Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

2η Βραδιά Mystery! (Ανανεώθηκε με Φωτογραφίες)

1

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μμ., στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αρχέτυπο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί(όπως και πέρσυ) η 2η “Γοτθική Βραδιά Μυστηρίου” που διοργανώνει το περιοδικό mystery. Ομιλητές θα είναι οι κ. Γιώργος Π. Παπαδάκης, Θωμάς Μαστακούρης, Γεώργιος Ιωαννίδης και Θανάσης Βέμπος. Κόκκινο κρασί, μυστήριο, απαγγελία χωρίων από ποιήματα του Edgar Alan Poe, ακόμη και ταινία μικρού μήκους με θέμα τη λαβκραφτική μυθολογία(Call of Cthulhu) περιλαμβάνει το “μενού”! Επιπλέον, στα πλαίσια της «Γοτθικής Βραδιάς Μυστηρίου», το μέλος της κοινότητας μας Νικόλαος Κουμαρτζής θα πραγματοποιήσει την 1η φωτογραφική του έκθεση, με τίτλο «Ταξίδια Μυστηρίου». Κάπως έτσι, στα ράφια του βιβλιοπωλείου του Αρχέτυπο, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, θα τοποθετηθούν 14 φωτογραφίες από ταξίδια του φωτογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου και κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό συναισθήματα και εμπειρίες, μέσα από μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά. Στόχος του; Να μας ταξιδέψει στη Βουδαπέστη, στον Κυκλικό Ναό των Ναϊτών Ιπποτών στο Λονδίνο, στη Γιουγκοσλαβία, στο πιο παράδοξο ναό του χριστιανισμού παγκοσμίως στη Βαρκελώνη, σε ιερούς τόπους της Κωνσταντινούπολης, στα Καβείρια Μυστήρια της Σαμοθράκης, στις φυλακές του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης, στο ʼγιο Όρος, κλπ..

Ακολουθεί το brochure της φωτογραφικής έκθεσης:

2

3

Στη “2η Γοτθική Βραδιά Μυστηρίου” η κοινότητα του μεταφυσικού και το metafysiko.gr θα δώσει το παρόν με αρκετούς εκπροσώπους της, τόσο από την Αθήνα όσο και εκτός αυτής, μιας και ένας μεγάλο αριθμός μελών που ζουν εκτός Αττικής έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται στην Αθήνα την εν λόγω περίοδο για το μεγάλο meeting της κοινότητας του μεταφυσικού, στις 9 Δεκεμβρίου. Έτσι, δεκάδες μέλη θα δώσουν το παρόν και στην εκδήλωση του Mystery, το βράδυ της Παρασκευής.

——————————————————————————–

Νέο Υλικό! Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

4

Ο Γιώργος Ιωαννίδης, αρχισυντάκτης του Mystery, ανοίγει με τον εισαγωγικό του λόγο την αυλαία της 2ης βραδιάς Μυστηρίου.

5

6

7

8

Σκηνές από την παρουσίαση slide show κατά τη διάρκεια της απαγγελίας ποιημάτων του Ε.Α. Πόε, καθώς επίσης και σκηνές από την ταινία “Το κάλεσμα του Κθούλου” που προβλήθηκε προς το τέλος της εκδήλωσης.

9

Το κοινό παρακολουθούσε με πολύ ενδιαφέρον τα όσα μας μετέφεραν οι ομιλητές. Στο φόντο διακρίνονται εικόνες του Νικόλαου Κουμαρτζή, μέλους της Gateway Team και συνεργάτη του περιοδικού Mystery, από τη φωτογραφική έκθεση που πραγματοποίησε- στα πλαίσια της εκδήλωσης- με τίτλο “Ταξίδια Μυστηρίου”.

10

Ο συγγραφέας και φιλόλογος κ. Παπαδάκης απαγγέλει εκστασιασμένος το “Κοράκι” του Πόε.

11

Απο αριστερά προς τα δεξιά οι εκλεκτοί της βραδιάς, κκ. Παπαδάκης, Βέμπος, Μαστακούρης και Ιωαννίδης.

12

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος άλλοι έριχναν μια ματιά στα βιβλία και άλλοι έστηναν πηγαδάκια με ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση μελών της κοινότητας του φόρουμ του μεταφυσικού!