Home » από Μέλος Gateway Team
από Μέλος Gateway Team

Χαρίλαος Θώμος (^Nocturnal^)

thomos

Τεχνολογικός Υπεύθυνος ΕΚτΜ
chthomos [at] gmail [dot] com

Ο Θώμος Χαρίλαος γεννήθηκε κάπου στα είκοσι χρόνια πριν η νέα χιλιετία χαράξει πάνω από την ανθρωπότητα.
Από μικρός γοητεύτηκε τόσο από τις πλούσιες παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας του, της πόλης των Ιωαννίνων, όσο και από τον σύγχρονο πολιτισμό που μπορεί να ανοίξει νέους λεωφόρους στη σκέψη.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ζωή του κυλούσε ομαλά, μια αναπάντεχη συνάντηση με τις κρυφές κοινότητες του τόπου του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του. Ξαφνικά το ενδιαφέρον του στράφηκε στις απόκρυφες παγκόσμιες παραδόσεις, σε ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία.. σε καλά κρυμμένα μυστικά.
Δε ασχολήθηκε όμως αποκλειστικά με τους αυτούς τους σκοτεινούς λαβυρίνθους του σύμπαντος, μιας και παράλληλα ανακάλυψε και ανάπτυξε την σχέση του με την Επιστήμη των Υπολογιστών. Μια σχέση διαφορετική από τις τυπικές, μιας και για αυτόν τα ηλεκτρονικά μεγαλουργήματα του αιώνα μας δεν αποτελούν απλά εργαλεία για επίλυση προβλημάτων αλλά προεκτάσεις της νόησης σε μη συμβατικούς ψηφιακούς λεωφόρους.

Την ανάγκη του για την απόκρυφη έρευνα καθώς αλλά και την ανάπτυξη των ικανοτήτων του στον τομέα της Πληροφορικής ήρθε να καλύψει η ομάδα Gateway μέλος της οποίας είναι από την ίδρυσή της, τον Ιανουάριο του 2002, που σήμερα φαντάζει μακρινός.
Από τότε διατελεί τεχνικός υπεύθυνος, σχεδιαστής και διαχειριστής σε όλες τις διαδικτυακές εκφάνσεις της ομάδας.
Επιπλέον, μέσα από την Oμάδα Gateway μπόρεσε και ήρθε σε επαφή με λαμπρές και ιδιαίτερες προσωπικότητες του χώρου του παραδόξου οι οποίες τον επηρρέασαν έστω και λίγο χαράσσοντας ένα πολύ μικρό κομμάτι στο τοτέμ της ζωής του. Έτσι, συνεργάστηκε με τον εκδοτικό οίκο ’γνωστο και τα περιοδικά Strange και Μυστική Ελλάδα για αρκετούς μήνες.
Οι φοιτητικές και επιστημονικές δραστηριότητες και ενασχολήσεις του καθώς η αγάπη του για την επιστήμη της ΒιοΙατρικής Μηχανικής τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί για λίγο από τη συγγραφή στα περιοδικά του χώρου, δίνοντας την υπόσχεση , τουλάχιστο στον εαυτό του, ότι θα επιστρέψει σύντομα…

Οραματίζεται την εποχή που ο άνθρωπος θα καλυτερέψει τη ζωή του και θα περάσει από το φθαρτό άνθρακα στο επόμενο ένδυμα της ψυχής του, το οποίο θα τροποποιεί και θα επεκτείνει κατά τη βούλησή του. Θα ήθελε μάλιστα να βάλει έστω και ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη αυτή μέσα από την επιστημονική κατεύθυνση που ακολουθεί.
Όσον αφορά στην αναζήτηση, δεν αναζητάει ουτοπικά να καψαλιστεί από την υπέρλαμπρη γνώση και αλήθεια των πραγμάτων αλλά να νιώσει έστω και λίγη από τη θέρμη της μέσα τις λίγες χαραμάδες που αφήνει ο τοίχος της άγνοιας που μας περιβάλλει όλους.

Ένα συντακτικά λιτό βιογραφικό:

Ιδρυτικό μέλος, τεχνικός υπεύθυνος και διαχειριστής της Ομάδας Gateway
Ιδρυτικό μέλος της Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης
Συνεργάτης και συντάκτης με τα περιοδικά Strange και Μυστική Ελλάδα
Επίτιμο μέλος Ηπειρωτικής Ονοματο-Τοπωνυμικής Εαιρείας

Δόκιμο μέλος think-tank FORT
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Πληροφορικής Ελλάδος