Αρχείο Κειμένων: από Μέλος Ομάδας Πυθέας
Το μέλος της ομάδας Πυθέας Αιγέας (aka Mystica) μιλά στην τηλεοπτική εκπομπή “Πύλες του Ανεξήγητου”, για ένα από τα πιο παράξενα κτίρια της Αθήνας: Αυτό της οδού Ακαδημίας 58α !
3.600 χιλιόμετρα σε 13 ημέρες. On road και off road διαδρομές από το Ταίναρο μέχρι τα τελευταία χωριά του Έβρου. Σε Εθνικές Οδούς, σε επαρχιακούς δρόμους, σε στενά δρομάκια ορεινών χωριών και σε χωμάτινες διαδρομές μέσα σε δάση… Από τους τελευταίους “Έλληνες” της Μάνης (όπως τους χαρακτηρίζουν αρκετοί ξένοι σήμερα), μέχρι τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα…
Η ομάδα Πυθέας ταξιδεύει στην Καστροπολιτεία του Μυστρά και σας δίνει εικόνες και πληροφορίες για τον ιστορικό αυτό τόπο όπου έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα χρόνια του Μεσαίωνα. Εδώ συνέγραψε και το έργο του ένας από τους τελευταίους μεγάλους Έλληνες φιλοσόφους, ο Πλήθωνας Γεμιστός! Οι Μηνάς Παπαγεωργίου και Μιλτιάδης Τσαπόγας καλύπτουν το θέμα για την Meta-TV και το www.metafysiko.gr. (Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού)
“Σήμερα, η γνώση του Έλληνα συνανθρώπου μας για την περίοδο της Φραγκοκρατίας είναι σε σημαντικό βαθμό ελλιπής, για πολλούς δε η λέξη «Φραγκοκρατία» πιθανόν να φέρνει στη φαντασία τους οτιδήποτε άσχετο, ή μακρινό, στην πραγματικότητα της θρυλικής πλέον εποχής των Σταυροφόρων ιπποτών στην Ελλάδα.” Με τα παραπάνω λόγια ο Μιλτιάδης Τσαπόγας (KANE) ανοίγει την παρούσα μελέτη του, μία ολοκληρωμένη (όσο και απλή, απομακρυσμένη από την κουραστική ιστορική καταγραφή) παρουσίαση της περιόδου της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα δοσμένης με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον του μέσου αναγνώστη ζωντανό μέχρι το τέλος. Παράλληλα, με το παρόν κείμενο η ομάδα Gateway τον καλωσορίζει στις τάξεις της, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά του στην Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού.
Όλοι γνωρίζουμε το φαίνομενο των orbs: μικρές φωτεινές μπάλες που εμφανίζονται σε ορισμένες φωτογραφίες γύρω μας, τις οποίες όμως δεν μπορεί να δει γυμνό μάτι. Σίγουρα, θα έχετε ακούσει και την πλέον δημοφιλή εξήγηση που τις συνοδεύει, ότι αποτελούν δηλαδή πνεύματα νεκρών ή άλλους είδους πνευματικές οντότητες! Μάλιστα, πολλές φορές παρουσιάζονται ως αποδείξεις για την ύπαρξη του παραφυσικού στοιχείου σε ένα στοιχειώμενο σπίτι.Στην παρούσα μελέτη, ο Ν. Κουμαρτζής εξηγεί γιατί τα orbs δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φυσικό οπτικό φαινόμενο, μέσα από παράθεση στοιχείων επιστημονικών papers, σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες από τα προσωπικά του πειράματα. Επιπλέον, δίνονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες για να επαναλάβετε τα πειράματα σπίτι σας, ώστε να καταλήξετε μόνοι σας σε αξιόπιστα συμπεράσματα..
Σας έχει τύχει ποτέ να νιώθετε ότι γνωρίζετε το τι θα συμβεί σε λίγες στιγμές; Όταν π.χ. βλέπετε τηλεόραση, το ποια διαφήμιση θα ακολουθήσει; Ή απλώς να νιώθετε κάποιες φορές ότι μπορείτε να προβλέψετε το τι έπεται;
Ακριβώς πάνω σε αυτό το παράδοξο φαινόμενο, όσο περίεργο και να ακούγεται, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες σύγχρονα πειράματα και επιστημονικές έρευνες σε όλη την υφήλιο. Ένα από αυτά είναι και το πείραμα Mind Machine (Μηχανή του Μυαλού), στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι!
Η πρώτη αναφορά στο «αλάθητο» έγινε μόλις τον 13ο αιώνα από τον φραγκισκανό Πέτρο Ολίβι(1248- 1298), ο οποίος και αναγνώρισε το «αλάθητο» στους Πάπες, ενώ η δογματοποίηση του Παπικού «αλάθητου» έγινε μόλις το 1869-1870, κατά τις εργασίες της 1ης Βατικανής Συνόδου. Δεν έχουν περάσει ούτε 30 χρόνια από τότε που, εν έτη 1979, το Ελληνικό κράτος αναγνώρισε τη κοσμική εξουσία του Πάπα, προχωρώντας στην ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων με το κράτος του Βατικανού…
Τι είναι αλήθεια αθανασία, ώστε να την ποθούμε με απελπισία; Την ψάχνουμε ως θείο δώρο, και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα πάντα γι’ αυτήν.. Αλλά αλήθεια, τι είναι αθανασία; Ξοδέψατε καθόλου από τον χρόνο σας ώστε να κατανοήσετε, τι είναι αυτό που κυνηγάτε με τόση ορμή; “Η ουσία της αθανασίας είναι να ζήσουμε αιώνια” θα βιαστείτε να απαντήσετε.. Να ζήσετε πως; “Έτσι όπως ζούμε και τώρα”, θα βιαστείτε για ακόμη μια φορά.. Έτσι όπως ζείτε τώρα; Μα γιατί; Είστε, ειλικρινά, ευτυχισμένοι τώρα; Και αυτό το ερώτημα θα σας ωθήσει, για πρώτη φορά στην συζήτηση μας, να σταθείτε για λίγο, να σκεφτείτε.. Να αναλογιστείτε..