Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Μυστικά Ταξίδια (εκδ. Αρχέτυπο)

book_36

Τίτλος: Μυστικά Ταξίδια
Συγγραφέας: Θανάσης Βέμπος
Εκδοτικός Οίκος: Αρχέτυπο

Περίληψη (κείμενο οπισθοφύλλου)
Έντεκα ταξίδια σε ισάριθμους μυστικούς τόπους της Γης. Έντεκα προσκυνήματα σε χώρους δύναμης, ιερά και ναούς, παράξενες κρύπτες, μυστικά loci και απόρρητους χώρους. Έντεκα αποστάγματα από τις πολύχρονες έρευνες του Θανάση Βέμπου σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας.
Γεωμαντικά ορόσημα, Ιερή Γεωγραφία, μαγική αρχιτεκτονική, μυστική τεχνολογία, τόποι δύναμης και μύησης, θαύματα, μυστήρια και αινίγματα, από τις ομίχλες της αρχαιότητας ως την σύγχρονη εποχή.
Σε μακρινές ηπείρους και σε τροπικά ακρογιάλια, σε τσιμεντοστρωμένες λεωφόρους και ορεινά φιδογυριστά μονοπάτια, ξετυλίγεται το ανείπωτα όμορφο δίχτυ των μυστικών διαδρομών.
Ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί στα Μονοπάτια του Κόσμου, να εξερευνήσουμε χαμένες νεκροπόλεις της Λατινικής Αμερικής, την κωδικοποιημένη γνώση της Αγίας Σοφίας, τους υπόγειους κόσμους της Γηραιάς Ηπείρου, τους ιερούς τόπους του Μαρόκου, τη μαγική αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης, τα ινδουιστικά ιερά της Ινδονησίας και το πυρηνικό αρχιπέλαγος της Σιβηρίας.
Δεν υπάρχει τέρμα σε αυτό το ταξίδι. Μόνο ενδιάμεσοι σταθμοί.

Η Γνώμη
Ένα “must” βιβλίο για τους φίλους της ομάδας Πυθέας και τους εραστές των ταξιδιών και της περιπέτειας. Ο Θανάσης Βέμπος είναι ένας ακούραστος ταξιδιώτης που υποστηρίζει πως “Ζούμε σε ένα συναρπαστικό σύμπαν και η εξερεύνησή του είναι η βασική δικαιολογία της ύπαρξής μας”. Μόνο και μόνο αυτή η οπτική των πραγμάτων μας προϊδεάζει για το τι θα αναγνώσουμε στο πόνημα αυτό που δυστυχώς έχει σταματήσει να εκδίδεται (πρόκειται για το κλασσικό ελληνικό εκδοτικό φαινόμενο όπου μόνο τα “ελαφριά” επιπλέουν…), έτσι μόνο εαν το αναζητήσετε επίμονα θα μπορέσετε να το εντοπίσετε σε κάποιο βιβλιοπωλείο.
Στις Παρισινές υπόγειες διαδρομές, στους αινιγματικούς καθεδρικούς ναούς του Λονδίνου και του Μιλάνου, ερευνώντας τη μαγική αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης, ταξιδεύοντας στην Κωνταντινούπολη, στους ιερούς τόπους του Μαρόκο και στους τροπικούς παραδείσους του Μπαλί… Η έρευνα δεν σταματά εκεί: Οι εμπειρίες από τα ταξίδια του στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, την πόλη του Μεξικού, τα κτίσματα της Μόντε Άλμπαν, μέχρι και το πυρηνικό αρχιπέλαγος της Σιβηρίας θα μαγέψουν τον αναγνώστη και θα τον κάνουν να κλέψει λίγη από τη μαγεία των ταξιδιών του συγγραφέα, ανοίγοντας τα φτερά της φαντασίας του και γιατί όχι, προτρέποντάς τον, να ζήσει και ο ίδιος ανάλογες συγκινήσεις!