Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Άδηλη Ελλάδα (εκδ. Έσοπτρον)

book_27

Τίτλος: Άδηλη Ελλάδα
Συγγραφέας: Αθανάσιος Ξανθόπουλος (Πάνειος)
Εκδοτικός Οίκος: Έσοπτρον

Περίληψη
Στο βιβλίο αυτό μπορείτε να περιηγηθείτε σε μερικές από τις άγνωστες γωνιές της πατρίδας μας όπως: το Σινικό τείχος των Αθηνών, τα Βροκόλια της Πάρνηθας, τη Δρακότρυπα Ναυπακτίας και τη μονή Βαρνακόβας, το σπήλαιο της Ρέας στο Μαίναλο, τη τρύπα του ‘Aδη στο Φένεο, τη φωλιά του Δράκου στο όρος Αιγάλεω, τη μονή Κηπίνας, τη σπηλιά του Κατσαντώνη, τις Δρακοσπηλιές στο Μαραθώνα και στον Κιθαιρώνα, τη νεραϊδοσπηλιά της Βαριάνης, το δρακοκάρκαρο Παρνασσού, τη μονή ασκητή στο Γουμερό Ηλείας, το Σπηλαιοκλήσσι στη Λομπάρδα, το δρακόσπιτο του Υμηττού, το Λυκαίον όρος κ.ά.

Η Γνώμη
Η ‘Aδηλη Ελλάδα, το βιβλίο αυτό του Αθανασίου Ξανθόπουλου (γνωστότερου και ως “Πάνειου” στους δικτυακούς κύκλους), είναι σημαντικό για πολλούς και διαφόρους λόγους. Αποτελεί κατ’ αρχάς την άψογη μεταφορά ενός οδοιπορικού περιπέτειας και αναζήτησης σε αρκετούς άγνωστους τόπους της χώρας μας, για τους οποίους μύθοι και παραδόσεις δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου. Ο αναγνώστης ζει και αυτός τις ριψοκίνδυνες καταβάσεις σε αχανή σπήλαια, θαυμάζει τις εικόνες τόπων απείρου κάλλους και εξετάζει ορισμένες παρατηρήσεις του Πάνειου μέσα από την -πάντα- διεισδυτική ματιά του.
Τον έχουμε συνηθίσει άλλωστε όλοι εμείς οι διαδικτυακώς εκφραζόμενοι αναζητητές. Εδώ και μερικά χρόνια η ιστοσελίδα του αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές άντλησης πληροφοριών είτε για έντυπα του χώρου, είτε ακόμη και για εξερευνητικές αποστολές διαφόρων ομάδων. Ο Πάνειος ανήκει χωρίς αμφιβολία στη νέα γενιά ερευνητών. Μια γενιά που δεν εκφράζει μόνο ηλικιακές παραμέτρους. Η παρουσία των απανταχού αναζητητών στα διαδικτυακά sites και forums δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια άλλη διαφορετική σχέση μεταξύ τους. Και αυτήν ακριβώς τη σχέση θέλουμε να τιμήσουμε μέσα από αυτή τη βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου.
Τα συγχαρητήρια μας για την εξαίσια μελέτη του, καρπό των ασταμάτητων περιπλανήσεών του στην ‘Aδηλη Ελλάδα.

Σημείωση: Η ιστοσελίδα του συγγραφέα βρίσκεται στη διεύθυνση http://homepages.pathfinder.gr/paneios/