Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Online Ραδιοφωνική Εκπομπή από το metafysiko.gr!

54

Η φοιτητική ομάδα Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου) ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2003 από φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο. Από τότε έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο. Πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=21 . Η “Αστρική Πύλη” είναι η ραδιοφωνική εκπομπή των μελών της Κ.Α.Π.Α που ξεκίνησε να εκπέμπει από τον φοιτητικό σταθμό τον Οκτώβριο του 2003.
Φέτος η Αστρική Πύλη αποκτά καθαρά διαδυκτιακό χαρακτήρα και έχουν τη δυνατότητα να την ακούσουν ζωντανά όλα τα μέλη της κοινότητας του μεταφυσικού, αλλά και κάθε επισκέπτης ή φίλος που ενδιαφέρεται να ακούσει και να συμμετέχει σε συζητήσεις γύρω από τα θέματα που μας απασχολούν στο metafysiko.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 22:00-24:00 και οι τρόποι για να την ακούσετε είναι οι ακόλουθοι:

1)Διαθέτοντας Java στον υπολογιστή σας δε χρειάζεται κανένα απολύτως πρόγραμμα. Θα μεταβαίνετε απ’ ευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://radio.arbula.gr:8000 ,θα εντοπίζετε το παραθυράκι της εκπομπής της Κ.Α.Π.Α (το οποίο θα σας περιμένει εκεί ΜΟΝΟ την ώρα που έχει οριστεί- δηλαδή κάθε Παρασκευή βράδυ-αν αργήσει η εκπομπή να βγει στον “αέρα” 5-10 λεπτά και δεν υπάρχει εκεί το παραθυράκι δε χάθηκε ο κόσμος, υπομονή!)) και απλώς θα πατάτε το start. Εάν δεν εντοπίζετε την επιλογή start σημαίνει πως δε διαθέτετε στον υπολογιστή σας Java. Αναζητήστε την και κατεβάστε την από το διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο.

2)Εάν δε διαθέτετε Java (που ειναι επαναλαμβάνω εύκολο να την κατεβάσετε) θα χρειαστείτε οπωσδήποτε το πρόγραμμα Winamp. Πάντα στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα ( δηλαδή κάθε Παρασκευή βράδυ) και αφού έχετε ανοίξει το πρόγραμμα, αρκεί να πατήσετε Control και L (Ctrl+L). Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, απλά γράψτε http://radio.arbula.gr:8000/kapa και κάντε click στο Open.

Η Κ.Α.Π.Α επιθυμεί την επικοινωνία με τους διαδικτυακούς ακροατές της οι οποίοι και στις μέχρι τώρα εκπομπές καθορίζουν και τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της ροής τους. Η επικοινωνία με τους ακροατές είναι εφικτή είτε μέσω sms στο τηλέφωνο της κοινότητας του μεταφυσικού 6949 50 37 89 (όπου και θα μπορείτε να στέλνετε τις παρατηρήσεις σας), είτε μέσω του προγράμματος mIRC και του καναλιού της κοινότητας μας #metafysiko.gr στο GrNet το οποίο από ότι φαίνεται θυμάται μετά από αρκετό καιρό τις “δόξες” του παρελθόντος! Η συμμετοχή των φίλων της Αστρικής Πύλης στο κανάλι κάθε Παρασκευή βράδυ, είναι σημαντική. Ζωντανός σχολιασμός, προβληματισμοί και αστεϊσμοί κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη για όλους μας.

Για όσους δε γνωρίζουν πολλά από mIRC και θέλουν να είναι κοντά στη μεγάλη παρέα που συναντιέται κάθε � αρασκευή βράδυ στο κανάλι #metafysiko.gr στο Gr Net οδηγίες εδώ: http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=959

Τέλος, για οποιαδήποτε απορία έχετε ή ενημέρωση σχετικά με πιθανή ακύρωση κάποιας εκπομπής καλό θα ήταν να επισκέπτεστε το ειδικό νήμα που έχει ανοιχτεί στο φόρουμ και πιο συγκεκριμένα στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1726 .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ακόμη μια πρωτοποριακή προσπάθεια μελών της κοινότητας του μεταφυσικού!