Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Κώδικας Άστρο του Ιησού (εκδ. Γεωργιάδης)

book_46

Τίτλος: Κώδικας Άστρο του Ιησού
Συγγραφέας: Σωτήρης Σοφιάς
Εκδοτικός Οίκος: Γεωργιάδης

Η Γνώμη
Μελετώντας αρκετούς μήνες πριν τα περί της ημερομηνίας γέννησης του Ιησού και του Άστρου που τη σηματοδότησε, όπως αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Σωτήρης Σοφιάς, γνωστός σε εμένα από το πρώτο του βιβλίο σχετικά με τα Μυστήρια της Σελήνης, επικοινώνησε μαζί μου και μου αποκάλυψε ότι έχοντας μελετήσει διεξοδικά και επιστημονικά το θέμα, ήταν σε θέση να μιλήσει με ακρίβεια περί της ημερομηνίας γέννησης του Ιησού, καθώς και περί της φύσης του περίφημου Άστρου της Βηθλεέμ.
Η επικοινωνία μας συνεχίστηκε λίγο ακόμα, οπότε και μου αποκάλυψε πως σύντομα τα πορίσματα της έρευνάς του θα δημοσιοποιούνταν μέσα από ένα βιβλίο. Η στιγμή αυτή έφτασε και, έχοντας στα χέρια μου το βιβλίο του, που με περισσή ευγένεια μου απέστειλε τιμής ένεκεν, πέρασα μια ολόκληρη νύχτα μελετώντας το.
Ο ενθουσιασμός του ερευνητή έχει για τα καλά ποτίσει τις σελίδες του βιβλίου του. Βήμα προς βήμα ακολούθησα τους συλλογισμούς του, την τεκμηρίωση των ισχυρισμών του μέσα από τις Γραφές και τα επιστημονικά δεδομένα, για να καταλήξει σε ένα πλήθος πορισμάτων. Η έρευνά του δεν οδηγεί μόνο στην αποκάλυψη της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας της πιθανής γέννησης του Ιησού αλλά μας μιλάει με ακρίβεια για τη φύση του περίφημου Άστρου, το οποίο ήταν ένα μοναδικό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του και εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που δικαιολογημένα σήμανε συναγερμό στους μελετητές του Ουρανού Μάγους της ανατολής.
Ο Σωτήρης μας μιλάει για το ποιοί ήταν οι τρείς εκείνοι Μάγοι, μας αποκαλύπτει την πορεία που ακολούθησαν μέχρι τη μακρινή Βηθλεέμ και μας λύνει τις απορίες που αφήνουν ορισμένα χωρία από τα Ευαγγέλια, όπως περί της “στάσης” του Άστρου στη Βηθλεέμ.
Δεν θα ήθελα να περάσω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο, μιας και μπορείτε να το προμηθευτείτε. Δεν έχω τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις για να ελέγξω το συλλογισμό του ως προς την Αστρονομία, εμπιστεύομαι όμως έναν άνθρωπο που ο ίδιος είναι μετριοπαθής και σεμνός όταν μιλάει για αυτά τα θέματα. Την έρευνά του την έχει ήδη στείλει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε έγκριτους Αστρονόμους, καθώς και σε όλους εμάς που διαβάζοντας το βιβλίο – έρευνα, μπορούμε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα, στο βαθμό που μας το επιτρέπουν οι γνώσεις μας.
Το σίγουρο είναι πως η ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου δεν αποτελεί χαμένο χρόνο και χαίρομαι που Έλληνες συγγραφείς και ερευνητές, όπως είναι ο Σωτήρης, αποδεικνύουν πως έχουν πράγματα να πουν και σημαντικές μελέτες να προσφέρουν.