφρική, ερχόµενος σε επαφή µε δεκάδες πολιτισµούς και παραδόσεις. Ελάχιστοι σήµερα γνωρίζουν για τον Παναγιώτη Ποταγό, τον Ελληνα ιατρό του 19ου αιώνα από τη Βυτίνα Αρκαδίας, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κέρκυρα. Ενας σύγχρονος Κερκυραίος ιστορικός ερευνητής, ο Νίκος-∆ηµήτριος Μάµαλος, ξεθάβει τις διαθέσιµες πληροφορίες για το βίο του Ποταγού, ανοίγοντας µέσα από τις σελίδες των «Φαινοµένων» νέα ερευνητικά µονοπάτια της σύγχρονης -άγνωστης- Ιστορίας της πατρίδας µας.

Σοφία, η ξεχασμένη θεά των χριστιανών Σοφία, η ξεχασμένη θεά των χριστιανών

Ποια είναι τελικά η Σοφία; Αυτή η µυστηριώδης θηλυκή µορφή µε τις θεϊκές ιδιότητες που ονονάζεται Χοχµά στα εβραϊκά; Mέσα από κείµενα της Παλαιάς ∆ιαθήκης, όπως οι Παροιµίαι, η Σοφία Σολοµώντος, η Σοφία Σειράχ, το βιβλίο του Iώβ και οι Ψαλµοί, τη βλέπουµε να ξεπροβάλλει ξανά και ξανά. Εµφανίζεται ως πρόσωπο που φτιάχνεται από τον Γιαχβέ πριν απ’ τον κόσµο, παίρνει µέρος στο δηµιουργικό του έργο και στέλνεται απ’ αυτόν στη Γη για να φανερώσει στους ανθρώπους τα µυστικά της θείας βούλησης.

Ο Αριθμός 13: Σύμβολο γρουσουζιάς και ατυχίας
Κατηγορία/ες: από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού, Αποκρυφισμός, Μελέτες
Ο Αριθμός 13: Σύμβολο γρουσουζιάς και ατυχίας

Πιστεύετε στις προκαταλήψεις; Στους αριθµούς γρουσουζιάς και τις µαύρες γάτες; Στις ηµέρες ατυχίας, όπως για παράδειγµα κάθε Τρίτη και 13; Οχι; ∆εν είστε ο µόνος που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Οταν όµως σπάσει ένας καθρέφτης ή πάθετε κάτι άσχηµο κάποια Τρίτη και 13; Τότε δεν σταυροκοπιέστε; Ή τουλάχιστον δεν αναρωτιέστε από µέσα σας «και αν όντως ισχύει;»;

Το Παράδοξο του Χρόνου Το Παράδοξο του Χρόνου

Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μια αίσθηση γραμμικότητας, ένας παγιωμένος νόμος αιτιότητας. Ή μήπως όχι; Είναι δυνατόν να αλλάξουμε το παρελθόν; Είναι δυνατόν το μέλλον και όσα δεν έχουν ακόμα συμβεί, να επηρεάζουν με παράδοξους τρόπους το παρόν μας; «Ισως», είναι η απάντηση που μας προσφέρουν τα σχετικά παραψυχολογικά ευρήματα!

Mind Control και Μυστικές Υπηρεσίες
Κατηγορία/ες: από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού, Θεωρίες Συνωμοσίας, Μελέτες
Mind Control και Μυστικές Υπηρεσίες

Μια κρυφή επιθυμία της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε αυτό το πλανήτη είναι τα πάντα γύρω τους να κατευθύνονται σύμφωνα με τη σκέψη τους. Ποιος δεν θα επιθυμούσε αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα , να μπορεί να προγραμματίζει τους ανθρώπους γύρω του και επομένως τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του. Κάτι τέτοιο σαφώς και είναι ανέφικτό όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο έλεγχος της ανθρώπινης βούλησης είναι ένα απροσπέλαστο εμπόδιο.

Timothy Leary: Επεκτείνοντας τη Συνείδηση έξω από τη Γη
Κατηγορία/ες: από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού, Αποκρυφισμός, Μελέτες
Timothy Leary: Επεκτείνοντας τη Συνείδηση έξω από τη Γη

Φουτουριστής, εξερευνητής της ανθρώπινης συνείδησης και οραματιστής μιας μελλοντικής αθανασίας μέσω της εξόδου του είδους μας από τη φυλακή του πλανήτη Γη, ο Timothy Leary δεν αποτέλεσε απλά έναν εναλλακτικό στοχαστή και φιλόσοφο του 20ου αιώνα. Οι ιδέες του κατάφεραν να περάσουν στην κοινωνία, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού της πραγματικότητας και δημιουργώντας εν τέλει νέα ρεύματα σκέψης και θέασης του κόσμου. Ο συνεργάτης μας Φοίβος Καλφόπουλος επιχειρεί να μας εισάγει στο πολυδαίδαλο έργο του!

Το RPG της Ζωής σου: Εσύ ποιο παιχνίδι παίζεις;
Κατηγορία/ες: από Συνεργάτη Κοινότητας του Μεταφυσικού, Μελέτες, Συνειδητοί Πολίτες
Το RPG της Ζωής σου: Εσύ ποιο παιχνίδι παίζεις;

«Αυτό που χρειάζονται και απαιτούν πραγματικά οι άνθρωποι από την ζωή τους δεν είναι ούτε τα πλούτη, ούτε οι ανέσεις, ούτε ο σεβασμός των άλλων, αλλά τα παιχνίδια που να αξίζει να παίζονται», δήλωνε ο επαναστατικός ψυχίατρος Thomas Szasz στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Αραγε περνάμε όλη μας την ζωή παίζοντας συνειδητά ή ασυνείδητα διάφορα παιχνίδια; Και πώς μπορεί αυτό να επηρεάζει τον πολιτισμό και την ιστορία μας;

Ταρώ και Χαρτομαντεία: Ενόραση ή Απάτη; Ταρώ και Χαρτομαντεία: Ενόραση ή Απάτη;

H μαντική τέχνη δεν αποτελεί καινούρια «εφεύρεση». Στην πράξη, σε όλες τις εποχές και μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις ή διαστάσεις κρυμμένες ή αόρατες. Για να το επιτύχουν αυτό, μελετούν και ερμηνεύουν είτε τα φυσικά φαινόμενα (oblavita), όπως για παράδειγμα την επίδραση της κίνησης των πλανητών διά μέσου της αστρολογίας, είτε χρησιμοποιώντας άλλα μέσα «ψυχομετρίας», όπως είναι η χειρομαντεία, η νεκρομαντεία, η νουμερολογία, αλλά και η χαρτομαντεία.