Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Τα Υβριστικά Κατά των Ελλήνων Κείμενα (εκδ. Δαυλός)

book_41

Τίτλος: Τα Υβριστικά Κατά των Ελλήνων Κείμενα
Συγγραφέας: Δημήτρης Ι. Λάμπρου
Εκδοτικός Οίκος: Δαυλός

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Πολλές σκέψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, σχόλια και ιστορικές αξιολογήσεις θα μπορούσαν να διατυπωθούν για το Απάνθισμα αυτό, άλλα θα προτιμήσουμε να περιορισθούμε εδώ σε δύο μόνο παρατηρήσεις, που κατ’ απόλυτη λογική αναγκαιότητα προκύπτουν από τα κείμενα αυτά- παρατηρήσεις που φρονούμε ότι αφήνουν άναυδο ειδικά τον σημερινό Έλληνα:
Α. Την πολεμική του Χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού, την αδιάλειπτα συνεχιζόμενη ως σήμερα, καμμία ιστορική αλλαγή, πολιτισμική εξέλιξη ή πολιτική πρόοδος δεν στάθηκαν ικανές να την αμβλύνουν, να την μετριάσουν, να την σταματήσουν. Η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί στο παράδοξο αυτό και μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της εξέλιξης της ανθρωπότητας είναι προφανής: Ο Ελληνισμός, δηλαδή ο τρόπος σκέψης και ζωής που διαμόρφωσαν οι προχριστιανικοί Έλληνες, υπήρξε το μοναδικό εμπόδιο για την επιβολή του ασιατικού δογματισμού από την εμφάνιση του και στους πρώτους αιώνες της επικράτησης του και αποτελεί και σήμερα τον μοναδικό «κίνδυνο», που, αν σταματήσει ο διωγμός και ή απαξίωση του, μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να κλονίσει και κατάργηση την ιδεολογική κυριαρχία του, επομένως ή επαγρύπνηση και ή συνεχής πολεμική του Χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού αποτελούν ζωτικής σημασίας πολιτική του πρώτου, από την επιτυχία της οποίας εξαρτάται ή ιστορική του επιβίωση.
Β. Η επίσημη ονομαστική επίθεση κατά των Ελλήνων από Έλληνες κληρικούς στις εκκλησίες της Ελλάδος αποτελεί μία πραγματικότητα επίσης πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά, που, αν δεν ήταν γνωστή τοις πάσι, προφανής και αυταπόδεικτη, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Όμως με διαρκή και απεριορίστως ισχύουσα εντολή της ‘Εκκλησίας της Ελλάδος όλοι οι Έλληνες κληρικοί εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά την επίθεση αυτή και όλοι οι Έλληνες πιστοί την υφίστανται επί αιώνες, χωρίς ποτέ κάποιος να αντίδραση στο παραμικρό.

Η Γνώμη
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας σχετικά με το ζήτημα της σχέσης του χριστιανισμού και του ελληνισμού τους τελευταίους 19 περίπου αιώνες. Το πόνημα που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Δαυλός αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα βιβλίο-κομβικό σταθμό και καταλύτη στην διαχρονική πορεία της Ελληνικής Συνείδησης. Πρόκειται στην ουσία για ένα απάνθισμα των ανθελληνικών αποσπασμάτων από Παλαιά Διαθήκη, Καινή Διαθήκη, Πατέρες της Εκκλησίας, Συναξάρια, Αγίους, Πατριάρχες- Ιεράρχες, Λειτουργικά βιβλία, Κείμενα Αναθεματισμών, Κείμενα Αφορισμών κ.ά. Αποσπάσματα, στα οποία δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση, ενώ τα σχόλια που υπάρχουν είναι πραγματικά λιγοστά και βρίσκονται στις αρχές κάθε κεφαλαίου. Δε θα ήταν υπερβολή να τονίσω πως ακριβώς για τον παραπάνω λόγο διασφαλίζεται και η αντικειμενικότητα του έργου.
Για τους αδαείς, η ανάγνωση αυτού του βιβλίου (από όποια σελίδα και αν ξεκινήσουν) θα αποτελέσει σίγουρα μια «σοκαριστική» εμπειρία. «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας», αποτελούν από εδώ και στο εξής ένα must εργαλείο για τους ερευνητές του ρόλου του χριστιανισμού στη διαμόρφωση της νέο-ελληνικής συνείδησης και ως εκ τούτου καθίσταται ένα έργο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!