Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Το Βιβλίο των Πνευμάτων (εκδ. Δημητράκου)

book_4

Τίτλος: Το Βιβλίο των Πνευμάτων
Συγγραφέας: Άλλαν Καρδέκ
Εκδόσεις: Δ. και Π. Δημητράκου

Περίληψη
Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τις πνευματικές συζητήσεις του Αλλαν Καρδέκ, επιφανούς πολίτη της Αθήνας κατά την περίοδο 1920-1960, με διάφορα “υψηλά” πνεύματα όπως αυτό του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Οι συζητήσεις αυτές του Καρδέκ αποκαλύπτουν όλη την ουσία του κόσμου και δίνουν απαντήσεις σε διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα που βασανίζουν και θα βασανίζουν την ανθρωπότητα. Το δεύτερο σκέλος ονομάζεται Πρακτικός Οδηγός των μεσαζόντων και επικαλούμενων τα πνεύματα. Εδώ ο Άλλαν Καρδέκ δίνει διάφορες οδηγίες για την ασφαλή (κατά τον Καρδέκ) επίκληση πνευμάτων. Επιπλέον, κάνει μια γενικότερη παρουσίαση του κόσμου μας σε πνευματικό επίπεδο και παρουσιάζει το “Χημείον του αορατάτου κόσμου”, τη γενικότερη δηλαδή “υλοθεωρία” του αστρικού κόσμου.

Γνώμη
Η γνώμη που μπορεί να σχηματίσει κάποιος για το βιβλίο αυτό είναι ανάλογη με την αρχική στάση του απέναντί του. Αν θεωρηθεί πνευματικό σύγγραμμα, τότε περιέχει σπανιότατες και μοναδικές πληροφορίες για τον κόσμο μας. Όμως, ακόμα και αν θεωρηθεί αποκύημα της φαντασίας του Καρδέκ αξίζει πολλά, γιατί μπορεί να θέσει στον καθένα μας διάφορα ζητήματα, να μας ωθήσει σε προβληματισμό κ.λπ.

Σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της επίκλησης πνευμάτων, το βιβλίο που παρουσιάζεται εδώ μπορεί να περιέχει κάποιες τέτοιες τεχνικές αλλά η χρήση τους ή όχι έγκειται στην ωριμότητα και την ιδιοσυγκρασία του καθενός.