Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Συνδιοργάνωση του 2ου Πανελλαδικού Συμποσίου για την Αναζήτηση! (update 15/5)

Layout 1

UPDATE: Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=7042

Στις 16 και 17 Απριλίου του 2005, οι εκδόσεις Έσοπτρον και τα περιοδικά Hellenic Nexus και Τρίτο Μάτι, διοργάνωσαν το 1ο Πανελλαδικό Συμπόσιο Κορυφής για το χώρο της Αναζήτησης στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας. Το metafysiko.gr, με τρία χρόνια ζωής εκείνη την περίοδο και έχοντας στο “τιμόνι” του κυρίως 20χρονους και 21χρονους φοιτητές, κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της εναλλακτικής αναζήτησης με μια ομιλία εκπροσώπου του, η μοναδική που έγινε από διαδικτυακό φορέα.

Επτά χρόνια αργότερα, έχοντας κατά νου την επιτυχία αλλά και τα standards που έθεσε η προαναφερθείσα εκδήλωση, η Κοινότητα του Μεταφυσικού διοργάνωσε με επιτυχία τη MetaCon 2012 στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” των Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δημιουργία της.

Το μεγάλο γεγονός επιστρέφει!

Λίγους μόλις μήνες μετά τη MetaCon και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 19-20 Μαΐου, το Πανελλαδικό Συμπόσιο για την Αναζήτηση θα επιστρέψει δυναμικά στο θέατρο Άλφα, με το κεντρικό του θέμα να είναι εναρμονισμένο με τις τρέχουσες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Η διοργάνωση της μεγάλης αυτής γιορτής της πνευματικής αναζήτησης (στην οποία θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν μεγάλα ονόματα του χώρου, ακαδημαϊκοί, έγκυροι ερευνητές, εκδότες κ.α), πραγματοποιείται για ακόμα μια φορά με πρωτοβουλία των εκδόσεων Έσοπτρον και των περιοδικών Hellenic Nexus και Τρίτο Μάτι.

Όμως, αυτή τη φορά στους συνδιοργανωτές βρίσκεται και το όνομα της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού! Το γεγονός αυτό θεωρούμε πως αποτελεί ύψιστη τιμή για το metafysiko.gr και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικτυακή αυτή οργάνωση εδώ και 10 χρόνια.

Υ.Γ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Στην αφίσα που παραθέτουμε στην αρχή του άρθρου, ίσως θα παρατηρήσατε το σημείο που αναφέρεται στη συμβολική είσοδο των 5 ευρώ. Ενημερώνουμε τους φίλους της ιστοσελίδας μας, ότι η Κοινότητα του Μεταφυσικού δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επωφεληθεί οικονομικά από αυτό το αντίτιμο, μιας και κάτι τέτοιο αντίκειται στην ίδια τη φύση αυτής της προσπάθειας. Ο ρόλος μας παραμένει καθαρά μέσα στα εθελοντικά πλαίσια της προσφοράς και της ουσιαστικής συμμετοχής μας σε κάθε κίνηση που θεωρούμε ότι προάγει τη σκέψη και τον προβληματισμό των συμπολιτών μας.